Beste Trehjulssykler For Barn (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke trehjulssykler for barn som er best i test ifølge vårt testpanel!

Når solen skinner er det mange barn som ønsker seg ut og frem i verden. Et godt transportmiddel for den minste som enda ikke har lært seg kunsten å holde balansen på to hjul: da er en trehjulssykkel løsningen. Vi har her samlet informasjon om de beste trehjulssyklene på markedet og har inkludert både den som er best i test og den som er best på pris.

Du lurer kanskje på hvilken sykkel du skal velge til ditt barn. Dette er et valg som for mange foreldre kan være vanskelig. Det er mange aspekter å tenke på før valget skal tas. Hvilken farge skal den være, hvilken form skal den ha og har den muligheten for å bly sittet av en forelder i oppoverbakkene? En trehjulssykkel skal hjelpe barnet frem og gjøre en vanlig tur ut enda litt morsommere.

For at turen skal bli så innholdsrik som mulig må en trehjulssykkel ikke være for tung for barnet. Dette forhindrer fremkommeligheten og kan gjøre barnet raskt sliten. I tillegg bør sykkelen ha en viss vekt slik at den ikke velter når barnet er ute på tur på egenhånd. Da forsvinner fort gleden med trehjulssykkelen.

De beste innen kategorien trehjulssykkel

Produktene som har blitt testet har alle gjort det svært godt når det gjelder popularitet og kvalitet. Disse produktene er et godt valg for den lille som skal ut i verden for å utforske nye plasser. Trehjulssyklene som har blitt testet, har blitt testet ut ifra kvalitet, vekt og utseende. I tillegg har vi sett på hvilke tilleggsprodukter du kan kjøpe til sykkelen og hvor god balanseevne den gir barnet.

Det største problemet med en trehjulssykkel er ofte at den er for tung. Derfor har vi valgt ut produkter som gjør det godt i test, men som i tillegg tilbyr lav egenvekt. Lav egenvekt skal ikke gå på bekostning av sykkelens evne til å oppleves stødig for barnet. Et barn er i utvikling og vil ha varierende styrke i mage, rykk og bein. Derfor må ikke sykkelen være for tung for den lille utforskeren.

1. Vinner og best i test ble trehjulssykkelen fra Doona Liki S1

Fordeler

 • Baldakin mot UV-stråler
 • Polstret sete
 • I tre år

Ulemper

 • Ofte utsolgt
 • Ønsker flere farger

Spesifikasjoner

Mer om trehjulssykkelen fra Doona Liki S1

I mange trisykkeltester utmerket denne praktiske trehjulssykkelen seg, som til og med vokser med barnet. Du kan bruke denne svært intelligent utformede trehjulssykkelen fra Doona også for dine fremtidige syklister.

Den er av høy kvalitet og at den er godkjent både i henhold til EN-71 og REACH. Du kan begynne å bruke den fra ti måneders alder, og mens barnet vokser, kan du justere størrelsen på trehjulssykkelen.

For deg som ønsker en praktisk og morsom dings til barnet ditt, er Liki S1 Greyhound den beste trehjulssykkelen for deg, i hvert fall om vi skal tro brukerne. Det gir en trygg sykkeltur for de minste fordi du som voksen kan bruke styrehåndtaket bak om nødvendig.

Den innebygde sikkerhetsselen og fotbremsen bidrar også til en tryggere sykkeltur. Med bare ett knappetrykk kan du slå sammen trehjulssykkelen når du reiser.

2. På andreplass kommer trehjulssykkelen fra Pinepeak Tricycle

Fordeler

 • Fint design
 • God kvalitet
 • Lett å bruke

Ulemper

 • Passer best for de aller minste

Mer om trehjulssykkelen fra Pinepeak Tricycle

En trehjuling fra Pinepeak som er et helt utmerket valg for deg og barnet ditt. Denne trehjulssykkelen har et litt mer klassisk, stilig design og den har også et praktisk foreldrehåndtak. Hjulene er laget av plast/EVA.

Den egner seg best fra ca. to år opp til fire år. Med det praktiske foreldreverktøyet kan du som forelder hjelpe barnet ditt i starten med å få teknologien inn. Sikkerhetsbeltet som er montert på trehjulssykkelen sørger for at barnet ditt sitter trygt.

For de som leter etter en klassisk vakker, gjennomtenkt, slitesterk trehjulssykkel, er denne modellen helt perfekt. Barnet ditt sitter komfortabelt på den stabile salen. Et produkt som er veldig verdt prisen.

3. På tredjeplass kommer trehjulssykkelen fra Smoby Be Move

Fordeler

 • For de minste, fra 15 måneder
 • Stabil
 • Enkel montering
 • Sikkerhetsbelte

Ulemper

 • Bare rosa og blå farge

Spesifikasjoner

Mer om trehjulssykkelen fra Smoby Be Move

Dette er en absolutt fin trehjulssykkel for de som har sittet på syklet litt før og som er litt øvet. Sykkelen er av den mer tradisjonelle når det gjelder utseende. Den er en veldig lett vekt og dette gjør den svært håndterlig for barnet. I tillegg har den de klassiske fargene lyseblå og rosa som de fleste barn setter pris på.

Hjulene på trehjulssykkelen fra Smoby er lydløse. Dette betyr at dersom barnet ønsker å ha den innendørs kan dette gå an uten at det støyer veldig innendørs. At sykkelen kan brukes inne gir også økte muligheter for å øve mer på trehjulssykkel før du drar ut i verden og utforsker.

En trehjulssykkel med mange funksjonaliteter
Ikke bare har sykkelen en god komfort og stabilitet. Sykkelen er også utstyrt med et eget lasteplan som barnet kan ha med deg favorittbamsen eller dukken på som passasjer. Styret på sykkelen kan også justeres i høyden slik at den følger barnet ditt i mange år fremover. Dette gir også økt komfort for barnet som sitter på, vell vitende om at sykkelen har den størrelsen den skal ha.

Om du ønsker å ta følge med barnet ut på tur, så finnes det et håndtak bak som du kan hjelpe barnet med god støtte i begynnelsen når det lærer seg å sykle. På denne måten tar du også en aktiv del i barnet utvikling og øving av sykkelferdigheter.

4. På fjerdeplass kommer trehjulssykkelen fra Globber Explorer 4-i-1

Fordeler

 • Scooter og trehjulssykkel i ett
 • Fra 15 måneder til ca. 5 år
 • Enkel justering uten verktøy

Ulemper

 • Litt høyere pris

Spesifikasjoner

Mer om trehjulssykkelen fra Globber Explorer 4-i-1

Blant våre utvalgte trehjulssykler valgte vi å inkludere en premiummodell fra Globber Explorer 4 i 1. Modellen har flere smarte fordeler og funksjoner. Eksempler på slike er at du kan justere mellom trehjulssykkel, trehjulsykkel med ledestang, øvelses-trehjuling og sparkesykkel. Trehjulssykkelen fungerer altså både for de aller minste barna og for de litt eldre som heller vil sette pris på sparkesykkel.

Fra et sikkerhetsperspektiv er trehjulssykkelen utstyrt med en justerbar sele. Bytte mellom de forskjellige syklene/funksjonene er enkelt og kan gjøres uten verktøy.

Mange foreldre vitner om at de bruker trehjulssykkelen i stedet for barnevognen i sommermånedene, spesielt for de litt større barna på 2 år+. Et skikkelig godt og gjennomtenkt produkt som kan brukes i flere år etter hvert som barna vokser opp.

Hvordan velge rett trehjulssykkel

For at barnet skal kunne komme seg fremover på sykkelen er det viktig at den ikke er for tung. Da blir det vanskelig for barnet å komme seg fremover og barnet kan ofte gå raskt lei.

Dersom barnet ikke orker å sykle på den fordi at den er for tung, er det til slutt du som må bære den hjem. Tenk derfor over om du vil ha en tung klassisk trehjulssykkel eller en enklere laget i et lettere materiale.

Husk også at trehjulssykkelen bør gi tilstrekkelig med utfordring også, slik at det ikke blir for lett. En lett sykkel gir mindre stødighet og kan oppleves mindre trygg. Dette er noe du bør tenke over når du velger en trehjulssykkel.

En trehjulssykkel med god funksjonalitet

Det er ikke bare vekt som spiller inn som en viktig faktor i valg av trehjulssykkel. Å kjøre rundt på den i nabolaget og vise de andre barna hva du har fått, er spennende for alle barn. Derfor bør du velge en sykkel som byr på mange funksjoner som er tilpasset barnets alder og behov.

Er barnet ditt glad i å ta med seg lekene sine ut, kan det være fint å inkludere et lasteplan slik at barnet kan ha med seg favorittbamsen på tur. Dette bidrar også til at sykkelopplevelsen blir mer spennende og interessant for barnet.

Videre bør du tenke på sikkerheten. Hvilke sykler er det som sikrer barnet ditt og hvilke sykler har mindre av dette. Du vil kanskje ha muligheten til å feste barnet i en sele. Denne selen bør kanskje kunne bli tatt av etterhvert som barnet mestrer mer og mer.

Finn best i test trehjulssykler for barn hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test trehjulssykler for barn hos oss på Testjakt.no!

Velg en sykkel som følger barnet i mange år

En trehjulssykkel som følger barnet i flere år, kan virke umulig. Barnet vokser jo så fort. Men dette er fullstendig mulig dersom du velger en trehjulssykkel som har flere justeringsmuligheter.

Ikke bare er det greit at barnet har en sykkel i mange år, men alle er forskjellige. Dette betyr at selv om en sykkel er anbefalt en alder, kan det hende at dette ikke stemmer overens med målene til ditt barn. Det kan være høyere eller lavere enn fabrikken har tenkt. Da er du avhengig av å kunne justere setet og styret.

Dersom du du kan justere sykkelen slik at den får den beste passformen til barnet, vil barnet ha økt komfort. Det at du vet at barnet sitter godt på sykkelen kan du også være trygg for at barnet har det godt og ikke tar skade av syklingen.

Når bør barnet få en trehjulssykkel?

Ta et valg der du selv setter deg inn i hvilke behov du og barnet ditt har. Syklene vi har presentert i denne artikkelen er best i test innen sin kategori. De har alle kvaliteter som gjør dem til gode valg.

Velg deg en trehjulssykkel som passer inn i barnets liv og alder. Noen barn er tidlig ute og ønsker nye utfordringer og muligheter for å utforske. Andre barn er mer forsiktige. Sett deg derfor inn i hva som er anbefalt, men tolk dette ut ifra eget barn.

Tenk også over hvor sykkelen skal brukes. Det er viktig å se an barnet og i hvilken grad området rundt er trafikksikkert eller ikke. Med en trehjulssykkel kan det fort gå raskt, og da kan det forårsake situasjoner som kan være farlige. Sørg derfor for å følge med på barnet ditt når det bruker en trehjulssykkel.

Vanlige spørsmål

Hvilken trehjulssykkel er den beste for barn? Og stemmer anbefalt alder som står oppført på listen?

Det kommer an på behovet til ditt barn. På markedet er det mange trehjulssykler og i denne artikkelen har vi samlet noen av de beste. Den anbefalte alderen som står oppført på enkelte produkter er kun anbefalt.

Finnes det noen regler for hvilket sikkerhetsutstyr som skal brukes av et barn på en trehjulssykkel?

Det kan være lurt å begynne med å kjøpe en hjelm til barnet. Denne hjelmen kan barnet eventuelt også bruke seinere når det skal gå fra en trehjulssykkel til en tohjuling. I tillegg til dette er det mange trehjulssykler som kommer med flere sikkerhetsfunksjoner som foreldrehåndtak og sikkerhetssele.

Anbefales det å kjøpe trehjulssykkelen på nett eller er det best å kjøpe den fysisk i en butikk?

Det er mange nettbutikker som selger trehjulssykler. Dersom du går for å kjøpe en trehjulssykkel på nett, vil du få opp et større marked enn de du har å velge mellom i fysisk butikk.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 27/03/2024 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test