Beste Barnestolene For Ditt Barns Måltider (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke barnestol er best i tester ifølge vårt testpanel!

Barnestolen er så mye mer enn bare en stol å plassere barnet i for å bli matet. Selvfølgelig er mating dens hovedformål, men det betyr ikke at du ikke kan bruke barnestolen til andre ting.

En barnestol er den perfekte barnevakt i hjemmekjøkkenet. Noen ganger trenger foreldre å holde øye med matlagingen eller noe annet i noen minutter. Å ha muligheten til å plassere barnet i stolen med en sele gir en trygg plass der barnet også har oversikt over hva foreldrene gjør. Mens du lager mat og driver med middags- eller lunsjforberedelser, kan du rolig la den lille sitte og leke eller suge på en flaske eller en populær leke.

Å velge en stol med sikkerhetssele er den viktigste aspekten. I noen modeller er selen inkludert, og i andre kan den kjøpes som tilbehør. Mange modeller i vår test vokser med barnet og kan brukes helt opp til en alder av omtrent 3-5 år.

Vinneren i vår test ble klassikeren Stokke Tripp Trapp. Kanskje du som forelder selv har sittet i en slik? Det har vært noen oppdateringer, men grunnutførelsen er den samme. For Stokke er det mange tilbehør tilgjengelig, som sele, brett og pute. Dette er en stol som går i arv gjennom generasjoner og kan brukes av flere barn. Å tenke langsiktig og miljøbevisst er noe vi i Testjakt setter pris på og oppmuntrer til!

1. Vinner og best i test er Stokke Tripp Trapp

Denna vara finns tvärr inte i lager hos våra partners för tillfället.

Fordeler

 • Moderat vekt og stabilitet
 • Smart design
 • Lang levetid
 • Flere stilige farger

Ulemper

 • Koster en del
 • Ganske tung å flytte rundt mye

Spesifikasjoner

Mer om Stokke Tripp Trapp

Stokke Tripp Trapp-originalen er en utrolig praktisk og godt konstruert barnestol som vokser med barnet ditt. Fra en liten nyfødt baby til de første smaksprøvene når han eller hun nettopp har lært seg å sitte med støtte, helt opp til juniornivå. Dette er en matsol av ekstremt høy kvalitet, og den inkluderer en 7-års garanti ved kjøp.

Tripp Trapp barnestolen fra Stokke er utstyrt med justerbare sitte- og fotplater for å gi støtte i riktig høyde og sikkerhet tilpasset alle størrelser og aldre. Stokke-matstolene er lakkert med vannbasert, giftfri maling. De er også fri for bisfenol og ftalater, alt for ditt barns beste.

Det finnes en mengde tilbehør å kjøpe for å utvide bruken og optimalisere egenskapene. Allerede fra nyfødt kan barnet ditt sitte med ved måltidene ved hjelp av “newborn-settet”. Det finnes sele, brett som festes på stolen, brett til å plassere på bordet, bøyle, puter med mer. Dette er rett og slett den ultimate stolen for alle barnefamilier. Den står stabilt og har tippsikring.

Når barnet har vokst ut av bøylen og ryggplaten, må man kvitte seg med flere andre mindre fleksible barnestoler. Men Stokke Tripp Trapp kan brukes i flere år som en “vanlig” stol, selv for litt større barn. Maksbelastningen er på over 100 kg, slik at til og med en voksen kan bruke Stokke-stolen ved behov.

Stokke Tripp Trapp koster en del, men den har en god andrehåndsverdi og er den perfekte stolen å arve fra barn til barn. Dessuten finnes det et utvalg av vakre farger å velge mellom for både bøylen og ryggstøtten. Stolen i seg selv kommer i alle regnbuens farger, og brettet finnes i hvitt, grått og svart.

2. På andreplass kommer BabyDan Danstolen 

Fordeler

 • Inkluderer bøyle og rem
 • Enkelt å plassere ved matbordet, smart benkonstruksjon som ikke er i veien

Ulemper

 • Ønsker flere farger

Spesifikasjoner

Mer om BabyDan Danstolen 

Med BabyDan Danstolen får du en solid og smidig barnestol som passer for barn fra seks måneder og opp til barnet kan sitte alene rundt 3 år, eller når maksvekten på 15 kg er nådd. Denne barnestolen blir levert komplett med bøyle og 3-punktssele. BabyDan barnestol har vært på markedet i over 15 år og er veldig populær blant nybakte foreldre rundt i landet og verden.

Dette er en meget prisgunstig barnestol som er spesielt utviklet av selskapets egne designere under strengt kontrollerte produksjonsprotokoller for å kunne garantere produktets sikkerhet og kvalitet. Barnestolen har ekstra lange støtteføtter som gir optimal stabilitet og sikkerhet. Den er også godkjent og oppfyller alle sikkerhetskrav som gjelder for barnestoler. BabyDan Danstol finnes i seks forskjellige fine nyanser.

3. På en tredjeplass kommer Kinderkraft Enock

Fordeler

 • Kan brukes både til de minste barna, men også senere som en vanlig stol
 • Laget av tre
 • Setet og fotstøtten kan justeres i høyde
 • Belte og brett inkludert

Ulemper

 • Det er litt trangt å få barnet inn på grunn av bøylen

Spesifikasjoner

Mer om Kinderkraft Enock

Kinderkraft Enock er en allsidig 3-i-1 barnestol med en stilren design. Laget av bærekraftig tre, vokser den med barnet og fungerer som både barnestol for mat og vanlig stol. De yngre barna er trygge med den medfølgende trepunktsbeltet. Til barnestolen fra Kinderkraft følger det også med en solid trebrett.

En justerbar sittepute og justerbar fotstøtte (som også kan fjernes helt) gjør det mulig å tilpasse barnestolen til ulike aldre. Den lette vekten på 6 kg gjør den enkel å flytte rundt om bordet. Stolen er svært stabil og solid takket være dens trekonstruksjon. Stolen ligner mye på den dyrere modellen fra Stokke. Stor pluss for at både belte og brett er inkludert, noe som ofte må kjøpes separat for andre modeller.

Barnestolen fra Kinderkraft passer for barn fra 6 måneder og opp til maksimalt 10 år. På denne måten er Kinderkraft Enock en varig investering i solid tre! Det eneste ulempen vi finner er at bøylen oppleves å gi litt smalt plass for å få barnet ned i stolen, noe som imidlertid ikke alle brukere opplever. Har du en livlig baby som ikke vil samarbeide eller et litt større barn som vil sitte med bøylen, kan det imidlertid oppleves trangt.

Kjøpsguide – Velg riktig barnestol

Å velge riktig barnestol er svært viktig. Det er mange aspekter å tenke på og gå gjennom før du gjør ditt kjøp. Av ulike grunner er det ekstra viktig å grundig vurdere hvert kjøp du gjør for barna dine, for å være sikker på kvaliteten og at barnet ditt ikke utsettes for fare.

Du vil ikke kjøpe en barnestol som lett velter, er av dårlig kvalitet eller lignende. En plaststol er heller ikke noe vi anbefaler, da barnet ditt kan sitte og gnage på plasten under vanskelige perioder med tannvekst eller rene raserianfall. En god kvalitetsbarnestol har også nytte av barnet ditt i mange år. Deretter kan den

Finn best i test barnestol hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test barnestol hos oss på Testjakt.no!

Barnestolens stabilitet

Først og fremst, som vi allerede har nevnt i innledningen, er stabiliteten avgjørende. Det aller viktigste er at stolen under ingen omstendigheter kan velte når barnet sitter i den. Den må ha en passende vekt eller en smart konstruksjon som sikrer at den står stødig selv om barnet klatrer på den, forsøker å vippe den, eller prøver å klatre ut av den. Sjekk alltid hvilke tilbehør som følger med. Et belte er en viktig del som sterkt anbefales når barnet blir mer bevegelig.

Hvis du kjøper en billig barnestol med veldig lav vekt eller dårlig balanse, kan den enten gå i stykker når barnet klatrer rundt, eller den kan velte og skade barnet. Sats heller på en litt dyrere, mer stabil barnestol. Alle de fem stolene i vår test er nøye utvalgt og anerkjent for å være stabile og trygge stoler med høy sikkerhetsstandard.

Barnets alder

Det er viktig å ta hensyn til barnets alder. De vokser raskt når de er små, så velg en stol som passer deretter. Barnestolen bør være konstruert slik at selv en liten 6 måneder gammel baby, eller om du ønsker det, en nyfødt, kan sitte sammen med resten av familien ved matbordet. Jo yngre barnet er, desto viktigere er det med en optimal rygg- og fotstøtte.

Du bør vurdere å kjøpe en stol som kan vokse med barnet ditt. Selv om stolene som kan brukes gjennom hele barndommen, som Stokke Tripp Trapp og Bugaboo Giraffe, er dyrere, bør du tenke på kostnaden for antall stoler du trenger for å dekke det samme behovet.

Det er en fordel hvis stolen du er interessert i, har mulighet til å justere rygg- og fotstøtten for å øke barnets komfort. Jo bedre komfort barnet har, desto større sjanse er det for at han eller hun vil være fornøyd i sin nye stol.

Enkel å rengjøre

En annen viktig ting du som forelder alltid bør tenke på – dette gjelder virkelig alle kjøp i småbarnsårene – er hvor enkel produktet er å rengjøre.

Siden alle småbarn både utilsiktet og med vilje søler ned både seg selv, klær, møbler og ting, gjelder dette ikke minst barnestolen. Den befinner seg i krigssonen og bør derfor være laget av materialer som er enkle å tørke av. Unngå stoler med små, lure utilgjengelige sprekker og kriker. Det er ikke moro å stå hver kveld og tørke bort diverse matrester, smuler, drikke og annet søl som har kommet i løpet av dagen.

Oppsummering om barnestoler

Kjøp en stabil barnestol, ikke bare for enklere måltider, men også for å få roligere dager. En holdbar og prisgunstig barnestol kan gi deg den tiden du trenger for å ferdigstille middagsforberedelsene mens barnet sitter trygt og sikkert med kosedyret og smokken i barnestolen.

Med en solid barnestol tilgjengelig trenger du heller ikke be de eldre søsknene passe på babyen mens du fikser med potetgratengen i ovnen. Du kan rolig snu deg bort et par minutter mens den lille trygt sitter fastspent uten risiko for å falle ut.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 29/08/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test