Beste Tørrsjampo For Rent Hår Uten å Vaske (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken tørrsjampo som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Hår som holder seg rent lenger enn noen få dager kan være en skikkelig utfordring. Å vaske håret for ofte skaper unødvendig slitasje på håret, anbefalingen er å prøve å begrense hårvasken til 1-2 ganger i uken. Takket være en innovasjon i hårpleieindustrien har vi en redningsmann som løser dette – tørrsjampo. Tørrsjampoen som produkter er en rask og praktisk løsning for å fjerne fett og gi håret en nyvasket følelse. I tillegg er produktet ekstremt verdsatt som et stylingprodukt for rent hår. Spraying eller dosering av tørrsjampo i rent hår gir håret litt tekstur og fasthet, og stylingen din varer ofte bedre enn i glatt og rent hår.

I denne artikkelen skal vi sammenligne fem av de beste tørrsjampoene på markedet akkurat nå. Enten du er en erfaren tørrsjampobruker eller vurderer å prøve det for første gang, vil vår anmeldelse gi deg en grundig titt på hvilke produkter som yter best og hjelpe deg med å kjøpe et produkt du vil være fornøyd med.

Vi har nøye analysert og sammenlignet brukeranmeldelser, sammenligninger og tester av hvert produkt basert på flere viktige faktorer. Først av alt har vi vurdert effektiviteten til tørrsjampoen når det gjelder å absorbere overflødig olje og etterlate håret rent og friskt. Vi har også vurdert duften til produktene og hvor effektivt tørrsjampoen fjerner fett og hvor mye fasthet eller tekstur den gir håret.

Så hvis du er klar til å oppdage hvilke tørrsjampoer som er verdt å legge til hårpleierutinen din, la oss dykke ned i anmeldelsen vår og avsløre hvilke produkter som imponerte oss mest!

1. Vinner og best i test ble tørrsjampo fra Maria Nila Style & Finish Dry Shampoo

Fordeler

 • Etterlater håret rent uten å bli vasket
 • Gir nydelig volum
 • God duft
 • Fri for sulfater og parabener

Ulemper

 • Litt høy pris i forhold til hvor god den er

Spesifikasjoner

Mer om Maria Nila Style & Finish Dry Shampoo

Maria Nila tørrsjampo er et flott produkt for de dagene du trenger å friske opp håret raskt og enkelt. Forbrukere rapporterer at de har prøvd mange forskjellige tørrsjampoer opp gjennom årene, men dette er uten tvil en av de beste. Selv vi i Testjakt har brukt denne tørrsjampoen i flere år og den er en stor favoritt!

For det første er duften nydelig, frisk og floral uten å være overveldende. Når tørrsjampoen påføres håret føles det umiddelbart friskere og håret både ser og føles mindre fettete og fet ut. Den absorberer umiddelbart overflødig olje og gir også håret betydelig volum og noe fasthet. Mange forbrukere og anmeldelser vitner om at tørrsjampoen fra Maria Nila også med fordel kan brukes i rent hår for bedre å få krøller eller andre frisyrer til å vare lenger.

Maria Nila tørrsjampo etterlater ingen synlige rester og ingen klissete følelse i håret. En annen fordel er at denne tørrsjampoen er vegansk og grusomhetsfri, som alle Maria Nilas produkter. En av mange grunner til at både Testjakt og mange brukere elsker disse produktene! Produktene er også produsert uten sulfater og parabener, noe som er bra for både håret ditt, deg og miljøet. I tillegg er emballasjen attraktiv og sprayflasken gjør det enkelt å påføre produktet.

Tørrsjampofavoritten er et godt valg for alle som ønsker å forlenge tiden mellom vaskene og få hår med volum som også føles rent uten å måtte vaskes unødvendig.

2. På andreplass kommer tørrsjampo fra Living Proof – Perfect hair day

Fordeler

 • Fungerer på både blondiner, brunetter og svart hår
 • Etterlater ingen rester eller gråtoner
 • Absorberer både lukt og fet hodebunn
 • Fri for silikoner
 • Tilgjengelig i tre forskjellige pakningsstørrelser

Ulemper

 • Litt kjedelig flaske

Spesifikasjoner

Mer om Living Proof – Perfect hair day

Living Proof tørrshampoo er en revolusjonerende tørrsjampo som gjør underverker for håret ditt! Med en unik formel renser den håret dypt og etterlater en frisk og ren følelse. Duften er nydelig og varer hele dagen. Denne tørrsjampoen har vunnet en rekke tester så vel som priser.

En av de største fordelene med Living proof tørrsjampoen er at den fungerer på alle hårfarger, og etterlater ingen synlige rester eller belegg. Takket være det patenterte Healthy Hair Molecule (OFPMA) og Triple-Action Cleaning-teknologi, fjerner den effektivt olje, svette og lukt. Du kan være sikker på at håret ditt ser, føles og lukter rent, selv mellom sjampoene.

Perfect hair day fra Living proof er perfekt for alle hårtyper og det er trygt å bruke selv på farget og kjemisk behandlet hår. Dens silikonfrie formel gjør at den ikke påvirker stylingen din, men fjerner bare uønsket olje og smuss.

Bruken er enkel: Rist flasken godt og spray tørrsjampoen i tørt hår, seksjon for seksjon. La pulveret aktiveres og renses i 30 sekunder, og deretter kan du enkelt massere eller børste det av. Ved behov kan du påføre mer (bare husk å riste flasken igjen).

Hvis du ser noen hvite rester, er det helt normalt. Det betyr bare at tørrsjampoen virker for å absorbere olje og svette. Vent noen sekunder og børst deretter forsiktig bort restene.

3. På tredjeplass kommer Good To Go Dry Light Shampoo Löwengrip Tørrshampoo

Fordeler

 • Ingen silikoner
 • God pris
 • Gir godt volum men håret føles ikke stivt
 • Rolt for sin nydelige duft

Ulemper

 • Ganske mye press ved sprøyting, vanskelig å påføre veldig lite produkt for de som ønsker det.

Spesifikasjoner

Mer om Good To Go Dry Light Shampoo Löwengrip Tørrshampoo

For rent hår uten vask kan Löwengrips tørrsjampo anbefales på det varmeste da denne tørrsjampoen kontinuerlig får gode anmeldelser og høye rangeringer i sammenligninger og tester. Tørrsjampoen absorberer effektivt overflødig olje fra hodebunnen og gir en umiddelbar ren følelse som varer mellom sjampoene.

Det som virkelig skiller denne tørrsjampoen fra mengden er dens nærende egenskaper. Med provitamin B5 og kamilleekstrakt pleier den hodebunnen din samtidig som den gir et sunt og rent utseende. Det er en ekte glede for alle hårfarger, så enten du har lyst eller mørkt hår, kan du nyte fordelene. Husk å børste håret grundig etter noen minutter for å fjerne eventuelle produktrester.

For best resultat, rist flasken godt før bruk. Hold deretter munnstykket ca 30 cm fra håret og spray ved hårrøttene. Du vil føle hvordan produktet påføres jevnt og enkelt. Så er det bare å børste gjennom eller massere med hendene for å style håret akkurat slik du ønsker.

Avslutningsvis er denne tørrsjampoen et produkt som raskt vil bli en favoritt og en uunnværlig del av hårrutinen din, kombinasjonen av rimelig og effektivt gjør at den er inkludert i vår sammenligning av de beste tørrsjampoene på markedet.

4. På fjerdeplass kommer tørrsjampoen fra Maria Nila Cleansing Powder

Fordeler

 • Pulverform
 • Slipp aerosolgassene fra sprayflasker
 • Varer en evighet – utrolig bra!
 • Håret føles rent og får volum uten struktur og tekstur, en deilig nyvasket følelse!

Ulemper

 • Kan være vanskelig å påføre uten å søle pulver på gulvet

Spesifikasjoner

Mer om Maria Nila Cleansing Powder

Med Maria Nila tørrsjampo i pudderform får du rent og friskt hår uten sprayflaske. Opplev en umiddelbar oppfriskning av håret ditt med dette fantastiske rensepulveret. Med bare en rask påføring i det tørre håret ditt kan du si farvel til uønsket olje og få en nyvasket følelse som gjør at du kan utsette hårvasken i noen ekstra dager.

Det beste er at du kan bruke dette pulveret med god samvittighet. Den er sulfat- og parabenfri, noe som gjør den skånsom mot håret ditt. I tillegg består den av 100 % veganske ingredienser, slik at du kan nyte fordelene uten å gå på akkord med dine verdier eller helse.

Emballasjen er også verdt å nevne. Den er ikke bare praktisk og enkel å bruke, den er også 100 % CO2-kompensert. Så hver gang du bruker dette pulveret, kan du være sikker på at du gir et miljøvennlig bidrag.

Gi håret ditt den raske oppfriskningen det trenger med dette rensepudderet fra Maria Nila. I begynnelsen kan påføringen føles litt vanskelig da det er et pulver som minner om mel som bør påføres hovedsakelig i hodebunnen. Et tips er å stå i dusjen med hodet opp ned. Dupp litt pulver i hendene og masser deretter produktet inn i hodebunnen. La virke i et minutt og børst deretter gjennom håret.

5. På femteplass kommer tørrsjampo fra Batiste original

Fordeler

 • Bestselger, klassisk!
 • God duft
 • Holder håret rent
 • Fri for sulfater og parabener

Ulemper

 • Må ristes godt før bruk og håret må børstes gjennom etter påføring for å unngå å etterlate en grå film

Spesifikasjoner

Mer om Good To Go Dry Light Shampoo Löwengrip Tørrshampoo

Batiste Dry Shampoo Original er virkelig den ultimate måten å raskt og enkelt rense og friske opp håret mellom vaskene, til en veldig god pris også! Med Batiste tørrsjampo får du muligheten til å gi håret en «nyvasket» følelse på et øyeblikk.

Det mange brukere setter pris på med Batiste tørrsjampo er dels den utrolige prisen, men også hvor lett den er å påføre. Du kan raskt spraye produktet inn i håret og umiddelbart merke forskjellen. Den fjerner uønsket olje og etterlater håret rent og friskt.

Originalversjonen har en klassisk og frisk duft som er behagelig og ikke overveldende. Det gir virkelig et ekstra snev av friskhet til håret ditt og holder det luktende rent og velduftende. I Bastiste-serien er det tørrsjampoer for brunt hår og mørkere tonere også. Da slipper du den hvite filmen som mange brunetter kan få problemer med når det kommer til tørrsjampo.

Avslutningsvis er anmeldelsene enstemmige. Den beste budsjetttørrsjampoen er helt klart Batiste Dry Shampoo Original. Det er et pålitelig produkt som enkelt og effektivt renser og frisker opp håret mellom vaskene. Med sin klassiske duft og evne til å gi håret et «nyvasket» utseende, er det få produkter som kan måle seg i forhold til prisbildet.

Kjøpeguide – Hvordan fungerer tørrsjampo?

Tørrsjampo er et hårpleieprodukt, som også brukes av mange til hårstyling. Tørrsjampoen som produkt gir deg muligheten til å friske opp håret uten å bruke vann. Tradisjonelle sjampoer virker ved å løse opp og fjerne olje og smuss fra håret ved hjelp av vann og løsemidler. Men hvordan fungerer tørrsjampo?

Tørrsjampo inneholder pulveriserte eller aerosoliserte ingredienser designet for å absorbere overflødig olje og smuss fra hodebunnen og håret. Den primære ingrediensen i tørrsjampo er vanligvis et absorberende pulver, som risstivelse, maisstivelse eller kaolinleire. Disse pudderpartiklene fungerer som små svamper som absorberer oljen og fettet i håret, og gjør det mulig å børste dem bort.

Når du bruker tørrsjampo påfører du den vanligvis ved å spraye eller pudre den på hårrøttene og på områder hvor håret er fett eller fett. Når tørrsjampoen påføres absorberer pudderpartiklene oljen og fettet og etterlater håret renere og friskere. Du kan deretter børste eller massere tørrsjampoen gjennom håret for å fordele den jevnt og fjerne eventuelle hvite rester.

Hva er tørrsjampo bra for?

Den største fordelen med tørrsjampo er at den gir håret en ren følelse. “Fete hår” skyldes vanligvis en fet hodebunn og etter kun 1-2 dager velger mange å vaske håret. Med en tørrsjampo kan du fjerne både fet hodebunn og vond lukt. I tillegg gir torrschmpot håret ekstra volum og tekstur. Ved å absorbere overflødig olje ved røttene, kan tørrsjampoen løfte og tilføre volum til håret, noe som gjør det ideelt for å skape volum eller forlenge hårtiden mellom vaskene.

Det er viktig å huske at tørrsjampo ikke er det samme som en tradisjonell hårvask med vann. Det er en midlertidig løsning for å friske opp håret mellom vaskene og gi det en ren og frisk følelse. Tørrsjampo kan være spesielt nyttig i situasjoner der tilgangen på vann er begrenset, når tiden er knapp, eller når du rett og slett bare vil unngå å vaske håret ofte.

Oppsummert fungerer tørrsjampo som en redningsmann i nøden for deg som ønsker å friske opp håret raskt og enkelt. Det er mange av oss som har brukt tørrsjampoen som et stylingprodukt i årevis da den gir et nydelig volum og gjør håret lettere å style.

Finn best i test tørrsjampo hos oss på Testjakt.no!

Hvor ofte bør du bruke tørrsjampo?

Hvor ofte du bør bruke tørrsjampo kan variere avhengig av individuell hårtilstand, hårtype og personlige preferanser. Det er ingen fast og rask regel for hvor ofte du bør bruke tørrsjampo, men det er noen faktorer du bør vurdere når du skal bestemme bruksfrekvensen.

Generelt sett kan tørrsjampo brukes som et raskt triks for å få friskt hår mellom tradisjonelle hårvasker. Det er et nyttig produkt når du raskt skal fjerne olje og fett fra håret og gi det en renere og friskere følelse. Det kan være spesielt nyttig hvis du har en travel livsstil, reiser mye, trener ofte eller rett og slett bare vil spare på håret og ikke vaske det for ofte.

For de fleste fungerer det bra å bruke tørrsjampo en til tre ganger i uken. Den kan brukes når du merker at håret blir fett eller flatt mellom vaskene. Bruken kan variere avhengig av hårtype og hvor raskt håret ditt blir fett. Personer med fet hodebunn kan trenge å bruke tørrsjampo oftere enn de med tørr hodebunn.

Hvordan bruke tørrsjampo?

Å bruke tørrsjampo er relativt enkelt og kan gjøres på noen få minutter. Her er en grunnleggende guide for deg som er usikker på hvordan du bruker tørrsjampo:

Forberedelse: Børst eller gre gjennom håret for å fjerne eventuelle floker og klargjør det for påføring av ønsket tørrsjampo.

Rist flasken: Hvis du bruker en spraytørrsjampo, rist flasken godt for å blande ingrediensene godt. Dette bidrar til å sikre en jevn påføring av produktet.

Påfør tørrsjampo: Hold tørrsjampoflasken ca 15-30 centimeter fra håret. Spray produktet jevnt over hårrøttene og i områdene hvor håret er fett eller fett. Vær forsiktig så du ikke påfører for mye og unngå å spraye for nært hodebunnen for å unngå å tørke håret eller danne et hvitt belegg.

Hvis du bruker tørrsjampo i pulverform, kan du helle en liten mengde i håndflaten eller bruke en spesiell tørrsjampobørste. Masser deretter pudderet forsiktig inn i hårrøttene og fordel det gjennom håret. Et godt tips er å stå i dusjen med hodet opp ned. På den måten risikerer du ikke å få masse pudder på klærne og på resten av badegulvet. Etter påføring, skyll bare av eventuelle rester fra gulvet med dusjslangen.

Vent noen minutter: La tørrsjampoen ligge på håret i noen minutter for å gi det tid til å absorbere olje og fett.

Børste eller massere: Bruk en børste eller fingrene for å forsiktig børste eller massere tørrsjampoen gjennom håret. Dette bidrar til å fordele produktet jevnt og fjerne eventuelle hvite rester.

Style håret: Etter at du har påført og jobbet i tørrsjampoen, kan du style håret som vanlig. Du kan bruke varmeverktøy, hårprodukter og andre stylingmetoder for å lage ønsket frisyre.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 08/06/2023 •  15 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test