Beste Solbeskyttelse For Hår/UV-beskyttelse (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken solbeskyttelse for håret/UV-beskyttelse for håret som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Solbeskyttelse og UV-beskyttelse for håret er viktige faktorer når det gjelder å beskytte håret vårt mot skadelige stråler fra solen. Med riktig beskyttelse kan vi redusere risikoen for skader som for eksempel bleking, uttørking, sprøtt og skjørt hår, og i verste fall til og med hårtap. I denne teksten vil vi se nærmere på hva solbeskyttelse og UV-beskyttelse egentlig er, hvordan de fungerer, og hvilke typer som finnes på markedet.

Solbeskyttelse for håret fungerer på samme måte som solbeskyttelse for huden, den beskytter mot skadelige UV-stråler som kan skade hårstråene og svekke hårets kvalitet. Når håret utsettes for solen kan det bli tørt, sprøtt og skjørt. Det kan også miste farge eller blekes. Solens UV-stråler kan også skade hodebunnen og forårsake irritasjon, rødhet og kløe.

Å beskytte håret sitt mot solens stråler burde være like selvfølgelig som å beskytte huden! En sjal, en lue eller en annen form for hodeplagg er alltid bra å ha på seg når solen er på sitt sterkeste, men hvis du vil være helt sikker på at håret ditt ikke skades, er det en solbeskyttelse for håret du bør skaffe deg!

1. Vinner og best i test ble Suntique I’m Hair Sun & Treatment

Fordeler

 • Beskytter både håret og hodebunnen din
 • Fri for sulfater
 • Enkel dosering med spray
 • 90% naturlige ingredienser
 • Nærende

Ulemper

 • Må påføres på nytt hvis du bader og får håret vått

Spesifikasjoner

Mer om Suntique I’m Hair Sun & Treatment

Suntique I’m Hair Sun er et fantastisk produkt som ikke bare beskytter håret ditt mot solskader, men også gir næring til hårsekkene. Denne unike formelen er fri for sulfater og inneholder pleiende ingredienser som arganolje, arginin og E-vitamin som alle bidrar til å bevare hårfargen og forbedre hårets kvalitet og helse. Mange bruker mye penger hos frisøren, men eksponerer så håret for sterk sol flere måneder i året, noe som kan forårsake stor skade på håret.

Med en god produkt kan du gi håret ditt den beskyttelsen det trenger. Suntique I’m Hair Sun-behandling gir en usynlig UV-beskyttelse som forhindrer skader og hårtap, samtidig som den gir næring til hodebunnen din. Den friske konsistensen gjør det enkelt å påføre, og formelen irriterer ikke hodebunnen din, med en pH-verdi på 5,5.

Nøkkelingrediensene i dette produktet er arganolje, arginin og E-vitamin. Arganolje er rik på nærende fettsyrer og hjelper til med å berolige og fukte huden din. Den inneholder også store mengder E-vitamin, som er en viktig antioksidant i huden. Arginin er en semi-essensiell aminosyre og antioksidant som er viktig for å bygge kollagen og keratin i hud og hår. Sammen hjelper disse ingrediensene med å beskytte hodebunnen og håret vårt mot solskader.

Suntique I’m Hair Sun-behandling består faktisk av mer enn 90% naturlige ingredienser og inneholder amerikansk FDA-godkjente, sikkerhetstestede UV-filtre. Den gir ingen farge til håret og forhindrer misfarging fra UV-stråler.

2. På andreplass kommer Kérastase Soleil Crème UV Sublime Leave-In 150ml

Fordeler

 • UV-filter
 • Beskytter mot ytre påvirkninger
 • Gir håret glans

Ulemper

 • Litt høyere pris

Spesifikasjoner

Mer om Kérastase Soleil Crème UV Sublime Leave-In 150ml

Gli inn i sommeren med velstelt hår og en strålende glans, og dra tilbake med det samme! En lang og varm sommer med mye bading kan dessverre skade håret ditt betydelig. Men med denne UV-leave-in-kremen kan du beskytte håret ditt og forebygge skader. Kérastase Soleil Crème UV Sublime Leave-In pleier håret ditt dypt og beskytter det mot ytre påvirkninger og UV-stråler fra solen.

Påfør en ertestor krem i håret før eller etter soleksponering, og skyll ikke ut. Når du styler håret ditt, vil kremen gi en lett og luftig følelse, ingenting som tynger ned.

Den unike kombinasjonen av kokosvann, E-vitamin og UV-filter gjør denne kremen til en helt blant hårpleieprodukter før sommeren. Kokosvannet trenger dypt inn i hårstrået for en dyp fuktighet, mens E-vitaminet binder fuktigheten og beskytter håret mot ytre påvirkninger. UV-filteret absorberer UV-stråler og minimerer deres effekt på hårets fiberstruktur.

Brukeranmeldelsene er positive og rosen til denne produktet er mange, vi anbefaler sterkt deg som ønsker å beskytte håret ditt mot solen å investere i dette solbeskyttelsen for håret.

3. På tredjeplass kommer Davines SU Hair Milk

Fordeler

 • Sprayflaske Beskytter håret mot sol/UVB
 • Fukter og bevarer hårfargen
 • Gjør det enklere å gre ut håret

Ulemper

 • Kjedelig emballasje

Spesifikasjoner

Mer om Davines SU Hair Milk

Når solen skinner på himmelen og du lengter etter stranddager og late sommerdager, sørg for å ha den ultimate beskyttelsen for håret ditt. Denne mykgjørende og beskyttende leave-in sprayen er en lifesaver for håret ditt under solen. For brukere som har anmeldt dette produktet, er det bare flaskens design som er negativt, men innholdet oppveier det!

Produktet er en ekte alt-i-ett-løsning med flere fordeler for å holde håret ditt i toppform om sommeren. Den fukter håret ditt, bevarer fargen og har en UVB-filter som beskytter mot solens skadelige stråler. I tillegg gjør produktet håret ditt lett å gre ut, noe som reduserer risikoen for skade og gjør det se sunt og glansfullt ut.

Å bruke produktet er like enkelt på tørt eller vått hår. Hvis du påfører det på vått hår, fungerer det som en leave-in balsam. Den smidige sprayflasken gjør påføring og dosering enkel og jevn. Davines SU Hair Milk skal ikke skylles ut og bør påføres igjen hvis håret blir vått eller vasket.

En utrolig populær solbeskyttelse som passer alle hårtyper, en bestevenn for slitne sommerhår. Beskytt håret ditt mot solens skadelige stråler med denne fantastiske leave-in sprayen og unngå tørt og bleket hår. Med Davines SU Hair Milk sin evne til å fukte, bevare fargen, beskytte mot UVB-stråler og gjøre håret lett å gre ut, er det virkelig et must-have produkt om sommeren.

4. På fjerdeplass kommer Nuxe Sun Moisturising Protective Milky Oil For Hair

Fordeler

 • Beskytter mot UV-stråler, klor og saltvann
 • Deilig sommerduft
 • Gir glans og fuktighet

Ulemper

 • Skal ikke brukes på kroppen

Spesifikasjoner

Mer om Nuxe Sun Moisturising Protective Milky Oil For Hair

Nuxe Sun Moisturising Protective Milky Oil for Hair er sommerens redningsmiddel for håret ditt! Denne fantastiske håroljen beskytter håret ditt mot skadelige UV-stråler fra solen samtidig som den gir næring og en glansfull finish.

Den gir også sterk beskyttelse mot klor- og saltvann, noe som ellers kan tørke ut og skade håret ditt betydelig. Med en ultralett og ikke-fet formel gir denne misten en silkeaktig følelse til håret og etterlater det fuktet uten å tynge det ned. Duften av søt appelsin, tiareblomst og vanilje gir en uimotståelig sommerduftopplevelse. Det beste av alt er at dette produktet inneholder hele 87% ingredienser av naturlig opprinnelse og er også vegansk! Ikke rart at den er populær!

Husk å ikke bruke dette produktet som solbeskyttelse for ansikt og kropp, kun for håret!

5. På femteplass kommer Hairlust Sun Defense Hair Mist

Fordeler

 • Beskytter mot UV-stråler for både hår og hodebunn
 • Fri for parabener, silikoner og sulfater
 • Gir håret en virkelig betydelig dose fuktighet, perfekt for tørt sommerhår!
 • Inneholder Phytessence™ French Oak Extract som er et naturlig UV-filter, aloe vera-ekstrakt, acaibærekstrakt og blåbærekstrakt

Ulemper

 • Må ikke brukes på kroppen

Spesifikasjoner

Mer om Hairlust Sun Defense Hair Mist

Sun Defense Hair Mist er den perfekte følgesvennen for solfylte dager! Med sitt naturlige UV-filter, Phytessence™ French Oak Extract, får du pålitelig solbeskyttelse for håret ditt. Du kan føle deg trygg på at den er beskyttet mot dehydrering og skader forårsaket av solens stråler. Spesielt sommeren er en veldig stressende tid for håret ditt, salte bad og soltørking. Mange mennesker er nøye med å smøre kroppen sin, men glemmer håret helt.

Denne fantastiske solkremen til håret er også fullpakket med fuktighetsgivende ingredienser som organisk aloe vera-ekstrakt, acaibærekstrakt og blåbærekstrakt, som gjør underverker for alle hårtyper. Kruset hår fuktes og flyaways kontrolleres, slik at du får en elegant og velstelt look. Vi i Testjakt synes virkelig dette produktet er kjempebra, og også med en nydelig duft!

Best av alt, Sun Defense Hair Mist gir UV-beskyttelse for både hår og hodebunn. I tillegg er den fri for parabener, silikoner og sulfater – et sunt valg for håret ditt og for miljøet.

Husk å ikke bruke dette produktet som solkrem for ansikt og kropp, kun for hår og hodebunn!

Kjøpeguide – Beskytt håret ditt mot solskader

UV-beskyttelse for håret er en form for solbeskyttelse, lik den vi bruker på kroppen. Solbeskyttelse for hår er imidlertid spesielt utformet for å beskytte vårt kjære hår mot UV-stråler. Denne typen solbeskyttelse kommer i forskjellige konsistenser og inneholder ofte ingredienser som beskytter håret mot UVB- og UVA-stråler, som begge kan forårsake skade på håret.

UVB-stråler er de som brenner huden og kan også gjøre håret tørt og sprøtt. UVA-stråler trenger dypere inn i hårstråene og kan forårsake skade på kollagen og elastin, noe som kan føre til at håret mister sin elastisitet og glans. Ikke særlig fristende, eller hva?

Hvordan virker solbeskyttelse for hår?

Solbeskyttelse og UV-beskyttelse for håret virker ved at produktet skaper en beskyttende barriere mellom håret og solens skadelige stråler. Produktene kan enten inneholde ingredienser som reflekterer UV-stråler, absorberer dem eller bryter dem ned.

De fleste solbeskyttelsesprodukter for håret inneholder ingredienser som reflekterer solens stråler, som titandioksid og sinkoksid. Disse ingrediensene virker ved å reflektere solens stråler bort fra håret og beskytte det mot skader. Disse ingrediensene er ofte vanskelige å vaske bort og gir derfor langvarig beskyttelseseffekt.

UV-beskyttelsesprodukter inneholder ofte antioksidanter som beskytter håret mot UV-stråler ved å nøytralisere skadelige frie radikaler. Disse produktene kan også inneholde ingredienser som styrker hårstråene og forbedrer hårets kvalitet.

Finn best i test solbeskyttelse for hår/UV-beskyttelse hos oss på Testjakt.no!

Hvilke typer solbeskyttelse for håret finnes?

Solbeskyttelsesspray – Solbeskyttelsesspray er en populær type solbeskyttelse for håret fordi den er lett å påføre og spraye jevnt over håret. Disse produktene kan inneholde antioksidanter og UV-filtre som beskytter mot skadelige UV-stråler. De fleste solbeskyttelsessprayer er også vannresistente, noe som gjør dem ideelle for dager ved bassenget eller stranden.

Hårkremer – Hårkremer med solbeskyttelse er en annen vanlig form for solbeskyttelse for håret. Disse produktene inneholder ofte ingredienser som beskytter håret mot skader fra UV-stråler og forhindrer at håret tørker ut. Hårkremer kan også inneholde nærende ingredienser som styrker og mykgjør håret.

Hårserum – Hårserum med UV-beskyttelse er en annen type produkt som beskytter håret mot skadelige UV-stråler. Disse produktene inneholder ofte nærende ingredienser som hjelper til med å styrke og reparere skadet hår. Hårserum med UV-beskyttelse er også lette å påføre og gir håret en ekstra boost av fuktighet og næring.

Hatter/caps/skjerf – Å bruke hatter og bandanas er en annen måte å beskytte håret mot solens skadelige stråler på. Hatter, caps, et skjerf eller en bandana kan bidra til å blokkere UV-stråler fra å nå håret og hodebunnen. De er også et praktisk alternativ for personer som ønsker å beskytte håret uten å bruke produkter. Dessuten kan de gi en kul look og gjøre oppholdet i solen mer behagelig.

Oljer – Oljer som kokosolje og arganolje kan også brukes som solbeskyttelse for håret. Disse oljene inneholder naturlige UV-beskyttende egenskaper og kan hjelpe til med å beskytte håret mot skader fra solen. De kan også bidra til å fukte og styrke håret.

Oppsummering om solbeskyttelsesprodukter for håret

Solbeskyttelse og UV-beskyttelse for håret er viktig for å beskytte håret mot skadelige UV-stråler. Disse produktene fungerer ved å skape en beskyttende barriere mellom håret og solens stråler. Det finnes en rekke ulike typer solbeskyttelsesprodukter for håret, inkludert solbeskyttelsesspray, hårkremer, hårserum, hatter og andre hodeplagg, samt naturlige oljer. Det er viktig å velge et produkt som passer din hårtype og dine behov for å oppnå best mulig beskyttelse mot solens skadelige stråler.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 07/08/2023 •  12 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test