Beste Båndsagene For Kutting Og Kløyving (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi vurdere hvilke båndsager som er best i test ifølge vårt testpanel!

For deg som arbeider mye med snekkerarbeid, DIY-prosjekter eller trearbeid, er en båndsag det perfekte tillegget til dine andre verktøy. Med en god båndsag kan du enkelt kløyve både bord, planker, metall, aluminium, stål eller plast. Du kan også sage buede kutt og til og med sage parallelt.

Det finnes en rekke ulike modeller å velge mellom, og i vår test har vi samlet fem virkelig gode alternativer. Vi har valgt å fokusere på de mindre modellene av båndsager, da disse passer både for profesjonell bruk og for hjemmeverkstedet.

1. Vinner og best i test ble båndsagen fra MILWAUKEE M18 CBS125-0

Fordeler

 • Innebygd opphengskrok
 • LED-belysning
 • Verktøyløs låsing

Ulemper

 • Uten batteri og lader
 • Noe tung

Spesifikasjoner

Mer om MILWAUKEE M18 CBS125-0

M18 CBS125 fra Milwaukee er en favoritt i vår batteridrevne båndsagstest. Den er laget med en POWERSTATE børsteløs motor. Den har kapasitet til å skjære de fleste vanlige materialer med en diameter opptil 125 x 125 mm. Den har også 5 valgbare hastigheter, noe som gjør det enkelt å variere fra 0-116 m/min. Stor pluss er at den har integrert REDLINK PUS-overbelastningsbeskyttelse, noe som forbedrer båndsagens ytelse. Du bytter enkelt og verktøyløst sagblad, og oppbevaring kan skje på en krok i redskapsboden siden båndsagen er utstyrt med en opphengskrok.

Med denne båndsagen kan du jobbe hele dagen med tre, metall, plast og aluminium. Du har god sikt selv i godt lys, da det er innebygd LED-belysning. Både du som arbeider profesjonelt og deg som arbeider på et mer hobbynivå, kan dra nytte av denne smidige batteridrevne båndsagen. Sagen drives, som vi tidligere har nevnt, av batteri. Nærmere bestemt et REDLITHIUM ION-batteri, som gir bedre kraft og krever færre oppladinger enn et vanlig litiumionbatteri.

2. På andreplass kommer båndsagen fra BOSCH GCB 18V-63

Fordeler

 • Innebygd sikkerhetsbryter
 • Integrert LED-lampe
 • Ergonomisk og godt balansert

Ulemper

 • Eksklusivt batteri og lader

Spesifikasjoner

Mer om BOSCH GCB 18V-63

GCB 18V-63 fra Bosch er en av de letteste båndsagene du finner på markedet i dag. Dette er en høykvalitets batteridrevet båndsag med en kort verktøylengde på 355 mm. Dette gjør den perfekt selv for arbeid i trange områder. Du bytter enkelt sagblad helt uten bruk av verktøy, og ved arbeid i dårlig belysning veileder LED-lampen deg.

Med denne ekstremt velproduserte båndsagen fra Bosch kan du arbeide uforstyrret hele dagen uten unødvendige avbrudd. Du arbeider uten forstyrrende vibrasjoner da den går jevnt og fint. En veldig lett, smidig og ergonomisk batteridrevet båndsag som takler de aller fleste materialer.

3. På tredjeplass kommer båndsagen fra MILWAUKEE M18 CBS125-502C

Fordeler

 • Inkludert batterier og multilader
 • Integrert LED-belysning
 • Justerbar hastighet

Ulemper

 • Relativt høy pris

Spesifikasjoner

Mer om MILWAUKEE M18 CBS125-502C

M18 CBS125 fra Milwaukee er kanskje den beste batteridrevne båndsagen på markedet akkurat nå. Den har en enorm kapasitet med sin 18 V børsteløse motor. M18 CBS125 er utstyrt med REDLINK PLUS-overbelastningssystem. En effektiv båndsag laget for lengre holdbarhet og sikker arbeid.

Du kan med denne båndsagen utføre kapping av de aller fleste vanlige materialer, for eksempel metallrør, plast- og aluminiumsprofiler. En veldig hendig batteridrevet båndsag som kan klippe i diametre opptil 125 x 125 mm. Absolutt verdt sin litt høyere pris.

4. På fjerdeplass kommer båndsagen fra HIKOKI CB18DBL

Fordeler

 • Justerbar sagstyring
 • Godt balansert og lav vekt
 • HPS-overbelastningsbeskyttelse

Ulemper

 • Eksklusive batterier og lader

Spesifikasjoner

Mer om HIKOKI CB18DBL

For deg som kun leter etter en enkel, ikke altfor avansert båndsag, er CB18DBL fra HiKOKI et utmerket valg. Den har en kraftig børsteløs motor som klarer å kutte de fleste materialer som plastrør, aluminiumsprofiler og metallgjenstander.

Med denne lette batteridrevne båndsagen kan du jobbe uforstyrret hele dagen med frie hender. En god båndsag med kapasitet for kutt med en diameter opp til 83 mm. Takket være motoren trenger denne båndsagen minimalt med vedlikehold og har en lengre levetid. Den er også utstyrt med automatisk hastighetsregulering.

Kjøpeguide – Hva du bør tenke på før du kjøper båndsag

Det er en kjent sak at en god batteridrevet båndsag kan gjøre arbeidet ditt mye enklere. Imidlertid må du velge riktig båndsag for prosjektene dine. Mange av de forskjellige modellene på markedet spesialiserer seg på visse materialer eller former.

Ved hjelp av vår båndsag-guide håper vi å gi deg tilstrekkelig informasjon for å ta en god beslutning når du velger en batteridrevet båndsag. Noen ganger er det ikke nok bare med båndsagen i seg selv; du må kanskje også vurdere å supplere verktøyene dine ytterligere. De mindre modellene i vår beste-test har heller ikke like høy ytelse som for eksempel en bordmodell.

Finn best i test båndsager hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test båndsager hos oss på Testjakt.no!

Funksjoner

Sørg for at den batteridrevne båndsagen har alle funksjonene du trenger for å kunne utføre godt arbeid med gode resultater uten unødvendig anstrengelse. Det er også viktig at funksjonene og de medfølgende tilbehørene er holdbare og funksjonelle.

Du vil ikke ende opp med en ny båndsag som ikke kan håndtere akkurat de oppgavene du står overfor. Pass på å sjekke hvilke materialer den kan håndtere, slik at du kjøper riktig båndsag for prosjektet ditt.

Brukervennlig

Du bør se på konstruksjonen av den batteridrevne båndsagen, da det er viktig at den er enkel å håndtere. Lavere vekt betyr at du jobber med friere hender, noe som fører til bedre resultater.

Hvis du kjøper en batteridrevet båndsag med et godt grep, enkle funksjoner og verktøyløs bytte av sagblad og annet tilbehør, får du en bedre og mer effektiv arbeidsflyt. Dette fører til raskere fullførte prosjekter. For eksempel kan et dårlig grep som ikke er ergonomisk, bremse arbeidsprosessen og gi deg ubehag.

Kvalitet

Tenk på kvaliteten. Det bør være en solid båndsag med lang levetid og høy slitestyrke. Høy kvalitet på den batteridrevne båndsagen din gir også bedre standard på prosjektene og arbeidet ditt.

Det kan også bli dyrere i det lange løp med en billig båndsag fra et budsjettmerke enn med en noe dyrere premiummodell. Dette fordi du oftere må reparere eller bytte ut en billig batteridrevet båndsag.

De beste batteridrevne båndsagene gir deg komfort og effektivitet

Med en godt balansert batteridrevet båndsag kan du jobbe fritt og ubekymret uten slitne armer ved slutten av arbeidsdagen. Ved bruk av riktig modell kan du også markant forbedre kvaliteten på ditt eget arbeid.

Vårt håp er at du gjennom vår test kan informere deg om de beste batteridrevne båndsagene som er tilgjengelige på markedet, før du foretar et kjøp.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 25/12/2023 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test