Beste Arbeidslampene For Håndverkere (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi vurdere hvilken arbeidslampe som er best i test ifølge vårt testpanel!

Arbeidslamper for håndverkere og hjemmerenoveringer er avgjørende for å sikre effektivitet og presisjon i arbeidsmiljøet. Deres rolle strekker seg utover bare å belyse – de skaper en optimal arbeidsplass ved å minimere skygger og forbedre synligheten. Når du sammenligner ulike arbeidslamper, bør du tenke på flere faktorer.

Lysstyrke er en nøkkelaspekt; en god arbeidslampe bør tilby tilstrekkelig sterkt lys for å eliminere skygger og gi klar sikt over arbeidsflaten. Justerbarhet er også viktig, med mulighet til å tilpasse retning og vinkel for å passe ulike arbeidsoppgaver. Mange moderne arbeidslamper bruker LED-teknologi for sterkt og energieffektivt lys, noe som gir lengre batterilevetid.

Holdbarhet er avgjørende for å takle krevende arbeidsforhold, og portabilitet letter transport og bruk på forskjellige steder. Ekstra funksjoner, som forskjellige lysmodi, innebygde uttak eller magnetiske baser, kan ytterligere forbedre bruken av arbeidslampen. Ved å vurdere disse aspektene kan du velge en arbeidslampe som ikke bare møter dine spesifikke behov, men også skaper et optimalt arbeidsmiljø for prosjektene dine.

1. Vinner og best i test ble bygglampen fra GELIA TARGET T2X50AS

Fordeler

 • Justerbar høyde og vinkel
 • Kompakt og bærbar design
 • Mulighet til å bruke toppen av LED-belysningen separat som en gulvstativ

Ulemper

 • Kan trenge forlengelseskabel da ledningen bare er 3 meter

Spesifikasjoner

Mer om GELIA TARGET T2X50AS

Vinneren og den beste i vår sammenligning av populære arbeidslamper for bygging og renovering er Gelia TARGET T2X50AS. En pålitelig og kraftig LED-arbeidsbelysning med imponerende egenskaper. De to 50-watts LED-flomlysene imponerer ikke bare med sin lysstyrke, men også med sitt justerbare design, som muliggjør fleksibel justering av lysretningen. Teleskopstativet gir mulighet for imponerende høydejusteringer mellom 0,95 og 2 meter og står stabilt selv i fullt uttrukket stilling, takket være den robuste konstruksjonen og de gummierte føttene.

Den sammenleggbare designen gjør stativet enkelt å lagre og transportere, og allsidigheten økes ved muligheten til å bruke toppen av LED-belysningen separat som en gulvstativ. Med en 3 meter lang kabel og medfølgende jordet støpsel gir denne arbeidsbelysningen fleksibilitet i bruk. Dens holdbarhet og evne til å håndtere ulike arbeidsmiljøer understrekes av den imponerende beskyttelsesklassen IP65. Alt i alt er Gelia TARGET T2X50AS et pålitelig valg for de som søker høytytende arbeidsbelysning med brukervennlige funksjoner.

2. På andreplass kommer bygglampen fra MILWAUKEE M12 AL-0

Fordeler

 • Lysstyrke opptil 1000 lumen
 • 15 timers drift på batteri
 • Portabel og lett plassert
 • Robust og holdbar

Ulemper

 • Batteri eller lader følger ikke med, men passer med alle M12-batterier. Kan selvfølgelig kjøpes separat, men medfører ekstra kostnader.

Spesifikasjoner

Mer om bygglampen fra MILWAUKEE M12 AL-0

Milwaukee M12 AL-0 skiller seg ut som en imponerende byggelampe for profesjonelle håndverkere og hjemmeforbedringer. Med en lykt med opptil 1000 lumen og imponerende driftstid på opptil 15 timer med sitt M12 REDLITHIUM 4,0 Ah-batteri. Konstruksjonen er utrolig slitesterk, med en robust polykarbonatlinse som tåler fall på opptil 2,7 meter, trenger du ikke bekymre deg på byggeplassen. Allsidigheten er en nøkkelfaktor, med to kraftige magneter og en fjærbelastet klemme, som åpner for ulike monteringsalternativer. TRUEVIEW-teknologien setter standarden for fargetemperatur, utviklet for å gjøre daglig arbeid effektivt og behagelig.

Det er viktig å merke seg før eventuell bestilling at leveransen skjer uten batterier og lader. Kanskje har du andre batterier i samme serie (M12) fra Milwaukee som du kan bruke? Milwaukee M12 AL-0, med sitt kompakte design og beskyttelse mot støv og fuktighet (IP54), er en allsidig belysningsløsning. Indikatoren for lav strømnivå er en praktisk funksjon som blinker når batteriet trenger lading. En strålende kombinasjon av ytelse og holdbarhet, denne gulvlampen er et pålitelig valg for krevende arbeidsforhold og gir en unik nivå av belysningsfleksibilitet.

3. På tredjeplass kommer bygglampen fra BOSCH GLI 18V-1900

Fordeler

 • Kraftig LED-lysstyrke på 1900 lumen
 • Uten ledning, noe som gjør den lett å plassere og bærbar til valgfritt sted
 • Batteritid på 8 timer

Ulemper

 • Du må kjøpe batteri og lader separat hvis du ikke allerede har batterier fra Boschs blå serie (14,4V eller 18V)

Spesifikasjoner

Mer om BOSCH GLI 18V-1900

Bosch GLI 18V-1900 arbeidslampe imponerer som en kraftig og praktisk arbeidslampe som gir utmerket belysning uten irriterende ledninger å tilpasse seg. Den trådløse designen gir optimal mobilitet, og den sterke LED-belysningen med opptil 1900 lumen sikrer effektiv lysstyrke. Den imponerende batteritiden på opptil 8 timer gir langvarig bruk i løpet av arbeidsdagen. Den justerbare lyskjeglen og fem forskjellige posisjoner gir fleksibilitet for ulike arbeidsforhold.

Bygglampens robuste ramme og enkle håndtering gir den nødvendige byggekvaliteten, mens den inkluderte strømbryteren med totrinns dimmerfunksjon gir ekstra tilpasningsmuligheter for arbeidsplassen din. Merk imidlertid at batteri og lader må kjøpes separat hvis du ikke allerede har noen av de blå Bosch 14,4V- og 18V-litiumionbatteriene i maskinparken din.

Kjøpeguide – Viktigheten av god belysning

Arbeidslamper for håndverkere og hjemmeoppussing spiller en avgjørende rolle for å sikre nøyaktighet og effektivitet i arbeidsmiljøet. Disse lampene er konstruert for å belyse arbeidsområdet på en optimal måte, noe som reduserer risikoen for feil og øker sikkerheten. Nedenfor har vi samlet litt generell informasjon å vurdere når du sammenligner arbeidslamper og bygge- / konstruksjonslamper.

arbeidslamper best i test hos Testjakt
Finn best i test arbeidslamper hos oss på Testjakt.no!

Lysstyrke

En effektiv arbeidslampe bør tilby tilstrekkelig lysstyrke for å eliminere skygger og gi klar sikt over arbeidsområdet.

Lysstyrken på arbeidslamper varierer avhengig av modell og bruksområde, men ligger vanligvis mellom 1000 og 5000 lumen. Lumen er måleenheten for lysstyrke. For arbeidslamper til håndverk og hjemmerenovering er en lysstyrke på omtrent 1000 til 3000 lumen ofte tilstrekkelig for å gi nok lys for detaljarbeid uten å forårsake overdreven blending.

Det er imidlertid viktig å merke seg at lysstyrkebehovene kan variere avhengig av spesifikke arbeidsoppgaver og arbeidsmiljø. For eksempel kan arbeid som krever mye detaljer, som feinmekanikk eller elektronikkreparasjoner, dra nytte av høyere lysstyrke for å sikre optimal sikt og presisjon. En annen faktor å vurdere er muligheten til å justere lysstyrken på arbeidslampen for å tilpasse den til ulike arbeidsforhold og oppgaver.

Justérbar arbeidslampe

Muligheten til å justere retning og vinkel på lyset er viktig for å tilpasse belysningen til ulike arbeidsoppgaver og overflater. Vår testvinner har for eksempel en vinklingsbar design, som muliggjør fleksibel justering av lysretningen. Et teleskopstativ gir også mulighet for høydejusteringer, slik at du får perfekt lys uansett arbeidshøyde.

Energi-kilde

Mange arbeidslamper bruker LED-teknologi for å gi sterkt og energieffektivt lys. Dette reduserer energiforbruket og gir lengre batterilevetid.

LED-lamper er kjent for sin høye energieffektivitet, noe som betyr at de konverterer en betydelig mengde elektrisitet til lys og minimerer tap i form av varme. Dette resulterer i lavere energikostnader og lengre levetid sammenlignet med tradisjonelle lyskilder som glødelamper eller halogenlamper.

I tillegg til energieffektivitet gir LED-lamper muligheten for justering av lysstyrke og fargetemperatur. Dette er spesielt nyttig for bygglamper, siden ulike arbeidsoppgaver kan kreve forskjellige nivåer av lysstyrke og fargetone for optimal ytelse og komfort.

En annen fordel med LED-lamper er deres umiddelbare oppstartstid og evne til å opprettholde full lysstyrke umiddelbart etter at de er slått på. Dette gjør dem ideelle for arbeidsmiljøer der rask tilgang til fullt lys er viktig.

Ledning eller batteri?

Valget mellom ledning eller trådløse alternativer for bygglamper avhenger av arbeidsmiljøet og brukerens preferanser. Bygglamper med ledning tilbyr kontinuerlig strømforsyning og eliminerer behovet for batteribytte eller lading. Dette er spesielt gunstig for lange arbeidsøkter og krevende oppgaver der konstant lys er avgjørende.

På den annen side gir trådløse bygglamper økt mobilitet og fleksibilitet. De er ideelle for steder der det ikke er tilgjengelige stikkontakter eller der brukeren må bevege seg mellom ulike arbeidsområder uten å være begrenset av en ledning. Trådløse lamper kan drives av oppladbare batterier, noe som gjør dem praktiske og bærbare.

Det er viktig å vurdere arbeidsmiljøet og kravene til arbeidsoppgavene når du velger mellom ledning eller ingen ledning for bygglamper. En kombinasjon av begge alternativene kan også være en fordelaktig strategi for å imøtekomme ulike behov innenfor samme prosjekt eller arbeidsplass.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 21/03/2024 •  8 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test