Beste Hekksaksene For Ditt Hjem Og Hage (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke hekksakser som er best i test ifølge vårt testpanel!

Kjært barn har mange navn, og det gjelder også for dette produktet vi skal ta en nærmere titt på. De fleste kjenner det som en hekksaks, men det er også kjent som busktrimmer eller bush trimmer. Hagen er som regel stedet du har behov for en, og da for å trimme hekker eller busker. Hekksaksen er et must for enhver hobbygartner eller alle som har en hage de vil forskjønne.

Dersom du er glad i hagen din er det lite sannsynlig at du bare springer til nærmeste utsalgssted og kjøper den første og beste busktrimmeren du finner. Vi har tenkt å hjelpe deg litt på vei ved å ta en liten hekksaks test. Slik kan du vurdere ulike modeller opp mot hverandre, slik at du slipper å kjøpe katta i sekken. Det finnes ulike typer hekksakser for ulike typer oppgaver, og her får du hjelp til å finne din modell.

Før du vurderer hva som blir den beste hekksaksen for deg, kan det være en god ide å tenke over hva slags oppgaver du kommer til å bruke verktøyet til. Hva slags hage har du, og hvilke busker har du? Du bør også tenke over designet og ting som hvor tung den er og hvilket grep du får. Dersom du har plager med rygg eller armer, kan det være greit å tenke over vekten først og fremst. Ingen hobbygartner ønsker at arbeid i hagen skal være smertefullt eller et nødvendig onde. Hagearbeid skal være lystbetont og morsomt.

1. Vinner og best i test ble hekksaksene fra Dewalt DCMHT563P1-QW

Fordeler

 • Ergonomisk utformet
 • Brukervennlig
 • God rekkevidde

Ulemper

 • Litt tung

Spesifikasjoner

Mer om Dewalt DCMHT563P1-QW

På vår hekksaks best i test finner du Dewalt DCMHT563P1-QW. Motoren er børsteløs, drives med batteri og har 18 V spenning. Den har en vekt på 3,4 kg, så den er hverken blant de letteste eller tyngste. Med en sverdlengde på 55 cm, rekker man frem både i lengde og der det er tungt å nå til.

Den gjør 2800 BPM (slag i minuttet) og har 19 mm avstand mellom hver tann. Håndtaket er ergonomisk utformet, slik at man slipper å bekymre seg for smerter ved lengre tids bruk.

Det kan være vanskelig å vite hvilke egenskaper man må vurdere for å finne beste hekksaks, men vekt, pris, utforming og rekkevidde er noen viktige faktorer. Her kommer Dewalt DCM563PB godt ut på de fleste. Hekksaksen er brukervennlig, så man trenger ikke være hobbygartner for å bruke den, og den ergonomiske utformingen gjør at jobben blir som en lek.

Hvem som helst kan få til denne, selv den nyeste hageeier klarer å håndtere Dewalt DCM563PB. Med sin store rekkevidde og kraftige ytelse gjør den jobben den skal på relativt kort tid.

2. På andreplass kommer hekksaksene fra MAKITA DUH523RF

Fordeler

 • God kvalitet
 • Ergonomisk utformet
 • Lite støy

Ulemper

 • Liten sikkerhetslås-knapp

Spesifikasjoner

Mer om MAKITA DUH523RF

Dette er en batteridrevet hekksaks med en effekt på 18V. Saksen veier 3,3 kg, og er dermed ikke blant de tyngste og heller ikke blant de letteste. Den har en sverdlengde på 52 cm og 26 mm tannavstand. Dette gir en ganske grei rekkevidde med et hendig verktøy.

Produsenten lover at du kan klippe greiner på opptil 15 mm. Effekten er på 1350 BPM (slag per minutt). Trimmeren har et relativt lavt støynivå og ligger på et ganske rimelig nivå når det kommer til pris.

Dette er en hekksaks som ikke er for avansert og heller ikke for de mest avanserte buskene eller oppgavene. Den er ganske lett og hendig, noe som er viktig når man kanskje har flere timers arbeid med hekk foran seg.

Selv om produsenten lover at den kan klippe greiner på opptil 15 mm vil den kanskje komme til kort på meget grove hekker. For de mindre hekkene er den derimot helt perfekt. For denne prisen er det en veldig fleksibel og god trimmer.

3. På tredjeplass kommer hekksaksene fra BLACK & DECKER BEHTS501-QS

Fordeler

 • Liten og kompakt
 • Velbalansert
 • God pris

Ulemper

 • Ikke noe vesentlig

Spesifikasjoner

Mer om BLACK & DECKER BEHTS501-QS

BLACK & DECKER BEHTS501-QS er en hekksaks med imponerende egenskaper som vil imøtekomme behovene til både mellomstore og større hekker. Med en kraftig motor på 600 W og en sverdlengde på 60 cm, gir denne hekksaksen en utmerket kappekapasitet på opptil 25 mm.

En av de mest imponerende funksjonene til BEHTS501-QS er det imponerende slagtallet på 1840 slag per minutt. Dette høye slagtallet sikrer rask og effektiv trimming av hekken, slik at du kan få jobben gjort på kort tid. Den kraftige motoren og det høye slagtallet gjør det også enkelt å takle tykkere grener og vanskeligere kappeoppgaver.

Designet til denne hekksaksen er også verdt å nevne. Den har en ergonomisk utforming som gir god balanse og komfort under bruk. Dette gjør det enkelt å håndtere og kontrollere hekksaksen, selv under lengre arbeidsøkter. Håndtaket er godt polstret, noe som reduserer belastningen på hendene og gir bedre grep.

BLACK & DECKER BEHTS501-QS har også flere sikkerhetsfunksjoner som gjør det tryggere å bruke. Den har en tohånds sikkerhetsbryter som forhindrer utilsiktet start, noe som er spesielt viktig når man håndterer en kraftig hekksaks som denne. I tillegg er sverdet utstyrt med et beskyttelsesdeksel som bidrar til å redusere risikoen for skader under lagring eller transport.

Et annet positivt aspekt ved BEHTS501-QS er dens brukervennlighet. Den er enkel å sette opp og bruke, og den krever minimalt med vedlikehold. Det er også enkelt å bytte ut sverdet når det blir slitt, slik at du kan opprettholde optimal ytelse over tid.

Samlet sett er BLACK & DECKER BEHTS501-QS en pålitelig og kraftig hekksaks som tilbyr imponerende kappekapasitet og effektivitet. Den er ideell for de som har mellomstore til større hekker og ønsker en pålitelig og brukervennlig hekksaks. Med sitt solide design, kraftige motor og gode sikkerhetsfunksjoner, er dette definitivt en hekksaks som vil hjelpe deg med å oppnå profesjonelle resultater.

4. På fjerdeplass kommer hekksaksene fra Dewalt DCMPH566N

Fordeler

 • Imponerende rekkevidde
 • Lavt støynivå
 • Fleksibel

Ulemper

 • Vekt

Spesifikasjoner

Mer om Dewalt DCMPH566N

Dewalt DCMPH566N er en 18V batteridrevet stav hekksaks med hele 2800 BPM (slag i minuttet). Dersom en person på 1,80 m holder hekksaksen, får han en rekkevidde på hele 3,35 m. Det er derfor et verktøy som lar deg vedlikeholde og stelle hekker som står høyt og som kan være vanskelig å nå frem til.

Den har en tannavstand på 25 mm og bladet er 55 cm langt. Med et lavt lydnivå på 81,6 dB er den heller ingen kilde til større nabokrangler.

En hekksaks utenom det vanlige med 7 justeringsmuligheter. Den er mulig å forlenge og du kan dermed nå frem til de høyeste og utilnærmelige delene av hekken din. Få endelig gjort noe med buskas og hekk og forskjønn også i høyden. Hekksaksen er brukervennlig og har 180 graders rotering.

Med 5 Ah batteri får du en kjøretid på opptil 75 minutter. Verktøyet er utrolig fleksibelt og da skulle man tro at vekten var mer enn ca 3,6 kg. Hekksaksen er brukervennlig og ergonomisk utformet.

5. På femteplass kommer hekksaksene fra HIKOKI CH3656DA

Fordeler

 • Kraftig batteri
 • Brukervennlig
 • Høyt resultat

Ulemper

 • Batterier og lader ikke inkludert

Spesifikasjoner

Mer om HIKOKI CH3656DA

HiKOKI CH3656DA er en hekksaks med 36V spenning. Selv om den ikke leveres med batterier eller lader, er den brukervennlig med et behagelig gummibelagt håndtak. Den er utstyrt med et robust girkasse med en bunn av aluminium. Sverdet har doble skjær og trippelslipt tannsetting for best mulig resultat. Takket være den revolusjonerende celleteknologien i MULTI VOLT-batteriet får du en kraftig 36V maskin i samme kompakte størrelse som en 18V, noe som gir lav vekt og god ergonomi. HiKOKIs 36V system eliminerer behovet for nettstrøm og gjør hverdagen din enklere og trådløs. Perfekt for beskjæring og trimming av hekker og busker.

Denne hekksaksen har mange fordeler. Den er brukervennlig, godt balansert og lett, noe som gjør den behagelig å håndtere over lengre perioder. Den høye klippekapasiteten og de doble skjærene med trippelslipt tannsetting garanterer et utmerket resultat hver gang. I tillegg har den en robust girkasse av aluminium som øker holdbarheten og levetiden.

En annen stor fordel er den lave støynivået, noe som gjør den perfekt for bruk i støyfølsomme områder. Hastighetsreguleringen i 4 trinn gir brukeren muligheten til å tilpasse klippehastigheten etter behov.

Det medfølgende tilbehøret, et sverddeksel, er også velkomment for å holde sverdet beskyttet når det ikke er i bruk. Alt i alt er HiKOKI CH3656DA en pålitelig og effektiv hekksaks som passer både for profesjonell bruk og hjemmebruk.

Kjøpsguide – Hva du skal tenke på når du kjøper hekksaks?

Å gå til innkjøp av en batteridrevet er en god investering for den liker å sysle med hagen. Slipp frykt for å kutte over ledninger. Uten bensin blir hekksaksen også atskillig lettere å bære over tid. Vekt er ganske viktig for denne type oppgave. Om man har flere timers arbeid foran seg er det viktig at man ikke blir fort sliten av å måtte holde verktøyet. Vi skal gå gjennom ulike kvaliteter og egenskaper som er viktige når man velger hekksaks.

Vekt

Vekten er noe av det viktigste når man skal velge hekksaks. For enkelte betyr det mer enn for andre, og det bør du tenke over. Dersom du vet at du ikke klarer å holde mange kilo i ulike arbeidsstillinger over lengre tid, da bør heller ikke velge et verktøy i den tyngre vektklassen. I vår test finner du hekksakser til rett over 2 kilo.

Finn best i test hekksaks hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test hekksaks hos oss på Testjakt.no!

Brukervennlig

Tenk over om du er godt vant med denne type verktøy. Dersom du ikke har mange års erfaring bak deg, bør du velge en hekksaks som er enkel i bruk og ikke byr på for mange funksjoner. Noen hekksakser er snedige, kompakte og gjør jobben uten masse styr. Start, klipp og det er det. Dersom du har erfaring, kan du gå for de litt mer avanserte trimmerne.

Kvalitet og pris

I første omgang bør du få verdi for pengene. Derfor er en test utrolig nyttig å lese før innkjøp. Noen ganger er merke ensbetydende med kvalitet, men det er ikke alltid det stemmer. Ethvert selskap kan være uheldig med en modell iblant, så lytt til de som allerede har kjøpt og testet produktet. Sjekk også egenskaper mot pris, hva er du villig til å betale litt mer for?

Hekksaks – Konklusjon

Tenk over ditt behov og din hage. Hva betyr en hekksaks for deg? Er innkjøpet bare et nødvendig onde for å bli kvitt noen greiner og få ryddet opp i noen busker som irriterer deg? Eller er hagen en av dine lidenskaper som gir deg glede i hverdagen? Dersom du er glad i å jobbe i hagen, er det verdt å legge litt penger i det.

Etter å vurdere hvor mye penger du vil legge i innkjøpet, er det på tide å se på hekksaksens egenskaper. Tenk over egen helsetilstand. Om du ikke er sterk fysisk er det best å kjøpe en lettere hekksaks, slik at hagearbeidet fortsatt vil være en glede. Se over hekken din også, og hva slags behov den har. Kraftige hekker og busker behøver sterkere verktøy. Dersom hagen din ikke har robuste busker og hekker, behøver du heller ikke en veldig kraftig hekksaks.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/04/2024 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test