Beste Bordtennisbord/Ping Pong Bord (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke bordtennisbord som er best i test ifølge vårt testpanel!

Er du ute etter å forbedre bordtennis eller kanskje litt klassisk rundpingpong for venner og bekjente? Et bordtennisbord er noe hele familien kan ha det gøy med hele året. Har du plass til overs hjemme, finnes det bordtennisbord som passer perfekt innendørs, utendørs eller modeller som er allsidige og kan brukes til begge deler. Flere av våre modeller i denne gjennomgangen og sammenligningen er produsert STIGA Sports “Compact Storage System” løsning, dette betyr at du enkelt slår sammen bordet når det ikke er i bruk og ruller det til siden for å spare plass. For de som ønsker et bordtennisbord, men har begrenset plass, finnes det også et minibordtennisbord!

I vår sammenligning har vi valgt ut fem ulike modeller av bordtennisbord fra STIGA Sports. Et anerkjent merke assosiert med høy kvalitet og som er verdenskjent for sine bordtennisbord. Alt du trenger er et bordtennisbord, nett, to racketer og en ball, så kan kampen begynne!

1. Vinner og best i test ble bordtennisbordet fra STIGA Sports All Seasons

STIGA Sports Table tennis all seasons

Fordeler

 • Kan brukes både innendørs og utendørs
 • Værbestandig bordplate
 • Strømnett inkludert
 • Kompakt system gjør det enkelt å brette og folde ut
 • Enkel bevegelse i sammenfoldet posisjon takket være hjulene

Ulemper

 • Koster en krone

Spesifikasjoner

Mer om STIGA Sports All Seasons

Et allsidig bordtennisbord er vår testvinner STIGA Sports modell All Seasons. Dette bordet er perfekt for de som ønsker å kunne nyte bordtenniskamper både innendørs og utendørs. Det enkle Compact systemet lar deg raskt og enkelt slå sammen bordet og takket være bordets hjul kan du raskt flytte det rundt i hjemmet eller velge å flytte det ut i hagen. Bordtennisbordets spesialbehandlede skive er laget av melamin og er 5 mm, denne tåler både kulde, regn, snø og sol, det ultimate utebordet!

Et utrolig allsidig bordtennisbord som vil være hovedunderholdningen i hjemmet i mange år fremover! Dette er et bestselgende bordtennisbord og brukere som har anmeldt bordet er svært fornøyde med kjøpet, og de understreker fremfor alt at bordet kan brukes innendørs så vel som utendørs og at det er så enkelt å transportere takket være dets hjul. Nett og garnstolper er også inkludert i prisen.

2. På andreplass kommer bordtennisbordet fra STIGA Sports Home Mini

stiga sports home mini

Fordeler

 • Liten og perfekt for deg med mindre plass
 • Perfekt som gave for å aktivisere barna
 • Strømnett inkludert

Ulemper

 • Kun for innendørs bruk

Spesifikasjoner

Mer om STIGA Sports Home Mini

STIGA Sports Home Mini er det perfekte minibordtennisbordet for de som bor på et mindre underlag. Det er også det ultimate for deg som er usikker på hvor mye bruk du vil få for et bordtennisbord. Dette er en aktivitet som vil underholde hele familien, også de yngre. Synes du barna sitter for mye foran padden, datamaskinen eller telefonen? Å anskaffe et bordtennisbord er en måte å introdusere bevegelsesgleden på, som også kan bli en felles aktivitet for hele familien.

Fordelene med bordtennisbordet “Home mini” fra STIGA Sports er nettopp dets kompakte størrelse. Du kan også enkelt brette den sammen og den tar virkelig minimalt med plass. Prisen inkluderer også et nett i slitesterk nylon.

3. På tredjeplass kommer bordtennisbordet fra STIGA Sports Winner Indoor

stiga sports winner indoor table tennis

Fordeler

 • Enkel å brette og flytte
 • Klassisk bordtennisbord som vil underholde store og små
 • Høy kvalitet
 • Nett og staver følger med i kjøpet

Ulemper

 • Kun for innendørs bruk

Spesifikasjoner

Mer om STIGA Sports Winner Indoor

For de som leter etter et klassisk pingpongbord for hele familien å plassere i hjemmet, har Winner Indoor fra STIGA Sports gode anmeldelser og er et populært valg. Kjøpet inkluderer nett og nettstolper, og den fleksible kompakte utformingen og hjulene gjør at du enkelt kan slå sammen og slå bordet om du ønsker å frigjøre plass eller bare oppbevare det.

Oppsummert er dette et svært rimelig bordtennisbord som passer hele familien og inviterer til felles aktiviteter. Bevegelsesglede er viktig og grunnlaget er lagt allerede i tidlig alder. Å utføre fysiske idretter eller aktiviteter sammen er både morsomt og nyttig for både voksne og barn. Mange av oss husker da det ble spilt bordtennis både på fritidsparken og i nabokjelleren. Med Stigas Winner Indoor har hele familien et rimelig sammenleggbart bordtennisbord av høy kvalitet.

4. På fjerdeplass kommer bordtennisbordet fra STIGA Sports Elite Roller Advance

stiga sports elite roller advance

Fordeler

 • For seriøse turneringer
 • Slitesterk bord for hele familien
 • Kan slås sammen og enkelt, hjulene gjør det enkelt å flytte bort om nødvendig

Ulemper

 • Nettverksstativ må kjøpes, ikke inkludert

Spesifikasjoner

Mer om STIGA Sports Elite Roller Advance

Stiga Roller er bordtennisbordet for hele familien! Denne modellen er vårt førsteklasses valg og det er et av de bestselgende bordtennisbordene på markedet, og det er ingen tvil om at dette er et bord av høy kvalitet. Kjøpet inkluderer også en rask kryssstag, høydejustering og bordplatetilkobling, etter kun 15 minutter med montering er du klar til å starte din første runde bordtennisturnering!

Oppsummert er dette bordet for de som er ute etter et solid pingpongbord og har plass til det. For deg som bor mindre og ønsker et lite bordtennisbord er ikke dette det rette valget, derimot har det fordelen av å være utstyrt med “Compact Storage System” og foldes enkelt sammen for praktisk oppbevaring. De faste hjulene gjør det også enkelt å rulle vekk når det er nødvendig å frigjøre plass.

Bordet veier hele 103 kg og står stabilt, platen er en 22 mm fiberplate som egner seg for innendørs bruk. Det eneste negative er at prisen ikke inkluderer nett og nettstativ, så dette må kjøpes separat.

5. På femteplass kommer bordtennisbordet fra STIGA Sports Seasons Outdoor

stiga sports seasons outdoor

Fordeler

 • For de som leter etter et solid utendørsbord for bordtennisturneringer
 • Forankret i bakken for å stå stødig ute hele året
 • Høy kvalitet og virkelig solid bord

Ulemper

 • Kun for utendørs bruk
 • Kan ikke brettes

Spesifikasjoner

Mer om STIGA Sports Seasons Outdoor

For utendørs bruk er STIGA Sports Seasons bordtennisbord tilgjengelig. Denne modellen er spesialdesignet for å kunne stå ute hele året. Denne modellen er ikke en mini, men snarere en xxl. Et solid og robust bordtennisbord som du forankrer i bakken for å tåle høststormer samt tøffe bordtennisturneringer med engasjerte deltakere. Nettet og underlaget til Seasons Outdoor er laget av slitesterkt galvanisert stål.

Ønsker du å kunne spille bordtennis hele året og samtidig få frisk luft, er dette det helt riktige valget. Det er ingen “Compact Storage System”-funksjon på denne modellen, men den er laget for å plasseres på samme sted, forankret utendørs. Perfekt for en fritidsgård, fellesskapet, lekeplassen, skolegården, bedriften eller for deg med god plass på tomten. Platen er en 10 mm melaminplate som tåler virkelig tøffe værforhold og holder seg bra år etter år.

Kjøpeguide – Bordtennisbord

Bordtennisbord, også kalt ping-pong-bord, er et populært spillebord for både innendørs og utendørs bruk. De fleste bordtennisbord er rektangulære og har et generelt standardmål på ca 274 cm i lengden, 152,5 cm i bredden og 76 cm i høyden. Et bordtennisbord er delt i to deler atskilt av et nett som strekker seg over midten av bordet. Nettet skal generelt etter reglene være 15,25 cm høyt og dekket av et nettingstoff som får ballen til å sprette jevnt når den treffer nettet.

Bordtennisbordene er vanligvis laget av MDF (Medium Density Fiberboard) eller kryssfiner, som gir en jevn overflate og god sprett. Bordrammen er vanligvis laget av metall eller tre og må være robust og stabil for å takle den store påkjenningen som spillet medfører.

Bordtennis er en sport som passer for flere aldre og som man kan finne stor glede i sammen.. Eneste hindringen kan være virkelig små barn som ennå ikke har lengden i seg. Å spille for eksempel rundbordtennis kan være en måte å la flere spillere på ulike nivåer delta.

Tilbehør – Du trenger bordtennisracketen og ballen

For å kunne spille bordtennis på ditt nye bordtennisbord trenger du ikke noe spesielt avansert utstyr, bare noen få bordtennisballer og en racket så er du klar! Husk alltid å sjekke om nett og nettpostene er inkludert i kjøpet eller om disse må kjøpes separat. For å spille bordtennis trengs som tidligere nevnt en pingpongracket og en ball. Racketen er vanligvis laget av tre og dekket med gummi på en eller begge sider. Det finnes ulike typer gummi, som gir ulike egenskaper og kan påvirke spillet på ulike måter. Ballen er laget av celluloid og er rund.

Finn best i test bordtennisbord hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test bordtennisbord hos oss på Testjakt.no!

Hvilken type bordtennisbord passer for deg?

Det finnes ulike typer bordtennisbord avhengig av bruksområde. Innendørs bordtennisbord er vanligvis lettere og mer bærbare enn utendørs bordtennisbord, som er mer robuste og holdbare til å tåle elementene. Det finnes også minibordtennisbord, som er mindre og lettere og er flotte for mindre rom eller for å spille på bordet. Vi har valgt ut fem ulike kvalitetsmodeller i vår sammenligning, alle modellene er fra det anerkjente merket STIGA Sports, et av verdens største merker innen bordtennis. STIGA Sports har sin fabrikk i Eskilstuna hvor de produserer blant annet bordtennisrammene.

Priser

Prisen på et bordtennisbord kan variere avhengig av kvalitet, størrelse, materiale og produsent. Generelt sett kan du forvente å betale mellom SEK 2000 og 15000 for et innendørs bordtennisbord av god kvalitet, mens utendørs bordtennisbord kan være litt dyrere på grunn av den ekstra robustheten som kreves.

Minibordtennisbord, som er mindre og lettere enn standardbord, kan koste mellom 1000 og 5000 SEK. De er gode for mindre rom eller for å spille på bordet.

Prisene på bordtennisracketer varierer også avhengig av kvalitet, materiale og produsent. Vanligvis koster en god racket mellom 200 og 1000 kroner og selges på de fleste sportsmarkeder, men selvfølgelig også hos STIGA Sports.

Oppsummert kan du forvente å betale mellom noen hundre svenske kroner opp til flere tusen kroner for et bordtennisbord, avhengig av hva du er ute etter og hvilken kvalitet du ønsker.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test