Beste Presskanner For Smakfull Kaffe (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke presskanner som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En god presskanne lager en god kopp med smaksrik kaffe på kort tid, er enkel å bruke og servere med, og har et design som passer inn med resten av innredningen. Finn den rette presskannen for ditt bruk med denne oversikten.

Det finnes et bredt utvalg av presskanner på markedet, og kvaliteten på disse varierer. En god presskanne er en kanne som er relativt enkel å bruke, som lager god kaffe på få minutter og som har et pent, men praktisk design.

1. Vinner og best i test ble Bodum Chambord Presskanne

Fordelar

 • God kapasitet
 • Tåler oppvaskmaskin

Ulemper

 • Litt klumpete design

Spesifikasjoner

Mer om Bodum Chambord Presskanne

Dette er en klassiker av en presskanne som har eksistert siden femtitallet. Eneste forskjellen mellom nå og datidens kanne er den miljøvennlige produksjonen. Presskannen bruker fortsatt de gamle, tradisjonelle franske pressmetoden for brygging av kaffen, noe som gir et smakfult og aromatisk resultat gang på gang. Designet er klassisk og kannen passer perfekt til servering.

Champbord presskanne fra Bodum kommer i flere ulike størrelser, praktisk for deg som kun vil lage noen få kopper kaffe om gangen, og prisen er heller ikke så altfor høy med tanke på hva du får. Presskannen er enkel å bruke og rengjøre, alle delene kan vaskes i oppvaskmaskinen.

2. På andreplass kommer Bodum Douro Presskanne

Fordeler

 • Stilig design
 • Fin til servering

Ulemper

 • Lang bryggetid

Spesifikasjoner

Mer om Bodum Douro Presskanne

Bodum er kjent for å lage presskanner av høy kvalitet, og derfor finner vi den også på plass nummer to. Den nest beste presskanne er Duoro, en elegant kanne som i motsetning til andre modeller er laget i porselen. Håndtaket er ergonomisk og laget av eiketre .

Duoro presskannen har et riflet design, og tar seg godt ut som serveringskanne. I denne presskanne test kommer den godt ut på grunn av dette designet, og kvaliteten på kaffen. Presskannen er enkel å bruke, har en enkel bryggemetode og lager kaffe av høy kvalitet på under fem minutter.

3. På tredjeplass kommer Stelton EM Presskanne

Fordelar

 • Termofunksjon
 • Personlig preg
 • God pris

Ulemper

 • Enkelt design

Spesifikasjoner

Mer om Stelton EM Presskanne

En presskanne du kan tilføre et personlig preg er EM presskannen fra Stelton. Denne enkle presskannen kommer i fire ulike farger, er brukervennlig og har en praktisk termo funksjon som gjør den perfekt til servering. Kapasiteten er god, og du kan lage opptil 8 kopper kaffe på en gang.

I kategorien mest for pengene vinner EMs presskanne. Den har gode funksjoner som sørger for at kaffen holdes varm i en periode. For best resultat og kvalitet på kaffen kan du koke opp vann med en matchende vannkoker slik at temperaturen holder en ideell temperatur.

4. På fjerdeplass kommer Eva Solo Nordic Kitchen Presskanne

Fordeler

 • Funger som termos
 • Unikt design

Ulemper

 • Høy pris

Spesifikasjoner

Mer om Eva Solo Nordic Kitchen Presskanne

Beste premium presskanne er termo presskannen fra Eva Solo. Dette er en kanne som leverer på alle punkter. Designet er enkelt og tidløst, med børstet stål kombinert med detaljer i eik, perfekt til servering. Kannen er enkel å bruke, brygger kaffe av høy kvalitet og holder kaffen varm med termo funksjonen.

Presskannen er veldig enkel å benytte seg av, og etter bare fire minutters trekketid kan du servere aromatisk kaffe. Det eneste som trekker denne presskannen ned til en fjerdeplass er prisen. Prisen er litt i høyeste laget sammenlignet med resten, men så er det også en presskanne av god kvalitet.

5. På femteplass kommer Melitta Presskanne

Fordeler

 • Hyggelig pris
 • God kapasitet

Ulemper

 • Enkelt design

Spesifikasjoner

Mer om Melitta Presskanne

Dette er en rimelig, men godt fungerende presskanne som gir deg kaffe i fransk stil. Selve presskannen er enkel å bruke, har et funksjonabelt og enkelt design, og lager kaffe av høy kvalitet. Kapasiteten er også god, du kan lage opptil åtte kopper i en servering.

Er du ute etter en rimelig og god presskanne er dette et godt alternativ. Den er designet i glass med plast på bunnen som gir et enkelt design som passer inn på hvert kjøkken, og plasten på bunnen sørger for at presskannen ikke sklir av bordet.

Kjøpguide – Velg riktig presskanne

En presskanne som er verdt å vurdere er en som passer ditt behov, din personlige stil og ditt budsjett. Det finnes et stort utvalg av kanner, og alle møter ulike kriterier. Så før du kjøper en ny presskanne, tenk over hvilket behov du har.

Utvalget av presskanner er stort, og det finnes en rekke ulike kanner. Noen har ekstra funksjoner, andre igjen skiller seg ut mengden med et unikt design. Presskannene varierer både i kvalitet og pris, og det finnes noen i alle prisklasser.

Praktisk og brukervennlig

For å raskt kunne lage en god kopp kaffe er det viktig med en presskanne som er enkel å bruke for alle. De malte kaffebønnene må være enkel å plassere, vannet lett å fylle på og pressfunksjonen sømløs og ukomplisert.

En praktisk presskanne har god kapasitet, men tar ikke opp for mye plass hverken på benken eller i skapet. Presskannen må også være enkel å flytte på, og uten risiko for å skli ned fra bord eller benker på grunn av glatt underlag.

Finn best i test presskanner hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test presskanner hos oss på Testjakt.no!

Kvalitet på kaffen

Når det kommer til alle måter å lage kaffe på er det en ting som går igjen, god kvalitet på kaffen. For å være verdt investeringen må presskannen lage kaffe av god kvalitet, og gjerne holde på varmen.

God kvalitetet på kaffen betyr forskjellig fra person til person. Noen vil ha en sterk kaffe, andre foretrekker kaffe med en rundere smak. Her handler det mest om bruk av kaffebønner, og ikke hvilken presskanne du har.

Pent design

En presskanne som er pen å se på er en presskanne som bli brukt til mer enn bare frokostkaffen. Er presskannen pen å se på han den også brukes til servering, noe som er praktisk ved kaffebesøk.

Hva som regnes som et pent design eller pent å se på varierer fra person til person. Noen vil ha et retro design som matcher andre kjøkkenmaskiner, andre tidløst og moderne. Heldigvis finnes det presskanner for enhver smak.

Når trenger du å bruke en presskanne?

I denne presskanne best i test har vi funnet frem de fem kannene som leverer på kvalitet, både på kanne og kaffen som brygges, design og funksjon. Målet er å gjøre det enklere for deg å velge den presskannen som matcher ditt behov.

En presskanne er praktisk å ha enten du lager kaffe til en eller flere personer. Fyll på med bønner og vann, og la kaffen trekke mens du tar morgenstellet. Kaffen er ferdig på maksimalt fem minutter og kan nytes med god samvittighet.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 28/08/2023 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test