Beste Bedside Crib For Trygg Søvn (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke bedside cribs for babyen din som er best i test ifølge vårt testpanel!

En bedside crib er en type barneseng, dog i en mindre modell. De fleste modellene anbefales å bruke til barnet ditt er omtrent 6 måneder, eller rett under 10 kg. Alternativt når han eller hun begynner å prøve å sitte eller stå for seg selv. En bedside crib er plassert rett ved siden av, like ved foreldrenes seng. Ofte er det en eller annen type enhet som holder barnesengen festet til foreldrenes seng, alternativt har bedside crib en brems for å hindre den i å bevege seg og så stødig.

En av de største fordelene med å kjøpe en bedside crib er at du som forelder ikke trenger å stå opp av sengen for nattmating, eller noe annet barnet trenger i løpet av natten. Du trenger heller ikke å bekymre deg for at du eller partneren din ved et uhell skal velte eller skade babyen din. Mange foreldre vitner om at de sover veldig dårlig og lett på grunn av den konstante gnagende bekymringen for at noen skal legge en arm mot babyen, rulle over den eller lignende. For roligere og tryggere søvn er en bedside crib den perfekte løsningen.

Du kan ligge og ha hånden tett inntil babyen så babyen føler at du er nær, ved den minste lyd er du rett ved siden av og kan ivareta babyens behov. I løpet av de første seks månedene av et barns liv trenger de mye oppmerksomhet, også om natten. En bedside crib kan gjøre denne tiden mye jevnere. Om natten, amming, flaskemating og bleieskift. Babyen er aldri mer enn en armlengdes avstand fra deg, og du trenger ikke engang å stå opp av sengen. Flere modeller har også hjul og kan dermed flyttes rundt i hjemmet og brukes som soveplass uansett hvor du er, også på dagtid.

1. Vinner og best i test ble bedside crib fra Troll Oslo

Fördelar

 • Lamelltrekk og madrass medfølger
 • Inkluderer hjul
 • Høyden på sengebunnen kan justeres

Nackdelar

 • Laget av tre, som kan være hardt og ubehagelig
 • Eventuelt trengs det en form for spjeldbeskyttelse

Spesifikasjoner

Mer om Troll Oslo

Dette er en stilig modell som kan brukes som bedside crib men også som frittstående seng. Noe som gjør den multifunksjonell og veldig praktisk å ha i hjemmet. Med den justerbare høyden på sengebunnen er det mulig å matche alle typer senger og gjøre nattmatingen enkel og komfortabel for deg som nybakt og nylig levert forelder.

Det som gjør at denne nattsengen vanligvis vinner best i tester er fremfor alt smarte funksjoner, hjul og justerbar sengebunn. Og at den inkluderer en myk og behagelig madrass som passer perfekt i sengen. Kombinasjonen av hjul og dropside-funksjon på langsiden gjør denne sengen optimal for nyfødte og nybakte foreldre.

2. På andreplass kommer bedside crib fra Maxi-Cosi Iora

Fordeler

 • Sammenleggbar design
 • Oppbevaringskurv under sengen
 • En bag følger med dersom sengen skal pakkes med

Ulemper

 • Veier 10,8 kg

Spesifikasjoner

Mer om Maxi-Cosi Iora

De fem ulike høydeposisjonene sørger for at denne sengen får plass ved siden av foreldrenes seng uten problemer. Den myke, koselige og deilige modellen får alle barn til å sove godt om natten. Og det at du enkelt kan få tilgang til babyen om natten via den sammenleggbare siden, gjør noe enormt enklere for både deg og babyen din.

Takket være det multifunksjonelle designet som lar deg oppbevare ting under sengen, vinner den ofte best i utførte tester. Og at denne nattsengen kan slås sammen og tas med på tur eller overnatting. Noe som betyr at når barnet veier under 9 kg, trenger du ikke kjøpe en ekstra reiseseng.

3. På tredjepladsen kommer bedside crib fra Moweo

Fordeler

 • Ingen spjeldbeskyttelse kreves
 • Perfekt som seng i hele hjemmet
 • Fire hjul

Ulemper

 • Polstret må vaskes hvis uhell skjer, tre er lettere å tørke av

Spesifikasjoner

Mer om Moweo

Moweo bedsice crib er en virkelig favoritt blant småbarnsforeldre. Denne sengen kommer med fire hjul, slik at du enkelt kan flytte den rundt på babyens soveplass der det trengs mest i hjemmet. Høyden på sengebunnen kan justeres i fem forskjellige posisjoner, du kan enkelt matche riktig høyde med din egen seng.

At stoffet enkelt kan tas av og vaskes i maskin gjør at stofftrekk oppleves som en fordel av mange. For det første er den mykere å ligge og snuse mot, du som forelder kan heller ikke slå den når det er mørkt og du famler rundt. Det er heller ikke nødvendig å kjøpe noen spesiell lamellbeskyttelse for denne typen barneseng.

Den ene langsiden av sengen er dekket med et nettingstoff slik at du enkelt kan se inn og se barnet ditt hvis du for eksempel bruker det et annet sted i hjemmet og foretrekker å ha begge langsidene opp. En fleksibel og pen bedside crib fra Moweo som finnes i forskjellige farger. Du kan enkelt og raskt brette den sammen og kan derfor ta den med deg på overnatting eller middag.

4. På fjerdeplass kommer bedside crib fra JLY Future 2in1

Fordeler

 • 2 i 1 funksjon, lekegrind og barneseng
 • Myk soveplass for de minste
 • Veske inkludert, lett å bære!

Ulemper

 • Virker kun i ca 6 måneder

Spesifikasjoner

Mer om JLY Future 2in1

JLY Future 2in1 Bedside Crib er mer enn bare et virkelig godt og trygt sted å sove for barnet ditt. Ved hjelp av glidelås gjør du den enkelt om fra soveplass til lekegrind. Bunnen av barnesengen kan enkelt foldes ned og et nettingstoff betyr at du har full tilsyn med barnets lek og oppdagelser. Denne funksjonen fikk oss til å ønske å inkludere denne som den beste premium bedside crib i vår best i test. Nå kan dusj- eller toalettbesøkene når du er alene hjemme foregå litt roligere. Full tilsyn av barnet og også et trygt og mykt sted å leke. Full pott sier vi!

Når den plasseres som en bedside crib ved siden av foreldrenes seng, brettes den ene langsiden enkelt ned ved hjelp av en annen glidelås. Du kan da justere høyden mellom 34 cm-46 cm for å stå best mulig og i ønsket høyde. Du trenger heller ikke kjøpe noe lamellbeskyttelse til disse stoffkrybbene for å beskytte barnet mot harde kanter. Madrassen og en oppbevaringspose følger også med, slik at du enkelt kan pakke familiens viktigste ting om du skal overnatte et sted.

Kjøpeguide – Velg riktig bedside crib

En bedside crib kan være avgjørende for deg som nybakt forelder. Med en tradisjonell barneseng må du som forelder ut av sengen for å få tilgang til babyen om natten. Men med en bedside crib går nattmatingen både raskere og enklere, noe som betyr at du sover bedre.

Når du skal velge bedside crib er det viktig at du ser etter en modell som passer til din egen seng. Og at du får de funksjonene du er ute etter. Ikke bare gå for design og form, men la praktiske funksjoner avgjøre hvilken modell du kjøper.

Sammenleggbar langside eller ikke

Kommer du til å bruke sengen i løpet av dagen? Husk at små barn sover mye på dagtid og at du som forelder ikke kan ha tilsyn med barnet til alle døgnets tider. Med hjul og mulighet for å ha alle sider slått opp, kan du bruke sengen hjemme også på dagtid når du skal gjøre andre ting selv.

Selv om du selv skulle ønske å sove når babyen sover for første gang, vil dette endre seg ettersom babyen sover bedre om natten. En bretteside er derfor en veldig praktisk og nyttig funksjon å holde øynene åpne for.

Finn best i test bedside cribs hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test bedside cribs hos oss på Testjakt.no!

Praktiske hjul

Hvis sengen kommer med hjul, vil det være veldig nyttig. Fordi du kan rulle sengen inn i stua eller kjøkkenet om dagen. Når du lager mat eller rydder, kan barnet sove rolig i sengen uten at du trenger å bekymre deg.

I den første perioden av barnets liv er det viktig å ha tilsyn med barnet også når det sover. En seng med hjul hjelper deg mye i hverdagen fordi du kan trille sengen med deg rundt i huset uten å vekke barnet.

Et multifunksjonelt møbel

Når du kjøper en bedside crib vet du at den ikke blir brukt på lenge. De fleste produsenter anbefaler ca 9-10 kg eller til barnet begynner å prøve å sitte eller reise seg. Med en multifunksjonell bedside crib kan du gjøre om babyens forrige soveplass til en sofa, skrivebord eller benk. Det gir deg mer valuta for pengene og betyr også færre kjøp. Det bør imidlertid vurderes at spesielt bedside cribs har relativt god annenhåndsverdi og kan selges videre da de ofte er i god stand på grunn av kort brukstid.

Det finnes også senger som kan slås sammen og tas med som reiseseng. Disse er perfekte for deg med en sommerhytte du gjerne besøker nå og da. Et barn som får sove i nærheten av foreldrene, sover som regel tryggere og med færre oppvåkninger. Det er ikke galt at babyer våkner om natten, men det er helt på sin plass, en bedside crib er først og fremst til for å lette oppvåkningen.

Når må du bruke barneseng?

Som alle foreldre vet er den første tiden med en nyfødt baby veldig slitsom da en nyfødt baby vanligvis våkner flere ganger om natten. Å måtte stå opp av sengen for å gi nattmat eller bare trøste en baby er ikke optimalt. Å sove eller bare kunne trøste babyen fra sengen gjør det lettere for deg å sovne. Hver time er verdifull når du lider av søvnmangel.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 27/03/2024 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test