Beste Krysslasere For Rette Linjer Og Mål (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi vurdere hvilke krysslasere er best i test ifølge vårt testpanel!

En korslaser, hva er det? Kjært barn har mange navn, og i folkelig språkbruk går den også under navn som linjelaser, korslinjelaser og krysslaser. Uansett hva du velger å kalle den, er en korslaser et praktisk måleverktøy som gjør det enklere å montere eller arbeide med nøyaktige linjer for å oppnå helt rette resultater. Korslaseren sender ut en horisontal og vertikal laserlinje mot stedet du peker den mot. Dette betyr at du enkelt kan montere hyller eller sette fliser med perfekte linjer.

Uansett om du arbeider med å legge gulv, flislegging, elektrikerarbeid eller innen andre områder av byggebransjen, vil en krysslaser i mange tilfeller kunne erstatte ditt vaterpass. Som privatperson kan du også ha stor nytte av dette verktøyet. Montering av hyller, kjøkkeninstallasjon eller kanskje når du skal henge opp bilder eller speil? En korslaser gjør jobben mye enklere takket være at den gir svært presise målinger. Med korslaseren kan du gjøre pålitelige beregninger før montering eller andre prosjekter som krever høy presisjon. Vinneren i vår beste i test ble korslaseren fra BOSCH GLL 3-80 CG. Nedenfor kan du lese mer om hvorfor, samt om de andre krysslaserne vi har valgt å anmelde.

1. Vinner og best i test ble krysslaseren fra BOSCH GLL 3-80 CG

Fordeler

 • Med Bluetooth
 • Kompakt
 • Robust
 • Enkel å bruke

Ulemper

 • Linjen er litt bred og er ikke alltid kraftig nok i visse lysforhold

Spesifikasjoner

Mer om BOSCH GLL 3-80 CG

Med denne korslaseren fra Bosch kan du gjøre pålitelige målinger for arbeider som for eksempel planlegging av gulvflate, gulvlegging eller andre bygningsarbeider. Dette er en selvutjevnende profesjonell korslaser som projiserer 3 360° linjer og også loddpunkt. Denne korslaseren har en arbeidsavstand på opptil 120 meter ved bruk av LR 7 Professional-mottakeren som kan kjøpes separat. Uten mottaker er avstanden opptil 30 meter. Den er svært nøyaktig i målingene med en nivelleringsnøyaktighet på ± 0,2 mm/m. Den har også Bluetooth-styring som du enkelt kan synkronisere med telefonen din.

Dette er en prisgunstig korslaser som passer godt til for eksempel anlegg, muring, byggearbeid og montering av hyller. Denne holdbare korslaseren kan brukes like godt utendørs som innendørs, og den tåler alle typer vær. Med denne hendige korslaseren kan du utføre de fleste målingene du trenger innenfor for eksempel bygge- og ingeniørfag.

2. På andreplass kommer krysslaseren fra LIMIT 1210 HV

Fordeler

 • Justerbar lydsignal
 • Inkluderte batterier
 • Skjermbelysning

Ulemper

 • Kun for innendørs bruk

Spesifikasjoner

Mer om LIMIT 1210 HV

LIMIT har gjort det bra med sin 1210 HV. Dette er en av de beste korslaserne du kan bruke til å utføre bygningsmålinger med. Den har en roterende rød laser og en skanningsfunksjon med justerbar skanningsvinkel. Dette kvalitetsverktøyet egner seg best for innendørs arbeid.

Med en medfølgende fjernkontroll kan du justere rotasjonshastighet, helning og skanningsvinkel. Du kan til og med vri skanningsområdet i begge retninger. Den er med på toppen av listen i vår korslaser-test fordi den er et pålitelig og godt måleverktøy som har en innebygd lasermottaker med doble indikatorvinduer.

3. På tredjeplass kommer krysslaseren fra STABILA LAX 400

Fordeler

 • Inkludert mange tilbehør
 • Kapslingsklasse 54
 • Integrert låsefunksjon

Ulemper

 • Linjer opptil 20 meter

Spesifikasjoner

Mer om STABILA LAX 400

Denne godt konstruerte korslaseren fra STABILA lar deg utføre målinger for eksempel ved murarbeid, planlegging av overflater og lignende. Den er utstyrt med en rød multi-korslaser som gir presise, skarpe og lyse linjer på avstander opptil 20 meter. Denne korslaseren er også utstyrt med et aluminiumsdeksel for å beskytte den horisontale laserlinjen.

Dette er et gjennomtenkt og godt verktøy som gir deg en 360° horisontal linje for enkle markeringer, utjevninger og tilpasninger rundt hele stedet eller rommet. Dette er en hendig og holdbar korslaser som du kan ha nytte av ved de fleste typer bygg-, mur- eller monteringsarbeid.

4. På fjerdeplass kommer krysslaseren fra IRONSIDE 102494

Fordeler

 • Nøyaktighet på 0,2 mm
 • Inkludert litiumbatterier og lader
 • Mange medfølgende tilbehør

Ulemper

 • Dyrest i vår test

Spesifikasjoner

Mer om IRONSIDE 102494

Her har du en meget prisgunstig premium selvutjevnende korslaser med 360° tydelige grønne stråler fra IRONSIDE. Laserstrålene markerer kryss både oppover, nedover og på fire sider. Denne praktiske laser har en rekkevidde innendørs på opptil 30 meter og en utendørs rekkevidde på opptil 70 meter når den brukes sammen med en detektor. Denne detektoren inkluderes ikke og må kjøpes som ekstra tilbehør til korslaseren.

Denne korslaseren fra IRONSIDE er både vanntett og støvbeskyttet i henhold til IP65-standard. Den er et populært verktøy blant kunder, delvis på grunn av sin konsekvente presisjon. Dette gjør den til en svært prisgunstig korslaser til tross for den kanskje litt høyere prislappen. Dette skyldes også de mange andre svært praktiske funksjonene, gode kvaliteten og anmeldelsene av verktøyet!

5. På femteplass kommer krysslaseren fra BOSCH GLL 3-80

Fordeler

 • Effektive 360°-linjer
 • Allsidig stativkompatibilitet
 • Høy synlighet med dioder

Ulemper

 • Ekstra kostnad for mottaker

Spesifikasjoner

Mer om BOSCH GLL 3-80

Korslaseren Bosch GLL 3-80 imponerer med sin overlegne ytelse og brukervennlighet. De 3 x 360°-linjene gjør det mulig med samtidige horisontale og vertikale målinger, noe som dramatisk øker arbeidskapasiteten. Den kompakte og robuste designen, med både små og store gjengefester, gjør den ekstremt allsidig og egnet for en rekke bruksområder, fra tak- og gulvlegging til vindus- og hyllemontering. Den høye synligheten, muliggjort av effektive dioder, sikrer presisjon i ulike arbeidsmiljøer.

Tross disse fordelene er det en ulempe å vurdere. For å utnytte det imponerende arbeidsområdet på 80 meter kreves kjøp av en separat mottaker, noe som kan øke den totale kostnaden. Alt i alt er Bosch GLL 3-80 en pålitelig og effektiv korslaser for håndverkere som krever nøyaktige og allsidige måleverktøy.

Kjøpeguide – Velg riktig korslaser

Uansett om arbeidet ditt krever målinger i forbindelse med for eksempel planlegging av gulvområder, murarbeid, legging av gulv eller andre typer byggearbeid, trenger du en robust korslaser for å kunne utføre nøyaktige målinger. Feilaktige måleresultater kan få alvorlige konsekvenser for de involverte.

Vi håper at du gjennom vår korslaser-guide kan finne nyttig informasjon for å kjøpe en egnet korslaser til arbeidene dine. Du kan kanskje også trenge en pålitelig studsdetektor i tillegg til en prisgunstig korslaser når du for eksempel utfører byggeprosjekter, renoveringer, flislegging eller utskifting av gulv.

Finn best i test krysslasere hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test krysslasere hos oss på Testjakt.no!

Brukervennlighet

Det er viktig at korslaseren er enkel å håndtere og lese av, slik at du kan utføre arbeidet effektivt med så nøyaktige og pålitelige resultater som mulig. En korslaser som ofte gir feil målinger påvirker ikke bare effektiviteten, men utgjør også en sikkerhetsrisiko.

Du bør derfor sørge for at korslaseren din er lett å bruke, med funksjoner du enkelt forstår og kan nå fra ulike vinkler og avstander. At den er enkel å gripe tak i er en annen viktig faktor, slik at du ikke glir og dermed får feil målinger.

Kvalitet

Det er viktig at korslaseren du kjøper er solid konstruert og smart designet. Du trenger verktøy som lar deg jobbe hele dagen uten avbrudd på grunn av dårlig batteri eller feil på måleinstrumentet. Den bør være feilfri og inkludere garanti.

En batteridrevet korslaser av høy kvalitet forenkler ikke bare arbeidet ditt, men også effektiviserer og gir deg perfekte, nøyaktige målinger. Det kan derfor på lang sikt være bedre å velge en litt dyrere modell fremfor en billig korslaser.

Kvalitet

Det er viktig at korslaseren du kjøper er solid konstruert og smart designet. Du trenger verktøy som lar deg jobbe hele dagen uten avbrudd på grunn av dårlig batteri eller feil på måleinstrumentet. Den bør være feilfri og inkludere garanti.

En batteridrevet korslaser av høy kvalitet forenkler ikke bare arbeidet ditt, men også effektiviserer og gir deg perfekte, nøyaktige målinger. Det kan derfor på lang sikt være bedre å velge en litt dyrere modell fremfor en billig korslaser.

Funksjonalitet

Det er viktig å tenke på hvilke funksjoner korslaseren din er utstyrt med, samt hvilke funksjoner du selv trenger for å kunne utføre arbeidet ditt godt med best mulig sluttresultat, enten du bare utfører målinger eller også selve arbeidet.

Det finnes mange ulike modeller av korslasere fra forskjellige produsenter, og de er bedre egnet for visse typer målinger og arbeid. Du bør tenke på ting som rekkevidde, vekt, laserkapasitet og lignende.

Når man bør bruke en korslaser

Er du for eksempel snekker, ingeniør eller ansvarlig for plassering på en arbeidsplass, trenger du ofte å måle områder for nøyaktig merking av områder du skal arbeide med. Da kan en korslaser være det essensielle verktøyet som sikrer perfekte resultater ved hver måling.

Enten du skal montere hyller på en vegg, skjære ut en gulvbelegg eller legge fliser, kan du med hjelp av korslaseren måle og markere rette, fine linjer for et perfekt sluttresultat på arbeidet ditt.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 24/11/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test