Beste Rettetang/Straightener For Håret Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken rettetang er best i tester ifølge vårt testpanel!

En rettetang er et verktøy som brukes til å style hår. Den avgir varme som gjør det mulig å style håret, akkurat slik du vil ha det. Flattjern er et allsidig stylingverktøy som noen ganger forveksles med å rette håret. Med en virkelig god rettetang kan du enkelt og raskt lage vakre krøller, bølger, bøyde topper eller andre typer effekter i håret. I tillegg går oppvarmingen vanligvis fenomenalt raskt, noe som gjør at du raskt kan piffe opp frisyren på jobb, skole eller før fest.

Hvilken rettetang er best?

En god rettetang bør selvfølgelig ha keramiske plater og fremfor alt justerbare grader slik at du lettere kan justere varmen. I tillegg skal den ha nanoteknologi som gjør at den glir mye lettere mot håret.

1. Vinner og best i test ble Cloud Nine Original Iron

Fordeler

 • Automatisk avstenging
 • Justerbar varme
 • Lang ledning

Ulemper

 • Ikke noe vesentlig

Spesifikasjoner

Mer om Cloud Nine Original Iron

En testvinnende rettetang med keramiske plater og justerbar varme. Den har syv forskjellige moduser og gir håret glans og minimerer krus. Den når ønsket varme på bare 20 sekunder, noe som er perfekt når du har det travelt. Enkelt å stille inn riktig temperatur, som du justerer etter kvaliteten og tykkelsen på håret ditt.

I tillegg universal volttilpasning, som gjør den perfekt å ha med seg på reiser til andre land. Den 3 meter lange ledningen gjør det enkelt og praktisk å oppnå alle typer frisyrer, fra rett til bølger og bølgete krøller.

Original Iron flattjern fra Cloud Nine har blitt en stor favoritt hos mange forbrukere. Den har også vært best i test på flere teststeder. Den er driftssikker og avgir en jevn og god varme, noe som gjør den svært behagelig å håndtere.

2. På andreplass kommer GHD Gold New Styler

Fordeler

 • Profesjonell kvalitet
 • Brukes av frisører
 • automatisk avstenging
 • Keramiske fliser

Ulemper

 • Ikke justerbar temperatur

Spesifikasjoner

Mer om GHD Gold New Styler

GHD Gold New Styler har virkelig alle funksjonene du kan ønske deg fra en best i test rettetang. Ikke rart at GHD er frisørenes favorittmerke. Dette er en rettetang i det litt høyere prissegmentet, men i dette tilfellet får du det du betaler for. Flatjernet fra GHD har en konstant temperatur på 185 grader som varmer jevnt over det keramiske belegget. Det er lagt et beskyttende varmedeksel over platene. En favoritt blant mange stylister, den varmes opp for bruk til den perfekte brukertemperaturen på bare 20 sekunder.

Gold New Styler er rettetangen som kan erstatte både krølltang, varmebørste og rundbørste. Du lager enkelt bølger, krøller eller glanset rett hår. Å krølle håret med en rettetang er mye raskere enn å gjøre det med en krølltang. Det kan ta litt øvelse, men når du først får taket på teknikken, er det en lek.

3. På tredjeplass kommer Remington PRO LUXE Straightener S9100

Fordeler

 • Rimelig
 • Minnefunksjon
 • Justerbar varme

Ulemper

 • Vanskeligere å lage krøller med

Spesifikasjoner

Mer om Remington PRO LUXE Straightener S9100

PRO Luxe Straightener S9100 er en rimelig rettetang med keramiske plater og justerbar temperatur. Det er en utrolig rimelig rettetang som nesten alle brukere er veldig fornøyd med. At den kan reguleres mellom 160-230 grader gjør at den passer fint både til tynnere, skjørere hår, men også til grovere og tykkere hår. Den har også en temperaturlås slik at du ikke endrer temperaturen ved et uhell under bruk. Den har også en automatisk avslåing etter 60 minutter, noe som er bra for de som er glemsomme.

Veldig rimelig og profesjonell rettetang med de viktigste funksjonene. PRO Luxe Straightener S9100 er en favoritt blant mange forbrukere fordi den har nøyaktig de samme egenskapene som de dyreste rettetangene, til en relativt lav pris.

4. På fjerdeplass kommer OBH Nordica Björn Axén Tools Straight & Curl Nano Pro

Fordeler

 • Veldig rimelig
 • Nanoteknologi
 • Justerbar varme
 • Avrundede kanter

Ulemper

 • Noen kunder opplever at det knirker

Spesifikasjoner

Mer om OBH Nordica Björn Axén Tools Straight & Curl Nano Pro

OBH Nordica Björn Axén Tools Straight & Curl Nano Pro 3099 er for tiden den rimeligste rettetangen på markedet. De keramiske platene og nanoteknologien fungerer utmerket for å redusere statisk elektrisitet. Fungerer selvfølgelig godt for å lage både rett og krøllete hår og har en justerbar temperatur for de aller beste resultatene.

En velfungerende rettetang som gjør jobben sin. Den har også en gunstig pris. Den største fordelen med OBH Nordica 3099 er faktisk prisen. Den har også avrundede kanter, noe som er en stor fordel som gjør det lettere om du har tenkt å bruke rettetangen til å lage krøller. Platene er av svært motstandsdyktig nano-keramisk belegg med turmalin for redusert friksjon og mindre knuste hårstrå.

5. På femteplass kommer GA.MA CP1

Fordeler

 • Veldig rimelig
 • Rask oppvarming

Ulemper

 • Ingen justerbar temperatur
 • Ingen automatisk avstenging

Spesifikasjoner

Mer om GA.MA CP1

GA.MA CP1 rettetangen er en utmerket kandidat, og er også den absolutt raskeste til å nå riktig arbeidstemperatur, kun 2 sekunder. Du får rett og slett mye tid til overs, som du senere kan bruke til andre ting. Håret påvirkes på en positiv måte av den konstante arbeidstemperaturen, som skyldes en ionisering over platene. De keramiske platene er behandlet med keramisk krystallbelegg som gjør at håret glir lettere og minimerer skader.

Den rimeligste rettetangen på markedet akkurat nå, også høyt verdsatt av mange forbrukere. Derimot mangler den en del funksjoner som finnes i noen dyrere flate enger. Er du på utkikk etter en mer budsjettvennlig rettetang og ikke krever automatisk avstenging eller justerbar temperatur, kan vi anbefale akkurat denne rettetangen fra GA.MA.

Kjøpeguide – Velg riktig rettetang

For å velge riktig rettetang, må du kjenne din hårtype. Dette er fordi det er tang der varmen ikke kan reguleres. Å kjøpe en rettetang som blir veldig varm og ikke kan endres i temperatur kan være ødeleggende for tynt, tørt og skadet hår.

En god rettetang bør også ha keramiske plater som er behandlet for bedre glid slik at du ikke skader håret når du bruker det.

Keramiske fliser

Keramiske plater som er behandlet hjelper håret til å gli bedre, noe som også reduserer forekomsten av stripete og flisete tupper. Behandlingen på platene varierer mellom ulike produsenter.

De keramiske platene skal helst være flyttbare for å redusere trykket på håret. Det vil bidra til å beskytte håret mot skade og gi et bedre resultat.

Finn best i test rettetang og straighteners hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test rettetang og straightener hos oss på Testjakt.no!

Justerbar varme

De fleste av de dyrere modellene har også en praktisk funksjon med justerbar varme. Dette betyr at du kan velge varmen på tangen under bruk. Anbefalt!

Kontrollerbar varme er gunstig fordi bruk av for høy varme kan forårsake store skader på håret ved regelmessig bruk. Lavere varme gir mindre skade. Den ultimate temperaturen for skånsom styling er 185 grader.


Når trenger du å bruke rettetang?

En rettetang er god å bruke for enkelt å style håret i ulike frisyrer. Mange kvinner og menn bruker rettetangene sine på daglig basis. Du kan enkelt lage krøller, rette lengder eller bølger. Håret ditt ser sunnere ut og krusete og fine hår temmes lett.

En rettetang med behandlede keramiske plater vil derfor hjelpe deg med å holde håret sunnere i det lange løp. Du vil få et mykere og blankere resultat ved hver bruk.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/05/2023 •  8 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test