Beste Gressaks For Hagen Din (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken gressax er best i test ifølge vårt testpanel!

I en hageentusiasts verktøyarsenal inntar gressaksen en nesten ikonisk rolle. Denne manuelle kantklipperen har gjennom årene blitt en uunnværlig følgesvenn ved skapelsen av velstelte og spennende hagelandskap. Med evnen til nøyaktig å klippe gresskanter og forme både busker og planter, tilbyr gressaksen muligheten til smidig og trygg håndtering av hagens skjønnhetspleie, helt uten høye forstyrrende lyder eller verneutstyr.

I den følgende artikkelen utforsker vi de ulike aspektene ved disse håndholdte hageredskapene, deres bruksområder og fordeler, samt gir en oversikt over gressaksene fra Gardena og Fiskars som er best i test akkurat nå!

1. Vinner og best i test ble gressaks fra GARDENA AccuCut

Fordeler

 • Ergonomiskt håndtak ligger perfekt i hånden
 • Batteridrevet gressaks
 • Stor strømbryter på håndtaket for rask start eller avslutning
 • Batteri inkludert
 • Skjærene kan byttes ut når de blir slitte

Ulemper

 • Fungerer kun til gress og lette blader på busker, ikke egnet for større grener eller grovere klipping.

Spesifikasjoner

Mer om gardena gressaks

Gardena batteridrevet gressaks er virkelig en kompakt og praktisk løsning for å gi gresskantene en velstelt og trimmet kant. Det ergonomiske håndtaket gjør det enkelt å håndtere og manøvrere batterisaksen uten anstrengelse og på en sikker måte. Brukere setter pris på den store låseknappen og strømbryteren på håndtaket som gir ekstra sikkerhet under bruk og er lett tilgjengelige.

Med denne gressaksen blir trimningsprosessen både enkel og sikker, og resultatet blir vakkert formede gresskanter som hever utseendet på hagen. I tillegg tar en gressaks minimalt med plass i oppbevaringen og er betydelig enklere og hyggeligere å ta frem enn den store, støyende bensindrevne kantklipperen.

2. På andreplass kommer gressaks fra FISKARS Servo-System GS42

Fordeler

 • Lettvekter
 • Prisgunstig og populær modell
 • Justerbar klippevinkel opp til 360°
 • Låsemekanisme

Ulemper

 • Kan trette ut hendene da den krever manuell håndkraft

Spesifikasjoner

Mer om gressaks Fiskars

Fiskars gressaks er en klassiker, og merket er noe mange av oss forbinder med kvalitet. Med Fiskars gressaks kan du smidig klippe gjennom gress uten å noensinne bli sittende fast, noe som gjør hagearbeidet til en glede.

Det er tydelig at det er lagt mye tanke på brukervennlighet og komfort i designen av disse gressaksene. Den lette og ergonomiske konstruksjonen gjør det enkelt å håndtere dem over lengre tid uten at hendene blir for slitne. Den justerbare klippevinkelen kan endres opp til 360°, noe som gjør det mulig med komfortabel klipping selv på utilgjengelige områder. Dette er spesielt nyttig når du klipper rundt hindringer eller i hagehjørner.

Gressaksens låsemekanisme gir en ekstra følelse av trygghet når saksa ikke er i bruk, og bidrar til å forhindre eventuell utilsiktet åpning eller skade. Dessuten gir den også muligheten til enkel oppbevaring av saksa når den ikke er i bruk.

Til slutt har Fiskars virkelig satt standarden høyt med disse gressaksene og leverer en produkt som er enkel, effektiv og varer i mange år. Hvis du leter etter en enkel og pålitelig gressaks, er Fiskars’ klassiske grensaks definitivt en modell å vurdere.

3. På tredjeplass kommer gressaks fra GARDENA Comfort

Fordeler

 • Gressaks med langt skaft for deg som ønsker å jobbe i en oppreist stilling
 • Klippeskyddede blad
 • Bladene kan dreies 90°
 • Enkelt å tilpasse skaftlengden etter din høyde

Ulemper

 • Tar litt mer plass ved oppbevaring

Spesifikasjoner

Mer om GARDENA Comfort

GARDENA kantklipper med skaft er en imponerende løsning for å holde plenen din veltrimmet og pen. Denne bestselgende gressklipperen brukes enkelt mens du står oppreist, noe som sparer ryggen og knærne dine. Hagearbeidet blir dermed både komfortabelt og effektivt!

Det lange skaftet i aluminium gir deg den ekstra rekkevidden du trenger for å nå vanskelig tilgjengelige områder uten å bøye deg eller strekke deg for langt. De klippebeskyttede bladene er enestående når det kommer til presisjon og klippekvalitet. De kan også dreies 90° både til høyre og venstre, noe som gir enestående fleksibilitet når du trimmer og former plenen din.

Det store, lett-rullende hjulet gjør at du enkelt kan manøvrere gressklipperen under klippingen. Det er ingen hemmelighet at det er det lange skaftet på denne gressklipperen som gjør den utrolig populær blant hageentusiaster. Å slippe å krabbe på knærne eller sitte på huk kan tross alt bli belastende etter en stund. Med gode anmeldelser og flere førsteplasser i tester, anses denne langskafte gressklipperen som et virkelig godt valg!

Kjøpeguide – Gressaksen, den perfekte hjelperen i hagen

Det finnes ulike typer gressakser tilgjengelige, hver med sine egne funksjoner og fordeler. For små hager kan en håndholdt gressaks være perfekt, mens større områder kan kreve en elektrisk gressaks for effektivitet. Husk å velge en gressaks som passer størrelsen på hagen din og dine personlige preferanser. I vår sammenligning har vi inkludert tre populære og godt likte modeller fra anerkjente merker som Gardena og Fiskars.

Finn best i test gressaks hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test gressaks hos oss på Testjakt.no!

Hagen er ditt kreative sted

Når du har gressaksen i hånden, er det tid for å klippe både kanter og forme busker. Å klippe er som å forme en skulptur – det krever presisjon og tanke. Begynn med å klippe sakte og jevnt, unngå å ta for store klipp. Dette gir en jevn overflate og skaper et pent og organisk utseende. Vær ikke redd for å eksperimentere med ulike teknikker og former for å skape variasjon og bevegelse i hagen din. Du kan finne mye inspirasjon på nettet om hvordan du kan klippe busker og annet med gressaksen din.

Rengjør gressaksen din

Akkurat som alle verktøy, trenger også gressakser omsorg for å holde dem i topp stand. Etter hver bruk, tørk av saksen for å unngå rustdannelse

Hvilken type gressaks er best for små hager?

For små hager anbefales håndholdte gressakser, da de er lette å manøvrere og perfekte for detaljarbeid. Hvis du har sensitiv rygg, kan en gressaks med et langt og fleksibelt skaft være løsningen.

Hvor ofte bør jeg slipe gressaksen min?

Det avhenger av hvor mye du bruker den. Generelt sett bør du slipe den hver sesong eller ved behov for å beholde skarpheten. Selvfølgelig avhenger det også av hvor mye du kommer til å bruke gressaksen din.

Kan jeg bruke en elektrisk gressaks for følsom klipping?

Ja, noen elektriske gressakser har justerbare innstillinger som gjør dem egnet for mer presisjonsarbeid. Gressaksen er det ultimate hageredskapet for områder i hagen din som du ønsker å finpusse. En klassisk trimmer eller kantklipper er grovere og ikke noe du ønsker å bruke nær de fineste blomsterbedene. Dessuten er en gressaks både lettere og sikrere å bruke.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 31/08/2023 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test