Beste Babygym For Nysgjerrige Babyer (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke babygym er best i tester ifølge vårt testpanel!

Det er på tide å finne en babygym til det lille nurket, men du er kanskje litt usikker på hvor å starte. En babygym best i test er det du trenger. Vi har testet ulike babygym for deg. Er du klar for en babygym best i test? Les mer om de beste babygym nedenfor.

I vår babygym test fikk den fine Skip Hop Treetop Friends på førsteplass. Denne babygymen er både svært trygg, god og myk, og kan brukes fra en veldig tidlig alder. Den passer i alle stuer, er lett å transportere og tåler vaskemaskinen svært godt også. En babygym skal både være funksjonell, lett å ta med på reise og lagre, og den skal kunne vaskes slik at den har lengst mulig levetid.

Å velge en god babygym er en fin start på oppveksten for barnet ditt. Lekestunder i gymen byr på gylne muligheter for god kvalitetstid og samvær mellom foreldre og sine barn i en aldeles viktig fase i barnets utvikling. Det er under disse stundene at båndene mellom foreldre og barn forsterkes. Å investere i en god babygym er å investere i gode minner og opplevelser.

1. Vinner og best i test ble babygym fra Skip Hop

Fordeler

 • Mer åpen enn andre babygym
 • Myk og komfortabel
 • Ergonomisk pute
 • Interaktiv matte
 • God størrelse

Ulemper

 • Ingen kant rundt matten

Spesifikasjoner

Mer om Skip Hop

Denne babygym passer kanskje best for babyer som er litt eldre enn nyfødt. Dette er den beste babygym for nysgjerrige babyer som skal snart begynne å krabbe. Konstruksjonen er litt mer åpen, noe som stimulerer lysten til å begynne å krabbe og utforske omgivelsene.

Likevel er babygymet produsert av SkipHop, en god og trygg babygym for de fleste unger. Fargene er litt mer vibrante med fem ulike morsomme dyr som kan festes på bøylen i ulike høyder. Disse kan tas på og av ettersom barnet utvikler seg, og kan tas med i bilen også.

Selve matten inneholder et lite speil som lager lyd, og løvblader som “knitrer” for en fin sensorisk opplevelse. Skogsmotivet passer også fint til både jente og gutt, så denne kan fint gå i arv. Materialene er av høy kvalitet og varer veldig lenge.

2. På andreplass kommer babygym fra Teddykompaniet Diinglisar Wild Babygym

Fordeler

 • Romslig babygym
 • Den er myk og lett å transportere

Ulemper

 • ikke så fargerik

Spesifikasjoner

Mer om babygym fra Teddykompaniet Diinglisar Wild Babygym

Denne er den beste babygym for å ta med seg og flytte på. Den kan lett rulles sammen for å ta med på tur eller på besøk. Det følger med fem ulike myke figurer som kan tas av og på, og som stimulerer koordinasjon og motorikk hos barnet.

Denne passer utmerket for nyfødte barn, ettersom matten er polstret og hindrer at barnet ruller ut av gymen. Tekstilene, inkludert kosedyrene, er vaskbare i vaskemaskin på 40 grader. Dette gjør det enkelt å holde gymen ren til enhver tid. Babyen din vil elske å se seg selv i speilet i midten.

Dyrene kan flyttes på og henges i barnevognen. Elefanten og sjiraffen har dessuten bjeller i seg. De to skyene også har en lyd slik at foreldrene kan leke med barnet. Når barnet er litt eldre kan buene fjernes helt slik at du står igjen med en fin og myk lekematte.

3. På tredjeplass kommer babygym fra Nattou

Fordeler

 • Trygg og myk
 • Vaskbar i vaskemaskin
 • Tilgjengelig i forskjellige farger

Ulemper

 • Litt dyr

Spesifikasjoner

Mer om Nattou

Nattou babygym har flere gode kvaliteter og egenskaper. Babygymmet er designet av det belgiske selskapet Nattou, som er spesielt opptatt av barnets komfort og sikkerhet. Dette gjenspeiles særlig i testvinneren, med dens myke, deilige stoff.

Nattou Babygym har speil, samt avtagbare buer med tilhørende leker, som både er myke og morsomme for det lille barnet. Den kan på samme tid brukes av spedbarn helt ned i 0 måneders alder, og er designet for at babyen din skal kunne utvikle seg motorisk og sensorisk.

Denne babygymen er designet med myke og tamme farger med tanke på at den skal passe naturlig med interiøret hjemme. Produktet kan vaskes i vaskemaskinen på 30 grader. Dette gjør den til en veldig hygienisk babygym, som kan lett holdes ren. Dessuten tar den ikke mye plass og er et av de beste babytreningssentrene på markedet.

4. På fjerdeplass kommer babygym fra Rätt Start Babygym

Fordeler

 • Fordeler
 • Myk, høy kant
 • Velkjente figurer

Ulemper

 • Litt mindre i størrelsen

Spesifikasjoner

Mer om Rätt Start Babygym

På andre plass i vår babygymtest finner du “Rätt Start”-babygymmet med de velkjente mummitrollene eller hvorfor ikke søte små elefanter? Babygymmet kommer i ulike utførelser, men alle har en høy kant rundt for at babyen din ikke skal rulle av og ende opp på det kalde, harde gulvet. Dessuten kan babygymmet forvandles til en lekematte hvis du fjerner buen og figurene.

Babygymmet fra Rätt Start har mange aktiviteter for babyen din. På ett av de mest populære babygymmen er det blant annet en sommerfugl, speil og andre leker som barnet kan føle på. Over henger flere figurer fra Mummitrollet, som Lille My og Snorkfrøken. Babygymmet fra “Rätt Start” er et populært valg blant foreldre og er assosiert med høy kvalitet.

Babygymmet er tilpasset babyer fra 0 måneders alder – de kan altså brukes rett etter fødselen. Diameteren er ca. 80 cm, noe som er litt mindre enn testvinnerens, men likevel stort nok for at barnet ditt skal kunne bruke det lenge. Prisen ligger i mellomklassen for dette produktet.

5. På femteplass kommer babygym fra FILIBABBA Soft Quilt Babygym, Dark Grey

Fordeler

 • Kan brukes som lekematte når barnet blir større
 • Myk kant
 • Sjenerøs polstring
 • Fin beroligende farge

Ulemper

 • Ikke så fargerik

Spesifikasjoner

Mer om babygym fra FILIBABBA

Et mykt og godt polstret babygym med praktiske og beskyttende vegger/kanter fra FILIBABBA. Denne praktiske babygymmen kan vokse med barnet ditt og kan også brukes som en lekematte.

Kantene på babygymmen kan enkelt brettes opp eller ned ved hjelp av spenner. De medfølgende og avtakbare lekebuene har flere løkker for å feste leker. Babygymmen er myk og deilig for barnet ditt å leke på. Denne babygymmen gir en trygg og stimulerende lekeplass for din lille skatt, og den er en flott investering som vil glede både barnet og foreldrene.

Hva du skal se etter i en babygym

Alle babygymene presentert i denne testen er trygge og sikre til barnet ditt. Funksjonalitet er kanskje det viktigste du bør tenke på når du skal velge. Har du god plass hjemme kan du se etter en litt større babygym. Har du mindre plass bør du se etter praktiske babygym som kan rulles og lagres, eller som ikke er så store.

En babygym bør passe dine behov og livssitusjon. Størrelsen på hjemmet ditt er en viktig faktor, men det er ikke den eneste. Hvis du har tenkt å bruke babygymen flere ganger, eller gi den i arv, bør du også se etter kvalitet og holdbarhet.

Velg materialer som varer og som er lett å rengjøre

Se etter informasjon om renhold på etiketten på selve produktet. De fleste vaskbare materialer forteller hvor mange grader de tåler i vaskemaskin. Noen må håndvaskes eller tørkes av med en fuktig klut. Mangel på informasjon om dette, betyr sannsynligvis at produktet ikke kan vaskes.

Småbarn har det lett for å søle på overflater de ligger på. Derfor er det svært viktig å se etter materialer som kan lett kan vaskes og som tåler vaskemaskinen. Dette vil holde produktet i god stand over lengre tid, og gjøre hverdagen din enklere.

Finn best i test babygym hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test babygym hos oss på Testjakt.no!

Den bør være enkel å flytte på

En babygym er et produkt som skal brukes hyppig i en kort periode mens barnet lærer seg å rulle på magen, krabbe og eventuelt reise seg og gå. At produktet kan lagres på en praktisk måte som ikke tar for mye plass er derfor veldig viktig.

Antagelig kommer babygymen å lagres bort i lengre perioder mellom hvert barn, hvis du har tenkt å bruke den flere ganger. Derfor bør du se etter en babygym som kan rulles sammen og ikke tar for mye plass. Dessuten er det kjekt å kunne ta produktet med seg på besøk eller på ferie.

Den skal ikke bare se bra ut

Fine farger som matcher interiøret er fint, men en god babygym skal også stimulere andre sanser enn synet. Gymene som også lager lyd er svært populære blant foreldre. Det er fordi barnet trives med å eksperimentere med både det visuelle og de ulike lydene. Prøv å velge en gym som kombinerer begge deler.

Det er viktig for barnets utvikling å stimulere alle sansene fra en tidlig alder. De beste babygymene har både mange farger og lyder som barnet kan kose seg med. Det er dessuten morsomt å flytte dyrene i ny og ne, slik at gymen ser litt “annerledes” ut hver gang.

Spørsmål og svar om babygym

Er det trygt for en nyfødt å ligge i en babygym?

De fleste babygym er trygge for veldig små barn. Du må bare sørge for at gymen din har en grind og er veldig myk. Legg barnet alltid på ryggen når de er veldig små.

Hvordan holder jeg babygymen ren?

De fleste babygymen tåler at tekstilene vaskes i vaskemaskin. Noen kan vaskes på 40 grader, men enkelte tåler kun 30 graders vask. Sjekk alltid instruksjonene.

Hvor lenge kan babygymen brukes?

Den finnes ikke en grense på hvor gammel babyen din må være før de slutter med babygym. De fleste unger vokser babygymen fra seg i det de begynner å gå.

Kan en babygym brukes av flere barn?

Absolutt. Babygymene lages av gode materialer for at familier skal kunne bruke disse til flere barn, eller gi bort i arv. Husk å rengjøre dem jevnlig så at de holder seg best mulig.

Referans

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/03/2024 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test