Beste Tigersager For Pro Og Hobbyister (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi vurdere hvilke tigersager er best i test ifølge vårt testpanel!

I denne testen av de beste tigersagene kan du lese om hvilke egenskaper ulike varianter av tigersager har. Dette verktøyet kan du bruke på de fleste materialer og underlag.

For eksempel for å kappe ulike materialer som metall, plast eller tre. I tillegg til håndverksarbeid kan du bruke verktøyet fra den beste tigersagen i test til dyreslakt, noe som gjør den populær blant jegere.

For deg som leter etter en tigersag, finnes det mange å velge mellom. Vi har gjort det enklere for deg ved å teste tre av de absolutt beste tigersagene på markedet.”

1. Vinner og best i test ble tigersagen fra METABO ASE 18 LTX

Fordeler

 • Inkluderer oppbevaringsboks
 • Inkluderer 1 sekskantnøkkel
 • SoftGrip-håndtak

Ulemper

 • Noe høy lydeffektnivå (95 dB)
 • Kunne veid mindre

Spesifikasjoner

Mer om METABO ASE 18 LTX

Favoritten i vår tigersag-test er METABO ASE 18 LTX som inkluderer 4,0Ah batterier samt tilhørende lader. Den har sterk effekt til å være et batteridrevet apparat, med en slagfrekvens på opptil 3700 slag/minutt og en slaglengde på 30 mm.

Sagen er smidig og utstyrt med et SoftGrip-håndtak for enklere bruk. Den er en batteridrevet tigersag med justerbar dybdestopp for optimal bruk av sagbladet, samt flere variasjoner av bruksområder. Den har også et bredt bruksområde takket være vårt tilpassede utvalg av Metabo sagblader.

2. På andreplass kommer tigersagen fra MILWAUKEE C18 HZ-402B

Fordeler

 • Innebygd batteriindikator
 • Inkluderer REDLITHIUM ION-batterier
 • Multilader og veske følger med

Ulemper

 • Kunne inkludert ekstra blad

Spesifikasjoner

Mer om MILWAUKEE C18 HZ-402B

Milwaukee M18 BSX er en tigersag med en 4-polig høyeffektiv motor og en slaglengde på 28,6 mm samt 3000 slag/minutt. Den er også utstyrt med en hurtiglås for enkel bytte av blad uten behov for ekstra verktøy. I tillegg har denne tigersagen innebygd overbelastningsbeskyttelse.

Dette er en tigersag som passer utmerket for arbeid som krever presisjon og effektivitet. Enten du arbeider på en mer profesjonell nivå eller med hobbyprosjekter og husarbeid, kan du dra nytte av dens allsidige kappeegenskaper.

3. På tredjeplass kommer tigersagen fra HIKOKI CR36DA

Fordeler

 • Antivibrasjonsteknologi
 • Batterier inkludert
 • 4 innstillbare hastigheter
 • Enkelt bladbytte 

Ulemper

Spesifikasjoner

Mer om HIKOKI CR36DA

HiKOKI CR36DA er en imponerende batteridrevet tigersag som virkelig imponerer med sin kraft og allsidighet. Med 36 V kraft og en slaglengde på 32 mm, kan den takle en rekke materialer, fra tre til stål, aluminium og plast.

En av de mest imponerende egenskapene er antivibrasjonsteknologien (UVP), som reduserer vibrasjonene betydelig, noe som gir en mer behagelig og presis bruk. Den har også en pendelfunksjon og 4 justerbare hastigheter, som gjør den til en ekte allrounder.

Bladbytte og fotjustering er enkelt og raskt, takket være hurtigfestet for sagblad. “Feed back” hastighetskontroll gir ekstra presisjon under bruk. LED-lysene gir godt lys på arbeidsområdet, og den praktiske opphengskroken gjør oppbevaring enkelt.

Det medfølgende tilbehøret, inkludert 2x BSL36A18 Multi Volt 36 V/18 V batterier, en hurtiglader og en solid koffert, gjør dette til et komplett sett for alle dine sagebehov. CR36DA er virkelig et kraftverk i en kompakt innpakning, og den vil helt sikkert være en pålitelig partner for enhver håndverker.

Kjøpeguide for hva du bør tenke på når du kjøper tigersag

Ettersom det finnes utallige ulike modeller å velge blant, kan det være vanskelig å vite hvilken tigersag akkurat du bør kjøpe. Avhengig av hvilke materialer du vanligvis arbeider med, egner ulike modeller seg bedre enn andre.

Med det lange bladet kan en tigersag skjære seg gjennom de aller fleste materialer, som for eksempel trespiler, gips og puss.

Finn best i test tigersager hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test tigersager hos oss på Testjakt.no!

Brukervennlig

Er tigersagen komplisert eller enkel å lære og bruke? Fungerer den som den skal, uten at du trenger å bruke ekstra tid og energi for å oppnå de resultatene du søker etter i prosjektene dine?

Det er viktig at du kan fokusere på arbeidet ditt i stedet for en komplisert maskin. Eller at du kanskje stadig mister grepet på grunn av et dårlig konstruert håndtak som får verktøyet til å gli i hånden din.

Funksjon

Hvilke funksjoner har du bruk for? Hvilke funksjoner er tigersagen utstyrt med, og fungerer de godt? Du trenger en modell som kan håndtere din type arbeid og arbeidsforhold.

For større prosjekter trenger du solide verktøy. Mens for trange områder trenger du en mindre, mer hendig tigersag for å komme til på riktig måte. Tenk gjennom hvilke funksjoner som passer dine behov.

Tilbehør

Hvilket tilbehør følger med? Husk at ikke alle tigersager leveres med ekstra blader, verktøy, batterier, ladere eller oppbevaringsvesker. Derfor er det lurt å inkludere tilbehøret i prisberegningene dine, spesielt.

Du ønsker ikke å bestille en tigersag med forventning om å kunne arbeide med den umiddelbart, bare for å oppdage at den mangler batterier eller lader. Tilbehøret er dessuten ofte dyrt å kjøpe separat. Noen leverandører inkluderer også sagblader.

Skaff deg en tigersag for enklere kapping

Dette er den rette sagen for deg som søker både et smidig verktøy og allsidighet til å jobbe med mange ulike materialer. Med en tigersag kan du takle alt fra tre, metall og plast til å kappe kjøtt.

Vi håper at du har fått den informasjonen du trenger for å kunne ta en velinformert beslutning. Hvis du har noen spørsmål eller kanskje savner noe, er du hjertelig velkommen til å legge igjen en kommentar.

Vanlige spørsmål og svar om tigersager

Hvorfor kalles det en tigersag?

Navnet kommer fra engelsk “Sabre Saw” og har på en eller annen måte blitt oversatt til tigersag på svensk.

Hvor mye koster en tigersag?

En elektrisk tigersag koster mellom 1 000 kr og 7 000 kr.

Hva brukes en tigersag til?

Enten til hagebruk for å fjerne grener eller møbler. Den brukes også i riveprosjekter da tigersagen klarer å skjære gjennom de fleste materialer.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 25/12/2023 •  6 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test