Beste Skjærerne Til Kjøkkenet Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke skjæremaskiner som er best i test ifølge vårt testpanel!

En skjæremaskin kan brukes til å skjære skinke, spekemat, brød og ost. Det er også noen maskiner som kan brukes til kverne kjøtt, rive ost og mye mer. Om du går til anskaffelse av en god maskin kan du kutte alt av matvarer med den største presisjon. Lenge fantes slike redskap kun på profesjonelle kjøkken, men i dag er det også mange private som har slike maskiner. Her får du noen råd.

En skjæremaskin er et svært effektivt kjøkkenredskap som forenkler oppgaven med å skjære, kverne og raspe. Vi har testet 5 av de mest populære maskinene i markedet. Det finnes et bredt utvalg av maskiner. Derfor sammenligner vi og anmelder flere av de mest populære skjæremaskinene, slik at det blir enklere for deg å velge. Maskinene i denne skjæremaskin test finnes i ulike kvaliteter, men felles for alle er at de er et godt kjøp i sin prisklasse. Les videre og finn modellen som passer deg!

Testjakt er en online tjeneste som samler inn data og som sammenligner utførte tester som publiseres online. Slik får du et rettferdig og godt bilde av hva et produkt egentlig er, og ikke bare hvordan det framstilles fra produsenten. Vårt mål er å hjelpe forbrukerne med å velge smartere. I denne testen har går vi igjennom skjæremaskiner i ulike prisklasser og med ulike kvaliteter. Dette er alle gode modeller med mange bruksmuligheter. Vi lister opp både fordeler og bakdeler med de ulike produktene, slik at du får et balansert bilde av hvordan produktet er.

1. Vinner og best i test ble skjæremaskinen fra Graef Master M90 påleggsmaskin

Fordeler

 • Billig i drift
 • 0-20 mm skjærestykke

Ulemper

 • Den er tung å løfte

Spesifikasjoner

Mer om Graef Master M90 påleggsmaskin

Graef Master M90 Skjærer perfekte skiver ned i 0,2 mm tykkelse. Dette er en skjæremaskin til pålegg, laget i stål og med en meget robust glassplate under. Den kommer med et solid og godt bord som ikke gir etter i bruk og lager dermed helt jevne skiver. Skivetykkelsen stiller du inn manuelt mellom 0-20 mm. Maskinen kan tiltes 30°, noe som gjør det lettere å skjære tynne påleggsskiver. Kniv/blad er i rustfritt stål. Maskinen har også barnesikring. Det følger også med en matholder samt en bakke i rustfritt stål.

Dette er en av de beste skjæremaskin i sin prisklasse. Den kommer med integrert kabeloppbevaring gjør det enklere å oppbevare maskinen. Maskinen er også pen å se på og tar seg godt ut på de fleste kjøkken. Effekten er på 170 watt. Du får med en resteholder, en diamantklingesliper og en beholder i rustfritt stål til maten som du har skåret opp. Den veier 8.7 kg og står derfor stødig på alle benker. Denne maskinen er perfekt når du skal lage frokostbord!

2. På andreplass kommer skjæremaskinen fra Wilfa Skjæremaskin FS-200W

Fordeler

 • Enkel rengjøring
 • 5 års garanti

Ulemper

 • Kjøtt- og brødskjæreblad må kjøpes i tillegg

Spesifikasjoner

Mer om Wilfa Skjæremaskin FS-200W

Wilfa FS-200W Hvit er en kraftig type skjæremaskin som gjør det svært enkelt å skjære opp brød, kjøttvarer og andre typer varer i perfekte tynne skiver. Knivbladet er utført i høykvalitativt rustfritt stål. Bladet kan enkelt stilles inn til ønsket tykkelse på mellom 0-15 mm. I tillegg kan du kjøpe blad som er ekstra tilpasset skinke og brød. Rengjøringen er enkel. Blad, matstapper og matbrett kan tas av for enkel rengjøring. Maskinen har solid design og kommer med utforming i form av en solid aluminiums kropp.

Takket være det helt rustfrie universalbladet i tysk kvalitet, kan du alltid forvente det beste mulige resultatet. Maten din blir kuttet på et blunk. Maskinen kommer med hele 5 års garanti. Wilfa gir 5 års garanti på dette produktet, som teller fra den dagen produktet har blitt kjøpt. Maskinen veier kun 4,5 kg, men er likevel tung nok til å stå stødig på de fleste underlag. Dette er en skjæremaskin som gir god kvalitet for pengene og er et godt valg i sin prisklasse.

3. På tredjeplass kommer skjæremaskinen fra WMF Kitchen Minis Salat To Go

Fordeler

 • De fleste deler kan vaskes i oppvaskmaskin
 • God yteevne
 • Gode anmeldelser

Ulemper

 • Kun to hastigheter

Spesifikasjoner

Mer om WMF Kitchen Minis Salat To Go

WMF Kitchen Minis Salat To Go er en skjæremaskin som gjør matlagingen enklere. Med denne maskinen får du hele 5 ulike rivetilbehør til råkostjernet. Dette gjør det enkelt å rive, skrelle, skjære og snitte en rekke ulike råvarer som frukt, grønnsaker, nøtter eller ost. De oppkuttede råvarene kan så brukes i gryter, salater eller andre typer retter. Råvarene kan du enkelt oppbevare i den praktiske boksen, som kan tas med når du skal på farten. Med denne maskinen får du utrolig enkel og rask matlagning.

Til boksen kommer det med en dressingbeholder, som sitter i lokket. Maskinen har et råkostjern som har 2 innstillinger for hastighet. Slik kan du forberede råvarene akkurat etter ditt ønske. Selve maskinen er utført i solid rustfritt stål. Dette er en skjæremaskin som er enkel å gjøre ren, da den har flere avtagbare deler som kan vaskes i oppvaskmaskin. Alle deler med unntak av motordelen tåler å vaskes i oppvaskmaskin. Med denne maskinen får du god verdi for pengene og som du vil få glede av i flere år.

4. På fjerdeplass kommer skjæremaskinen fra Graef UNA 90 påleggsmaskin

Fordeler

 • Fleksibel innstilling
 • Enkel i bruk

Ulemper

 • Kan ikke vaskes i oppvaskmaskin

Spesifikasjoner

Mer om Graef UNA 90 påleggsmaskin

Graef UNA 90 påleggsmaskin er maskin som kan brukes til mye mer enn bare pålegg. Den kommer med en 17 cm bred bølgeslipet klinge som er utført i rustfritt stål. Det er enkelt å stille inn skivetykkelsen mellom 0-15 mm. Slik kan du få akkurat den tykkelsen på skivene som du ønsker. Dette er en skjæremaskin som er utstyrt med sklisikre føtter, slik at maskine blir stående der den skal under bruk. Maskinen kommer med en god effekt på 170 watt og veier 4,48 kg.

Du får med en stor matholder som har fingerbeskyttelse. Dette gjør at denne skjæremaskin er meget sikker i drift. Klingedekselet kan tas av og er laget i rustfritt stål. Delene må vaskes med en klut, da denne maskinen ikke tåler å bli vasket i oppvaskmaskin. Maskinen kommer med en praktisk ledningskveiler slik at det blir enklere å oppbevare den. Både fargen og materialet er stål, noe som tar seg bra ut på ethvert kjøkken. Med denne gode maskinen kan du lett servere frokost, lunsj og koldtbord i en fei.

5. På femteplass kommer skjæremaskinen fra Ritter Skjæremaskin Markant 01 Kompakt

Fordeler

 • Lav pris
 • Forbedret utgave av tidligere modell

Ulemper

 • Mindre solid sammenlignet med dyrere maskiner

Spesifikasjoner

Mer om Ritter Skjæremaskin Markant 01 Kompakt

Markant 01 Kompakt fra tyske Ritter er testens billigste skjæremaskin, men den kan fremdeles med letthet brukes til både skinke, brød, ost og mer. At maskinen er kompakt og sammenleggbar er en stor fordel, særlig om man har begrenset plass på kjøkkenet. Skjæreklingen har en diameter på 17 cm. Maskinkroppen er laget av hvit plast. Den tar liten plass i skapet når den ikke er i bruk. Bredden er 26 cm, men sammenslått er den ikke mer enn 10.5 cm bred. Effekten er på 65 watt.

Ritter Skjæremaskin Markant 01 Kompakt tar liten plass, den er pålitelig og sikker i drift. Maskinen kommer med en 65 W økomotor, som har 20% redusert strømforbruk og 50% økt motoreffektivitet sammenlignet med den tidligere modellen. Du får også smart kabeloppbevaring og vekten er 1,7 kg. Du kan justere skjæretykkelse fra 0-14 cm. Dette produktet har fått gode tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere. Sammenlignet med flere andre maskiner i denne testen har denne skjæremaskinen færre muligheter, men den er likevel et godt alternativ i budsjettklassen.

Kjøpsguide – Dette bør du tenke på når du skal kjøpe skjæremaskin

Det er flere ting du bør tenke på om du planlegger å gå til innkjøp av en skjæremaskin. Det første du bør tenke på er hvor mye du kommer til å bruke maskinen i forhold til ditt budsjett. Videre bør du tenke på maskinens materialer og byggekvalitet, og om det er lett å rengjøre maskinen. Har du et lite kjøkken, bør du tenke over hvor stor maskin du har plass til. Vurder så dine behov opp mot pris og kvalitet.

Pris

Skjæremaskiner kommer i flere prisklasser, fra noen hundrelapper til flere tusen kroner. Dersom du lager mat ofte og kommer til å være en flittig bruker av maskinen, kan du gjerne velge en dyrere modell med flere egenskaper. Da vil du få en solid skjæremaskin som du kan bruke til det meste. Dersom du bare skal bruke maskinen en gang i blant, kan du velge en billigere modell.

Finn det beste innen skjæremaskiner hos oss på Testjakt.no!
Finn det beste innen skjæremaskiner hos oss på Testjakt.no!

Byggekvalitet og garanti

De dyrere maskinene som er utført i rustfritt stål har som regel en lengre levetid og bedre kvalitet enn de billigere maskinene som kommer i plast. Her må du også tenke på hvor ofte og hvor mye du skal bruke skjæremaskinen. Er du en ivrig kokk, bør du vurdere en maskin i solide materialer og med lang garanti. Slik vil du få glede av maskinen din i flere år.

Enkel å rengjøre

Maskinene i vår test er alle enkle å rengjøre. Du kan tørke med en fuktig klut, eller vaske løse deler i oppvaskmaskinen. Dersom du synes at det å rengjøre for hånd er kjedelig, bør du velge en skjæremaskin som har deler som kan vaskes i oppvaskmaskin. I vår test har vi angitt hvilke maskiner som tåler vask i oppvaskmaskin, slik at du kan finne et produkt til ditt behov.

Test av skjæremaskiner

I denne sammenligningen har vi sett på ulike skjæremaskiner med forskjellige kvaliteter og i ulike prisklasser. Før du går til innkjøp, tenk på hvilke behov du har, og velg en skjæremaskin som passer best til de kvalitetene du ønsker deg. Velger du en maskin med lang garanti, vil du kunne ha glede av maskinen din i flere år. Tenk også over brukervennligheten til maksinen.

I denne testen har vi gått igjennom noen av de mest populære maskinene på markedet. Dersom du har noen spørsmål eller kommentarer til denne testen eller noen av produktene i denne testen, ikke nøl med å legge igjen en kommentar. Vi setter pris på tilbakemeldinger fra forbrukerne, da dette også vil være til hjelp for andre potensielle kjøpere. Vi håper du har fått hjelp til å finne en skjæremaskin tilpasset dine behov, og ønsker deg lykke til med matlagingen.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/05/2023 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test