Verktøy

Beste Avståndsmåler [Topp 3 2021]

BEST I TEST
best i test BOSCH GLM 120
BOSCH GLM 120
  • Funksjonsrik og kraftig avstandsmåler!
BÄSTA MIDDEL
beste avståndsmåler Luxorparts Pro
Luxorparts Pro
  • Enkel og intuitiv!
BESTE PREMIUM
beste avståndsmåler Leica Disto D1
Leica Disto D1
  • Avstandsmåler med bluetooth!

I denne artikkelen skal vi vise resultatene av testen vår, der vi har gjort alt for å finne markedets beste avstandsmåler. Uansett hva du skal bruke avstandsmåleren din til, fra mindre måleoppgaver til større oppussingsprosjekt, vil du dra nytte av vår avståndsmåler test. Blant våre tre beste målere finner du også et godt budsjettalternativ og flere multifunksjonelle målere.

Vinneren av testen er Luxorparts Avstandsmåler Pro, og det er takket være at den er enkel i bruk, har en meget bra skjerm og god batteritid. Vi håper du drar nytte av testen vår og finner en avstandsmåler som er tilpasset ditt prosjekt. Les hele testen vår nedenfor!

Fordeler

Ulemper

Testens vinner og beste avståndsmåler er BOSCH GLM 120 C. Denne måleren har en særdeles stor nøyaktighet og kan måle langt. Måleren er i laserklasse 2 og har en målenøyaktighet på +/- 1.5 mm. I tillegg måler den svimlende 120 meter, altså vesentlig lenger enn konkurrentene i denne testen.

Måleren er ideell til dokumentasjon av omgivelser og gir en særdeles nøyaktig måling. Derfor ble den best i test avståndsmåler. Den har en digital søker som gir muligheter for å sikte opptil 120 meter ved utendørs arbeid. Skjermen er en 2,8-tommer fargeskjerm som er lett å lese av.

Den har også en micro-USB tilkobling og kan benyttes sammen med MeasureOn-appen. Denne gir mulighet til rask og effektiv innhenting og dokumentasjon av verdier. Måleren er svært anvendelig og det ultimate valget for måling av både store avstander, der det er dårlig sikt og i komplekse omgivelser.

Last updated: 2021-12-01 18:54:17

Fordeler

Ulemper

Denne multidetektoren kom på andre plass i testen. Avstandsmåler Pro er laget av Luxorparts og har en god pris, under 700 NOK. At akkurat denne måleren gjorde det bra, skyldes flere faktorer – blant annet multifunksjonalitet. Denne avstandsmåleren kan nemlig finne metaller som jernholdige rør eller kobbertråder, i tillegg til trebjelker. Luxorparts avstandsmåler Pro er den beste avståndsmåler fordi den har en enkel og tydelig skjerm som forteller deg om objektet er til høyre, venstre eller rett under detektoren. Den kan også vise avstanden i centimeter til objektet.

Takket være det tydelige displayet er det enkelt å planlegge det neste steget i prosjektet. Luxorpart avstandsmåler Pro ble har tre målemodus. På skjermen kan du angi vekselstrømsdeteksjon, nøyaktig eller dyp måling av fremmedlegemer, så vel som metallpåvisning av gjenstander som kobberrør, kabler og stålstenger. Måledybden varierer avhengig av materialet den skal finne.

Avstandsmåleren viser, ved hjelp av klare ikoner på skjermen, både batteristatus og gjeldende målemodus. Det er lys i skjermen, noe som betyr at du kan se resultatene selv i rom med dårlige lysforhold. Måleren er ikke oppladbar, men bruker i stedet av et 9V batteri (batteri må kjøpes utenom). Anslått batterilevetid er ca 6 timer. Målene til avstandsmåleren er 147 x 68 x 27 mm, og den finnes i fargen grå.

Last updated: 2021-12-01 18:54:19

Fördelar

Nackdelar

Dette er virkelig en avståndsmåler som du kan stole på. Den kommer i et slankt design og måler opp til hele 40 meter med en nøyaktighet på +/- 2,0 mm. Den er som skapt for røffe forhold og er i kapslingsklasse IP54. Perfekt for oppussing hjemme.

Trenger du en avstandsmåler som er rask og effektiv er dette måleren for deg. Har du et oppussingsprosjekt hjemme kan du bruke den medfølgende skisse-appen fra Leica. Den gir deg mulighet til å tegne skisser, lage plantegninger og dokumentere målingene dine med bilder.

Måleren er svært anvendelig, liten og praktisk. Med ergonomisk og kompakt design ligger den behagelig og sikkert i hånden. Den har et lettlest display og gir resultatet på tre linjer. Målinger og avlesning av resultat fungerer også svært bra om du må gjøre avlesinger i mørket.

Last updated: 2021-12-01 18:54:21

Hva bør du tenke over ved kjøp av avståndsmåler

Det første du må tenke over er hva du skal måle og hvilke avstander som skal måles. Ulike avstandsmålere har ulike egenskaper og kan måle ulike avstander. Skal du måle avstander opp til 50-60 meter holder det ikke med en avstandsmåler som bare kan måle 40 meter.

Nøyaktigheten på avstandsmåleren er også vesentlig. Det avhenger helt av hvilket prosjekt som skal gjøres, men enkelte operasjoner krever mer presisjon enn andre. Avstandsmålere er kjent for å være særdeles nøyaktige, men alle har en liten feilmargin. En feilmargin på +/- 5 mm kan bli ulykksalig om du bare kan tillate deg en feilmargin på for eksempel 2 mm.

Lengde på målingene

Avstandsmålere har store forskjeller når det gjelder hvor langt de kan måle. For folk flest holder det med en avstandsmåler som kan måle rundt 10-20 meter, da de aller fleste av oss pusser opp i eget hjem og på mindre overflater. Skal du derimot gjennomføre et større prosjekt med større avstander er du avhengig av en avstandsmåler med lenge kapasitet.

Jo lengre en avstandsmåler kan måle jo større kan feilmarginen bli. Det er derfor svært viktig å sjekke at en avstandsmåler med vesentlig lengre målekapasitet har en feilmargin som står i stil til både pris og avstand den måler. Det hjelper ikke med en måler som kan måle 150 meter, om den måler 15 meter feil.

Den bør være liten og praktisk

En avstandsmåler bør være liten, smidig og praktisk. Ved avstandsmålinger måler man steder der en meterstokk ikke holder mål. Det vil si over lengre avstander og i “ulent terreng”. Det er derfor viktig med en måler som sitter godt i hånden under målingen.

Grunnen til at det er viktig at avstandsmåleren må være liten og praktisk er at du kanskje må måle avstander under skråtak, nede ved karmer og lignende. I slike situasjoner vil en stor måler være uhåndterlig og det vil være umulig å få gjennomført ønskede målinger.

Fordeler med bluetooth

Avstandsmålere er også under kontinuerlig utvikling. Viktigheten av at en avstandsmåler henger med den teknologiske utviklingen er viktig. Med bluetooth kan du sammenkoble måleren både til telefon, nettbrett og pc. På den måte kan du enkelt arkivere, oppbevare og anvende data fra målingene.

Fordelene med dette er mange. Istedenfor å notere ned alle avlesningene for så å skrive de inn i et dataprogram kan du på denne måten hoppe over dette leddet. Enkelt kan all data overføres til de ulike skisseprogrammene. På denne måten oppbevares målingene trygt og du kan enkelt gå tilbake å se i ettertid.

Den må være enkel å bruke

En skal ikke måtte ha utdanning for å bruke en avstandsmåler. De fleste avstandsmålere blir kjøpt og brukt til privat bruk. Derfor er det viktig at måleren både er lett og praktisk å bruke. Ved selv å kunne gjennomføre nøyaktige målinger kan du få fortgang i oppussingsprosjektene dine, helt uten hjelp fra noen utenforstående.

Hadde du vært avhengig av en fagmann for å gjøre nøyaktige målinger hadde takhøyden vært høy for å gjøre det. Folk flest hadde brukt måleverktøyet de har for hånd og av den grunn ville det bli gjennomført en rekke dårlige og unøyaktige målinger.

Spørsmål og svar

En avstandsmåler brukes intuitivt nok når du skal måle avstand på noe. De brukes primært når du skal måle avstander av litt lengde. I situasjoner der en meterstokk ikke strekker til eller der det er litt ulent terreng.

En avstandsmåler er svært nøyaktig, kort som langt. De fleste avstandsmålere måler et sted mellom 5 cm opp til 40 meter. Det finnes også avstandsmålere til både kortere og lengre målinger.

Svaret på det er ja. Så lenge avstandsmåleren din har bluetooth kan du koble den til telefon, nettbrett og pc. Det er dog varierende hvilke tilbud de forskjellige målerene har når det gjelder apper og lignende verktøy.

Dette kalles også en IP-klasse. Kaplingsklasser er en standard for hvor motstandsdyktig en gjenstand her. I vårt tilfelle vil det si kvaliteten på måleren og hvor røffe forhold den tåler, for eksempel i forhold til støv og fuktighet.

Kommenter under om du skulle lure på noe om avståndsmåler

Skulle du lure på noe må du gjerne kommentere. Denne testen er gjort for deg for å på best mulig måte informere deg om hva en avstandsmåler er. I vår test stakk BOSCH GLM 120 av med det lengste strået og ble kåret til den beste avstandsmåleren av oss. Dette er et svært godt produkt som du bør vurdere.

Testliste over beste avstandsmålere

  1. Best i test – BOSCH GLM 120
  2. Avstandsmåler for de erfarne – Luxorparts Pro
  3. Avstandsmåler kvalitet – Leica Disto D1

Testens vinner er BOSCH GLM 120c. Denne måleren er rett og slett best i test. Avstandsmåleren Luxorparts Pro er testens desidert beste budsjettalternativ og er den beste avstandsmåleren til en rimelig penge. Er du derimot mer erfaren og ønsker investere noen kroner i en avstandsmåler, faller valget på Leica Disto D1, en avstandsmåler til å stole på. På tredjeplass kommer Leica Disto D1, en avstandsmåler med kvalitet med blåtann-teknologi og alle fordelene som det gir.

Referanser

Testens informasjon er innhentet fra produsentene. Disse kan ansees som pålitelige kilder og referanser. De ulike produsentene kjenner sine produkter godt og det er informasjonen fra dem som er forsøkt gjengitt i denne testen.