Beste Kjøttkvernene Til Kjøkkenet Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke kjøttkverner som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Vinneren av kjøttkvern best i test, ble MFW68660 kjottkvern. Med denne kverna kan du jobbe effektivt og den kommer med et stort utvalg av tilbehør. Den kverner 4,3 kilo i minuttet. Dette er helt klart en av de raskeste kjøttkvernene på markedet. Ved hjelp av 3 ulike skiver kan du velge tykkelsen på kjøttfarsen. Les mer nedenfor, så får du vite hvorfor nettopp denne kverna ble kåret til best i test.

Å velge riktig kjøttkvern avhenger av hva du skal bruke den til. Du bør velge en praktisk løsning som er tilpasset din hverdagsbruk. Maskinen bør også være enkel å rengjøre, samt ikke ta for mye oppbevaringsplass. I tillegg bør du tenke på hvilke matvarer du ønsker å bruke den til.

Vinneren MFW68660 kjottkvern jobber stabilt og man hører ingen høy, forstyrrende lyd når den arbeider. Den har også en smart ryggefunksjon som gjør at den kan gå tilbake dersom arbeidsprosessen plutselig skulle stoppe. Kverna er dessuten laget i flott design og kan med fordel stå på kjøkkenbenken når den ikke brukes. Den inneholder også tilbehør som kan brukes til å lage pølser dersom du ønsker det. Les mer nedenfor!

1. Vinner og best i test kjøttkvernen fra Bosch MFW68660

Fordelar

 • Godt utvalg av tilbehør
 • Høy kapasitet
 • Tre helskiver inngår
 • Fantastiske anmeldelser!

Ulemper

 • ikke noe vesentlig

Spesifikasjoner

Mer om Bosch MFW68660

Bosch MFW68660 Kjottkvern er den beste av de 3 vi sammenlignet grunnet sin høye kvalitet. Du kan jobbe effektivt og den gir ikke fra seg høy, forstyrrende lyd når den arbeider. Ved hjelp av 3 ulike skiver kan du bestemme tykkelsen på farsen. Den kan kverne opp til 4,3 kilo i minuttet.

Bosch MFW68660 kjøttkvern best i test er helt klart blant de raskeste maskinene på markedet. Den har et lekkert og innbydende design som gjør at den fint kan stå på kjøkkenbenken når den ikke brukes. En god og praktisk ryggefunksjon sørger for at prosessen går bakover dersom arbeidet av en eller annen grunn skulle stoppe.

Dette er kjøttkverna for deg som stiller høye krav! Du kan si det er Boschs toppmodell og det merkes virkelig i dens prestasjon. Du kan velge mellom tykkelsene 3, 4.8 og 8 mm på kjøttfarsen. Kjøttkverna har mye tilbehør, også dersom du har lyst til å bruke den til noe annet enn kjøtt. Du finner tilbehør til å kutte grønnsaker og til å lage fruktjuice.

2. På andreplass kommer kjøttkvernen fra Tefal HV8 Pro

Fordeler

 • Tre forskjellige hullplate
 • Kjøttdeig uten tilsetningsstoffe
 • Motor på imponerende 2200 watt

Ulemper

 • Den kraftige motoren kan generere en del støy under bruk

Spesifikasjoner

Mer om Tefal HV8 Pro

Tefal HV8 Pro kjøttkvern tilbyr en fantastisk mulighet til å lage hjemmelaget kjøttdeig uten bekymring for tilsetningsstoffer og konserveringsmidler som ofte finnes i ferdigkjøpt kjøtt. Med en imponerende motor på 2200 watt kan denne kvernen håndtere opptil 4,5 kg kjøtt per minutt, noe som gjør matlagingen både effektiv og enkel.

Med de tre medfølgende hullplatene kan du tilpasse kverningen til dine preferanser, enten du foretrekker en fin, middels eller grov konsistens. Den selvslipende indre kniven sikrer at du alltid får et skarpt resultat. Med Tefal HV8 Pro får du ikke bare muligheten til å velge dine egne ingredienser, men også til å eksperimentere med ulike krydder og grønnsaker for å skape unike smaker som passer din smak.

Alt i alt er dette en pålitelig og kraftig kjøttkvern som vil være et verdifullt tillegg til ethvert kjøkken.

3. På tredjeplass kommer kjøttkvernen fra Emerio

Fordelar

 • Simpel
 • Tre ulike plater inkludert
 • God pris

Ulemper

 • Enkelt design

Spesifikasjoner

Mer om Emerio

På tredje plass kommer kjottkvern Emerio. Dette er en moderne kjøttkvern som har god informasjon om de ulike innstillingene som brukes. Kverna er også prisgunstig og god til hverdagsbruk. Kverna er et godt valg for deg som ikke heller mer mot innovative produkter. De ulike programmene du kan velge mellom kjøttdeig eller pølser.

Kjøttkverna er enkel og liten men tåler mye mer enn du tror. Det faktum at den er så rimelig og fleksibel betyr at vi valgte den som den beste budsjettkjøttkvernen i vår sammenligning.

I anmeldelser og tester har den full pott og blir høyt rost og likt av brukere som vitner om hvor fornøyde de er med kjøpet. Hvis du leter etter en rimelig kjøttkvern for de ikke supertunge jobbene, er dette det rette valget for deg. En annen fordel er dens kompakte design, som ikke tar mye plass på kjøkkenet.

Velg riktig kjottkvern

En god kjøttkvern maler kjøttet effektivt og har samtidig flere smarte og praktiske tilbehør til anvendelse. Den bør også ta lite plass når det kommer til oppbevaring, i tillegg til å være et smart kjøkkenverktøy som kan brukes av hele familien. Ved kjøp av en kjøttkvern kan du reflektere over punktene som følger nedfor.

Hva trenger du kjøttkverna til? Du må bestemme deg for hvorfor du trenger kverna. Kjøttkverna åpner for nye muligheter på kjøkkenet. Du kan male din egen kjøttfarse og dessuten bruke den til å lage fiskeprodukter, som fiskekaker. Med mange kjøttkverner har du også muligheten til å lage juice, og til å kutte og rive frukt og grønnsaker.

Praktisk

Den bør være enkel å bruke for hele familien. Anvendelighet er et viktig kriterium for at den blir brukt i hverdagen. Dessuten kan det være en fordel at funksjonene og tilbehøret er fleksibelt. Kjøper du en kjøttkvern som kan brukes til mer enn bare kjøtt, sparer du i andre enden både plass på kjøkkenet og penger fordi den kan erstatte andre maskiner.

Kverna bør være solid og tåle en trøkk. Rustfritt stål er å foretrekke. Den bør være enkel å rengjøre på en praktisk måte. Tilbehøret bør kunne vaskes i oppvaskemaskin. Dette er også praktisk i forhold til hverdagsbruken. Du bør i forkant definere behovet ut fra bruken. Ikke kjøp en maskin med funksjoner du aldri kommer til å bruke.

Finn best i test kjøttkverner hos oss på Testjakt.no!

Oppbevaring

En kjøttkvern kan lett bli en stor maskin som tar mye plass i et skap. Alle modeller er ulike og noen tar derfor mer plass i skapet enn andre. Dersom du har begrenset plass bør du se etter modeller som er små og hendige. Størrelsen kan bety noe. Velger du en modell med lekkert design, kan de stå på kjøkkenbenken hele tiden. Det kan være plassbesparende.

Velger du en kjøttkvern som tar mye plass, så kan du også finne løsninger som fordeler tilbehøret på en enkel og praktisk måte. Alt avhenger av bruken og hvilken hjelp maskinen gir deg. Dette er på mange måter “din assistent” på kjøkkenet, og i noen tilfeller kan de store maskinene ha så gode praktiske fordeler at man i mindre grad bryr seg om plassen de tar.

Rengjøring

Rengjøring av maskinen er viktig i forhold til hygieniske forhold på kjøkkenet. Unngå at det samler seg bakterier i tilknytning til matlagingen. Det kan være en risiko å ikke rengjøre godt nok når rått kjøtt og rå fisk brukes i maskinen. Undersøk alltid om tilbehøret kan vaskes i oppvaskemaskin. Dette utgjør en vesentlig forskjell.

Tar kjøttkverna liten plass, blir det også enklere å rengjøre kjøkkenbenk, skap eller andre steder der kjøkkenkrana oppbevares. Det er alltid en fordel å ha gummifester som fester rengjøringsmaskinen til kjøkkenbenk. Ved fastlåste maskiner kan møkk og bakterier i større grad kapsles inn under produktet. Ved hjelp av gummifester kan du med jevne mellomrom løfte maskinen opp og rengjøre underlaget.

Dyrt er ikke alltid best

Vinneren i best i test er ikke nødvendigvis “dyrest i test” eller den maskinen som inneholder mest tilbehør. Det er viktig at man skiller mellom praktisk hverdagsbruk for folk flest og profesjonell bruk innen industri av mat. Noen er også spesielt interessert i å utforske stadig nye muligheter på kjøkkenet, og da kan det i disse tilfellene være et riktig valg å kjøpe høykvalitetsprodukter.

Eksempler på matvarer vi snakker om til “praktisk bruk” er kverning av kjøtt og fisk, oppkutting eller riving av grønnsaker og frukt, samt pressing av fruktjuice. Ut over det trenger du ikke noe mer fancy funksjoner. Noen opplever de digitale løsningene som enklere å ta i bruk i en verden som blir mer og mer digital. Andre er mindre opptatt av det.

Dette er en “best i test” gjennomgang av kjøttkverner og vi anbefaler de tre som nå er henvist til i artikkelen. Hvilken kjøkkenmaskin som passer deg best avhenger av hva du skal bruke den til. Maskinen bør være praktisk og tilrettelagt ditt behov. Vi har dessuten valgt ut noen maskiner med relativt moderat pris fordi vi vet at den jevne forbruker trenger realistiske alternativer. Samtidig må god kvalitet være en viktig del av valget.

Spørsmål og svar

Kan alle bruke en kjøttkvern?

Svaret er soleklart ja, men legg merke til de ulike funksjonene som tilbys. Det er viktig å tenke praktisk anvendelighet. Ikke velg kjøttkverna dersom den inneholder funksjoner som ikke gir noen mening for din bruk.

Er dyrere kjøttkvern et bedre alternativ?

Nei, ikke nødvendigvis. Bruken av de ulike kjøttkvernene varierer. For noen kan en spesiell særinteresse for mat føre til at man velger en mer eksklusiv utgave. For den jevne forbruker derimot, er ikke nødvendigvis de eksklusive variantene et godt kjøp.

Kan jeg bare bruke den til kjøtt?

Svaret er nei. En kjøttkvern kan brukes til kjøtt og fisk, men også til grønnsaker og frukt. Noen velger også å lage kransekakemasse ved hjelp av kjøttkverna. Kverna kan også brukes til å lage deig til raspeballer/komle.

Kommer den til å brukes? Jeg er redd det skal være et røverkjøp

Dette er et godt spørsmål og dessuten viktig å tenke på! Årsaken til at du i startfasen skal tenke igjennom hva du faktisk trenger den til, er nettopp at du ikke skal kjøpe noe som ikke blir brukt.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 27/03/2024 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test