Hjem & Husholdning

Beste Vakuumpakker [Topp 5 2021] » Sammenlign tester av vakuumpakker

Hovedmålet vårt er å gi en oversikt over hva vakuumpakker er og hvordan det fungerer. Du kan også se at dette er veldig gode produkter, og at de virker til sitt formål. Disse praktiske maskinene brukes hovedsakelig til vakuumpakking av ferske matvarer og i noen tilfeller rått kjøtt. De er også brukt til vakuum pakking av for eksempel nøtter og tørket frukt. Dette er en god måte for å bevare maten på.

Grunnen til at det er så mange nordmenn som har en vakuumpakker hjemme er fordi maten har en betydelig lengre holdbarhet. Hvis du generelt ser på ferskt kjøtt og fersk mat, kan en enkel runde med vakuumemballasje forlenge holdbarheten med opptil 5 uker. Ja, du leser helt riktig at ferskt kjøtt enkelt kan lagres i hele 5 uker bare ved å bruke vakuumpakningsmaskinen og selvfølgelig emballasjen. Vi har gjort en spennende vakuumpakker test med de 5 beste maskinene på markedet akkurat nå.

Testjakt en intelligent netttjeneste som samler inn data, sammenligner testene som er publisert på nettet og samler denne informasjonen sammen med meninger fra brukere som vi finner. På denne måten får du et rettferdig bilde av hva en vakuumpakker egentlig er, ikke bare hvordan det ser ut på papir. Målet vårt er å hjelpe forbrukerne til å ta smartere valg. Dette gjøres ved å gi informasjon om ting du bør vurdere når du kjøper en vakuumpakker. Hva du skal se etter, hvilke behov du har og hvor mye du er villig til å betale.

De 5 beste vakuumpakker på markedet akkurat nå

1. FoodSaver V2860

FoodSaver V2860 har blitt kåret til vakuumpakker best i test av mange. Denne maskinen passer til mange ulike typer husholdninger. Maskinen tilbyr utmerket emballasje kvalitet og luftlommer forblir sjelden i posene. FoodSaver håndterer kjøttstykker som andre maskiner kan ha problemer med. Derfor fungerer den også utmerket på myke eller sprø produkter. Ferske brød kan pakkes i emballasje uten å bli knust og de forblir saftige lenge. Denne maskinen fungerer meget godt for å er raskt marinere kjøtt eller fisk. Det er mange gode grunner til at denne maskinen er best.

Mange mener at FoodSaver V2860 er den beste vakuumpakker. En fin detalj er håndtaket, som er på høyre side og fungerer som håndtaket på lokket. Dette må gjøres med en viss kraft, slik at lokket låses, noe som er nødvendig for å starte maskinen. Pakkeren har få knapper, og det er lett å lære hva den gjør. Knappene er bare merket med symboler. Lysene på knappene indikerer hvilken innstilling som er valgt, og en rød knapp viser tydelig når den er ferdig.

Fordeler

 • Utmerket pakkekvalitet
 • Lett å rengjøre

Ulemper

 • Overopphetes hvis mange poser pakkes fortløpende

2. OBH Nordica Food Sealer Slim

En vakuumpakker for mat vil pakke maten opp og holde den fersk opptil fem ganger lengre enn konvensjonelle lagringsmetoder, samtidig som den beskytter maten mot frost skader. Hvis du liker å lage mat med marinade, er OBH Nordica Food Sealer Slim et must. Denne slanke modellen er effektiv, pålitelig og har en kompakt design for enkel lagring mellom bruk. Maskinen bruker lite strøm og prisen på denne maskinen er lav. Dette er en god lavprisvariant sammenlignet med nummer 1 i denne testen.

Denne OBH Nordica slim vakuumpakker kan brukes til så mangt. Man kan bruke denne til å marinere kjøtt, du kan forsegle fersk, tørr eller våt mat/drikke. Maskinen er lett å bruke, den kan rengjøres enkelt og passer bra for normalt bruk. Den tar lite plass, bruker lite strøm og er lett vekting. Denne maskinen beskytter også råvarene mot frostskader. Med vakuum kan du marinere fisk og kjøtt på noen få minutter (dersom du bruker en Food Sealer-beholder). Selvom denne er en billigere modell betyr ikke det at den er dårlig.

Fordeler

 • Marinerer kjøtt
 • 100 Watt

Ulemper

 • Blir varm ved mye bruk

3. Anova Precision

Anova Vakuumpakker vil være et elegant og nyttig verktøy for deg på kjøkkenet ditt. Formålet med vakuumpakkere er å vakuumere mat så de holder seg lenger, og dette er en oppgave denne vakuumpakkeren vil gjøre med glans. Denne maskinen er basert på produsentens motto, som er som følger: raskere, sterkere og mindre. Denne uttalelsen er imidlertid korrekt. Men det er ingen tvil om at den er liten fordi den er det. Ja den er kanskje liten men den gjør virkelig jobben sin.

Ikke bare er den mindre enn noen av de andre vi har sett, men den er også en tradisjonell og enkel vakuumpakker. Som de andre må den settes på benken under bruk og styres ved å trykke på knappene på lokket. Dette er en nok så pen vakuum maskin. Den er helsvart det er jo veldig fint. I tillegg til at du får med vakuumposer med når du kjøper maskinen. Det er dessverre ikke oppgitt hvor mange det er i pakken du får.

Fordeler

 • Rask
 • Sterk
 • Liten

Ulemper

 • Lite informasjon

4. FoodSaver FFS006X

FoodSaver FFS006X vakuumpakker har en praktisk størrelse og måler B40 x D24 x H18 cm. Det blir da ikke mye plass på kjøkkenbordet selv på mindre kjøkken med begrenset bordplass. Designet er simpelt og strømlinjeformet med en skinnende metalloverflate og detaljer i svart plast. Med en vekt på bare 2,5 kilo kan du derfor enkelt lagre disse vakuumpakkene i skap eller skuffer når den ikke er i bruk. Maskinen er superenkel å betjene, og du kan bruke den til både tørr og våt mat.

Bevar sommerens dufter og smaker til en kald vinterdag. FoodSaver FFS006X vakuumpakker har en innebygd plass for plastruller og en integrert skjæreløsning, slik at du kan justere posens størrelse etter innholdet. Det er flere forskjellige funksjoner: med eller uten vakuum, en funksjon for matvarer som inneholder mye væske, og en kombinasjon av vakuumpuls og oppholdssekvens for å oppnå den beste smaken av innholdet. Den brede hermetiske tetningen gir vakuumpakkemaskinen ekstra styrke, med et kompakt design, tar ikke vakuum maskinen så mye plass på kjøkkenet.

Fordeler

 • Innebygd plass for plast rull
 • Marinering funksjon

Ulemper

 • Veier en del.
Last updated: 2021-10-25 09:43:11

5. Sico S250

Sico S250 er en iøynefallende vakuumpakker. Det er en tung italiensk maskin, og med litt fantasi kan den nesten ligne på en italiensk sportsbil. Den har solide knapper og en analog måler som viser undertrykket pumpen bygger opp når den jobber. En litt annerledes funksjon på Sico S250 er muligheten til å justere tiden maskinen bruker på å forsegle posen, i 10 trinn. Dette er en funksjon som tilpasser forseglingen etter posenes tykkelse og kan redusere tiden hvis maskinen blir varm. Dette gjøres for å unngå å brenne posene.

Når det gjelder bruken, har Sico S250 vakuumpakker har både styrker og en del svakheter. En styrke er at modellen har en innebygd vifte som gjør at den ikke overopphetes så lett. Dette er veldig praktisk for eksempel for jegere eller bærplukkere som trenger å pakke store mengder på kort tid. Lyden er dempet og ikke veldig høy, noe som også bidrar til å gjøre den behagelig å jobbe med. Modellen er også ganske treg, noe som blir litt ødeleggende hvis mange poser skal pakkes samtidig.

Fordeler

 • Annerledes design
 • Behagelig lydnivå

Ulemper

 • Klarer ikke de bredeste posene
 • Jobber sakte
Last updated: 2021-10-25 09:43:13

Hvorfor er vakuumpakking praktisk?

Det er altså ingen tvil i at vakuumpakking er praktisk. Men hvis du ikke er en person som er veldig glad i å lage mat, så skjønner du kanskje ikke poenget med det å vakuumpakke mat. Det er imidlertid ikke bare det å vakuumpakke mat en vakuumpakker kan brukes til. Dessuten kan du varme opp maten i vakumpakken da plasten tåler både kokende vann og mikrobølgeovn. Du kan også lage sous vide hvis du ønsker det.

Sikkerhet

Sikkerhet er noe vi setter høyt på listen når vi ser etter vakuumpakker. Som med alle kjøkkenmaskiner vi tester er sikkerhet høyt oppe på agendaen. Vi sjekker om det er lett å uforvarende komme i kontakt med de varme flatene som brukes til å forsegle poser. I tillegg ser vi på matsikkerhet. Inkludert på hvilke poser maskinen bruker, og om disse er sikre for bruk til matlaging.

Kvalitet og Vedlikehold

Vi ser hvor lett det er å vedlikeholde vakuumpakkeren. For eksempel ser vi på hvor lett det er å vaske maskinen dersom den blir skitten ved at noe av maten kommer ut av posen og skilter til vakuumpakker. Vi tar også med i beregningen om produsenten gir garanti for produktet og hvor lang denne garantien er. Når vi vurderer garantien tar vi også med i vurderingen ryktet til produsenten.

Styrke og Effektivitet

Forsegling og fjerning av luft er de to hovedoppgavene til vakuumpakkere. I denne testen ser vi på hvor fort og effektivt maskinen kan forsegle poser, og hvor lang tid det tar å suge ut luften av en pose. Dette måles gjerne i liter per minutt. Vi ser også på hvor lang tid det tar fra man skrur på maskinen til den er oppvarmet og klar for bruk.

Dette er greit å vite

Det er altså ingen tvil i at vakuumpakking er praktisk. Er du ikke en person som er veldig glad i å lage mat, så er det mulig at du ikke skjønner poenget med det å vakuumpakke mat. Den er imidlertid ikke bare til å vakuumpakke mat, men vakuumpakker andre ting. Dette får maten til å holde seg lenger, samtidig som det er en fin tilstand å fryse råvarene dine.

Vi håper dette har hjulpet deg med å finne en vakuumpakker som passer best for deg. Et godt tips er å brette et stykke papirhåndkle sammen og plassere det som en fuktsperre ved åpningen av posen for å stoppe væske før det suges inn i maskinen. Vi håper at dette tipset fungerer for deg også. Du kan selvfølgelig bruke vakuumposer til å pakke annet enn mat, men da trenger du andre typer vakuumposer.