Barn & Familie

Trehjulssykkel Test [De 5 Beste 2022]

Når solen skinner er det mange barn som ønsker seg ut og frem i verden. Et godt transportmiddel for den minste som enda ikke har lært seg kunsten å holde balansen på to hjul: da er en trehjulssykkel løsningen. Vi har her samlet informasjon om de fem beste trehjulssyklene på markedet og har inkludert både den som er best i test og den som er best på pris.

Du lurer kanskje på hvilken sykkel du skal velge til ditt barn. Dette er et valg som for mange foreldre kan være vanskelig. Det er mange aspekter å tenke på før valget skal tas. Hvilken farge skal den være, hvilken form skal den ha og har den muligheten for å bly sittet av en forelder i oppoverbakkene? En trehjulssykkel skal hjelpe barnet frem og gjøre en vanlig tur ut enda litt morsommere.

For at turen skal bli så innholdsrik som mulig må en trehjulssykkel ikke være for tung for barnet. Dette forhindrer fremkommeligheten og kan gjøre barnet raskt sliten. I tillegg bør sykkelen ha en viss vekt slik at den ikke velter når barnet er ute på tur på egenhånd. Da forsvinner fort gleden med trehjulssykkelen.

De fem beste innen kategorien trehjulssykkel

Produktene som har blitt testet har alle gjort det svært godt når det gjelder popularitet og kvalitet. Disse produktene er et godt valg for den lille som skal ut i verden for å utforske nye plasser. Trehjulssyklene som har blitt testet, har blitt testet ut ifra kvalitet, vekt og utseende. I tillegg har vi sett på hvilke tilleggsprodukter du kan kjøpe til sykkelen og hvor god balanseevne den gir barnet.

Det største problemet med en trehjulssykkel er ofte at den er for tung. Derfor har vi valgt ut produkter som gjør det godt i test, men som i tillegg tilbyr lav egenvekt. Lav egenvekt skal ikke gå på bekostning av sykkelens evne til å oppleves stødig for barnet. Et barn er i utvikling og vil ha varierende styrke i mage, rykk og bein. Derfor må ikke sykkelen være for tung for den lille utforskeren.

 1. Best i test: Nordic Høj
 2. Premium: Smoby Zooky Original
 3. Best på pris: Milly Mally Turbo
 4. Puky Fritsch Trehjuling
 5. Smoby Rookie

1. Best i test: Nordic Høj Trehjulssykkel Bamse

Nordic Hoj Trehjulssykkel Bamse

Dette er en flott og barnevennlig trehjulssykkel med flere gode funksjoner. Sykkelen taler svært godt til de minste brukerne med sitt lekne utseende og bamsemotiv. Det vil med andre ord alltid være spennende å bruke denne sykkelen for den som skal lære seg å komme frem i verden.

Sykkelen kommer med avtagbar foreldrestang, som gjør at du som forelder kan hjelpe barnet opp de bratteste motbakkene. Samtidig kan den lille utforskeren selv dra på tur, uten å være hindret eller forstyrret av stangen. Dette er også en trehjulssykkel barnet vil ha lenge ettersom setet kan justeres i fire ulike høyder.

En sykkel som følger barnets utvikling med flere spennende funksjoner

Etterhvert som barnet vokser vil sykkelen kunne tilpasses etter barnet høyde og funksjon. Når barnet etterhvert skal ut i verden, kan transportbrettetå være godt å ha. I dette kan barnet legge alle sine leker eller spennende skatter det finner på tur. Fordelen med lasteplanet er at det kan tippes slik at det blir lettere for barnet å tømme ut det barnet har funnet på sin ferd med sin trehjulssykkel.

En annen viktig funksjon denne sykkelen kommer med er håndbremser for begge bakhjul. Dette er med på å gjøre turen for den lille mer sikker. Det vil være trygt, både for barnet ditt og for deg. I tillegg kan du og barnet dekorere sykkelen slik dere ønsker med medfølgende klistremerker.

Fordeler

 • Tippeplan
 • Justbart sete
 • Avtagbar foreldrestang

Ulemper

 • Svært lav egenvekt
 • Kan oppleves enkel

Materiale: Stål, EVA, Polypropen. Maks brukervekt: 25 kg. Vekt: 5 kg. Høyde: 53 cm. Lengde: 79 cm. Bredde: 50 cm.

Ønsker du mer informasjon om produktet eller å se bilder, finner du dette her.

2. Best premium: Smoby Zooky Original Trehjulssykkel

Smoby Zooky Original Trehjuling

Dette er en kul trehjuling for de minste brukerne. Trehjulssykkelen fra Smoby er den beste trehjulssykkel i sin kategori av trehjulinger som gir høy kvalitet og god balanse. Dette er en sykkel som består av en stødig metallramme. Den har et høyt sete og stillegående hjul for økt komfort.

Det som gjør denne trehjulssykkelen til best i test trehjulssykkel er hvordan setet er designet for å passe godt til barnet rygg. De små er stadig i utvikling og derfor er det viktig at verktøyene barna har til rådighet også former seg godt etter dem på en naturlig måte. Setet kan i tillegg justeres i høyden, noe som gjør at sykkelen følger barnet i lang tid.

Når sikkerheten teller

Dette er en sykkel sykkel som virkelig setter sikkerhet foran alt. Ikke bare er setet formet etter ryggen til barnet for økt ergonomisk komfort og trygghet. I tillegg kommer sykkelen med et eget setebelte som kan tas av ettersom barnet blir tryggere på egne sykkelferdigheter. Pedalene på sykkelen er også utformet slik at føttene ikke sklir av pedalene når det sykler. Dette gir økt komfort og sykkelen føles tryggere.

Ikke bare gir sykkelen en økt komfort, men den gir også deg som forelder en mulighet til å hjelpe barnet opp de bratteste bakkene. Dette gjør du ved hjelp av det avtagbare foreldrehåndtaket som er plassert bak på sykkelen. Det som er ekstra flott med dette foreldrehåndtaket er at det er justerbart slik at det passer til deg og din høyde.

Fordeler

 • Sete som passer barnets rygg
 • Avtagbart foreldrehåndtak
 • Stillegående hjul

Ulemper

 • Lite lasteplan
 • Tung egenvekt

Materiale: Metall, stål og plast. Maks brukervekt: 50 kg. Vekt: 5,75 kg. Høyde: 60 cm. Lengde: 75 cm. Bredde: 51 cm.

Ønsker du mer informasjon om produktet eller å se bilder, finner du dette her.

3. Mest for pengene: Milly Mally Turbo

Milly Mally Turbo Trehjulssykkel

Dette er en svært stabil trehjulssykkel med metallramme som gir en følelse av å ligge godt på underlaget og gir god støtte til balansen. Setet på sykkelen kan i tillegg justeres i fire ulike høyder og posisjoner som er med på å gi best komfort. Den vil i tillegg passe til alle brukere.

Sykkelen kommer i tillegg med et avtagbart foreldrehåndtak som du kan bruke for å hjelpe barne opp og frem. Dette kan du som nevnt ta av dersom barnet ønsker å utforske verden på egenhånd. Milly Mally Turbo er en trehjulssykkel som gjør det svært godt i test. Den har også sørget for at det lekne barnet kan ha med seg alle lekene på tur. Dette kan barnet bruket lasteplanet til.

Når sikkerhet og funksjonalitet ikke går på akkord med pris

Selv om dette er en trehjulssykkel som er blant de rimeligere på markedet, har ikke dette gått på akkord med sikkerhet eller kvalitet. Milly Mally Turbo tilbyr blant annet et frihjul som slutter å gå rundt når barnet ikke lenger tråkker på pedalene. Dette er med på å sikre at dersom barnet synes det går for fort, kan barnet selv regulere farten på denne måten.

Videre har trehjulssykkelen et justerbart sete for økt komfort og passform. Til setet er det festet en trepunktsele som gir økt sikkerhet for barnet. Det vil sitte godt i setet og føle seg trygg når det er ute på nye eventyr i verden. Helt til slutt er det også mulig å låse pedalene slik at disse ikke tråkker fremover av seg selv.

Fordeler

 • Låsbare pedaler
 • Justerbart sete
 • Trepunktsele for sikkerhet
 • Frihjul

Ulemper

 • Passer kun de under 20 kg
 • Mye plast

Materiale: Popypropen, stål. Maks brukervekt: 20 kg. Vekt: 4 kg. Høyde: 89 cm. Lengde: 68 cm. Bredde: 46,5 cm.

Om du ønsker mer informasjon om produktet eller se bilder finner du dette her.

4. Puky Fitsch Trehjuling

Puky FitschTrehjuling, Rød

Dette er en moderne og allsidig trehjuling fra Puky Fitsch som passer de aller minste barna. Den oppleves stabil å sykle på, samtidig som dette er en trehjulssykkel som ikke har altfor mye uten om det å være en sykkel for de som enda ikke kan å sykle.

Trehjulssykkelen gir økt stabilitet og er en trehjulssykkel som er lett å tråkke på. I tillegg har den gripevennlige håndtak som gjør kjøreturen enda mer komfortabel. Når barnet bruker en trehjuling er det ikke bare balansen som trenes, men også koordinasjonsevnen til armer og ben. Dette er noe denne sykkelen inviterer til.

Perfekt for den som akkurat har lært seg å gå

Når barnet etterhvert har lært seg å gå og ønsker å komme raskt frem, er dette en trehjulssykkel som har det barnet trenger. Det er ingenting utenom å være et transportmiddel, er enkel, men god på kvalitet likevel. Hjulene har god lyddemping som gjør at den kan brukes både inne og ute. Noe som gjør at det er nok av muligheter for barnet å øve seg i trygge omgivelser inne før det går ut.

Dette er en sykkel som har alt du behøver for de første turene med en trehjulssykkel. Barnet vil like at den har lav egenvekt og er lett å håndtere. At sykkelen tilbyr både god funksjonalitet og enkel håndtering gjør dette til en absolutt favoritt blant mange, både store og små.

Fordeler

 • Lav egenvekt
 • Lyddemping i hjul
 • Stabil

Ulemper

 • Ikke lasteplan på sykkel
 • Har ikke foreldrestang

Anbefalt alder: 1,5 år. Materiale: Stål. Maks brukervekt: 20 kg. Vekt: 3,8 kg. Høyde: 23 cm. Lengde: 62 cm. Bredde: 40 cm.

Om du ønsker mer informasjon om produktet eller bilder finner du dette her.

5. Smoby Rookie Trehjulssykkel

Smoby Rookie Trehjulssykkel

Dette er en absolutt fin trehjulssykkel for de som har sittet på syklet litt før og som er litt øvet. Sykkelen er av den mer tradisjonelle når det gjelder utseende. Den er en veldig lett vekt og dette gjør den svært håndterlig for barnet. I tillegg har den en tøff rød farge som er kjønnsnøytral.

Hjulene på trehjulssykkelen fra Smoby er lydløse. Dette betyr at dersom barnet ønsker å ha den innendørs kan dette gå an uten at det støyer veldig innendørs. At sykkelen kan brukes inne gir også økte muligheter for å øve mer på trehjulssykkel før du drar ut i verden og utforsker.

En trehjulssykkel med mange funksjonaliteter

Ikke bare har sykkelen en god komfort og stabilitet. Sykkelen er også utstyrt med et eget lasteplan som barnet kan ha med deg favorittbamsen eller dukken på som passasjer. Styret på sykkelen kan også justeres i høyden slik at den følger barnet ditt i mange år fremover. Dette gir også økt komfort for barnet som sitter på, vell vitende om at sykkelen har den størrelsen den skal ha.

Om du ønsker å ta følge med barnet ut på tur, så finnes det et håndtak bak som du kan hjelpe barnet med god støtte i begynnelsen når det lærer seg å sykle. På denne måten tar du også en aktiv del i barnet utvikling og øving av sykkelferdigheter.

Fordeler

 • Kjønnsnøytral farge
 • Lav egenvekt
 • Lett håndterlig

Ulemper

 • Har ikke foreldrestang
 • Ingen sikkerhetssele

Materiale: Metall, stål og plast. Maks brukervekt: 50 kg. Vekt: 3 kg. Høyde: 58 cm. Lengde: 41 cm. Bredde: 50,5 cm.

Om du ønsker mer informasjon om produktet eller se bilder kan du finne dette her.

Hvordan velge rett trehjulssykkel

Det er mange ting du som forelder skal tenke på når du skal velge den sykkelen som passer barnet ditt best. Når barnet skal lære å sykle vil barnet bruke kroppen på en helt ny måte enn det tidligere har gjort. Både balanseevnen og koordinasjonsevnen blir satt på prøve og blir øvet.

For at dette skal gå så fint som mulig for barnet, er det avgjørende at trehjulssykkelen holder tritt. Du bør velge en sykkel som ikke er for tung, men som samtidig gir muligheter for barnet til å ta med seg leker og annet på tur. Det kan også være en fordel å tenke over hvor aktiv du skal være i barnets sykling.

Tenk på vekten til trehjulssykkelen

For at barnet skal kunne komme seg fremover på sykkelen er det viktig at den ikke er for tung. Da blir det vanskelig for barnet å komme seg fremover og barnet kan ofte gå raskt lei.

Dersom barnet ikke orker å sykle på den fordi at den er for tung, er det til slutt du som må bære den hjem. Tenk derfor over om du vil ha en tung klassisk trehjulssykkel eller en enklere laget i et lettere materiale.

Husk også at trehjulssykkelen bør gi tilstrekkelig med utfordring også, slik at det ikke blir for lett. En lett sykkel gir mindre stødighet og kan oppleves mindre trygg. Dette er noe du bør tenke over når du velger en trehjulssykkel.

En trehjulssykkel med god funksjonalitet

Det er ikke bare vekt som spiller inn som en viktig faktor i valg av trehjulssykkel. Å kjøre rundt på den i nabolaget og vise de andre barna hva du har fått, er spennende for alle barn. Derfor bør du velge en sykkel som byr på mange funksjoner som er tilpasset barnets alder og behov.

Er barnet ditt glad i å ta med seg lekene sine ut, kan det være fint å inkludere et lasteplan slik at barnet kan ha med seg favorittbamsen på tur. Dette bidrar også til at sykkelopplevelsen blir mer spennende og interessant for barnet.

Videre bør du tenke på sikkerheten. Hvilke sykler er det som sikrer barnet ditt og hvilke sykler har mindre av dette. Du vil kanskje ha muligheten til å feste barnet i en sele. Denne selen bør kanskje kunne bli tatt av etterhvert som barnet mestrer mer og mer.

Velg en sykkel som følger barnet i mange år

En trehjulssykkel som følger barnet i flere år, kan virke umulig. Barnet vokser jo så fort. Men dette er fullstendig mulig dersom du velger en trehjulssykkel som har flere justeringsmuligheter.

Ikke bare er det greit at barnet har en sykkel i mange år, men alle er forskjellige. Dette betyr at selv om en sykkel er anbefalt en alder, kan det hende at dette ikke stemmer overens med målene til ditt barn. Det kan være høyere eller lavere enn fabrikken har tenkt. Da er du avhengig av å kunne justere setet og styret.

Dersom du du kan justere sykkelen slik at den får den beste passformen til barnet, vil barnet ha økt komfort. Det at du vet at barnet sitter godt på sykkelen kan du også være trygg for at barnet har det godt og ikke tar skade av syklingen.

Når bør barnet få en trehjulssykkel?

Ta et valg der du selv setter deg inn i hvilke behov du og barnet ditt har. Syklene vi har presentert i denne artikkelen er best i test innen sin kategori. De har alle kvaliteter som gjør dem til gode valg.

Velg deg en trehjulssykkel som passer inn i barnets liv og alder. Noen barn er tidlig ute og ønsker nye utfordringer og muligheter for å utforske. Andre barn er mer forsiktige. Sett deg derfor inn i hva som er anbefalt, men tolk dette ut ifra eget barn.

Tenk også over hvor sykkelen skal brukes. Det er viktig å se an barnet og i hvilken grad området rundt er trafikksikkert eller ikke. Med en trehjulssykkel kan det fort gå raskt, og da kan det forårsake situasjoner som kan være farlige. Sørg derfor for å følge med på barnet ditt når det bruker en trehjulssykkel.

Ofte stilte spørsmål