Hjem & Husholdning

Beste Stekepanne [Topp 5 2021] Vi Sammenligner De Mest Populære Produktene

En stekepanne er et kjøkkenredskap, typisk laget av støpejern som brukes for å varme mat raskt på ved høy temperatur. Med en stekepanne kan du tilberede mat ved å enten steke eller brune det. Enkle stekepanner er lagd for at de skal tåle oppvaskmaskin.

Stekepanner kan være lagd av ulike materialer. Støpejernspanner bruker lang tid å varme opp, men på sin tur holder de også best på varmen. En stekepanne i rustfritt stå tåler maskinvask, men er litt mer utsatt for riper, så metalliske stekespader bør unngås.

Markedets 5 beste stekepanne akkurat nå

1. Nordwik Støpejern Stekepanne 28 cm – Beste stekepanne til å holde varmen

Denne stekepannen fra svenske Nordwik holder svært godt på varmen, og kommer uten noen belegg som kan få riper eller gå i stykker. Dette er en stekepanne som er lagd for å holde lenge. Støpejern er slitesterk og tåler svært høye temperaturer.

Denne Nordwik stekepannen er en naturlig best seller fordi den fungerer fint på alle varmekilder, som stekeovn og induksjonskomfyr, og dessuten kommer med et dobbelt håndtak som gjør det enklere å håndtere. En slik stekepanne skal kun vaskes med varmt vann og ikke noe annet.

Fordeler

 • God holdbarhet og ikke får riper.
 • Lett å vedlikeholde.
 • Best til å holde på varmen.

Ulemper

 • Krever påsmøring av matolje etter vask.

Materiale: støpejern. Støpejern er best til å holde varmen, ikke riper opp. Vedlikehold: må smøres med matolje hver gang etter vask. Oppbevares tørt. Holbarhet: varer livet ut og i flere generasjoner.

2. De Buyer Stekepanne Karbonstål Lyonnaise Mineral B Dia 28 cm – Beste non-stick stekepanne

Den beste stekepanne å steke mat som kan lett brenne seg fast, er en panne lagd i karbonstål. Etter pannen er blitt behandlet kommer maten til å skli på pannen som isskøyter på isen. Denne pannen er dermed utmerket til å steke egg, kjøtt og fisk.

Denne karbonstål stekepannen riper ikke og derfor er en svært slitesterk panne. En stekepanne test vil avsløre at denne fordeler varmen veldig godt, og er dessuten i stand til induksjon uten problemer. Til steking av pannekaker anbefaler vi denne DeBuyer pannekakepanne også i karbonstål.

Fordeler

 • Fordeler varmen godt.
 • Maten ikke brenner seg fast.

Ulemper

 • Tåler ikke oppvaskmaskin.
 • Må behandles med matolje.

Vekt: 2,15 kg. Platetykkelse: 3 mm. Diameter overkant: 28 cm. Diameter bunn: 21 cm. Forhåndbehandling: Må behandles med matolje før bruk. Vedlikehold: Må ikke vaskes i oppvaskmaskin. Livtidsgaranti. Fri for kjemikalier.

3. Funktion Aluminium Stekepanne Svart A-LINE 20cm – Beste budsjett stekepanne

En non-stick stekepanne som fungerer med induksjon, og som er lett å ta vare på og rengjøre. Dette er en allsidig panne til steking av kjøtt, fisk eller egg og som er budsjettvenlig. Det anbefales bruk av stekespader i plast for å beskytte non-stick belegget på pannen.

En non-stick stekepanne kan være utsatt for riper ved bruk av stål redskaper, så disse bør unngås. Fordelen med slike stekepanner er at de er lett å rengjøre med vann og vaskemiddel, og varmer seg opp meget raskt. Disse tåler steking av all slags mat.

Fordeler

 • Varmer seg opp fort.
 • Er lett å rengjøre.

Ulemper

 • Belegget kan få riper.
 • Tåler ikke ovn.

Material: Aluminium. Belegg: Non-stick. Diameter: 30 cm. Farge: Svart. Induksjon: Ja. Vedlikehold: Tåler oppvaskmaskin og manuell vask med vann og oppvaskmiddel. Bruk: Tåler ikke varmeovn. Tåler ikke bruk av kjøkkenredskap i stål.

4. AMT Gastroguss 32 cm Wokpanne – Beste Wok Stekepanne

En wok stekepanne er høy og skal kunne varme seg raskt opp og fordele varmen jevnt uteover hele pannen, noe som denne woken absolutt gjør. Denne er laget av ren aluminium, noe som gjør den til den ideelle varmelederen. Den oppnår høy temperatur raskt og hjelper med steking av grønnsaker og kjøtt på høye temperaturer.

Denne woken fra AMT har multippel belegg, som blant annet skal sørge for at woken er mer robust og tåler mer enn andre stekepanner. I tillegg er en slik stekepanne også lettere å rengjøre sammenlignet med andre modeller. Den kan brukes på alle typer varme, til og med induksjon. Den også tåler ovntemperaturer.

Fordeler

 • Lett å rengjøre og vedlikeholde.
 • Fordeler varmen jevnt utover.

Ulemper

 • Kan få riper på belegget.

Diameter: 32 cm Bunntykkelse: 1 cm Belegg: Den beste non-stick på markedet Bruk: Ideell for fettfri steking. Kan brukes på alle varmekilder inkludert induksjon. Kan gå i oppvaskmaskinen. Forbedret innovativ modell med eksklusivt håndtak.

5. Tefal Unlimited Premium 24 cm – Beste premium stekepanne

Denne stekepannen fra Tefal er lagd av titanium, en materiale som er godt egnet til både steking og bruning uten at maten brenner seg fast. En slik stekepanne skiller seg ikke særlig fra støpejern når det gjelder tekniske funksjoner, og tåler også metallskjeer og spader.

En stekepanne av titanium er lett å ta vare på og krever ikke noe særlig behandling. Det er dessuten ikke nødvendig å bruke vegatabilsk olje under stekingen, og veggene ikke absorberer matlukt av noe slags. Tefal er verdenskjent for sine kvalitets titanium stekepanner som varer lenge.

Fordeler

 • Lett å rengjøre.
 • Holdbare og riper ikke.

Ulemper

 • Dyrere enn andre typer stekepanner.

Materiale: Titanium (aluminium). Ikke riper på belegget. Non-stick: Ja. Til induksjon : Ja. Ovnsikker: Ja. Lokk medfølger : Nei. Diameter: 24 cm. Vedlikehold: tåler både oppvaskmaskin og manuell vask med vann og oppvaskmiddel.

Kjøpguide – Velg et godt stekepanne

Først må du tenke på hva du skal bruke stekepannen mest til. Hva slags mat pleier du å lage, og hvor stort må stekepannen være? Har du stor familie bør du gå for en stekepanne større enn 24 cm diameter.

For det andre må du vurdere pannens holdbarhet og levetid. Hvor lett det er å rengjøre stekepannen og hvor mye vedlikehold den krever har også mye å si. Sammenlign fordelene med ulempene for å finne en stekepanne som passer dine behov.

Den bør fordele godt på varmen

En god stekepanne skal fordele varmen godt utover hele overflaten for jevn steking. Aluminium panner er gode til å gjøre nettopp det. Dessuten varmer det seg opp raskt så du trenger ikke å vente lenge før du kan begynne matlagingen.

Til gjengjeld er stekepanner som bruker lengre tid på å varme seg opp bedre til å holde på varmen. Støpejern stekepanner er gode eksempler på dette, og passer dermed godt når du lager gryteretter eller annen mat som bør holdes varm mens du spiser.

De bør være lett å rengjøre

Stekepanner som du kommer til å anvende hver dag bør være lett å rengjøre. Panner av titanium, aluminium, teflon eller wokpanner er enkle å rengjøre. Alt du trenger er å vaske dem med varmt vann og oppvaskmiddel.

Stekepanner av støpejern krever spesiell rengjøring med kun varmt vann, etterfulgt av smøring av matolje for å så deretter settes i varmt ovn. Dette er en noenlunde mer krevende rengjøringsprosess enn ved stekepanner lagt av andre materialer.

Den bør ha god holdbarhet

En stekepanne som ikke riper og går i stykker er viktig for holdbarheten. Panner i støpejern er noe av de beste på det. Støpejern får ikke riper som kan ødelegge pannen, i motsetning til panner av teflon.

Teflonpanner er følsomme for riper hvis det brukes kjøkenredskaper av stål. Selv om man passer godt på kan enkle teflonpanner flasse av med tiden, og dermed har ikke like god holdbarhet som panner i støpejern eller karbonstål.

Når trenger du å bruke en stekepanne?

En panne i støpejern stekepanne best i test for sin allsidighet og evnen til å holde på varmen og unngå skader som kan ødelegge selve pannen. Selv om disse panner krever lengre rengjøringstid, vil de holde ut i veldig mange generasjoner.

Alle kjøkken bør minst ha en god støpejern stekepanne og en god karbonstål panne til steking av ulike matretter. Til hverdagen anbefaler vi en enkel stekepanne med en non-stick belegg slik at du kan lage mat raskt uten at den brenner seg fast.