Barn & Familie

Solbriller Test [De 5 Beste 2022]

Når solen titter frem er det viktig å ha det rette utstyret på plass både for liten og stor. Det kan være fort gjort å glemme øynene til den lille når de varme, sterke solstrålene titter frem. Solbriller for barn er langt fra bare mote, men en beskyttelse av øynene også.

Når du skal ut med den lille er det viktig at alt utstyret er i orden. Beskyttelse for solen er viktig, og derfor er solbriller av god kvalitet viktig særlig for små barn. De har sensitive øyne som fort kan skades av UV-stråler fra solen. Et par gode briller er derfor med på å gjøre turen ut i solen tryggere for barnet, enten det er på fjellet eller på stranden.

I denne artikkelen har vi valgt ut fem gode solbriller for barn som alle beskytter ditt barns øyne mot solen når dere er ute. Vi håper at informasjonen du finner her vil hjelpe deg med å finne de rette brillene for barnet ditt. Brillene i denne oversikten er alle i kategorien best i test når det gjelder kvalitet, pris og beskyttende egenskaper.

Best i test: Solbriller for barn

I denne artikkelen har vi lagt vekt på produkter som både faller inn under kategorien best i test, mest for pengene og den noe mer luksuriøse varianten. Felles for alle produktene er at de gir god beskyttelse mot skadelige UV-stråler. Her vil du finne en solbrille for alle smaker og alle behov. Vi er sikre på at ditt barns neste solbrille finnes blant disse produktene.

Ved sterk sol er det særlig viktig at solbrillene barnet har på seg gir høy beskyttelsesgrad. Samtidig ønsker vi at du skal kunne velge et par solbriller til barnet som det kan ha med seg i alle anledninger, om det er på hytta på fjellet eller ved vannet. Det er også viktig at solbrillene er tilpasset barnets ansikt og alder. En solbrille dekker ikke særlig godt om de er for små eller for store.

 1. Best i test: Reima Bayou Solbriller
 2. Mest for pengene: Geggamoja Solbriller
 3. Premium: Ki ET LA Diabola Solbriller
 4. Reima Surffi Solbriller
 5. UpFront Fukui Kids Solbriller

1.Best i test: Reima Bayou Solbriller

Reima Bayou Solbriller, Orchid pink

Dette er et par svært funksjonelle solbriller til små barn. Solbrillene fra Reima Bayou er med på å beskytte effektivt mot skadelig solstråling. De har en enkel og god passform som gjør at de sitter godt og tett på barnets ansikt. Dette resulterer i at skadelige solstråler ikke trenger gjennom over eller under rammen på solbrillene.

Når du skal velge et par solbriller til barnet, er du nødt til å velge et par som beskytter barnets øyne. De er svært sensitive mot sol. Solbrillene har polariserte speilglass som anbefales til barn mellom 2 og 4 år. De beskytter både mot stråler av typen UVA og UVB.

I tillegg til dette er også solbrillene CE-sertifisert og fås i flere ulike fargekombinasjoner. Dette gjør at det skal godt gjøres å ikke finne en farge som ikke barnet ditt vil elske. Solbriller fra Reima kommer også med en praktisk oppbevaringspose for å beskytte glassene mot riper og smuss.

Reima Bayou solbriller er gode på pris, gir økt følelse av kvalitet og oppleves lette på ansiktet. Dette skyldes at brillene er laget av det svært lette materialet polypropen som gjør at de sitter lett og godt over neseryggen. I tillegg har de en lett buet form på brillearmene som former seg godt rundt hodet til barnet.

Fordeler

 • CE-sertifisert
 • Glass som beskytter mot UVA og UVB
 • Kommer i friske farger

Ulemper

 • Passer kun de minste barna mellom 2-4 år
 • Oppfattes noe små i størrelsen

Solbrillene er laget av polypropen. Polariserte brilleglass med UVB- og UVA-beskyttelse.

2. Mest for pengene: Geggamoja solbriller

Geggamoja Solbriller

Dette er et par svært praktiske og gode briller for barn som kommer i en fargesterk variant. Geggamoja er de beste solbriller for barn og gir svært høy beskyttelse mot solen med hele UV400 i beskyttelsesgrad. Dette er helt klart et godt valg for deg og ditt barn.

Solbrillene fra Geggamoja er blant de som gjør det i kategorien best i test solbriller svært godt. Brillene er laget av et slitesterkt silikon materiale som gjør at du ikke behøver å være redd for at den lille skal ødelegge dem lett. Her har du briller som holder i mange år frem i tid.

Silikonmaterialet disse solbrillene er laget av er helt fri for BPA, tungmaterialer eller andre skadelige kjemikalier. Derfor kan du være helt trygg på at dette er solbriller som er tilpasset ditt barn, men som samtidig tar vare på barnet ditt og er opptatt av sikkerheten.

En annen genial ting med solbrillene fra Geggamoja er den unike evnen de har til passformen. Du kan enkelt tilpasse solbrillene til ditt barn ved hjelp av den justerbare gummistroppen som er festet bak på solbrillene. Denne kan du ta av ettersom barnet ditt vokser.

Fordeler

 • Justerbar gummistropp for perfekt passform
 • Inneholder ikke BPA eller tungmaterialer

Ulemper

 • Kommer i veldig friske farger
 • Ikke ripesikre glass

Består av slitesterk silikon. Medfølger gummistropp for enkel justering og passform.

3. Premium: Ki ET LA Diabola Solbriller

Premium: Ki ET LA Diabola

Dette er et par stilige solbriller fra Ki ET LA Diabola som er et fransk merke som oser av eksklusivitet og god kvalitet. Solbrillene herfra er blant testenes mest kvalitetsfulle produkt som gir deg mye solbrille for pengene. De har et elegant uttrykk som kan tiltale flere brukere.

Solbrillene er svært trendy med sitt miljøbesparende perspektiv. Materialet i solbrillene er resirkulert plast. De gir 100% beskyttelse mot skadelige solstråler og har vært i test for UVA, UVB og UVC stråler. Dette er solbriller som tar sikkerheten til dine barns øyne på høyest alvor.

Ki ET LA Diabola solbrillene er laget i et stykke, noe som gjør at det ikke er deler som kan falle av eller gå tapt. Dette gjør brillene til svært slitesterke solbriller som er så og si uknuselige. Du behøver derfor ikke å være redd for at noe skal hende med brillene når den lille er ute og bruker dem.

Solbrillene kommer i en praktisk pose som beskytter solbrillene når dem ikke er i bruk. Du behøver heller ikke være redd for at barnet skal miste solbrillene dersom de skulle falle av. De kommer nemlig utstyrt med en praktisk snor som holder dem på plass.

Fordeler

 • Praktisk snor som holder brillene på plass
 • Resirkulert og miljøvennlige
 • Uknuselige

Ulemper

 • Kommer i kun ensfarget
 • De bøyde armene kan gjøre passformen noe utfordrende

Produsert av 100% resirkulert elastomer. Oppbevaringspose i bomull. BPA-frie solbriller.

4. Reima Surffi Solbriller

Reima Surffi Solbriller

Dette er et par sporty solbriller fra Reima Surffi som effektivt beskytter ditt barns øyne mot skadelige solstråler, om det skulle være på stranden eller fjellet. Solbrillene har et klassisk og kult utseende som vil kunne falle i smak hos både store og små.

Disse solbrillene er polariserte og gir en effektiv beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråling. De har en beskyttelsesgrad på 3 og i tillegg er dette solbriller som er CE-sertifisert. Dette er med andre ord briller som tar sikkerheten til ditt barn på alvor.

Brillene kjennes gode å ha på, de har en enkel og fin passform som gjør at de kan brukes både av gutter og jenter. Fargen på solbrillene kommer i to klassiske farger, svart eller rose. Linsene er ripefrie, noe som gjør at du ikke skal være redd for at barnet mister dem og ødelegger linsene.

Sammen med solbrillene kommer det en praktisk tøypose du kan oppbevare solbrillene i når de ikke er i bruk. På denne måten beskytter du solbrillene mot smuss og skitt, samt at barnet selv alltid vet hvor det har brillene sine.

Fordeler

 • Klassisk utseende
 • Polariserte
 • Praktisk tøypose for beskyttelse av solbrille

Ulemper

 • Kommer kun i to farger: rosa og svart
 • Enkel i designet

Polariserte solbriller i plast. Linse: TAC/PVA. Innfatning: PA. Tøypose i bomull.

5. UpFront Fukui Kids solbriller

UpFront Fukui Kids solbriller

Det finnes få solbriller på markedet som tilbyr en mer klassisk og stilren look som disse solbrillene fra UpFront Fukui Kids. Solbrillene herfra byr på en sporty stil som passer for den som skal raskt ut og ha det gøy i solen.

Solbrillen fra UpFront Fukui Kids tilbyr en ramme som er svært lett og oppleves ikke påtrengende eller hindrende for barnet i bruk. Dette er solbriller som kommer med UV-beskyttende linser som gir effektiv og god beskyttelse mot skadelige solstråler, både på stranden og fjellet.

De fargede glassene er også med på å gi god beskyttelse mot refleksjoner fra for eksempel snø eller vannflate. Dette er refleksjoner du kanskje sjeldent tenker over, men som kan oppleves både ubehagelig og i verste fall være skadelig mot barnets øyne.

Solbrillene fra UpFront Fukui Kids tilbyr deg som forbruker en enkel solbrille som er klassisk i sitt uttrykk, men som også byr på god kvalitet og fin passform til barnet. De passer til barn mellom 2-6 år og er laget i 100% plast.

Fordeler

 • Lett ramme
 • Klassisk og sporty utseende
 • Gir god UV-beskyttelse

Ulemper

 • Kommer kun i en farge
 • Ingen ekstra funksjoner for tilpasning av passform

Solbriller som er laget i 100% plast. Polariserte linser. Lett vekt.

God passform er viktig når du skal velge solbriller

Når du skal velge deg ut solbriller til ditt barn er det viktig at du finner solbriller som passer. En brille som ikke sitter godt på nesen og som dekker øynene til barnet, har heller ingen hensikt.

Derfor kan det være lurt å finne en solbrille som har mulighet for å feste med strikk. Dette gjelder særlig de yngste barna. Da sitter solbrillen godt og du som forelder behøver ikke å sette solbrillene på plass hele tiden.

Velg briller med linser som beskytter

Et barns øyne er fremdeles i utvikling. Derfor er det viktig at barnet øyne blir beskyttet så godt de kan mot skadelige solstråler av typen UVA, UVB og UVC.

Dette er skadelige stråler fra solen som i verste fall kan gi barnet langvarige skader som vil følge dem livet ut.

Sørg derfor for at du alltid sjekker merkingen på solbrillene før du kjøper disse. En solbrille bør være merket med CE. Da vet du at de beskytter mot UVA – stråler og UVB – stråler.

Velg solbriller av materialer som holder

Det kan være fort gjort å velge solbriller som ser fine ut, uten å tenke på hva de er laget av.

Velg solbriller som er laget av et materiale som holder. Husk at de skal brukes av små barn. Disse faller og slår seg, og da kan det også være at solbrillene får seg en skramme.

Du kjøper en solbrille, ikke for at den skal vare livet ut, men for at den skal beskytte på hver eneste tur. Da er det kjedelig at de blir ødelagte etter kort tids bruk.

Velg solbriller som barnet selv vil bruke

Som voksen vet vi hvor viktig det er for banet at det bruker solbriller. Dette er derimot ikke like lett for barnet å forstå. Du bør derfor finne solbriller som taler til barnet.

Om du gir barnet noen alternativer å velge mellom, vil sannsynligheten for at barnet ønsker å bruke solbrillene øke.

En solbrille som sitter godt, ser fine ut og barnet liker dem, er det mer sannsynlig at barnet også blir beskyttet og forblir beskyttet mot skadelige stråler.

Når bør et barn få sine første solbriller?

Det er lett å tenke at et barn ikke nødvendigvis trenger solbriller – at det bare er snakk om et uttrykk for mote eller best i test. Barn har mer behov for solbriller enn voksne. Når barnet blir født og frem til det blir ganske mange år, utvikler øynene seg.

Jo yngre barnet er, desto mer ømfintlig er øynene til barnet mot skadelig stråling. Dette er stråling som i verste fall kan skade øynene til barnet permanent om det ikke beskyttes.

Når du skal velge solbriller må du sørge for at de sitter godt, passer over nesen uten å klemme og er merket med CE-sertifisering.

Ofte stilte spørsmål om solbriller til barn