Sport & Fritid

Beste lengdeløpsskøyter [Topp 5 2021] » langdistanseskøyter om vinteren

Kom i gang med forberedelser til vinterens sportssesong! Hva med å bytte ut langrennsskiene med lengdeløpsskøyter? Du trenger ikke å ha tidligere erfaring med skøyter for å få en god opplevelse. Det kan lønne seg å starte med å finne det riktige utstyret til hele familien.

Dersom du er usikker på hvor du skal starte jakten på skøyter, er det ingen problem. Det finnes alternativer for deg som ønsker å bytte ut et gammelt par, ønsker å kjøpe til barna eller bare ønsker å prøve et par selv. Det lønner seg å lese én eller flere lengdeløpsskøyter test før du bestemmer deg.

De 5 beste lengdeløpsskøyter markedet har å by på

1. Lengdeløpsskøyter Zandstra Track Mont BC

Zandstra er et nederlandsk merke som produserer skøytemodeller som passer for alle, enten du er erfaren på langdistanseskøyter, kun har stått på lengdeløpsskøyter, eller er helt nybegynner. Zandstras Track Mont BC er par løshælsskøyter som passer ypperlig for deg som ønsker et rimeligere par skøyter. De er laget av rustfritt stål og holder god kvalitet, som gjør dem behagelige, samtidig som de har lang levetid.

Dersom du er ny i sporten, eller du ønsker et par allsidige skøyter, kan dette være noe for deg. Dette er lengdeløpsskøyter best i test som både er behagelige og laget for å vare, slik at du kan nyte dem i flere sesonger. Track Mont BC har NNN BC-bindinger, som gjør at du kan bruke de fleste langrennskisko på skøytene.

Fordeler

 • Rustfritt stål
 • Svært behagelig

Ulemper

 • Kun til voksne
Last updated: 2021-10-24 16:38:37

2. Zandstra Track Paket

Dersom du ikke har skisko som passer på skøytene, behøver ikke dette være et problem. Du finner også ulike pakker som inneholder alt du trenger for å komme i gang. Her får du med én av markedets beste lengdeløpsskøyter, samt et par gode og stødige sko fra Alpina. Med dette er du klar for en god, behagelig og trygg tur på isen.

I Zandstra Track Paket får du gode sko som også kan kombineres med de fleste langrennsski, sett at skibindingene også er Rottefella-bindinger. Skoene sitter behagelig på foten, og holder godt på varmen. Skøytene er stabile, godt produsert og passer alle erfaringsnivåer. De har også scoret godt i flere test av lengdeløpsskøyter. Pakken er en god investering, og er første steget på vei til en god skøyteopplevelse.

Fordeler

 • God pris
 • Allsidige sko

Ulemper

 • Lite fargeutvalg
Last updated: 2021-10-24 16:38:39

3. Zandstra Blade with Binding

Dersom du er erfaren på lengdeløpsskøyter finnes det også et utvalg for deg. Zandstra sport er godt likt blant profesjonelle idrettsutøvere, og vil garantert falle i smak. Med sin lange erfaring innen produksjon av skøyter har de produkter som passer nesten alle. Her har også Zandstra utviklet er produkt for deg med bakgrunn fra skøytesporten, som er av god kvalitet og vil gi økt komfort.

Zandstra Blade with Binding passer midt i blinken for de som har litt mer erfaring på lengdeløpsskøyter. Disse skøytene har en unik V-formet profil for maksimal vridningsstivhet, som maksimerer komfort og vil gi en herlig følelse på isen. Selv om de er et godt valg for deg med bakgrunn i sporten, kan også nybegynnere fint prøve seg på dette produktet uten problemer.

Fordeler

 • Laget i aluminium
 • Allsidig binding
 • For alle erfaringsnivåer

Ulemper

 • Ikke for barn
Last updated: 2021-10-24 16:38:40

4. Zandstra Easy Glide

Dersom du ønsker et fleksibelt produkt som kan passe alle, har også Zandstra utviklet dette. For å skape interesse for lengdeløpsskøyter også for de minste, vil en skøyte som er enkel å bruke og behagelig å ha på være midt i blinken. Alt som trengs er et par gode vintersko, og skøyten. Det er ikke nødvendig med en spesiell type skisko.

Zandstras Easy Glide er en type lengdeløpsskøyter som enkelt festes med nylonreimer og pumpespenne rundt vinterskoen. Reimene gjør at skøyten sitter godt på foten, og fokuset kan ligge i opplevelsen på isen. De er laget av høy kvalitet, og finnes i et bredt utvalg størrelser som passer alle – både voksne og barn. Ved å kjøpe denne skøyten vil du få mye igjen for pengene.

Fordeler

 • Rimelige
 • Barnevennlig

Ulemper

 • Ingen fargeutvalg
Last updated: 2021-10-24 16:38:41

5. NIS Exercise

Det finnes også alternativer for alle som ønsker et par lettvektige lengdeløpsskøyter. Turskøyter som veier mindre, gjør at du ikke blir like fort sliten i beina. På denne måten kan du igjen legge større avstander bak deg for hver tur. Også her har merket Zandstra et utmerket produkt for deg. Med flere fornøyde kjøpere, er dette et merke du kan stole på.

Modellen NIS Exercise er tingen for deg som ønsker et par lengdeløpsskøyter som veier litt mindre. Til tross for at de er lette på foten, går ikke dette utover stabiliteten på skøyten, og den passer både erfarne og nybegynnere. Også denne skøyten har Rottefella-bindinger. Da mange langrennsski har samme binding, kan du fint bruke din egen skisko på skøyten når du er på tur.

Fordeler

 • Lettvektig
 • Stabil

Ulemper

 • Lite fargeutvalg
Last updated: 2021-10-24 16:38:42

Kjøpsguide | Hva du bør tenke på før du kjøper lengdeløpsskøyter

Dersom du er usikker på hvilket produkt som passer for deg og ditt bruksområde, er det ikke noe problem. Det er lurt å tenke gjennom hvor enkle skøytene er å bruke, hvilken kvalitet du er på utkikk etter, samt hvordan de skal sitte på foten. Dette kan variere avhengig av alder, erfaringsnivå og hvor mye penger du ønsker å legge inn i kjøpet.

De bør være enkle å bruke

Det er viktig at de er brukervennlige, slik at både eldre og unge problemfritt kan håndtere skøytene på egenhånd. Å mestre bruken av sitt første par lengdeløpsskøyter, kan øke motivasjonen for å dra ut på isen igjen senere. Et brukervennlig produkt er likevel veldig greit å ha for alle og enhver.

Se etter god kvalitet

Dersom du kjøper et par skøyter av god kvalitet, vil de både vare lenger, og være enkle å vedlikeholde. Slik kan du også være sikker på at de er stabile på isen. Ved å sikre stabilitet allerede mye av sikkerheten ivaretatt. Du kan deretter rette fokuset mot selve opplevelsen av turen.

God passform

Det er viktig at skøyten samsvarer med skoen. Dette gjelder både om du kjøper en pakke, buker egne skisko eller vintersko. Ved å ha god passform på både sko og skøyte, vil bruken føles mer stabil og behagelig. Det er også viktig at skoen holder godt på varmen, samtidig som den sitter godt på foten.

Konklusjon

For å finne paret lengdeløpsskøyter som passer deg best, er det lurt å finne ut hva brukerens behov er, samt se gjennom produktene markedet har å by på. Tur på skøyter passer både deg som er glad i å bevege deg, og deg som ønsker å ha med hele familien på morsomme vinteraktiviteter aktivitet.

Ved å investere i skøyter, har du gjort et kjøp som vil gagne deg i lang tid – med både fysisk aktivitet og fantastiske opplevelser på isen. Her er både komfort, stabilitet og brukervennlige produkter nøkkelord. Dette er et godt alternativ til den klassiske skituren, som noen kanskje går lei av. Legg gjerne igjen en beskjed nederst på siden om du har spørsmål eller kommentarer.

Hvordan er testen utført

I løpet av denne testen er det skrevet et kort sammendrag om hvert produkt, der informasjonen kommer fra både produsent, selger og tester gjort av produktene. Dette gjøres for å forsikre deg som kjøper om at du velger riktig par lengdeløpsskøyter for deg.