Barn & Familie

Lekekjøkken Test [De 5 Beste 2022]

For en fremtidig kokk som er litt for liten til å leke på familiens kjøkken er et lekekjøkken det perfekte alternativet. På lekekjøkkenet kan den lille kokkelere og dekorere, lage de mest fantastiske kreasjoner, og invitere på både kake og kaffe, kun ved hjelp av fantasien. Lekekjøkkenet byr på mye underholdning og lek, både for små og store.

La barnet få sitt egen lille kokkestasjon med et lekekjøkken som byr på realisme og mye tilbehør. Lekekjøkkenet kommer med både komfyr og mikro, og enkelte kan også glimte til med kjøleskap og andre nødvendigheter. Med et eget kjøkken får barnet et sted å leke, samtidig som hverdagen får innpass i rolleleken, og kan bidra gode lekestunder.

Enten barnet ditt er en kokk eller en baker vil et lekekjøkken være midt i blinken. Plasser det i stuen eller på soverommet, og la barnet få utfolde seg med lekne ingredienser og fantasi. Lekekjønnet kan brukes av alle slags barn, og vil kunne by på mye morsom lek inspirert av barnets egen hverdag.

Fem beste lekekjøkken til barn

Lekekjøkken kommer i forskjellige størrelser, og med ulike utforminger og utstyr. Det kan med andre ord bli en liten utfordring å finne det kjøkkenet som passer ditt barn. Vi har derfor funnet frem til de fem lekekjøkken som er de beste på markedet, og som garantert vil by på gode lekestunder med kaffebesøk og middagsinvitasjon, og mye annen moro for deg og barnet ditt.

Det lekekjøkkenet som scorer høyest i denne testen er Miele Lekekjøkken Tre. Dette lekekjøkkenet er velutstyrt, kommer med et godt utvalg av tilbehør, og passer perfekt inn i et miniatyr hjem. Et annet alternativ som scorer høyt er KidKraft Vintage Lekekjøkken. Dette er et premium lekekjøkken som byr på mye lek og moro for barn i alle aldre. For noe mer prisvennlig er Smoby Lekekjøkken Bon Appetit et godt valg.

 1. Miele Lekekjøkken Tre – best i test
 2. KidKraft Vintage Lekekjøkken – best premium
 3. Smoby Lekekjøkken Bon Appetit – best pris
 4. VIGA Polar B Lekekjøkken – best tilbehør
 5. Plum Lekekjøkken Utendørs Mud Pie – beste utendørs

1. Miele Lekekjøkken Tre – best i test

Miele Lekekjøkken Tre

Lekekjøkkenet fra Miele er et lite og nett lekekjøkken i tre som er utstyrt med alt et miniatyrkjøkken trenger, komfyr, mikro, stekeplate, oppvaskkum og hyller. Og ikke minst det helt nødvendige kjøkkenutstyret. Her kan barnet leke og utforske den kulinariske verdenen, samtidig som kjøkkenet ikke tar opp så stor plass hjemme i huset.

Koke, steke eller varme opp i mikroen. Det er fult mulig for et barn å leke og kokkelere her på kjøkkenet og rydde opp i etterkant. Oppvaskkummen er løs, og kan også tas ut og vaskes hvis det blir behov for det. Med andre ord, denne type lekekjøkken har alt en fremtidig kokk kunne trenge.

Perfekt for små kokker

Miele lekekjøkken byr på en realisme inspirert av deres egne hvitevarer. Kjøkkenet fremstår som moderne og innbydende, med mulighet til å oppbevare både planter og annet nødvendig kjøkkenutstyr i hyllene. Og selv om kjøkkenet i seg selv ikke tar opp store plassen er det god plass for et lite barn å leke og utfolde seg innenfor alt fra spennende kokkelering til nydelig baking.

Som en ekstra bonus kommer også dette lekekjøkkenet med lys og lydfunksjoner som gir økt følelse av realisme. Kjøkkenet bry med andre på seg selv, og inviterer til mye fin lek og moro. Her kan både barn og voksne leke sammen og skape gode stunder og minner sammen.

Fordeler

 • Tar ikke opp stor plass
 • Realistisk design med lyd og lys

Ulemper

 • Ikke inkludert skaper
 • Batteri medfølger ikke

Materiale: MDF, plast Høyde: 91 cm Lengde: 70 cm Bredde: 30 cm Vekt: 7,8 kg Batterikrav: 2 stk. AA-batterier Anbefalt alder: Fra 3 år Inkludert: Kjele, stekepanne, visp og to sleiver

2. KidKraft Vintage Lekekjøkken – best premium

KidKraft Vintage Lekekjøkken

Lekekjøkkenet Vintage fra Kidkraft er et av de beste lekekjøkken i vår test av flere grunner. Kjøkkenet har et retro design med inspirasjon fra USA og 80-tallet, noe som skaper et underholdende kjøkken med mye tilbehør. Det kommer blant annet med kjøleskap, fryser, mikro, komfyr og stekeplate, i tillegg til ekstra hyller skap og oppvaskkum.

Dette er et kjøkken som inneholder alt hva et barn har behov for, som er grunnen til at dette er et nest best i test lekekjøkken. Barn og unge vil kunne leke og kokkelere masse i dette kjøkkenet, som har ekstra plass til alle slags matvarer og kjøkkenutstyr som barnet kunne tenke seg.

Perfekt for fremtidige kokker som trenger mye plass

Kjøkkenet tar opp en god del plass, men til gjengjeld får barnet her så mye de kan leke med. Kjøleskap kan fylles, kalkunen kan stekes i ovnene og kaffen kan kokes på stekeplatene. Her kan barnet bake og kokkelere, og kanskje inviterer de mor og far inn på en kopp kaffe og et stykke kake. Det eneste som setter grenser ved dette kjøkkenet er fantasien.

Lek og moro alene eller sammen med andre, det er essensen av hva Vintage fra Kidkraft byr på. Selv om det ikke følger med all verdens av ekstra kjøkkenutstyr kan barnet likevel leke og ha det moro. Og kjøkkenet kan enkelt fylles opp med ekstra utstyr fra samme eller en annen leverandør.

Fordeler

 • Stort kjøkken med mange apparater
 • Masse oppbevaringsplass

Ulemper

 • Lite medfølgende kjøkkenutstyr
 • Tar opp endel plass

Materiale: MDF, plast Høyde: 89 cm Lengde: 84 cm Bredde: 34 cm Vekt: 15,4 kg Farge: Hvit, rosa Anbefalt alder: Fra 3 år Inkludert: Telefon

3. Smoby Lekekjøkken Bon Appetit – best pris

Smoby Lekekjøkken Bon Appetit

Dette er lekekjøkkenet for deg som har lite plass og ønsker noe budsjett vennlig. Bon Appetit lekekjøkken fra Smoby er et kompakt og realistisk kjøkken som kommer med mye ekstra utstyr. Her kan barnet steke og koke, ta oppvasken, rydde bort matvarer og til og med sitte og spise.

Lekekjøkkenet er designet for å ligne et moderne kjøkken, med knapper, klistremerker og dører som kan åpnes og lukkes. Selv om det er lite med hylleplass er det fremdeles godt med oppbevaring, da dette er et lekekjøkken som kombinerer lite plass med smarte løsninger. Et kjøkken som med andre ord scorer høyt i vår test.

Perfekt for små kokker i mindre leiligheter

Selv om kjøkkenet i seg selv er så stort, kommer det med en stor pakke med ekstra utstyr. Her medfølger alt fra grillredskaper og kokeutstyr til tallerkener og bestikk. Dette er alt hva et barn trenger for å utforske den kulinariske verdenen, for så og invitere mor og far over på en bedre middag. Det finnes få kjøkken som innbyr til like mye lek og gode stunder som dette lekekjøkkenet.

Lek og moro, utfordringer og utforskning. Nøkkelord som beskriver hva du får med dette lekekjøkkenet. Kjøkkenet kommer også i to ulike farger, slik at den lille selv kan bestemme hvilken farge hen vil ha på kjøkkenet. Men uansett farge, dette lekekjøkkenet vil bidra til mange gode lekestunder i lange tider.

Fordeler

 • Masse ekstra tilbehør
 • Kompakt og med smarte løsninger

Ulemper

 • Lite hylleplass
 • Krever spesielt batteri

Materiale: Plast, metall Høyde: 95 cm Lengde: 52 cm Bredde: 32 cm Vekt: 3,2 kg Batterikrav: 2 x LR03 Farge: Rød, blå Anbefalt alder: Fra 3 år Inkludert: Grillredskaper, bestikk, tallerkener, glass, kopper, kaffekapsler, stekepanne med lekemat

4. VIGA Polar B Lekekjøkken med Tilbehør – best tilbehør

VIGA Polar B Lekekjøkken med Tilbehør

Lekekjøkken fra VIGA kommer i flere flotte farger, og tar ikke opp all verdens av plass der det innbyr til lek og matlaging. Kjøkkenet kommer med det mest nødvendige, en stekeovn, en oppvaskkum og kokeplater, samt ekstra utstyr som tar kjøkkenleken til nye høyder. Og for ekstra realisme, kjøkkenet kommer med knapper som kan trykkes og vris på.

På dette lekekjøkkenet kan barn bake, koke, steke og vaske. Stekeovnen har kanskje ikke den beste plassen, men flotte kaker og små muffins kan fint lages på dette lekekjøkkenet. Kokeplatene kan brukes til å både koke og steke, slik at også de som liker salt mat kan få noe servert fra familien lekekjøkken.

Perfekt for kreative barn

På dette kjøkkenet kan barn få leke med kreativiteten og la fantasien løpe løpsk. Kjøkkenet inviterer ikke bare til rollelek inspirert av familiens hverdag, men også til fantasilek med de mest fantastiske og kreative kreasjonene innenfor matens verden. Med lekekjøkken fra VIGA i hus er det lett for barnet å tre inn i matens verden, og kanskje vil den lille også ta med leken videre og bli med på matlaging sammen med mor eller far.

Lekekjøkkenet kommer i tre ulike farger, som gjør det enkelt å finne det kjøkkenet som passer barnets personlige stil, Kjøkkenet kan også gå i ett med inventaret, og kanskje bidra til å ta soverommet fra et rom til et miniatyrhus med kjøkken, spiseplass og rom til hyggelige samtaler og lekestunder.

Fordeler

 • Et moderne kjøkken med alt inkludert
 • God plass til lek og oppbevaring

Ulemper

 • Ingen matvarer inkludert
 • Uten lyd og lys

Materiale: Tre Høyde: 81 cm Lengde: 60 cm Bredde: 30 cm Vekt: 6,25 kg Anbefalt alder: Fra 3 år Inkludert: Stekepanne, kokekar, kjøkkenredskaper, salt- og pepperbøsse, klokke

5. Plum Lekekjøkken Utendørs Mud Pie – best utendørs

Plum Lekekjøkken Utendørs Mud Pie

Det er ikke bare innendørs det er morsomt å ha et lekekjøkken. Barn er glade i å leke ute, og kjøkkenlek er spesielt morsomt ute etter regnvær. Da lages det sølekake og bladsuppe til den store gullmedaljen, og med et utendørs kjøkken fra Plum kan kokkeleringen med naturens mange ingredienser tas til nye høyder.

Lekekjøkkenet fra Plum er laget av slitesterke materialer, og tåler å stå ute uansett vær. Det kommer med både plantekasser og krukker, slik at barnet kan så og se planter spire og grå på lekekjøkkenet sitt. Her kan det også kokes og stekes, for det er ikke et komplett lekekjøkken ute kokeplater.

Perfekt for utendørs lek

Kjøkkenet kommer ikke bare med utstyr for å gro planter. Det er også inkludert kjøkkenredskaper, slik at den lille kan by på en kopp med kaffe, brenneslesuppe eller en løvetannsalat med stekte blader. Lekekjøkkenet inkluderer det mest nødvendige, minus en stekeovn. Men i lekens verden er det fantasien som setter grenser, og selv om den fysiske døren er borte hindrer ikke det barnet fra å steke både fisk og fugl utendørs.

Vindspill, oppheng til stekeplater og kokekar, og en egen tavle i som kan males på. Dette er et lekekjøkken til utendørsbruk som vil by på mye lek og moro. Her kan barnet utforske en verden av mat og bakevarer, samtidig som de hopper i søledammer med gummistøvlene og lager sølekake i et kokekar.

Fordeler

 • Mye ekstra tilbehør
 • Designet for å kunne brukes ute

Ulemper

 • Ingen komfyr
 • Ikke egnet for barn under tre år

Materiale: Tre Dybde: 161 cm Høyde: 114 cm Bredde: 63 cm Anbefalt alder: Fra 3 år Inkludert: Krukkeholder, plantekasser, kjøkkenutstyr

Kjøpsguide – hvordan velge riktig lekekjøkken

Å velge riktig lekekjøkken kan være en utfordring, spesielt med tanke på utvalget. Men det som er viktig å tenke på er barnets alder, om det følger med noen små deler, og hvor stort kjøkkenet er.

Mål opp hvor stor plass du har, og tenk over hva det er barnet ditt er mest opptatt av. Enkelte barn foretrekker et lite kjøkken med en komfyr og et skap som kan åpnes og lukkes. Andre vil igjen ha en miniversjon av deres kjøkken slik at hen kan herme etter mor og far på sitt eget litt kjøkken.

Godt design

Designet av lekekjøkkenet er viktig av flere grunner. Hovedgrunnen er plassering. Kjøkkenet kan ikke være fort stort eller klumpete hvis det skal passe inn i et mindre rom eller leilighet.

Er tanken at lekekjøkkenet skal være en del av deres eget kjøkken må det passe inn der, spesielt med tanke på størrelse. Det er også gøy for den lille om deres eget lille kjøkken matcher mamma og pappa sitt.

Et kjøkken med godt design er også innbydende, og enkelt å leke med. Skaper som åpner og lukker seg, knapper som kan vris og trykkes på, og muligheten til å utforske alle slags kriker og kroker. Utforskning er nemlig halve moroa når det kommer til et lekekjøkken.

Mye tilbehør til lekekjøkkenet

Det er ikke nødvendig med masse ekstra kjøkkenutstyr, frukt, grønt og tørrvarer. Men noe tilbehør er viktig for å få en god lek og fine stunder sammen på lekekjøkkenet.

Når lekekjøkkenet kommer med inkludert utstyr blir det mer innbydende, og du trenger ikke risikere eget servise eller kokekar til barnets lek. Utstyret er også tilpasset lekekjøkkenet og barnets størrelse, og tåler gjerne mer enn hva ditt servise gjør.

Hvilket tilbehør som følger med vil varierer fra kjøkken til kjøkken. Men om det følger med stekepanne, kokekar og en sleiv eller en visp har du kommet langt. Det at utstyr følger med gjør leken mer realistisk, samtidig som du ikke trenger kjøpe inn mye ekstra.

Være av god kvalitet

Et lekekjøkken blir brukt, og det blir brukt på andre måter enn et vanlig kjøkken. Så lekekjøkkenet et nødt til å være av god kvalitet, og må være laget av materialer som tåler en støyt.

Barn er ikke alltid like forsiktige, og vil både slamre med dørene og smelle kjeler og stekepanner ned på kokeplaten. Er kjøkkenet og medfølgende utstyr av god kvalitet vil det tåle dette, og barnet vil få mer glede av både kjøkken og kjøkkenutstyr.

Et lekekjøkken av god kvalitet vil vare lenger, og kan brukes av flere barn. Ditt barn kan leke sammen med andre venner, og når det vokser fra kjøkkenet kan det gå videre til noen andre som vil få glede av det.

Når trenger du å bruke et lekekjøkken?

Et lekekjøkken kan brukes til så mye forskjellig. Det kan brukes for å la barnet herme etter matlagingen sammen med mor eller far på kjøkkenet. Eller det kan være en kilde til lek og moro mellom andre barn. I denne best i test har vi funnet frem til de fem beste lekekjøkkenene som inspirerer og inviterer til lek og moro for barn og resten av familien.

Når du skal velge et lekekjøkken til barnet ditt er det flere ting som er viktig å tenke over. Det viktigste derimot, det handler om plassering. Hvor skal kjøkkenet stå, og hvor mye plass kan det ta? Når du vet hvor mye plass du har til rådighet kan du enklere utelukke lekekjøkken som blir for små eller for store.

Uansett type lekekjøkken er det viktig med et kjøkken som gir muligheter for å leke, utforske og ha det gøy. Lekekjøkkenet må være innbydende, slik at barnet har lyst til å leke der. Ekstra tilbehør er også en bonus som gir kjøkkenet mer realisme.

Ofte stilte spørsmål og svar