Verktøy

Beste Hekksaks [Topp 5 2021] » Sammenlign tester av hekksakser

Kjært barn har mange navn, og det gjelder også for dette produktet vi skal ta en nærmere titt på. De fleste kjenner det som en hekksaks, men det er også kjent som busktrimmer eller bush trimmer. Hagen er som regel stedet du har behov for en, og da for å trimme hekker eller busker. Hekksaksen er et must for enhver hobbygartner eller alle som har en hage de vil forskjønne.

Dersom du er glad i hagen din er det lite sannsynlig at du bare springer til nærmeste utsalgssted og kjøper den første og beste busktrimmeren du finner. Vi har tenkt å hjelpe deg litt på vei ved å ta en liten hekksaks test. Slik kan du vurdere ulike modeller opp mot hverandre, slik at du slipper å kjøpe katta i sekken. Det finnes ulike typer hekksakser for ulike typer oppgaver, og her får du hjelp til å finne din modell.

Før du vurderer hva som blir den beste hekksaksen for deg, kan det være en god ide å tenke over hva slags oppgaver du kommer til å bruke verktøyet til. Hva slags hage har du, og hvilke busker har du? Du bør også tenke over designet og ting som hvor tung den er og hvilket grep du får. Dersom du har plager med rygg eller armer, kan det være greit å tenke over vekten først og fremst. Ingen hobbygartner ønsker at arbeid i hagen skal være smertefullt eller et nødvendig onde. Hagearbeid skal være lystbetont og morsomt.

Velg en hekksaks blant de 5 beste på markedet nå

1. Beste hekksaks Dewalt DCM563PB

På vår hekksaks best i test finner du Dewalt DCM563PB. Motoren er børsteløs, drives med batteri og har 18 V spenning. Den har en vekt på 3,4 kg, så den er hverken blant de letteste eller tyngste. Med en sverdlengde på 55 cm, rekker man frem både i lengde og der det er tungt å nå til.

Den gjør 2800 BPM (slag i minuttet) og har 19 mm avstand mellom hver tann. Håndtaket er ergonomisk utformet, slik at man slipper å bekymre seg for smerter ved lengre tids bruk.

Det kan være vanskelig å vite hvilke egenskaper man må vurdere for å finne beste hekksaks, men vekt, pris, utforming og rekkevidde er noen viktige faktorer. Her kommer Dewalt DCM563PB godt ut på de fleste. Hekksaksen er brukervennlig, så man trenger ikke være hobbygartner for å bruke den, og den ergonomiske utformingen gjør at jobben blir som en lek.

Hvem som helst kan få til denne, selv den nyeste hageeier klarer å håndtere Dewalt DCM563PB. Med sin store rekkevidde og kraftige ytelse gjør den jobben den skal på relativt kort tid.

Fordeler

 • Ergonomisk utformet
 • Brukervennlig
 • God rekkevidde

Ulemper

 • Litt tung
Last updated: 2021-10-25 10:00:16

2. Makita DUH523Z

Dette er en batteridrevet hekksaks med en effekt på 18V. Saksen veier 3,3 kg, og er dermed ikke blant de tyngste og heller ikke blant de letteste. Den har en sverdlengde på 52 cm og 26 mm tannavstand. Dette gir en ganske grei rekkevidde med et hendig verktøy.

Produsenten lover at du kan klippe greiner på opptil 15 mm. Effekten er på 1350 BPM (slag per minutt). Trimmeren har et relativt lavt støynivå og ligger på et ganske rimelig nivå når det kommer til pris.

Dette er en hekksaks som ikke er for avansert og heller ikke for de mest avanserte buskene eller oppgavene. Den er ganske lett og hendig, noe som er viktig når man kanskje har flere timers arbeid med hekk foran seg.

Selv om produsenten lover at den kan klippe greiner på opptil 15 mm vil den kanskje komme til kort på meget grove hekker. For de mindre hekkene er den derimot helt perfekt. For denne prisen er det en veldig fleksibel og god trimmer.

Fordeler

 • God kvalitet
 • Ergonomisk utformet
 • Lite støy

Ulemper

 • Liten sikkerhetslås-knapp
Last updated: 2021-10-25 10:00:19

3. Bosch EasyHedgeCut 12-45

Bosch EasyHedgeCut 12-45 er en kjapp lettvekter som er lett å jobbe med. Batteridrevet med 12V og en imponerende vekt på bare 2 kg. Likevel slår den hele 2400 BPM (slag i minuttet). Hekksaksen har en sverdlengde på 45 cm og en tannavstand på 15 mm.

Dette er en velbalansert hekksaks med et ergonomisk design. Den kommer med et Anti-Blocking System som forsikrer at klippingen går jevnt uten stans. Siden den er så lett og kompakt passer den perfekt for å vedlikeholde hekker og busker av mindre størrelse.

La deg ikke lure av vekten og størrelsen på denne hekksaksen. Likevel er det en kraftig hekksaks med et skjær som gir et kjapt og rent kutt. Det er en grunn til at den er så lett og kompakt. Trimmingen går som en lek, både på grunn av den lave vekten og Anti-Blocking systemet.

Den ergonomiske utformingen gjør at den er svært enkel å bruke og håndtere over litt lengre tid. Når den gjør jobben så kjapt og er så lett passer den absolutt alle.

Fordeler

 • Lett vekt
 • Enkel håndtering
 • Kompakt

Ulemper

 • Kortere blad
Last updated: 2021-10-25 10:00:21

4. Bosch AHS 50-20 Li

Fra svært velkjente BOSCH kommer denne batteridrevne (18V) hekksaksen som veier 2,5 kg. Motoren gjør 2600 BPM (slag i minuttet), har en effekt på 450 W og tannasvstanden er på 20 mm. Som en ekstra funksjon har den teleskoprør, og skiller seg derfor ut fra mengden.

Ladetiden er 60 minutter og lydnivået er 91 dB. Quick Cut teknologi sørger for at grener opptil 2,5 cm skjæres over ved første forsøk og antiblokkeringssystem gir en kontinuerlig arbeidsprosess. En hekksaks med diamantslip for et rent klipp.

Med et multifunksjonelt fronthåndtak er denne hekksaksen både avansert og proff. Quick Cut er funksjonen som gjør arbeidet mye lettere. Du sparer deg for irritasjon over grener som ikke vil kuttes. Arbeidet går raskere, blir mere fleksibelt og rett og slett lystbetont.

Det er spesielle tenner på fremsiden av kniven som gjør at grener opptil 20 mm blir enkle å kutte. Knivbeskyttelse gjør det også mulig å kutte langs vegger og gulv. En hekksaks som er fleksibel og gjør det mulig å jobbe effektivt og stille.

Fordeler

 • Lavt støynivå
 • Lett
 • Brukervennlig og lett

Ulemper

 • Ikke for grovbusker

5. Dewalt DCMPH566N

Dewalt DCMPH566N er en 18V batteridrevet stav hekksaks med hele 2800 BPM (slag i minuttet). Dersom en person på 1,80 m holder hekksaksen, får han en rekkevidde på hele 3,35 m. Det er derfor et verktøy som lar deg vedlikeholde og stelle hekker som står høyt og som kan være vanskelig å nå frem til.

Den har en tannavstand på 25 mm og bladet er 55 cm langt. Med et lavt lydnivå på 81,6 dB er den heller ingen kilde til større nabokrangler.

En hekksaks utenom det vanlige med 7 justeringsmuligheter. Den er mulig å forlenge og du kan dermed nå frem til de høyeste og utilnærmelige delene av hekken din. Få endelig gjort noe med buskas og hekk og forskjønn også i høyden. Hekksaksen er brukervennlig og har 180 graders rotering.

Med 5 Ah batteri får du en kjøretid på opptil 75 minutter. Verktøyet er utrolig fleksibelt og da skulle man tro at vekten var mer enn ca 3,6 kg. Hekksaksen er brukervennlig og ergonomisk utformet.

Fordeler

 • Imponerende rekkevidde
 • Lavt støynivå
 • Fleksibel

Ulemper

 • Vekt
Last updated: 2021-10-25 10:00:25

Kjøpsguide – Hva du skal tenke på når du kjøper hekksaks?

Å gå til innkjøp av en batteridrevet er en god investering for den liker å sysle med hagen. Slipp frykt for å kutte over ledninger. Uten bensin blir hekksaksen også atskillig lettere å bære over tid. Vekt er ganske viktig for denne type oppgave. Om man har flere timers arbeid foran seg er det viktig at man ikke blir fort sliten av å måtte holde verktøyet. Vi skal gå gjennom ulike kvaliteter og egenskaper som er viktige når man velger hekksaks.

Vekt

Vekten er noe av det viktigste når man skal velge hekksaks. For enkelte betyr det mer enn for andre, og det bør du tenke over. Dersom du vet at du ikke klarer å holde mange kilo i ulike arbeidsstillinger over lengre tid, da bør heller ikke velge et verktøy i den tyngre vektklassen. I vår test finner du hekksakser til rett over 2 kilo.

Brukervennlig

Tenk over om du er godt vant med denne type verktøy. Dersom du ikke har mange års erfaring bak deg, bør du velge en hekksaks som er enkel i bruk og ikke byr på for mange funksjoner. Noen hekksakser er snedige, kompakte og gjør jobben uten masse styr. Start, klipp og det er det. Dersom du har erfaring, kan du gå for de litt mer avanserte trimmerne.

Kvalitet og pris

I første omgang bør du få verdi for pengene. Derfor er en test utrolig nyttig å lese før innkjøp. Noen ganger er merke ensbetydende med kvalitet, men det er ikke alltid det stemmer. Ethvert selskap kan være uheldig med en modell iblant, så lytt til de som allerede har kjøpt og testet produktet. Sjekk også egenskaper mot pris, hva er du villig til å betale litt mer for?

Hekksaks – Konklusjon

Tenk over ditt behov og din hage. Hva betyr en hekksaks for deg? Er innkjøpet bare et nødvendig onde for å bli kvitt noen greiner og få ryddet opp i noen busker som irriterer deg? Eller er hagen en av dine lidenskaper som gir deg glede i hverdagen? Dersom du er glad i å jobbe i hagen, er det verdt å legge litt penger i det.

Etter å vurdere hvor mye penger du vil legge i innkjøpet, er det på tide å se på hekksaksens egenskaper. Tenk over egen helsetilstand. Om du ikke er sterk fysisk er det best å kjøpe en lettere hekksaks, slik at hagearbeidet fortsatt vil være en glede. Se over hekken din også, og hva slags behov den har. Kraftige hekker og busker behøver sterkere verktøy. Dersom hagen din ikke har robuste busker og hekker, behøver du heller ikke en veldig kraftig hekksaks.