Verktøy

Beste håndoverfres [Topp 5 2021] fra hobby til profesjonell

En håndoverfres er noen alle trenger i sin verktøysamling. Enten du planlegger å pusse opp i huset eller på hytta så er det praktisk å investere i en slik som gjør jobben din enklere. Den har mange bruksområder og vi hjelper deg med å finne våre topp 5 som tar deg fra hobby profesjonell.

Vi har utført en håndoverfres test for deg slik at du kan sammenligne ulike produkter sett ut fra ditt ståsted. Vi har vurderer ting som pris, kvalitet, bruksområder og hvor lett den er å bruke. I utgangspunktet vil alle disse 5 håndoverfresene være perfekt for alle bruksområde. Vi ønsker å belyse ulikheter slik at du kan velge rett.

De 5 beste håndoverfres på markedet akkurat nå

1. Beste håndoverfres Bosch GKF 12V-8

I vår håndoverfres best i test finner vi Bosch GKF 12V-8 (Uten Batteri). Denne modellen har verdens første 12-volts kantfres tiltenkt profesjonelle, med ett unikt design som også gir perfekt kontroll. Den har en innovativ form som gir ett meget godt grep i hånden og gir god balanse når du jobber. Du får frihet under fresing da den er batteridrevet og gir god kontroll under fresing.

Bosch GKF 12V-8 kommer godt ut i testen beste håndoverfres med sin unike teknologi som gir god støtte og balanse mens du jobber. I tillegg har den en gunstig pris som legger seg midt på treet i forhold til andre sammenlignbare produkter. Ved første øyekast kan den se ut som alle andre håndoverfresere men denne vil du kunne bruke i mange år og den har en god batteritid med bra levetid.

Fordeler

 • Unik design
 • Perfekt kontroll

Ulemper

 • Uten batteri og støvsuging

2. Makita DRT50ZJX5

Makita DRT50ZJX5 (Uten Batteri) er en god håndoverfres med 800W batteri og støvsuging. Denne modellen er lett å håndtere. Det er en nøyaktig og god maskin der du lett kan regulere turtall som du selv ønsker. Den har mange bruksområder og har mykstart for tryggere arbeid. Slaglengde er 35 mm. Den har en børsteløs motor, er vedlikeholdsfri noe som gir en lengre levetid. Verdt sin pris.

Denne typen håndoverfres er enkel i bruk. Det er enkelt å skifte fresestål selv. Fint at den har en egen kasse som gir en ryddig oppbevaring. Å investere i en fres på batteri er en veldig stor fordel og forenkling på jobben du skal bruke den til. Det kan være alt fra stakittgjerde som skal settes opp til andre småting en lett kan fikse selv. Perfekt til mange bruksområder.

Fordeler

 • Enkel i bruk
 • Har alt du trenger

Ulemper

 • Uten batteri og lader
Last updated: 2021-10-25 08:17:23

3. Best på budsjett Makita DRT50Z

Makita DRT50Z (Uten Batteri) er en håndoverfres som gir deg mye for pengene. Den har en lav vekt med sine 2 kg til tross for sin litt store størrelse. I tillegg har den har ett stort utvalg av tilbehør og er fin til lette utskjæringer og finisharbeid. Den har mange bruksområder, har aluminiums ramme og base. Med denne fresen får du gjort enkel oppgaver som du ikke trenger en dyrere maskin til.

Ved første øyekast tenker du muligens at denne typen håndoverfres ikke vil gjøre jobben. Men det kommer helt an på hvilken jobb du er ute etter å gjøre og hvor stort budsjett du har. Her med Makita DRT50Z (Uten Batteri) får du en flott fres som gjør jobben for deg enkelt og som har mange bruksområder. Prisen er gunstig og fresen vil garanter vare i mange år.

Fordeler

 • Mye for pengene
 • Enkel og sikker å bruke

Ulemper

 • Litt stor i størrelse
Last updated: 2021-10-25 08:17:25

4. Milwaukee M18 FTR-0X

Milwaukee M18 FTR-0X (Uten Batteri) er en håndoverfres har en børsteløs motor som gir kraftig og jevn kutting. Du kna selv justere hastigheten mellom 10.000 – 31.000 omdreininger pr minutt. Enkel lading av batteri som gir deg en hel dags arbeid. Prisen er litt vel i meste laget så derfor trekker denne litt ned på listen vår over håndfresere. Dette er en innovativ maskin med mange funksjoner.

Dette er en håndoverfres som gir deg mange bruksområder. Den gir deg rene og presise kutt. Den er enkle å lade, du kna lett justere høyden og den har aktiv brems. Med dobbelt LED lys har du full kontroll på hvor du kutter. Med sitt fleksible batterisystem vil den fungere med alle Milwaukee batterier. Super fres om du ønsker det aller ypperste på markedet. God kvalitet.

Fordeler

 • Lett å justere
 • LED lys

Ulemper

 • Prisen er litt stiv
Beklager, vi fant ingen gjeldende pris for dette produktet.

5. Bosch POF 1400 ACE

Bosch POF 1400 ACE er ett flott verktøy for hjemmesnekkeren som vil begi seg ut på ulike prosjekter i hjemmet. Denne typen håndoverfres vil komme godt med i ulike prosjekter der presisjon og fresing er en del av jobben. Dersom du trenger en fres til slik bruk er denne fin å investere i. Du trenger ikke legge all verdens penger i en fres som kun er ment til hjemmebruk.

Bosch POF 1400 ACE imponerer oss. Denne håndoverfres er lett å justere effekten på når man jobber med ulike maeereila og overflater. Her trengte vi ikke være redd for å overbelaste maskinen. Den har godt innebygd lys som gjør arbeidet smertefritt og lett håndterlig. Denne fresen fungere fint til fresing, senking, forming og profilering av kanter og meisling. God pris på an maskin som egner seg til hjemmesnekkeren.

Fordeler

 • God startmaskin
 • Lett å justere

Ulemper

 • Elektrisk
Last updated: 2021-10-25 08:17:30

Hva du skal se etter når du kjøper håndoverfres

Når du er på utkikk etter en håndoverfres så er det mange ting å sette seg inn i. Det første du må tenke på er om du skal bruke den i forbindelse med jobb eller hobby. En fres du skal benytte mange timer på jobb bør ha god batterikapasitet, den bør være lett å holde i og være tilpasse ergonomisk. Prisen vil også varier så velg en som faller inn under ditt budsjett.

Den bør være lett å bruke

En håndoverfres bør være lett i bruk. Den bør ha en god bruksanvisning som gir deg tydelige instruksjoner på hva tung den er, batterikapasitet, hvordan du lader den, råd om innstillinger på ulike overflater og klare knapper og funksjoner på selve maskinen somer lett å forstå for alle. Den bør kunne brukes på mange ulike overflater og ha mange bruksområder.

God batterikapasitet

En håndfres til jobbruk bør ha god batterikapasitet. På den måten slipper du ledning og du er fri til å jobbe hvor du vil. Dersom levetiden på batteriet holder i en hel arbeidsdag vil du slippe å måtte ta pauser for å lade. Derimot om du tenker å bruke den mest til hjemmesnekkring så kan du være litt mer raus med pauser.

Må kunne finjustere på fresedybden

Det er også viktig at en overhåndfres kan finjusteres på fresedybden. Det vil være ulike ting og materialer du ønsker å bruke den til. Med en fleksible maskin kan mange jobber gjøres til ulike tider og du vil kunne ha full kontroll på alle prosjekter. Fresedybden er virkig for en jevn og fin dybde på arbeidet ditt.

Oppsummering av testen beste håndoverfres fra hobby til profesjonell

Beste håndoverfres [Topp 5 2021] fra hobby til profesjonell test gir oss 5 flotte freser som alle er gode på sine bruksområder. Vi har sett på vekt, pris, bruksområder, batterikapasitet, jevnet på fresedybde og kvalitet. Alle har dine fordeler og ulemper. alle er gode og vil kunne gi deg jobben godt utført. Med en av disse i din verktøykasse kommer du langt.

Vi liker alle håndoverfresere og de har alle imponert på hver sin måte. Din jobb blir å finne ut hva som passer best for deg og dine bruksområder. Tenk etter hva du vil bruke den til, hvilke jobber du ser for deg i fremtiden du trenger verktøy til og om denne er egnet best til jobb eller hobby. Kommenter gjerne om du har spørsmål til denne testen. Vi svarer deg mer enn gjerne.

Hvordan vi utarbeidet denne testen

I denne teste så vi på alt fra ting som pris, brukervennlighet, egnethet til både jobb og hobby, batterikapasitet og brukervennlighet. Vi sammenlignet også med andre tester som var gjort på området og fant våre topp 5 beste på markedet akkurat nå.