Hjem & Husholdning

Beste Espressomaskin [Topp 5 2021] Vi Sammenligner De Mest Populære Produktene

Espressomaskinen så først dagens lys i 1884, da den første modellen ble konstruert av italieneren Angelo Moriondo fra Torino. En espressomaskin opererer ved å føre trykkvann nær kokepunktet gjennom både malt kaffe og et filter, som resulterer i en tykk og sterk kaffe.

En espressomaskin er et populært kjøkkenverktøy som brukes til å lage den italienske kaffedrikken espresso. Disse maskinene kommer i ulike format, i henhold til utseende, funksjoner, farger og pris. Espressomaskiner drives av damp, stempel, pumpe eller luftpumpe. De kan også være manuelle eller automatiske.

Espressomaskin – Markedets 5 beste

1. Markedets billigste espressomaskin – Severin Espressomaskin

Dette er en rimelig espressomaskin fra selskapet Severin, designet med et enkelt, men klassisk, utseende. Modellen er halvautomatisk, og i stand til å brygge hele fire kopper espresso om gangen. Videre kommer den med en dampdyse som produserer melkeskum. Dette munnstykket er dessuten praktisk til å lage andre varme drikker.

Via en bryter kan brukere enkelt velge mellom espresso eller damp. Rengjøring av denne enheten er dessuten svært lett, takket være en dryppeskål, samt at maskinens deler kan tas fra hverandre. Automatisk avstengning før i tillegg for sikkerhet. Severin Espressomaskin er tilgjengelig i en rekke fysiske og online butikker.

Fordeler

 • Rimelig
 • Brukervennlig

Ulemper

 • Enkel

800 W. Volum: 22 cl. Denne modellen produseres i fargene Stål og Svart. Selges med egen skje for oppmålig av espresso-kaffepulver. Frittstående. Ytterligere detaljer angående maskinen er vanskelige å oppdrive.

2. Markedets mest eksklusive espressomaskin – La Marzocco GS3

Om dette er en av markedets beste espressomaskin er uvisst, men den byr klart på en rekke muligheter. Denne maskinen kommer med en såkalt dual-boiler, som lar den operere både som en 3,5 liter dampkanne, samt en 1,5 liter bryggekanne. Dette gjør at temperaturen kan stilles inn helt presist.

Videre har LaMarzocco GS3 en intern rotasjonspumpe, et digitalt display, forvarmersystem og dampdyse, tillegg til filterholdere i rustfritt stål. Maskinen er dessuten helt lydløs og kan lett kobles opp mot smarttelefoner, som lar brukere administrere modellen trådløst. Denne vil imponere i enhver espressomaskin test i forhold til funksjoner.

Fordeler

 • Wifi-kompatibel
 • Presis
 • Funksjonell

Ulemper

 • Dyr
 • Tung

Volum: 1,5 liter. Vekt: 34,5 kg. Maskinens dimensjoner er som følger: 40 cm x 53 cm x 35,5 cm. Digitalt display. Produktet produseres kun i fargen Stål. Tilgjengelig app til msartphone.

Last updated: 2021-12-01 05:43:14

3. Markedets beste espressomaskin for viderekommende – Ariete Moderna

Denne modellen fra Ariete er en moderne og teknologisk avansert, men ikke overveldende espressomaskin. Maskinen kan skryte av blant annet et pumpetrykk på 15 bar og portafilter for opptil to kopper og en integrert kaffekvern. Videre inkluderes også en dampdyse som kan produsere skummende cappuccino.

Utseendemessig er dette en elegant espressomaskin med avrundede former, kombinert med et spennende retro-inspirert design, i enten hvitt eller svart. Maskinen består av en kombinasjon av plast, rustfritt stål. Det faktum at den også kommer med både avtakbart dryppebrett og vanntank gjør senere rengjøring lett.

Fordeler

 • Funksjonell
 • Praktisk

Ulemper

 • Dyr

920-1080W. Vekt: 6,1 kg. Volum: 0,8 liter. Maskinens dimensjoner er som følger: 30,5 cm x 30,5 cm x 30 cm. Damp funksjon. Produktet produseres kun i fargene Hvitt og Svart.

Last updated: 2021-12-01 05:43:15

4. Markedets beste anmeldelser – Espresso EM-1350

Dette er en relativt rimelig espressomaskin, der man får mye igjen for pengene. Maskinen er semi-automatisk og produserer lett både gode espressoer og skum. Den klarer fint å brygge opptil to kopper espresso om gangen. Modellen er i tillegg noe smal, og tar dermed ikke opp mye plass på kjøkkenet.

Produktet er produsert i aluminium og rustfritt stål, og derfor en espressomaskin som trolig vil holde lenge. Videre kommer den med en innebygd måler som forhindrer potensiell overoppheting, samt for høyt press. Inkludering av dyse og drypp-brett forhindrer søl. Samtidig er både disse og vanntanken avtagbare og lette å vaske etter bruk.

Fordeler

 • Holdbar
 • Smal
 • Trygg

Ulemper

 • Lite kaffe per gang

1350 watt. Volum: 1,2 liter. Inkludert melkeskummer. Produseres kun i fargene Sort og Aluminium. Semi-automatisk. Ledningslengde: 80 cm. Er beskrevet som smal, men produktets faktiske dimensjoner opplyses det ikke om.

5. Beste espressomaskin for nybegynnere – Tristar CM-2275

Dette er en god introduksjonsutgave som lar kjøpere teste ut de vanligste funksjonene hos en espressomaskin. Prisen er dessuten ikke av de aller høyeste, i tilfelle dette skulle vise seg å være et bomkjøp. Her man enkelt kontrollere styrken på kaffe, samt lage ulike kaffevarianter, alt etter ønske.

Det inkluderes også en melkeskummer som lar brukere tilberede både cappuccino, latte og diverse andre drikker. En viktig faktor er dessuten en såkalt auto-slukk, som sørger for at maskinen automatisk slår seg av etter et visstantall tid uten bruk. Dette er en espressomaskin som sikrer både trygghet og strømutgifter.

Fordeler

 • Trygg
 • Praktisk

Ulemper

 • Manuell

Volum: 1.2 liter. 850 watt. Auto-slukk. 15 bar. Produseres i to farger: Svart og Sølv. Rustfritt stål. Maskinens dimensjoner er som følger: 27, 5 cm x 37,5 cm x 18,5 cm.

Kjøpguide – Velg en god espressomaskin

Det er flust av espressomaskiner på markedet, i ulike farger, størrelser og priser. Forhandlere kan by på et enormt utvalg, og det er lett å la seg overvelde av alle tilbudene. Det gjelder å finne den maskinen som er rett for ditt behov.

Dette gjøres lettere ved å sette opp enkelte kriterier som skal prioriteres ved eventuelt kjøp. Disse kriteriene bør blant annet omfatte ting som pris, funksjon og kvalitet. I tillegg lønner det seg å ha et oversiktlig bilde over tilgjengelige tilbud.

Pris

Pris er et naturlig punkt å inkludere. Gjennom denne faktoren reflekteres nemlig kjøpers faktiske forventninger til varen. Men det er lett å la seg rive med når man besøker butikker, så det kan være gunstig å bestemme et pristak påforhånd.

Videre er det lurt å ha i minnet at ulike forhandlere gjerne setter ulike riser på samme produkt. Man bør derfor besøke flere butikker for å få overblikk over ulike priser. Kjøp over nettet kan også vurderes, da priser her kan være lavere.

Funksjoner

Espressomaskinens funksjoner er like viktig som prisen. Først og fremst må kjøpere ha klart hva slags bruk som forventes av produktet. Har man behov for en enkel og billig variant? Skal maskinen kun anvendes hjemme eller på kontoret?

Videre, hvem skal bruke produktet? Er den f.eks. trygg for godt voksne og små barn? Dreier det seg kun om sporadisk bruk eller hver dag? Gjelder det en person, et par, eller, skal den kanskje brukes profesjonelt?

Kvalitet

Det å gå til innkjøp av den mest eksklusive modellen på markedet, med flest funksjoner og mest utstyr, er ikke nødvendigvis den beste løsningen. Kvaliteten på produktet angir ofte om det er et godt kjøp eller ikke.

Her er det lurt å være nøye. Ta for deg detaljene ved varen. Hva slags materiale er den produsert i? Forskjellen på plast og stål kan indikere noe om hvor lenge produktet varer. Det samme kan størrelse eller strømforbruk .

Hvorfor trenger du en espressomaskin?

En espressomaskin produserer ikke bare kaffe; den lar brukeren bestemme ned til de minste detaljer hva slags kaffe han eller hun ønsker å drikke. Her kan man lett eliminere alle usunne og ellers uønskede ingredienser. Er du på jakt etter en annen god kaffe kan du lese om pressekaffe her.

En espressomaskin vi dessuten være potensielt bra for lommeboka, da det trolig blir færre besøk på cafeer og andre spisesteder, i den hensikt å drikke kaffe. Videre er markedet full at forskjellige modeller med ulike egenskaper, tilpasset brukeres behøv og ønsker.