Beste Brun Uten Soltabletter/Betakaroten (Best i Test 2023)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken brun uten sol tabletter er best i tester ifølge vårt testpanel!

Drømmer du om en solkysset hud som varer hele sommeren og inn i høsten? Å slippe å brenne deg i solen tidlig på sommeren? Da kan selvbruningskapsler være akkurat det du trenger for å oppnå drømmefargen samtidig som du beskytter huden din. Med vår guide kan du få den peneste brunfargen samtidig som du forbereder huden din for solen.

Betakaroten er en av de avgjørende ingrediensene i disse kapslene og tablettene. Det er nettopp betakaroten som gir huden din en lett brunfarge. Dette pigmentet fungerer som et forstadium til A-vitamin og lagres i hudens fettlagre, noe som kan gi deg den ønskede fargen. Men det er ikke bare en frisk og naturlig brunfarge du får, betakaroten bidrar også til å opprettholde normal hud, syn og slimhinner, samt å øke immunforsvaret ditt. Betakaroten finnes også i matvarer som gulrøtter og spinat, men siden vi ikke spiser så store mengder av dette, er det ikke nok til å øke hudens farge.

Men det er ikke alt – selvbruningstabletter og -kapsler gir også ekstra beskyttelse mot UV-stråling og minimerer dermed risikoen for celleskader. Det er imidlertid viktig å huske at disse produktene alltid bør brukes i kombinasjon med solbeskyttelse for å gi maksimal beskyttelse mot skadelig UV-stråling.

1. Vinner og best i test ble Better You Betakaroten

betakaroten better you

Fordeler

  • Gir en vakker dypere solbrunfarge
  • Inneholder betakaroten
  • Brukeranmeldelser er svært positive til resultatet

Ulemper

  • Du bør begynne minst en måned før du planlegger å begynne å sole deg / skal være i solen

Spesifikasjoner

Mer om Better You Betakaroten

Drømmer du om en naturlig solkysset hud med en ekstra høy dose betakaroten? Denne kraftige antioksidanten fungerer som en forløper til vitamin A og er avgjørende for å opprettholde en sunn og strålende hud. Betakaroten finnes naturlig i matvarer som gulrøtter, egg og grønnsaker som spinat. Men med “Better You” – Betakaroten tar du brunfargen din til neste nivå. Kapslene inneholder en høy dose på 100 mg rent betakaroten i hver kapsel. En boks inneholder 50 kapsler!

Å ta Betakaroten fra Better You i omtrent ti uker før du skal ut i solen bidrar til å gi deg en vakker brunfarge samtidig som den beskytter deg mot celleskader fra UV-stråling. For å maksimere effekten bør du ta en kapsel daglig i forbindelse med måltid.

Så hvorfor nøye deg med en vanlig solbrunfarge når du kan ha en sunn og naturlig glød med Better You Betakaroten? Det anbefales å starte minst en måned før sommeren eller solferien for å oppnå best mulig resultat. Vær også oppmerksom på at dette ikke er selvbruning i tablettform, du må eksponere deg for solen for å se resultater.

2. På andreplass kommer Maxosol

maxosol

Fordeler

  • Mange brukere vitner om at de ikke brenner seg i solen når de tar disse tablettene
  • Gir en dypere og jevnere brunfarge
  • Positive effekter på negler og hår

Ulemper

  • Mangler betakaroten

Spesifikasjoner

Mer om Maxosol

Maxosol er et populært kosttilskudd for hår, hud og negler. Med en kombinasjon av biotin, niacin og sink, kan den bidra til å holde huden din i optimal tilstand. Maxosol inneholder også kobber, et stoff som bidrar til å opprettholde normal pigmentering av både hud og hår.

Men Maxosol er ikke bare bra for skjønnheten på utsiden, det hjelper også med å beskytte cellene dine mot skadelig oksidativt stress ved hjelp av kraftige antioksidanter som selen, sink, vitamin C og E. I tillegg, med hjelp av vitamin C, kan den bidra til å fremme normal kollagenproduksjon, som kan være avgjørende for hudens normale funksjon.

Oppbevar Maxosol på et tørt sted ved romtemperatur, men sørg for at det er utilgjengelig for små barn. Men husk, selv om Maxosol kan bidra til å opprettholde sunn hud og negler, bør det ikke erstatte et variert kosthold og en sunn livsstil. Og det er også viktig å merke seg at Maxosol ikke er en erstatning for utvendig solbeskyttelse. Gravide bør også unngå å ta dette tilskuddet.

Mange brukere har tatt disse tablettene fra Maxosol i flere år, og de fleste anmeldelsene er veldig positive med hensyn til effekten.

Kjøpeguide – Selvbruningspiller, hva gjør de?

Selvbruningspiller er et kosttilskudd som inneholder en kombinasjon av naturlige ingredienser som er ment å fremme sunn hud og hjelpe til med å støtte hudens evne til å produsere melanin, som gir farge til huden. En av de aktive ingrediensene i de fleste selvbruningskapsler på markedet er betakaroten, som er en forløper til vitamin A og som kan bidra til å gi huden en naturlig, solbrun farge.

Selv om kosttilskudd kan hjelpe med å forbedre hudens pigmentering, er det viktig å påpeke at resultatene kan variere avhengig av individet og hvor mye sollys man utsettes for. Det er også viktig å huske at for mye sollys kan være skadelig for huden og øke risikoen for hudkreft. Så selv om selvbruningspiller kan hjelpe med å fremme sunn hud, er det viktig å fortsette å ta de nødvendige forholdsreglene for å beskytte huden mot skade fra solen, det vil si ved å bruke solbeskyttelse og solkrem.

Hva skjer med huden når man soler seg?

Når huden utsettes for sollys, spesielt ultrafiolett (UV) stråling, stimulerer dette produksjonen av melanin, det naturlige pigmentet i huden som gir farge og beskytter huden mot solskader. Når produksjonen av melanin øker, blir huden gradvis mørkere for å beskytte mot ytterligere UV-eksponering. Dette er når vi får en “solbrun” farge.

Produksjonen av melanin stimuleres av et hormon som dannes i hjernen og frigjøres i blodet når huden utsettes for UV-stråling. Hormonet kalles MSH og binder seg til melanocyttene, som er cellene som produserer melanin, og stimulerer dem til å produsere mer melanin. Mer melanin = mer farge i huden og en bedre solbrun farge.

Det er viktig å huske at overeksponering for UV-stråling (for eksempel i solarium) kan være skadelig for huden og øke risikoen for hudkreft. Det er derfor viktig å bruke solbeskyttelse når man er utendørs og unngå å sole seg i de sterkeste timene på dagen. Man kan også bruke selvbruningsprodukter eller kosttilskudd i form av selvbruningspiller, som kan hjelpe til med å gi en solbrun farge uten å utsette huden for UV-stråling.

Finn best i test brun uten sol tabletter hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test brun uten sol tabletter hos oss på Testjakt.no!

Betakaroten hjelper til med å få fart på solbruningen din

De soltablettene som selger best på markedet inneholder betakaroten. Når betakaroten omgjøres i kroppen, blir det til vitamin A, en superviktig vitamin med flere viktige oppgaver i kroppen.

Når betakaroten tas som kosttilskudd, kan det bidra til å øke produksjonen av melanin i huden og gi en naturlig solbrun farge. Betakaroten fungerer ved å samle seg opp i fettvev og gradvis skilles ut til huden, der det hjelper til å fremme produksjonen av melanin og gi huden en gyllen, solbrun farge.

Det er viktig å huske på at for mye betakaroten kan føre til gul eller oransje hudtone, noe som kan være uønsket. Derfor er det viktig å følge doseringsinstruksjonene for betakaroten tilskudd.

Start å ta tablettene i god tid

For å bygge opp kosttilskuddets stoffer i kroppen og forberede huden for sollys, er det viktig å begynne å ta brun-uten-sol-tablettene i god tid før huden blir utsatt for sol. Mange brukere velger å ta sine brun-uten-sol-kapsler gjennom hele året for å opprettholde melaninnivået i kroppen så høyt som mulig. I tillegg inneholder flere av kosttilskuddene andre gode vitaminer og mineraler som kroppen vil ha nytte av.

Oppsummert

Vitaminer som gir deg en solbrun farge uten å måtte sole deg, er her for å bli. Med årene har vi forstått hvor farlig det er å utsette huden for overdreven sollys. Med kosttilskudd kan du gi huden de beste forutsetningene for å håndtere solen og dens påkjenninger. Bygg opp kroppens vitamin- og melaninnivåer for å skape de beste forutsetningene for en flott solbrun farge!

Det er imidlertid feil å si at man blir brun uten å sole seg. Det er mer riktig å si at man blir brun av å sole seg mindre enn tidligere, og det er en bedre beskrivelse av effekten av brun-uten-sol-kosttilskudd.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 23/05/2023 •  8 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test