Hjem & Husholdning

Beste Brødrister [Topp 5 2021] » Sammenlign tester av brødristere

Hvis du elsker den sprø og gode konsistensen av ristet brød, trenger du en brødrister. Disse brødristerne vil sørge for å gi deg en deilig start på dagen. Hvilken som passer deg best kommer an på bruken. Skal du bruke den mye, skal du kjøpe på budsjett, eller elsker du ristet brød og vil ha den beste, skal du bare lage til deg selv eller flere? Denne sammenligning hjelper deg å velge!

Uavhengig av om du er førstegangskjøper eller ei er det mye å tenke på. Denne sammenligningen av brødristere skal gi deg tips og informasjon om de ulike brødristerne på markedet. De forskjellige produktene har ulike utrykk, design og merker. Hva synes du passer til stilen i hjemmet ditt, eller kjøkkeninnredningen? Kanskje den bare skal stå i et skap når den ikke blir brukt? Uansett hva ditt behov er, finnes det en brødrister tilpasset deg. Da kan en brødrister test hjelpe til med valget.

Som hjelp til å ta et riktig valg er tester av fem ulike brødristere i forskjellige prisklasser sammenlignet. Alle er gode brødristere, men de har litt ulike funksjoner og bruksmåter. Noen ristere har flere funksjoner enn andre, derfor må du tenke på hvilke funksjoner som er viktig for deg. Størrelsene er litt ulike, kanskje må du tenke på plass? Noen er større enn andre. Alternativt er også en brødrister en flott gave til bursdag, jul og andre anledninger. Da kan det kanskje lønne seg å ta i betraktning hvem som mottar gaven.

Kjøpe brødrister? De fem beste på marked akkurat nå

1. SMEG TSF01BLMEU

Er du ute etter et elegant og stilig kjøkkenapparat? Da er denne brødristeren fra SMEG noe for deg. Den har et stilig retrouttrykk, gode funksjoner og vil gi deg en god start på dagen. Den kommer i flere ulike farger, og er enkel å tilpasse i ethvert kjøkken. Av funksjoner som er inkludert er trekk-ut smulebrett, stopp-funksjon, opptinings-funksjon og ekstra brødheis. I vår brødrister best i test er den alt i alt et solid apparat som dekker de aller fleste behov, både når det kommer til stil og funksjonalitet.

I testen for beste brødrister gjør SMEG TSF01 en svært god profil og det den skiller seg mest ut med er det vakre vintagedesignet. Designet og de tilgjengelige fargene gir assosiasjoner til 50-tallet og vil være et forfriskende innslag på kjøkkenet. Velg mellom blå, grønn, krem, hvit rosa, sort eller stål. Med så mange kule farger er det rart om du ikke finner en farge perfekt for ditt kjøkken. Modellen har hele 6 ulike nivåer for ristning, så der også kan den behage enhver smak.

Fordeler

 • Stilige farger og design
 • Seks ulike ristningsnivåer
 • Stabil og stødig

Ulemper

 • Markant retrostil
Last updated: 2021-10-25 09:42:55

2. Phillips Daily Collection HD2581

Phillips Daily Collection HD2581 er en brødrister som er både billig og bra. For en god pris får du utrolig mye. Det følger med en smart brødvarmer (rist) som du kan bruke til å varme opp ulike brødprodukter eller for å smelte pålegg som du legger på skiven. Hele 8 bruningsnivåer gir et godt utgangspunkt slik at enhver kan riste brødet akkurat som ønsket. Takket være smulebrettet i bunnen er brødristeren enkel å rengjøre og den skur seg av automatisk etter bruk.

Når du ser prisen på denne brødristeren, så er den såpass billig at mange tror kvaliteten er deretter. Det stemmer imidlertid ikke i dette tilfellet. Du får en brødrister med mange gode funksjoner til en billig penge. Du kan velge om skivene dine skal være super sprø eller bare litt sprø, risteren er enkel å rengjøre og varmeren er et stort pluss. Modellen er varmebestandig, dermed behøver du ikke bekymre deg for å brenne fingrene når du tar på den. En trygg modell med mange gode funksjoner.

Fordeler

 • Svært god pris
 • Mange ulike funksjoner

Ulemper

 • Enkel produksjon
 • Kjedelig design

3. LMF Lono Toaster

WMF Lono Toaster er et kjøkkenapparat som lar deg både riste og tine brød. Det er en brødrister som gir deg de viktigste funksjonene og litt til. Modellen har 7 ulike bruningsnivåer, og kommer med et oppsamlingsbrett for å gjøre renhold enklere. En smart opptiningsfunksjon gir deg muligheten til å tine brød. Designet er enkelt og rent, noe som kan passe inn på alle kjøkken uansett farge eller stil. For en hyggelig pris får du en helt komplett rister med smarte funksjoner som gir deg en god start på dagen.

Denne brødristeren er ikke akkurat det som fanger øynene når du kommer inn på kjøkkenet. For noen er kanskje nettopp det perfekt. Det er ikke designet som er hovedpoenget med denne brødristeren. Det du derimot får er en komplett og funksjonell brødrister som gir deg perfekt ristet brød nøyaktig slik nettopp du vil ha det. Den smarte opptiningsfunksjonen er et stort pluss med denne risteren, særlig for de som ikke alltid har alt klart fra kvelden før. Med oppsamlingsbrettet tar ikke rengjøring lang tid heller.

Fordeler

 • Smarte gode funksjoner
 • God pris

Ulemper

 • Lite ekstra funksjoner
 • Enkel design

4. Siemens TT86103

Fra den anerkjente produsenten Siemens kommer modellen TT86103. Det er en brødrister i det øvrige prissjiktet for dette produktet. Den kan riste 2 skiver samtidig, den har et trekk-ut smulebrett og en trygg stoppfunksjon. Du kan tine brød med opptiningsfunksjonen og modellen har også en ekstra brødheis. Automatisk stoppfunksjon sørger for sikkerheten og den varmeisolerte utsiden passer på at du eller barna ikke brenner fingrene når brødristeren er i bruk. Modellen kommer i ganske mange farger, slik som rustfritt/krom, sort, sølv, aluminium og grå.

Bare merket Siemens gir deg forventninger til kvalitet, og det innfrir dette produktet. Det er ikke noen spesielle ekstra funksjoner som du ikke får i andre modeller, du betaler rett og slett bare litt mer for god kvalitet. 5 ulike bruningsnivåer gir deg valgmuligheter, dermed kan hele familien være fornøyd uansett smakspreferanse. En medfølgende rist kan monteres på toppen, og der kan du varme skiver med smeltet ost samtidig som du rister brød i selve risteren. En brødrister av høy kvalitet med alt du trenger.

Fordeler

 • Svært god kvalitet
 • Alle nødvendige funksjoner

Ulemper

 • Stiv pris
 • Helt vanlige funksjoner

5. OBH Nordica 2639

OBH Nordica er et velkjent merke og leverer her en brødrister med et minimalistisk uttrykk og enkle funksjoner. Du kan varme 1 skive om gangen med 700 W effekt. Modellen leveres i fargene rustfritt/krom, sort, sølv, aluminium og brun. Som ekstra funksjon har risteren et trekk-ut smulebrett for å gjøre renholdet enklere. Med en så lav pris får du akkurat det du kjøper, nemlig et enkelt og greit kjøkkenapparat for å riste brød. Hverken mer eller mindre. Modellen er liten og lett og veier bare 1,6 kg.

Dersom du er ute etter en veldig fancy brødrister med masse ekstra funksjoner og valgmuligheter, så er ikke dette rette modellen for deg. Det dette derimot helt klart er, er en enkel og veldig grei modell til en veldig grei pris. Selv om det står at du kan riste 1 skive om gangen, så er risteflaten på 20 x 25 cm, dermed kan du riste flere ting samtidig. En trinnløs innstilling til ristningsgrad gjør den fleksibel og den lette vekten gjør den enkel å flytte rundt på.

Fordeler

 • Lett i vekt
 • Trinnløs ristejustering
 • Rimelig i pris

Ulemper

 • Få funksjoner
 • Lite fleksibel
Last updated: 2021-10-25 09:43:02

Hva du bør se etter i en brødrister

Når du skal kjøpe et nytt apparat til kjøkkenet ditt, er det viktig å tenke gjennom behovene til din husholdning først. Dette gjelder også når du skal kjøpe en brødrister. For noen er en brødrister så mye mer enn en brødrister. Kanskje er ristet brød en hel kunstart for din familie, da er en brødrister med mange og gode funksjoner viktig. Kanskje har du en stor familie, da er det viktig at det skal gå litt hurtig.

Funksjoner bør være tilpasset ditt behov

For noen er en brødrister det avgjørende for om man får en god start på dagen eller ikke. Da er det viktig med ulike funksjoner og valgmuligheter. Man bør vurdere hvor mange ulike ristningsgrader man har å velge mellom, dersom man er i en familie med flere motstridende preferanser. Bor du alene så er det kanskje ikke så viktig, så lenge du kan riste brød slik akkurat du ønsker.

Pris i forhold til kvalitet

Som oftest står pris i forhold til kvalitet. Dersom man synes brødristeren er en svært viktig del av kjøkkenet, og vet at man kommer til å benytte den ofte og mye er det viktig å legge litt kroner i kjøpet. Da er man sikrere på at produktet varer og tåler mye bruk. Man ønsker jo ikke å måtte kjøpe inn en ny brødrister etter et par uker.

Sikkerhet er viktig

En god brødrister bør ikke bli så varm at man brenner fingrene når man tar på den. Dette er spesielt viktig dersom man har små og nysgjerrige småtroll i hus som ønsker å ta på alt mulig. I tillegg er det viktig at den slår seg automatisk av når brødet er ferdig ristet. Du kan ende opp med å glemme deg av underveis.

Sammendrag

Jeg tror den største konklusjonen er at det som er den perfekte brødrister for et hjem, ikke nødvendigvis er perfekt i et annet hjem. Det som er viktig er å vite hvilke behov og preferanser som er gjeldende i ditt hushold. Noen ganger er det enkle det beste, og da bør man gå for det. Andre ganger er mange funksjoner viktige, og da vurderer man det.

Å velge en brødrister kan virke som en enkel ting å gjøre. Men det lønner seg å vite hva man ønsker og så undersøke hvilke modeller som passer best til ditt kjøkken. Dersom stilen på ditt kjøkken er viktig for deg, bør du definitivt se på designet. Du ønsker jo en brødrister som varer en stund, og da er det kjedelig om du ikke synes den passer inn. Prisen er viktig og bør stå i forhold til funksjoner og kvalitet.