Beste Vognposene For Barnet Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke vognpose som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Når det kommer til vognposer finnes det flere ulike modeller å velge mellom. En god vognpose holder brukeren av posen varm året rundt. Det finnes tynnere poser til lune vårdager, og varme poser med behagelig fôr til kalde vinterdager.

En god vognpose utpeker seg på spesielt tre områder, brukervennlighet, komfort og design. En praktisk pose kan brukes til alle typer vogner, både med sitte- og liggedel, og har praktiske hull til selene for enkel sikring av barnet.

1. Vinner og best i test ble vognpose fra Voksi Explorer

Fordeler

 • Behagelig fyll
 • Flere bruksområder

Ulemper

 • Ingen forlenger

Spesifikasjoner

Mer om Voksi Explorer

En god allround vognpose finner vi i Explorer fra Voksi. Dette er en pose som kombinerer det beste fra Voksi sine andre vognposer. Posen har en god form, men tar mindre plass enn tidligere modeller. Den har et mykt og behagelig fyll, men er tynnere enn vinterposen.

Dette er en praktisk vognpose som kommer med antiskli på undersiden for å holde vognen på plass. Den gode formen gjør det også mulig å bruke posen både i vogn og i bilstoler. Og med praktiske åpninger til seler i ryggen kan barnet enkelt sikres.

2. På andreplass kommer vognpose fra Nordlys Lammeskinn

Fordeler

 • Myk innside
 • Pent design

Ulemper

 • Kan farge av

Spesifikasjoner

Mer om Nordlys Lammeskinn

I denne beste vognpose oversikten kommer Lammeskinnsposen fra Nordlys meget godt ut. Med behagelig fôr i lammeskinn er dette en pose som kan brukes året rundt, men passer ekstra godt til bruk om vinteren. Lammeskinnet på innsiden varmer godt selv på kalde dager.

Nordlys’ lammeskinnspose kommer godt ut i denne vognpose test på grunn av sine mange egenskaper og pene design. Posen kommer i flere ulike fargekombinasjoner, har en glidelås som kan åpnes helt opp for lufting og avtagbar fotende slik at posen kan vokse med barnet.

3. På tredjeplass kommer vognpose fra Voksi City

Fordeler

 • Pent design
 • Mykt fôr

Ulemper

 • Lite fargeutvalg

Spesifikasjoner

Mer om Voksi City

City fra Voksi er en behagelig vognpose med et flott design som gjør seg best i de mildere månedene. Denne vognposen er fôret med behagelige dun og fjær som gir en myk og komfortabel pose som passer til alle typer barnevogner.

Denne posen kommer også med praktiske egenskaper som gjør dette til en vognpose som er enkel å bruke. Glidelåsen i front går helt ned, og det medfølger en forlenger som lar posen vokse med barnet. Med god isolasjon kan posen brukes også på vinteren.

4. På fjerdeplass kommer vognpose fra Petite Chérie Quilted Light

Fordeler

 • Sommerlig design
 • Behagelig pose

Ulemper

 • Ikke antiskli

Spesifikasjoner

Mer om Petite Chérie Quilted Light

Denne vognposen fra Petite Chérie er en behagelig pose som passer best til de varmere månedene. Den har en lettere vattering, er romslig og kan med ekstra tepper brukes på kjøligere vårdager. En vognpose som er designet i sommerlige farger, og for å passe alle typer vogner.

Posen er laget i et vind- og vannavstøtende yttermateriale som gjør dette til en vognpose som kan brukes selv i ruskevær. Innsiden har et behagelig bomullsstoff som gjør posen behagelig å sove i. For praktisk feste i både vogn og bilstol har posen åpninger i ryggen for tilgang til selene.

5. På femteplass kommer vognpose fra Bjällra of Sweden

Fordeler

 • Fine farger
 • Praktiske løsninger
 • Oeko-Tex® 100-sertifisert

Ulemper

 • Litt dyr
 • Selges raskt ut

Spesifikasjoner

Mer om Bjällra of Sweden Vognpose

Her får du en varmende vognpose med praktiske funksjoner i en litt høyere prisklasse. Posen har et behagelig fleecefôr som varmer selv på kalde vinterdager.

Dette er en vognpose som har praktisk utforming, noe som gjør at den passer inn i de fleste vogner, og kan også brukes i bilstoler. Posen har uttak i ryggen til en 5-punktssele, og kombinert med stor åpning er det enkelt å feste barnet med selen. En stor fordel med denne reisevesken som appellerer til mange brukere er den anatomiske puten som barnet kan hvile hodet mot.

Kjøpguide – Velg en god vognpose

En god vognpose byr på god kvalitet, holder barnet varm gjennom kalde sesonger, og har en god holdbarhet. Flere av dagens vognposer kommer også med forlenger slik at posen kan vokse med barnet, noe som er veldig praktisk.

Vognposen du velger må passe inn i den vognen du har valgt ut. Noen poser er lange og brede, andre korte mini versjoner. Mini versjonen passer best i bilstoler, men kan også brukes av nyfødte i barnevognen.

God komfort

En vognpose brukes for å holde barnet varm og komfortabelt gjennom hele middagsluren. Den må derfor være laget av et behagelig, vindavvisende materiale, ha et komfortabelt fyll som varmer og et mykt materiale som er behagelig mot huden.

Posen må også ha den rette passformen i forhold til vognen. Er posen for bred eller lang kan det bli trangt og ukomfortabelt for den lille i vognen. De beste posene passer alle typer vogner og vokser med barnet.

Finn best i test vognposer hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test vognposer hos oss på Testjakt.no!

Praktiske løsninger

En god vognpose kan brukes i alle typer vogner og uten mye styr. Med praktiske løsninger, som åpning i ryggen og glidelås på midten, er det enkelt å legge ned og sikre barnet i vognen.

Det er også praktisk at posen kan brukes både i bilstolen og i vognen. Med en god pose må du ikke kle på barnet like mye, noe som gir ekstra sikkerhet i bilen.

Pent design

Design, fargevalg og utforming er viktig for alle som kjøper barneutstyr. Vognposen må passe til vognen i utforming og størrelse, og også ha et personlig preg. Posen må også passe til området man bor i.

I enkelte områder er det viktigere med en god og varm vinterpose med ekstra fôr enn en lett sommerpose. For andre holder det med en varmende allroundpose som kan brettes ut for lufting om sommeren.

Når trenger du å bruke en vognpose?

I denne best i test for vognposer har vi funnet frem til de fem posene som skiller seg ut på markedet. Dette er poser som er tilpasset det nordiske klimaet og været. Enkelte poser egner seg best til sommeren, mens andre kan brukes året rundt.

De beste vognposene er de som vokser med barnet, og som gir et personlig preg. Om den kan kombineres med annet babyutstyr er det et stort pluss. Enkelte av vognposene kan også brukes som sitte- og liggeunderlag på tur.

Referans

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/05/2023 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test