Beste Vippestoler/Babysitter For Barnet Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke babysitters/vippestoler til barnet ditt som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En vippestol er et produkt som virkelig kommer til nytte med små barn. Når barnet sitte i stolen har du som forelder full kontroll og oversikt over barnet. Det er også enklere å ha blikk kontakt med barnet når det sitter i vippestolen. Dette kan igjen gjøre samspillet mellom barn og forelder mye enklere. Og stolen kan fint brukes når man skal leke, spise eller bare slappe av.

Det finnes et bredt utvalg av vippestoler på markedet. Noen er helt enkle og fungerer som en komfortabel stol med gyngefunksjon. Andre igjen har flere funksjoner, og kan brukes som både stol og vugge. En vippestol kan også være elektrisk, og gynger barnet for deg mens du for eksempel lager middagen. Et praktisk hjelpemiddel som gir avlastning og hjelper barnet med å falle i ro.

5 beste vippestol til barn på markedet

Her har vi samlet de fem beste vippestolene på markedet akkurat nå. Dette er stoler som er trygge å bruke, byr på god komfort og lar barnet falle i ro med gynging eller en lekebøyle å leke med. Den beste på markedet er Beemoo Simple. Dette er en elegant vippestol som blant annet er behagelig for barnet å sitte i, har godte justerings muligheter og en lekebøyle som faller i smak hos de minste. Andre alternativer til denne vippestolen er Beemoo Rocker, for den som ønsker en elektrisk vippestol, og BabyBjörn Bliss.

1. Vinner og best i test ble vippestol fra Beemoo Simple

Fordeler

 • God komfort
 • Flere ryggposisjoner
 • Lekebøyle inkludert

Ulemper

 • Ikke elektrisk gynging
 • Lite fargevalg

Spesifikasjoner

Mer om Beemoo Simple

Simple fra Beemo er en enkel, behagelig og praktisk vippestol som kommer med en avtakbar lekebøyle for ekstra underholdning. Stolen har behagelige puter og er laget av et mykt materiale som gir god komfort for den lille. Gyngefunksjonen på stolen kan du aktivere ved hjelp av støtteben på rammen. Disse kan justeres opp og ned, avhengig av om du ønsker å gynge barnet eller ikke.

Grunnen til at Simple fra Beemoo er den beste er flere grunner. Stolen er enkel å montere, bruke og ta med seg på tur. Ryggen kan justeres i fem ulike posisjoner, inkludert helt flatt, slik at barnet sitter komfortabelt både når de er våkne og når de sover. Dette er en vippestol som leverer på de punktene som er viktige, og som samtidig ikke sprenger budsjettet.

2. På andreplass kommer vippestol fra Petite Chérie

Fordeler

 • God komfort
 • Fargerikt og personlig design
 • Praktisk å ta med seg

Ulemper

 • Kun tre ryggposisjoner
 • Kan ikke legges helt flatt

Spesifikasjoner

Mer om Petite Chérie Vippestol

Den beste vippestol i budsjett klassen er en fargerik og underholdende stol fra Petite Chérie. Denne stolen kommer i flere ulike farger, har en underholdende avtakbar lekebøyle, og behagelig gynging. Stolen er i tillegg meget enkel å montere, og har flere justeringer på ryggen.

Stolen er ikke bare komfortabel, men også veldig praktisk. Den kan pakkes sammen slik at den er enkel å ta med seg på tur. Barnet kan også enkelt sette i gang gyngen selv ved bevegelse. Noe som er grunnen til at den er best i test vippestol når det kommer til budsjett og pris.

3. På tredjeplass kommer vippestol fra BabyBjörn Bliss

Fordeler

 • Flere fargevalg
 • Behagelig design og utforming
 • Gir god komfort

Ulemper

 • Lekebøyle medfølger ikke
 • Ikke veldig budsjett vennlig

Spesifikasjoner

Mer om BabyBjörn Bliss

Dette er en vippestol som er utformet ergonomisk for å gi god vektfordeling og støtte til hode, nakke og rygg. Stolen har et elegant og enkelt design, og kommer i flere ulike fargevalg for et personlig preg. Stolen byr på god komfort, og kan brukes av barnet både under lek, ved hvile og soving.

Denne vippestolen leverer god komfort i lang tid, og kan brukes som lenestol etter at barnet har lært seg å sitte. Dette gjør det mulig å bruke stolen over lengre tid, og er en av grunnene til at stolen er et premium valg i denne vippestol test.

4. På fjerdeplass kommer vippestol fra Beemoo Rocker

Fordeler

 • Mange ekstra funksjoner
 • Automatisk gynging
 • Enkel å justere

Ulemper

 • Kun to rygg justeringer
 • Lekebøylen litt langt opp

Spesifikasjoner

Mer om vippestol fra Beemoo Rocker

Dette er en elektrisk vippestol som leverer på funksjon, komfort og ekstra tilbehør. Stolen har et enkelt design, og ser mer ut som ett egg enn en stol. Den er likevel behagelig å sitte i, og kan justeres i to ulike posisjoner slik at barnet kan sitte og ligge. Stolen kommer også med en avtakbar lekebøyle med myke leker, og kan også spille av rolig musikk.

I tillegg til justering av ryggen kan stolen også vendes hele 360 grader rundt. Slik kan foreldre alltid holde et øye med barnet. Det gir også muligheten til fint samspill mellom foreldre og barn, siden barnet alltid kan sitte vendt mot forelderen. Gyngingen justeres elektrisk enten på stolen eller med en fjernkontroll. Her kan en velge mellom fem ulike hastigheter, og sette på en timer for hvor lenge gyngingen skal vare. En vippestol som har alt med andre ord.

5. På femteplass kommer vippestol fra Ingenuity Vippestol

Fordeler

 • Tre ulike posisjoner for barnets komfort
 • Beroligende vibrasjoner, naturlige lyder og musikk gir ekstra avslapning
 • Mykt yttermateriale og sikkerhetsbelte med fleeceovertrekk

Ulemper

 • Begrenset fargeutvalg

Spesifikasjoner

Mer om Ingenuity Vippestol

Ingenuitys vippestol er en fantastisk tillegg til foreldres arsenal av babyutstyr. Den moderne designen og de tre justerbare posisjonene gjør at barnet ditt kan være komfortabelt og lykkelig. De beroligende vibrasjonene, naturlige lydene og musikken legger til en ekstra touch av avslapning, perfekt for småbarn.

Yttermaterialet av mykt tøy og det beskyttende fleeceovertrekket på sikkerhetsbeltet tar hensyn til den sensitive huden til babyen din. Muligheten til å fjerne lekebøylen forvandler den til en komfortabel gyngestol når barnet vokser. Selv transport og oppbevaring er enkelt takket være den sammenleggbare designen.

Den eneste mindre ulempen er at å fjerne lekebøylen kan være litt utfordrende. Alt i alt er Ingenuitys vippestol et pålitelig og stilfullt valg for nybakte foreldre. Anbefalt alder fra 0 måneder gjør den egnet for de aller minste.

Kjøpsguide – hvordan velge riktig vippestol

Når det kommer til babyutstyr er vippestol noe som er praktisk å ha. Her kan barnet sitte og underholde seg selv mens foreldre gjør husarbeid, samtidig har foreldre full oversikt over barnet. Stolen kan også legge opp til godt samspill mellom foreldre og barn.

Når du skal velge en vippestol er det flere ting som er viktig å tenke over. Sikkerheten er en av dem. Stolen må være trygg for barnet å sitte i. Behagelig gynging og god komfort er også viktig for at barnet skal sitte godt.

Komfortabel å sitte i

En vippestol må være behagelig å sitte i. Det betyr at den må ha gode puter, og gi støtte til både hode, rygg og nakke. God støtte til ben og hofter er også viktig, spesielt med tanke på barns fysiske utvikling.

God komfort handler ikke bare om sitting, men også justering av ryggen. Med flere justeringer er det enklere å finne den rette stillingen for barnet. Og kan man legge stolen flatt får også barnet mulighet til å sove i stolen.

Finn best i test vippestoler hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test vippestoler hos oss på Testjakt.no!

Behagelig gynging på vippestolen

Enten den er elektrisk eller ikke må stolen ha en komfortabel gynging. Barn er vant til å bli vugget og gynget på, og dette er en bevegelse som virker beroligende for de fleste. Derfor må gyngingen være sømløs.

Elektrisk gynging er enklere å justere enn manuell, men her er det også viktig at gyngingen tilpasses barnets preferanser. De fleste stoler kommer med flere hastigheter, og man kan prøve seg frem for å finne den rette.

Flere rygg posisjoner

En vippestol kan brukes til flere formål, og det er derfor en fordel å ha flere justeringer på ryggen. Ved å sitte rett opp kan barnet enten mates eller lekes med i stolen. Justeres ryggen litt ned får barnet muligheten til å hvile.

Det kan hende at barnet sovner i stolen, og da er det en fordel om stolen kan legges helt ned. Av ergonomiske grunner burde barn ligge flatt når de sover, og med flere ryggjusteringer kan barnet det.

Når trenger du å bruke en vippestol?

I denne best i test vippestol har vi funnet frem til de fem beste vippestolene på markedet akkurat nå. Dette er stoler som leverer på sikkerhet, komfort, design og funksjon slik at du trygt kan velge en av stolene fra denne testen.

De beste vippestolene er de som sørger for at barnet sitter trygt og komfortabelt uansett tid på dagen. Det er stoler som gir god støtte til hele kroppen, har flere justeringsmuligheter, og som har en sømløs gynging som hverken knirker eller bråker.

Ofte stilte spørsmål om vippestoler

Når kan barnet begynne å bruke en vippestol?

Dette avhenger av hvilken stol du har. I utgangspunktet kan barn sitte i vippestol fra de er nyfødt, men bare hvis stolen har en liggende posisjon. Stoler som ikke kan legges flatt er ikke anbefalt for barn under 4 måneder.

Hvor lenge kan barnet sitte i vippestolen?

Det anbefales at barn ikke sitter i en vippestol i mer enn 10 minutter av gangen, spesielt de yngste. Eldre barn kan sitte noe lenger, men ikke i timer om gangen.

Hvordan kan man rengjøre en vippestol?

De fleste vippestoler kommer med avtakbart trekk som kan vaskes i maskinen. Pass på å lese vaskeanvisningen før vask, slik at du vasker på riktig program og grader. Dette er viktig for å unngå at trekket krymper og blir for lite.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 02/01/2024 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test