Beste Vinkelsliperne For Håndverkere Og Hobby (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken vinkelsliper som er best i test ifølge vårt testpanel!

En vinkelsliper er et motorisk håndholdt verktøy som brukes til å blant annet raspe, kappe, borre, forme og slipe. Vinkelsliperen kan brukes på mye forskjellig, både stein, forskjellige treverk og metall. Den fungerer ved hjelp av en roterende skive eller et hjul. Den kan drives av en bensinmotor, være elektrisk drevet eller ved hjelp av trykkluft.

En god vinkelsliper er et must for en hver snekker eller hobbysnekker sitt verksted. Det viktigste når du skal kjøpe deg en er at du velger en som er enkel og håndterlig å bruke, og samtidig effektiv for akkurat det du trenger vinkelsliperen for. Husk at pris og kvalitet ofte henger sammen, og du må bestemme deg for om det er en investering du er villig til å gjøre.

De 4 beste vinkelsliper på markedet

Her skal du få lese om fire av de beste vinkelsliperen på markedet. Vi har kåret BEG10-QS Black and Decker vinkelsliper som den beste vinkelsliperen, med rimelig pris, CC 18LTXBL Metabo vinkelsliper som den beste premium vinkelsliperen og CC18LTXBL Metabo vinkelsliper som den aller beste vinkelsliperen i denne testen. Det er mye som går inn i å velge seg en vinkelsliper, og her kan du definitivt finne en som passer for akkurat det du trenger den til.

1. Vinner og best i test ble vinkelsliper fra GWS 1400 Bosch

Fordeler

 • Strømkabel på 2.5 m
 • Kraftig motor

Ulemper

 • Ikke trådløs
 • Litt tung

Spesifikasjoner

Mer om GWS 1400 Bosch

Dette er den beste vinkelsliper i denne gruppen. Den er effektiv, kraftig og nøyaktig, samtidig som den er brukervennlig og trygg. Denne vinkelsliperen har en skivediameter på 125 mm og en kraft på 1 400 W. Den bruker konstantteknologi hvilket passer på at turtallet er konstant til en hver tid.

Denne vinkelsliperen har også vridningssikker sprengbeskyttelse som har sikkerhetsspor og aksiallås. Tryggheten er en av grunnene til at dette er en best i test vinkelsliper. Den er veldig enkel å bruke og er til og med utformet slik at den er like enkel å bruke for venstrehendte.

2. På andreplass kommer vinkelsliper fra BLACK & DECKER BEG110-QS

Fordeler

 • Spindellås
 • Myk oppstart or bedre kontroll
 • Låseknapp

Ulemper

 • Ikke den kraftigste
 • Liten

Spesifikasjoner

Mer om BLACK & DECKER BEG110-QS

Denne vinkelsliperen fra Black and Decker er et supert alternativ for deg som har et trangt budsjett, eller kanskje ikke er helt sikker på om du ønsker å gjøre de store investeringene enda. Selv om denne er rimeligere enn mange andre, er det fortsatt en vinkelsliper av høy kvalitet.

Den er en 750 watt vinkelsliper, og den har en skivediameter for 115 mm. Den er relativt liten og lett, og derfor enkel å håndtere. Vinkelsliperen er perfekt for deg som skal for eksempel fjerne rust fra metall eller kutte i metallrør. Den leveres med skiveplater, flerposisjons sidehåndtak og splintbeskyttelse.

3. På tredjeplass kommer vinkelsliper fra DCG418X2-QW Dewalt

Fordeler

 • Kraftfull
 • Langvarig kvalitet

Ulemper

 • Litt dyr
 • Kan være komplisert for nybegynnere

Spesifikasjoner

Mer om vinkelsliper fra DCG418X2-QW Dewalt

Denne vinkelsliperen er for deg som er klar for å investere i god kvalitet. Den kostet litt, men du får tilbake på høy kvalitet. Dette er en vinkelsliper som vil vare deg lenge, og som virkelig leverer. Med denne vil du oppnå de profesjonelle resultatene du ønsker.

Dette er en vinkelsliper som scorer høyt i test. Den er kraftfull med 54 V og 9 000 omdreininger i minuttet. Til å være så kraftig er den heller ikke veldig tung eller vanskelig å operere, den veier kun 2.18 kg. Den leveres også med diverse ekstra utstyr som gjør bruken enda bedre.

4. På fjerdeplass kommer vinkelsliper fra CC 18 LTX BL Metabo

Fordeler

 • Lett og liten
 • Overbelastningsvern

Ulemper

 • Ikke den kraftigste
 • Lav skivediameter

Spesifikasjoner

Mer om CC 18 LTX BL Metabo

Dette er produktet for deg som ønsker en liten og lett vinkelsliper. Det kan være at du ønsker å kunne ha den med deg, eller at du skal bruke den over lengre perioder og derfor synes det er viktig at den ikke er for tung. Denne sliperen fra Metabo veier kun 1 kg, men sparer ikke på kraft og effektivitet.

Denne vinkelsliperen har en kraft på 18 V og et turtall på opptil 20 000 omdreininger per minutt. Det er veldig imponerende for en så lett og praktisk vinkelsliper. Den har et ganske lavt skivediameter, på kun 76 mm, men dersom det passer til ditt bruk er denne er kjempe godt alternativ.

Kjøpsguide – hvordan velge den beste vinkelsliperen for deg

En god vinkelsliper er et must i ditt verksted, uansett om det er profesjonelt eller på hobbybasis. Det er et verktøy som vil komme godt med, og som kan brukes til mye. Det er viktig at du velger et som passer til dine behov.

Når du skal velge vinkelsliper er det viktig at du tenker nøye gjennom hva du skal bruke den til. Du må også tenke på hvor kraftig du ønsker at den skal være, hvordan den skal være utformet og hvordan den er å bruke.

Kraft

Når du tenker gjennom hvor kraftig du ønsker at vinkelsliperen din skal være må du se på hva du skal bruke den til. Dersom du kun skal bruke den til små egne prosjekter hjemme, trenger du nok ikke investere i den kraftigste.

Dersom du derimot skal bruke den profesjonelt eller har planlagt noen store og omfattende prosjekter, kan det være lurt å investere i en vinkelsliper som har større kraft. Det kommer selvsagt også an på hvor mye ditt budsjett er på.

Finn best i test vinkelslipere hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test vinkelslipere hos oss på Testjakt.no!

Brukervennlighet – vinkelsliperen bør være enkel å bruke

Når du skal kjøpe deg en vinkelsliper, spesielt om det er din første er det veldig viktig å se på brukervennlighet. Du ønsker ikke å kjøpe en vinkelsliper som er alt for komplisert til å bruke.

Det er viktig å se på hvor mange innstillinger det er og hvor mye forskjellig du kan bruke den til. Du kan også se om det går an å oppgradere den etterhvert som du blir komfortabel med den.

Størrelse og vekt

Størrelse og vekt er viktig både når det kommer til bruk og frakt. Dersom du ønsker en som er veldig enkel å bruke er det lurt å se på de med lav vekt og liten størrelse.

Dersom du vet at du skal frakte rundt på vinkelsliperen din er det også lurt å se etter en som er lettere og gjerne en som kommer med en reiseveske eller noe annet å oppbevare den i.

Når trenger du å bruke en vinkelsliper?

En vinkelsliper kan brukes til mye forskjellig, mer enn de fleste kanskje tror. Ved hjelp av denne vinkelsliper testen kan du finne ut hvilken vinkelsliper som er best i test og hvilken som passer best for deg og dine behov.

En vinkelsliper har en roterende kappskive, og denne kan brukes til blant annet borring, kutting, sliping, forming, rensing, sliping, høyavling og diverse annet. Det er altså er verktøy med mange bruksområder. De vanligste materialene å bruke det på er stein, treverk og metall.

Ofte stilte spørsmål og svar om slagskrutrekker

Hva har kappskive tykkelsen å si?

Kappskive tykkelsen har med hva du skal kutte og størrelsen på det. Kappskivene varierer som regel fra 100 mm til 300 mm, men det vanligste er mellom 150 og 200 mm.

Hva bør jeg tenke på i forhold til sikkerhet når jeg bruker en vinkelsliper?

Når du skal bruke en vinkelsliper er det viktig at du tar gode forholdsregler og bruker den på korrekt måte. Du bør også bruke beskyttelses briller, en maske og hørselsvern mens du bruker vinkelsliperen.

Hva er en spindel?

Spindel er hvor du kan feste skjæreskiven eller annet utstyr. Den er essensiell og for å vite hvilken du trenger, må du vite akkurat hva du skal bruke den til.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 08/11/2023 •  8 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test