Beste Vindfleecejakker/Fleecejakker Til Barn (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke vindfleecejakker og fleecejakker er best i tester ifølge vårt testpanel!

Fleecejakker til barn er et populært valg når du som forelder er ute etter et mykt og varmende mellomlag/ytterplagg. De fleste fleecejakker er laget av syntetisk fleece og finnes i forskjellige tykkelser og stiler, furry fleece, teddy fleece, vindfleece, mikrofleece etc.

Vår testvinner i denne sammenligningen av populære fleecejakker var vindfleece fra Polarn o. Pyret. Denne anerkjente og nesten kult-erklærte vindfleece er laget av resirkulert polyester, produsert av PET-flasker. Et klokt miljøbevisst valg med fantastiske egenskaper som holder barnet ditt både varmt og tørt! Ta en nærmere titt på informasjon om Polarn o. Pyrets vinfleece i vår anmeldelse nedenfor.

Som sagt er fleecejakker ideelle for både milde temperaturer og kjøligere dager. Fleecejakken kan brukes som et varmelag under skalljakken, vinterjakken eller kjeledressen til de kaldere dagene. Fleeceen har også andre verdsatte egenskaper som å være lett å vaske og tørke raskt. Fleecejakker og vindjakker til barn kommer i en rekke farger og mønstre, så det er noe for enhver smak og stil.

Forskjellen på en vanlig fleecejakke og en vindfleecejakke for barn er at sistnevnte er både vind- og vannavstøtende, en praktisk funksjon som gjør ditt barns fleeceplagg enda mer anvendelig. Hvis du ikke ønsker å kjøpe bare en vindfleece, fungerer en klassisk fleecegenser sammen med en skalljakke eller annet skallplagg som er vindtett og har en vanntetthet i form av en utpreget vannsøyle.

1. Vinner og best i test ble vindfleecejakken fra Polarn o. Pyret

Fordeler

 • Fantastisk kvalitet!
 • Vindtett og vannsøyle
 • Perfekt under Polarn o Pyrets skalljakke, festes med knapper
 • Laget av polyester fra resirkulerte PET-flasker

Ulemper

 • Litt høy pris (men høy annenhåndsverdi)

Spesifikasjoner

Mer om vindfleecejakken fra Polarn o. Pyret

Polarn og Pyret vindfleece er nærmest ikonisk for mange småbarnsforeldre, denne modellen har blitt brukt av mange barn gjennom årene og er av så høy kvalitet at den kan overføres fra barn til barn. Polar og Pyrets filosofi: «Tre barn i hvert plagg» hinter om den høye kvaliteten og de høye kravene de stiller til yttertøyet.

Brukeranmeldelser, småbarnsforeldre og tester er avtalt, vindfleecejakken fra Polarn o Pyret har alle kvaliteter for å bli kronet som testvinner og den ultimate fleeceen for ditt barn. Vindfleece er perfekt som mellomlag under skalljakken, men kan også med fordel brukes vår og høst som jakke alene.

Vindfleecejakken fra Polarn o Pyret er laget av resirkulert polyester fra PET-flasker og fleecejakken har god pusteevne og en vannsøyle på 3000 mm. Disse funksjonene kombinert med vindklaffer, ribbestrikkede mansjetter og YKK-glidelås holder barnet ditt både varmt og tørt.

Den unike knappeløsningen som Polarn o Pyret tilbyr gjør det enkelt å knappe opp vindfleece med merkets egne skalljakker. Denne funksjonen gjør av- og påkledning enklere for både deg og barnet ditt. Når det gjelder størrelse, varierer vindfleece fra størrelse 80 til 152, et bredt anslått størrelsesområde. Nå for tiden er vindfleece også tilgjengelig i voksenstørrelse for de som ønsker å matche barnet sitt.

2. På andreplass kommer vindfleecejakken fra Lindberg Vindel

Fordeler

 • Vannsøyle 5000 mm
 • Vindtett
 • Flere forskjellige farger
 • Reflekterende detaljer

Ulemper

 • Mest i dempede farger, alle solide

Spesifikasjoner

Mer om Lindberg Vindel vindfleecejakke

På andreplass i vår sammenligning av de beste vindfleecejakkene og fleecejakkene til barn kommer Lindberg med “Vindel”-modellen. Denne vindfleeceen er det perfekte komplementet til barnehagens yttertøy. Med vindfleece som andre eller tredje lag kan du føle deg trygg på at barnet ditt alltid er tørt og varmt. På sommerkvelder eller varmere vår- og høstdager kan vindfleeceen brukes som jakke.

Denne modellen av fleecejakke fra det svenske merket Lindberg har plassert seg i vår sammenligning delvis takket være sin gunstige pris og kvalitet. Men også med tanke på egenskapene, som betyr en høyere vannsøyle på 5000 mm, sammenlignet med 3000 mm på vår testvinnende vindfleece fra Polarn o. Pyret. Fargemessig er det stort sett matte toner uten mønstre å velge mellom. Dette kan imidlertid kompenseres med en fargerik eller mønstret skalljakke for den mer eksentriske brukeren. Ser man på brukeropplevelser og anmeldelser er dette en vindfleece som tikker av både en god pris og en høy kvalitet, og derfor valgte vi å anbefale Lindberg Vindel vindfleece i vår sammenligning.

3. På tredjeplass kommer vindfleecejakken fra Lindberg Muddus

Fordeler

 • Pelsfleece
 • Vindtett og vannsøyle på 5000 mm
 • Elastiske sidepaneler gir bedre passform og enklere på- og avkledning.
 • Fin som jakke kun vår og høst

Ulemper

 • Ingen mønstre eller sterke farger

Spesifikasjoner

Mer om Lindberg Muddus

I vår samling av de beste vindfleecejakkene og fleecejakkene til barn har Lindberg en annen modell, Muddus. Denne vindfleecejakken fungerer også perfekt som et supplement til skallklærne på førskolen. På sommerkvelder eller varmere vår- og høstdager kan vindfleeceen brukes som jakke. Siden dette er en såkalt «furry fleece» er den litt tykkere og kan derfor være vanskeligere å bruke under barnets skalljakke da den kan oppleves som klumpete og vanskelig for barnet å bevege seg. Dette er selvsagt individuelt og avhenger også av hvilken modell av skalljakke barnet ditt bruker. En stor fordel er fleecejakkens stretchy sidepaneler, som skaper bedre bevegelsesfrihet for barnet ditt.

Lindbergs Muddus vindfleece er laget av høy kvalitet og tilbyr også en høyere vannsøyle på 5000 mm, sammenlignet med vår testvinnende vindfleece fra Polarn o. Pyret, som hadde 3000 mm.

Erfaring og anmeldelser fra brukere har vist at dette er en vindfleecejakke som lever opp til både høye kvalitetskrav og en fornuftig pris. Hvis du er på jakt etter en vindfleece til å bruke som jakke, er dette en utmerket modell med et sjarmerende, mykt og loddet utseende. Både når det gjelder egenskaper og design anbefaler vi Lindberg Muddus vindfleece i vår samling av de beste vindfleecejakkene og fleecejakkene til barn. Modellen finnes også som vindfleeceoverall, da med samme egenskaper.

4. På fjerdeplass kommer Didriksons Monte Kids’ Full-Zip

Fordeler

 • Fine farger
 • Mikrofleece jakke
 • Slankere passform, perfekt under skalljakken
 • Varmende mellomlag

Ulemper

 • Finnes stort sett i størrelse 3-6 kg

Spesifikasjoner

Mer om Didriksons Monte Kids’ Full-Zip

Mikrofleeceen fra Didriksons, Monte Kids Full-Zip er en varmende fleecejakke som passer perfekt som et varmende mellomlag under alle årstider. På sommerkvelder eller andre kjølige dager fungerer den også utmerket som et varmende ytterplagg alene. Fleecejakken finnes i muntre farger så vel som klassisk, det svenske merket Didrikson forbindes med gode anmeldelser og høy kvalitet. Didrikson designer alle plagg i Sverige, men produksjonen skjer da i Kina.

Didriksons Monte Kids fleecejakke har en litt slankere passform og rett snitt, noe som gjør den ideell under skalljakken eller kjeledressen til barnet ditt. Den gir bevegelsesfrihet og kommer med glidelås som kan åpnes hele veien, alt for å forenkle på- og avkledning for deg og barnet ditt. Dette er en bestselgende modell med en lommebokvennlig pris for deg som leter etter en kvalitets fleecegenser til ditt barns utelek.

5. På femteplass kommer fleecejakken fra Petite Chérie Alexis

Fordeler

 • Billig fleecejakke
 • Fint og populært design
 • Super søt på kalde kvelder
 • Glidelås i full lengde og mykt stoff

Ulemper

 • Ingen funksjonelle egenskaper

Spesifikasjoner

Mer om fleecejakken fra Petite Chérie Alexis

En supermyk og behagelig fleecejakke er modellen Alexis fra det budsjettvennlige merket Petite Chérie. Denne modellen heter «bubble fleece» og har en sjarmerende look som er utrolig populær på fleecegensere. Fokus er på design og mindre på eventuelle funksjonelle egenskaper som vannsøyle eller vindtetthet.

Dette er den perfekte fleecegenseren for deg som ønsker en søt modell i et mykt stoff under barnets jakke i både varmere og kaldere årstider. I tillegg kommer den til en utrolig god pris! Materialet er 100 % polyester og dette gjør det både slitesterkt og hurtigtørkende.

Kjøpsguide – Hvordan velger jeg en fleecejakke til barnet mitt

Valgene når det kommer til fleecejakker til barn er store. Det finnes mange forskjellige modeller og flere av disse har funksjoner som kan lette barnets utflukter.

Den mest funksjonelle typen fleecejakke er vindfleece. En vindfleece har en vannsøyle og tåler dermed regn og fuktighet bedre enn en klassisk fleecejakke eller fleecegenser. En vindfleece er vindtett og kommer noen ganger med teipede sømmer, som lar barnet ditt holde seg varm til tross for forferdelig vær. Det er mer sannsynlig at barnets vindfleece blir tatt på sammen med skallbuksene når du er på farten enn en vanlig fleecejakke vil bli brukt, i hvert fall i dårlig vær.

En vindfleece er en god investering for de som leter etter praktiske klær til førskolen. Skalljakken, windfleeceen og skallbuksene er funksjonsplagg som sammen med et par gummistøvler vil holde utendørs varm og tørr de fleste månedene i året.

Velg en fleecejakke som passer ditt barns behov

Når du skal velge en fleecejakke er det lurt å tenke på hvilke bruksområder den vil ha. Skal fleeceen kun brukes under barnets vinterdress, er det tilstrekkelig med en klassisk fleecejakke som Didriksons Monte Kids eller vår budsjettvariant fra Petite Chérie.

På den annen side er du på jakt etter en fleecejakke å kombinere med skallklær når barnet ditt ofte vil tilbringe mye tid utendørs, for eksempel når det går i førskole, utebarnehage, skole eller andre typer utendørsaktiviteter. Da bør du velge en vindfleece! En vindfleecejakke kan brukes det meste av året og er et utrolig nyttig plagg for både de minste barna, men også for barn i førskole eller barneskole.

Finn best i test vindfleecejakker fleecejakker hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test vindfleecejakker fleecejakker hos oss på Testjakt.no!

Velg en fleecejakke av god kvalitet

Når du velger fleece til barnet ditt, bør du tenke på både bruksområdet og hvor godt det tåler vaskemaskinen. Små barn blir lett skitne og du ønsker å kunne vaske fleeceen om nødvendig.

En fleecejakke eller vindfleece av god kvalitet har som regel en bedre og mer solid glidelås, noe som ellers er et vanlig problem for fleecejakker av dårligere kvalitet.

Høy kvalitet gjør at klærne kan arves til et yngre søsken, slektninger eller selges på tidligere elskede sider. Dette er positivt da det bidrar til en mindre klimapåvirkning. Polarn o. Pyrets «3 barn i hvert plagg» er en god rettesnor for hvordan et plagg av god kvalitet skal brukes. I de yngre aldere vokser barna raskt, noe som gjør at klærne ofte er for små etter en eller høyst to sesonger. Det betyr at levetiden på plagget forkortes dersom vi ikke tar ansvar. Vær derfor forsiktig med å donere eller selge barnas brukte klær, for et mer bærekraftig forbruk!

Design og modeller

En fleecejakke eller vindfleecejakke skal ikke bare være varm for barnet ditt, den skal også være estetisk, myk og behagelig å ha på seg. For de som ønsker muntre farger og duse toner, er fleecejakkene plagget du kan leke deg litt mer med. Et mer diskret skallplagg eller en nøytral skallbukse pigges raskt opp og blir mer personlig hvis du legger til en lekker fleecejakke eller vindfleece. Noen barn foretrekker mye farger mens andre ikke har så mye mening og er lykkelig uvitende.

Priser på vindfleecejakker og fleecejakker

Før du velger hvilken fleecejakke du skal kjøpe, bør du tenke på budsjettet ditt. Har du høye krav til kvalitet og funksjonelle egenskaper vil vindfleeceen koste litt mer enn en klassisk fleecegenser eller fleecejakke.

Har du flere barn er det verdt å bruke litt mer penger på god kvalitet og en fleece med gode anmeldelser som rangerer høyt i ulike tester. Dette fleeceplagget kan gis i arv mellom søsken, noe som gjør at plagget kan ende opp med å bli billigere enn en fleecejakke av dårlig kvalitet som ikke passer og som må byttes ut etter en sesong.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  12 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test