Beste Vannkoker For Kjøkkenet Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke vannkoker som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En god vannkoker varmer vannet opp raskt og smidig. Er den fin å se på, egner den seg også til å servere med. Finn den vannkokeren du vil ha i denne testen.

Kvaliteten på vannkokere kan variere. En god vannkoker bør utpeke seg på 3 områder: Brukervennlighet, funksjon og design. Det sier noe om hvor lett den er å bruke og plassen den tar.

1. Vinner og best i test ble vannkokeren fra Stelton Emma

Fordeler

 • Rask og stille
 • Funksjonell og stilren

Ulemper

 • Vannmåler på innsiden

Spesifikasjoner

Mer om Stelton Emma

Dette er en elegant vannkoker. Med sine doble vegger holder den godt på varmen. Her har produsenten hatt både design og funksjonalitet i fokus. Den gir et raskt oppkok og når den varmer vannet blir ikke nødvendigvis vannkokeren varm på utsiden.

Stelton er kjent for sin stilrene, klassiske skandinaviske design. Dette er en vannkoker som skiller seg ut fordi den er rask, men den inneholder ikke så mange moderne funksjoner. Skal du kun bruke den til å koke noen kopper te om dagen, som ofte vannkokere brukes til, er dette den beste.

Med sine 2200 w varmer den opp vannet på rundt 2 minutter og 58 sekunder. Dette er en vannkoker som rommer 1,2 liter, noe som ikke er blant de største vannkokerne på markedet. Ønsker du rask og stille vannkoking, er denne perfekt!

2. På andreplass kommer vannkokeren fra KitchenAid Artisan

Fordeler

 • God brukervennlighet
 • Flott design

Ulemper

 • Høy pris

Spesifikasjoner

Mer om KitchenAid Artisan

Nummer to i testen om den beste vannkoker er Kitchenaid. Med sin design og funksjonalitet hadde den tronet førsteplassen, men den høye prisen gjør at vi legger den på andreplass. Dette er luksus varianten i vår best i test.

I vår vannkoker test skiller denne seg helt klart ut på funksjonalitet. Den har flere analoge og digitale displayer og dessuten brytere som er brukervennlige. Den kan ta litt mye plass på kjøkkenbenken, men ser til gjengjeld stilig ut.

Dette er et opplagt valg for den som setter både design og funksjonalitet i første rekke, og som gjerne vil bruke litt ekstra penger på kvalitetsprodukter. Dersom du ikke er så nøye på dette, kan det være bedre å velge en rimeligere variant i denne testen av vannkokere.

3. På tredjeplass kommer vannkokeren fra Emerio 1,7 liter

Fordeler

 • Rimelig pris
 • God funksjonalitet
 • Justerbar temperatur fra 40 -100 grader
 • “Hold varm” funksjon

Ulemper

 • Kun tilgjengelig i rustfritt stål

Spesifikasjoner

Mer om vannkoker fra Emerio

Dette er en vannkoker som egner seg godt for den som setter brukervennlighet i første rekke. Designmessig er den kanskje ikke noen vinner på utseende, men formen er praktisk og den tar ikke mye plass. Hvis det er viktigst, passer det godt!

Vannkokeren er også svært billig i pris. Den er laget i stål og har digitalt display. Takket være en hold varm-funksjon holdes vannet varmt en viss tid. Dette er en vannkoker som er både praktisk og enkelt å ta i bruk.

Vannkokeren inneholder også utvendige temperaturindikatorer. Bunnplaten er skilt og den inneholder ledningsrulle. Den er effektivt og varmer vannet opp hurtig.

4. På fjerdeplass kommer vannkokeren fra Eva Solo

Fordeler

 • Fin til servering
 • Enkel å bruke

Ulemper

 • For få funksjoner

Spesifikasjoner

Mer om Eva Solo

Testens vakreste vannkoker må være modellen fra Eva Solo. Prisen er midt på treet og designet er verdt å betale ekstra for. Vannkokeren ser fin ut både på kjøkkenbenken og på stuebordet. Den er stillegående og av-knappen lyser mens vannet varmes opp.

Den har et praktisk håndtak og dette kommer godt med, da toppen av vannkokeren kan bli litt varm når vannet er ferdig kokt. Dette er en vannkoker som ikke inneholder noen smarte funksjoner, så det er først og fremst det estetiske du betaler mer for her.

5. På femteplass kommer vannkokeren fra Philips HD9350/90

Fordeler

 • Budsjettvinner!
 • Enkel og grei
 • Lav pris

Ulemper

 • Mangler noen funksjoner
 • Ikke spesielt pen

Spesifikasjoner

Mer om Philips HD9350/90

Dette er en praktisk og enkel vannkoker som kan kjøpes for en lav pris. Den inneholder alle de mest nødvendige funksjonene og er helt fin å ta i bruk for alle og enhver. Den passer godt inn i kjøkkenets hverdagsaktiviteter.

Dette er en vannkoker for deg som ikke nødvendigvis setter design eller avanserte funksjoner i første rekke. Den er ikke den vakreste i vårt utvalg og mangler en del funksjoner. For eksempel blir vannkokeren også helt varm på utsiden når vannet er ferdig kokt.

Kjøpguide – Velg riktig vannkoker

Hvilken vannkoker som er riktig å velge vil variere fra person til person. Noen setter pris i fokus, andre funksjonalitet og utforming. Tenk over hva du skal bruke den til før du kjøper den.

Det finnes en rekke ulike varianter på markedet, og de varierer både i utseende, kvalitet og pris. Det er ikke alltid dyrt betyr bra, så undersøk gjerne produktbeskrivelsen i tillegg til utseende.

Praktisk

Vannkokeren bør være enkel å ta i bruk. Den bør ikke ha funksjoner som er for avanserte å forstå. Hvilke funksjoner den inneholder bør tilpasses hverdagslig bruk. Dersom du ikke trenger den

til annet enn å koke et par kopper te om dagen, så trenger du heller ikke bekoste den i så stor grad. Vannkokeren bør også være enkel å oppbevare der du velger å ha den.

Finn best i test vannkoker hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test vannkoker hos oss på Testjakt.no!

Gode funksjoner

Noen setter høye krav til funksjonalitet. Da kan det være en god idè å sette seg inn i produktbeskrivelsen før du kjøper vannkokeren. Ikke la deg lure

av fancy design dersom det er funksjonaliteten du egentlig er ute etter. Noen av de vakreste vannkokerne selges for høyere priser, men det er ikke grunnet funksjonsnivå, men design.

Pen å se på

Dersom du ønsker en vannkoker som kan brukes både til å koke vann og til servering etterpå, bør design og utforming stå i første rekke når du velger.

Å velge vannkoker etter design og utforming kan også være et praktisk valg å ta, da du ikke trenger både vannkoker og serveringskanne. Du får 2 i 1.

Når trenger du å bruke en vannkoker?

I vår vannkoker best i test har vi rangert 5 ulike varianter. Formålet er å hjelpe deg på veien, og derfor har vi også valgt modeller til ulik smak og bruk. Noen bruker vannkokeren kun til et par kopper te om dagen. Andre velger også å bruke den til servering. Vannkokeren kan også gi vann til matlaging et raskt oppkok.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 28/08/2023 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test