Beste Toning For Hårets Nye Farge (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken toning for håret som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Hårtoning er et fargepigment du kan bruke når du ønsker forandring, glans, dypere toner eller rett og slett bare en oppfriskning av håret. En toning sliter ikke ut håret slik en permanent farge kan gjøre, dessuten toner det håret hjemme selv og fargen blekner så etter vask. Ulike nyanser varer i forskjellig lang tid, en holdbarhet på ca 20-25 vask er mest vanlig.

Hvilken toning for ditt hår er best?

Når du velger hårtoning, er det et par ting det er greit å huske på. Du bør undersøke fargens dekningsgrad og holdbarhet, samt hvilke pleiende egenskaper den har. Her vil vi fokusere på:

1. Vinner og best i test ble Schwarzkopf Chroma ID Professional Toning

Fordeler

 • Skader ikke håret
 • Gir et jevnt resultat
 • Vasket ut

Ulemper

 • Prismessig litt høyere

Spesifikasjoner

Mer om Schwarzkopf Chroma ID Professional Toning

Chroma ID Professional Toning fra Schwarzkopf er en hårtoning som du enkelt kan bruke hjemme for å tone håret, friske opp din nåværende hårfarge eller dekke grått hår. Toningen er pleiende og vaskes gradvis ut av håret. En toning er mye skånsommere mot håret sammenlignet med en permanent farge, som derfor må vokse ut.

Dette er en hårfarge som ikke skader håret når du bruker det. Den har en Low Salt-teknologi som gir meget god pigmentering i hårstrået, som igjen gir perfekte jevne fargeresultater.

Hårtoningen kommer i en flaske med pumpe og inneholder 500 ml. Du bør påføre fargen jevnt i det nyvaskede håret ditt, deretter håndkletørke det og børste gjennom slik at nyansen blir jevnt fordelt. Vil du bare friske opp håret skal det virke i 10 minutter, ønsker du sterkere farge, la det sitte i opptil 20 minutter. Husk å bruke vernehansker.

2. På andreplass kommer Wella Professionals Color Touch

Fordeler

 • Intensiv toning som dekker
 • Pleie
 • Mange fine farger
 • Mye billigere enn et besøk til frisøren

Ulemper

 • Små hansker inkludert

Spesifikasjoner

Mer om Wella Professionals Color Touch

Color Touch fra Wella er en intensiv fargetone som både pleier og gir en blank og slitesterk farge. Den har en dekning på minst 50 %, noe som betyr at selv folk med grå hår kan bruke den med flotte resultater. Toningen inneholder Keratin Liquid, som virker strukturutjevnende.

Å bruke en intensiv fargetone er mye mer omsorgsfull enn å bruke en permanent farge. Wellas Color Touch inneholder blant annet naturlig bivoks, som er pleiende og gir en superfin glans til det nytonede håret. Toningen varer opptil 24 vask, avhengig av produktene og hårets initiale tilstand. Med en toning kan du ikke gjøre håret lysere, bare endre tonen i samme grad av lyshet eller gå for mørkere toner. Å bruke en toning i en farge som ligner på din naturlige gjør at håret føles 63 % mer glansfullt.

3. På tredjeplass kommer Revlon Young Color Excel

Fordeler

 • Pleier håret
 • Uten ammoniakk
 • Naturlige nyanser

Ulemper

 • Litt dyrere

Spesifikasjoner

Mer om Revlon Young Color Excel

Young Color Excel fra Revlon er en hårtoning helt uten ammoniakk som er spesielt utviklet for å gi deg myke og harmoniske farger. Frisker opp håret på en skånsom og forfriskende måte.

Hårtoning fra Revlon har en mild formel og inneholder flere pleiende ingredienser. Den beskytter og gir næring til håret og sluttresultatet er fint, mykt og skinnende hår.

Hårfargen kommer i en boks med en flaske og en tube som skal blandes før påføring. Den er nok til to behandlinger siden den har to stykker YCE Energizer (3%) og 70 ml farge. Toningen bør påføres før sjampo og kan sitte i 5-10 minutter for et nøytralt resultat og opptil 20 minutter for et sterkere resultat. Bruk plasthansker når du påfører produktet.

Kjøpeguide – Velg riktig hårnyanse

Siden en hårfarge ikke er permanent farge, men vaskes ut etter bruk, må du tone noen ganger i året hvis du vil beholde fargen. Velg en mild og mild nyanse som pleier håret ditt.

Det er ingen grunn til å bekymre deg for at håret ditt blir skadet av en hårfarge. En toning av god kvalitet farger ikke bare håret, men gjør det også mykere og mer skinnende. Så det er ren pleie for håret å tone det hvis du bruker en hårtone av god kvalitet med en nyanse som passer håret ditt.

Det skal ikke skade eller forårsake slitasje på håret

Siden en hårfarge ikke er permanent farge, må du fargetone noen ganger i året hvis du vil beholde fargen. Velg en mild og mild nyanse.

Dette for å unngå unødvendig skade på håret ditt. En toning av god kvalitet farger ikke bare håret, men gjør det også mykere, blankere og skaper en dybde i fargen som er vanskelig å oppnå med din naturlige nyanse.

Finn best i test toning for håret hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test toning for håret hos oss på Testjakt.no!

Velg riktig nyanse

Hvis du er mørkhåret, kan du ikke tone håret til blondt. Du bør velge en nyanse som ikke er for forskjellig fra din naturlige hårfarge. Hvis du ønsker å gjøre håret lysere eller blondere, bør du bruke blekemiddel.

Det samme gjelder nyanser i for eksempel rødt, blått og grønt. Du vil få svært forskjellige resultater avhengig av om du er naturlig mørk eller lys.

Når trenger du å bruke en hårtoning?

Du kan bruke en hårfarge når du vil friske opp fargen på håret ditt. Du kan sjekke forskjellige best i test-produkter for å finne et merke som passer deg. Det kan være greit å bruke en dyprensende sjampo før du legger en toning. Da minimerer du risikoen for ujevn farge eller annen misfarging. Det er også viktig at håret er helt fritt for hårspray og andre stylingprodukter. Har du gamle fargerester i deler av håret, kan fargetoningen se annerledes ut der sammenlignet med de delene av håret hvor det eventuelt er ufarget. Hvis du er usikker, kan du alltids prøve å tone en liten løkke først.

En hårtoning inneholder flere pleiende stoffer som er bra for håret ditt. Noen hårfarger kommer i sterke farger mens andre er i mer naturlige nyanser.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test