Beste SUP-Brettene For Store Eventyr (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke sup brett som er best i test ifølge vårt testpanel!

SUP eller Stand Up Paddle-board som det egentlig heter, har de siste årene vokst til en av de mest populære vannsportene rundt om i verden. Denne unike og morsomme aktiviteten kombinerer balanse, styrke og ro. Mange synes det er nærmest meditativt å kunne utforske våre farvann, hav, innsjøer og vann, helt uten motorstøy. Sentralt i denne spennende sporten og aktiviteten er SUP-brettet – en stabil og allsidig plattform som transporterer deg ved hjelp av en åre.

SUP tilbyr en komplett treningsøkt for hele kroppen. Ved å balansere på brettet og bruke padleåren trener du styrke, utholdenhet og fleksibilitet samtidig som du tilbringer tid utendørs og nyter stillheten i havet. I artikkelen vår har vi samlet SUP-en med best i testrangeringer, gode anmeldelser og fornøyde brukere. Nedenfor kan du lese mer om disse fantastiske brettene før du tar ditt valg. Ikke glem redningsvesten!

1. Vinner og best i test ble Aqua Marina Breeze SUP

Fordeler

 • Oppblåsbar og kan transporteres og oppbevares i en ryggsekk
 • Det er ringer på brettet hvor du kan feste alt utstyr
 • Padle, pumpe og reparasjonssett inkludert
 • Solid og stabil

Ulemper

 • Må ikke utsettes for veldig lang eksponering i solen da varmen kan få luften i SUP-en til å utvide seg

Spesifikasjoner

Mer om Aqua Marina Breeze SUP

Vekk din indre eventyrer med Leaf SUP, et oppblåsbart stand-up paddleboard fra Arctic Tern! Dette fantastiske brettet er alt du trenger for å ta dine første skritt inn i stand-up-padlingens verden og utforske naturen fra vannet.

Leaf SUP er enestående med sine allsidige funksjoner og robuste design. Den er laget for å gi deg den perfekte allround-opplevelsen. Med sin enkle oppblåsbare konstruksjon og oppbevaringsryggsekk er den lett å ta med hvor som helst.

En av de største fordelene med Leaf SUP er det praktiske tilbehøret som følger med i pakken. Du får en avtagbar finne, som gir deg ekstra stabilitet når du glir over vannoverflaten. En ryggsekk for oppbevaring tilbys også, som er den ultimate løsningen for å bære og oppbevare alt praktisk. Et reparasjonssett følger også med og en åre slik at du kan styre SUP-en din dit du vil.

Fire D-ringer med elastiske snorer lar deg enkelt sikre utstyret eller feste et komfortabelt sete hvis du vil ta en pause og nyte stillheten i naturen. Med Leaf SUP er det ingen grense for hva du kan utforske og oppleve.

Å blåse opp brettet er enkelt og enkelt med den medfølgende pumpen. Anbefalt trykk er opptil 15 PSI for optimal ytelse, slik at du kan være sikker på at brettet holder formen og gir deg en best mulig padleopplevelse.

Avslutningsvis er Leaf SUP fra Arctic Tern et uslåelig valg for alle som vil inn i stand-up-padlingens verden. Med sin imponerende stabilitet, allsidige tilbehør og brukervennlige design, vil dette brettet bli din trofaste følgesvenn på alle dine eventyr. I tillegg er prisen helt rimelig og brukere har lagt igjen mange positive anmeldelser etter kjøpet.

2. På andreplass kommer Bestway Hydro-Force Panorama Set Padlebrett

Fordeler

 • Titthull lar deg se vannet under deg
 • Oppblåsbar
 • Bred modell som er stabil og sikker, passer godt for nybegynnere

Ulemper

 • Noe høyere pris

Spesifikasjoner

Mer om Bestway Hydro-Force Panorama Set Padlebrett

Den oppblåsbare Hydro-Force Panorama Set padlebrettet fra Bestway tar deg med på et eventyr som overgår forventningene. Dette utrolige padlebrettet er utstyrt med en gjennomsiktig titthull som gir deg muligheten til å utforske verden under overflaten mens du glir over vannet.

Settet leveres komplett med alt du trenger for en komfortabel og spennende padleopplevelse. Den justerbare aluminiumspadleåren lar deg tilpasse den til din høyde og padlestil, noe som øker komforten og ytelsen din. I tillegg inkluderer settet en kraftig håndpumpe som gjør oppblåsingen enkel og rask.

Settet inneholder også en ryggsekk, noe som gjør det enkelt å transportere utstyret ditt til og fra vannet. En finne er også inkludert for å forbedre manøvreringsevnen din på vannet.

Det er viktig å merke seg at dette padlebrettet er CE-merket, noe som garanterer at det oppfyller europeiske sikkerhetsstandarder og er laget med tanke på høy kvalitet og holdbarhet.

Oppsummert er Bestway’s oppblåsbare Hydro-Force Panorama Set padlebrett det perfekte SUP-brettet for deg som er nybegynner. Det er bredt og stabilt, og for mindre passasjerer kan til og med barnet bli med uten problemer, eller hvorfor ikke hunden?

3. På tredjeplass kommer Arctic Tern Gotland SUP

Fordeler

 • Tilgjengelig i 2 farger
 • Pumpe, ryggsekk, padle, etc. er inkludert
 • Stabil og enkel

Ulemper

 • Ikke noe vesentlig bortsett fra at den ikke tåler veldig lenge i sterk soleksponering da den består av luft

Spesifikasjoner

Mer om Arctic Tern Gotland SUP

Gotland SUP fra Artic Tern er den ultimate følgesvennen for vannsportelskere! Denne oppblåsbare SUP-en kommer med alt du trenger for en flott opplevelse på vannet. Med den medfølgende pumpen er det enkelt å blåse opp eller tømme brettet raskt. Dens relativt lange lengde og lave vekt gir en stabil følelse i vannet og gjør den utrolig brukervennlig.

Praktiske D-ringer med elastisk snor gir sikker oppbevaring av utstyret ditt eller feste et komfortabelt sete hvis du foretrekker det. Gotland SUP kommer med et anbefalt trykk på maks 15 PSI for optimal ytelse.

Pakken inneholder alt du trenger for en komplett opplevelse: et SUP-brett, et reparasjonssett for ekstra sikkerhet, en padleåre, en ryggsekk for enkel transport, en pumpe for rask oppblåsing, en finne for stabilitet og en snor for å holde deg trygg. Med Gotland SUP er du klar til å erobre vannet og skape minneverdige øyeblikk!

Kjøpeguide – Hva er SUP og hva står SUP for?

SUP står for “Stand Up Paddleboarding”. Det er en vannsport hvor man padler på et surfelignende brett ved hjelp av en padleåre. Aktiviteten er en kombinasjon av surfing og padling og har blitt stadig mer populær over hele verden.

Padleren står oppreist på brettet og bruker åren til å drive seg frem på vannet. Det er vanlig å padle på stille vann som innsjøer, elver eller rolige havområder, men det er også mulig å bruke SUP-brettet til å surfe i bølger dersom du har nok erfaring.

SUP har tiltrukket seg både mosjonister og entusiaster i ulike aldersgrupper, da det er relativt enkelt å lære og gir mulighet til å nyte naturen og vannet på en unik måte. Som en allsidig aktivitet brukes SUP også til trening, yoga på vannet og til å utforske vanskelig tilgjengelige steder langs kystlinjer og elver.

Finn best i test SUP hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test SUP hos oss på Testjakt.no!

Hvilket SUP-brett å velge?

Velg et brett som passer ditt erfaringsnivå, kroppsvekt og vannet du har tenkt å padle. Større brett gir mer stabilitet, mens smalere brett er raskere. Nybegynnere bør investere i bredere brett for bedre balanse og enklere padling. Et enklere brett kan også brukes av hele familien, både voksne og barn. Noen hunder har også vist stor takknemlighet når de får gå tur en varm sommerdag.

Hvilket materiale er SUP-brett laget av?

SUP-plater lages vanligvis i tre hovedmaterialer: hardplast, oppblåsbar og epoksy/glassfiber. Hardplastplater er holdbare, men mindre bærbare, mens oppblåsbare plater er enkle å transportere, men kan være mindre stabile. Epoksy/glassfiberplater gir god ytelse, men kan være dyrere.

Padle for SUP

Padlen er en viktig del av utstyret. Velg en åre laget av lett materiale som passer din høyde og padlestil. Justerbar lengde er praktisk hvis flere personer med forskjellig høyde skal bruke samme åre.

Sikkerhetsutstyr

Husk å alltid bruke en sikkerhetsline (ankerline) som fester deg til brettet. Bruk redningsvest for personlig sikkerhet, spesielt hvis du padler i åpent vann eller hvis du ikke er en sterk svømmer. En fløyte kan også være nyttig i nødstilfeller. Bruker du redningsvest er det som regel en tilhørende fløyte. Padler du nær stranden kan du klare deg uten redningsvest hvis du er en god svømmer, dette er opp til hver enkelts egen vurdering. Husk at du kan falle og slå hodet i brettet, da kan en redningsvest være livsviktig!

Oppbevaring og pakking om bord

Hvis du planlegger å ta med ting som en vannflaske, kaffe, solkrem eller en vanntett pose for verdisaker, sørg for at brettet har fester eller strikk for å holde ting på plass.

Transportere

Tenk på hvordan du skal frakte brettet til vannet. Oppblåsbare brett er lettere å transportere i bag eller ryggsekk, mens plater av hardplast kan kreve takstativ eller tilhenger. Velg et brett som passer din livsstil og som du kan lagre i vinterhalvåret.

Sammendrag

SUP har blitt ekstremt populært av flere grunner. Enkelheten gjør det til en sport som krever minimalt med læring, du trenger ikke være ekspert på padling eller surfing. Både barn og voksne kan gjøre aktiviteten og tiden i naturen med morsomme og lekne aktiviteter sammen er verdt mye.

En annen stor fordel er treningsaspektet, du styrker balansen, trunkmusklene og trener armene når du padler sup. Mange foretrekker å kombinere sup med andre flotte aktiviteter som fisking, yoga og camping.

Vi i Testjakt kan anbefale en oppblåsbar sup til deg som skal kjøpe din første sup. Modellen er både enkel å bruke og fleksibel å transportere og oppbevare. Hvor mye luft du bør pumpe inn i suppa er alltid inkludert i instruksjonene for brettet. Alle modellene i vår best i sup-test inkluderer en pumpe.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 26/02/2024 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test