Beste Spikerpistoler For Pro Og Hobby (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke spikerpistoler som er best i test ifølge vårt testpanel!

En spikerpistol er et håndholdt verktøy som alle burde ha i sitt verksted. Den bruker elektrisitet, trykkluft, fjær, gass eller en liten eksplosiv ladning til å skyte ut spiker. Den kan brukes til litt forskjellig, men i hovedsak kan den brukes til å erstatte hammeren. Spikerpistolen er mye mer presis enn en hammer og de fleste profesjonelle foretrekker den.

En god spikerpistol er kraftfull, men fortsatt enkel å bruke. Den må også være trygg og komfortabel for deg. Dersom du skal til innkjøp av en er det mye du må tenke på da det er mye forskjellig på markedet. Den finnes spikerpistoler i alle forskjellige størrelser og fasonger, og med mange forskjellige funksjoner.

De 4 beste spikerpistol på markedet

Det er en rekke gode spikerpistoler på markedet, og det er stor variasjon i både pris og funksjoner. Her skal vi ta for oss fire forskjellige av de aller beste. DCN662D2-QW Dewalt spikerpistol er den som kommer ut på topp, den er kraftig, middels budsjett og har mange andre gode funksjoner. Og for deg som ønsker å gjøre en skikkelig investering er HN120 MAX Spikerpistol verdt å sjekke ut. PSN50NP Pasolde Spikerpistol og CN 15/65 Essve Spikerpistol er også gode kandidater.

1. Vinner og best i test ble spikerpistolen fra Dewalt DCN662D2-QW

Fordeler

 • Mekanisk drevet
 • Ergonomisk utformet
 • Leveres med oppbevaringskasse

Ulemper

 • Litt dyr
 • Litt lite magasin

Spesifikasjoner

Mer om Dewalt DCN662D2-QW

Denne spikerpistolen fra Dewalt er kraftig og funksjonabel. Den er utformet meg deg i tankene, og laget for at du skal kunne bruke den på mest mulig komfortabel og praktisk måte. Dette blir selvsagt ordnet uten at det går på bekostning av funksjon. Dette er en spikerpistol som er ergonomisk utformet og relativt lett og liten.

Den kommer med sekvensinstillinger som gjør at du kan skyte så mye som opptil fire spiker i sekundet. Dette er en mekanisk drevet spikerpistol, og den går ikke på gass. Dette betyr at den er billigere i drift og at det fungerer godt også i lavere temperaturer.

2. På andreplass kommer spikerpistolen fra MAX HN120

Fordeler

 • Kraftig
 • Kan brukes på stål og betong

Ulemper

 • Dyr pris
 • Litt tung

Spesifikasjoner

Mer om MAX HN120

Dersom du er på leting etter en skikkelig god spikerpistol og du er klar for å gjøre en investering, er denne spikerpistoler fra Max kanskje riktig for deg. Den er litt dyr, men dette er en investering som varer lenge og som kommer til å lønne seg. Du får det du betaler for.

Det er en kraftig spikerpistol som scorer høyt i test. Du kan bruke spiker av stor variasjon. Den klarer å spikre tre og metalldetaljer i både betong og stål, det sier en del om hvor kraftig denne er. Den er rask, sikker og enkel å bruke.

3. På tredjeplass kommer spikerpistolen fra PASLODE PSN50NP

Fordeler

 • Enkel å bruke
 • Slår spikeren i flere slag

Ulemper

 • Lite magasin
 • Litt stor

Spesifikasjoner

Mer om PASLODE PSN50NP

Dette er en spikerpistol fra Paslode som er 34 grader vinkel og for spiker på 40 til 50 mm. Den er kraftfull, men fortsatt ganske lett og liten. Siden det er såpass lett og liten er det enklere å bruke den på steder som kan være litt vanskelig å komme til.

Denne er spesielt godt egnet for å jobbe med spikring av byggbeslag. Den er også laget med teknologi som gjør at spikeren blir slått i flere slag hvilket igjen minsker faren for rikosjett. Den er altså både effektiv og enkel å bruke. Hva mer kan man ønske seg fra en spikerpistol?

4. På fjerdeplass kommer spikerpistolen fra ESSVE CN 15/65

Fordeler

 • Stort magasin
 • Kommer med vernebriller

Ulemper

 • Litt dyr
 • Litt mye bråk

Spesifikasjoner

Mer om ESSVE CN 15/65

Dette er også en spikerpistol for deg som er klar for å oppgradere til profesionelt utstyr. Den koster litt, men prisen er hva du får. Du får høy kvalitet og den leverer profesjonelle resultat. Den er kraftig og enkel å justere til det bruket du trenger.

Denne spikerpistolen er spesielt godt egent til sammenfuging av trekonstruksjoner. Den er enkel å bruke og med sitt gummibelagte håndtak er den utformet med ekstra fokus på din komfort. Dette er en spikerpistol laget for både inne- og utebruk og den har til og med en justerbar beltekrok.

Hvordan kjøpe rett spikerpistol

Når du skal kjøpe deg en ny eller kanskje din første spikerpistol kan det være overveldende, det er mye forskjellig på markedet og mye å tenke gjennom. Du er først og fremst nødt til å tenke gjennom hva du skal bruke den til.

Når du har tenkt gjennom hva du skal bruke den til kan du finne ut hvilke funksjoner og kvaliteter som er viktigst for deg. Noen ting å tenke gjennom er brukervennlighet, hvilken vinkel du trenger og hvor mye kraft du trenger at den har.

Den bør være enkel å bruke

Det er ikke vist å kjøpe det beste og dyreste på markedet hvis du ikke får til å bruke det. Det er viktig å velge en spikerpistol som er innen dine ferdigheter eller i hvertfall ikke så langt over dem.

Dersom du er helt nybegynner bør du legge fokuset på at den skal være enkel å bruke, mens dersom du er mer erfaren og komfortabel med å bruke spikerpistoler kan du legge er vekt på andre ting og flere forskjellige kvaliteter.

Finn best i test spikerpistoler hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test spikerpistoler hos oss på Testjakt.no!

Velg en spikerpistol med riktig vinkel for ditt bruk

En spikerpistol kommer med alt fra en 90 graders rett vinkel til en 15 graders vinkel. Når du skal finne ut hvilken vinkel du trenger er du nødt å se på hvor du skal bruke den.

Skal du bruke den på steder hvor det er vanskelig å komme til, må du velge en med mindre vinkel. Spikerpistoler med mindre vinkler er ofte de mest populære av akkurat denne grunnen, de kommer til flere steder.

Kraft

Igjen kommer det tilbake til at du må se på din egen erfaring og hva akkurat du trenger spikerpistolen til. Når du vet det kan du finne ut hvor kraftig du trenger at den skal være.

Her må du tenke gjennom hvilket materiale som skal spikres, hvor mange spikre som skal inn og hvor lenge den skal brukes i strekk og ofte du tror du kommer til å trenge å bruke den.

Når trenger du å bruke en spikerpistol?

Selv on en spikerpistol kun gjør en ting, den skyter ut spiker, så kan dette brukes i mange forskjellige situasjoner og på mange forskjellige materialer. Derfor er det viktig at du velger en som er best i test for akkurat det du trenger den til.

En spikerpistol kan brukes på både treverk, betong, stål ,mur og andre materialer. Du kan bruke de til å feste sammen forskjellige materialer, for eksempel feste lister eller kledning. I hovedsak vil en spikerpistol erstatte arbeid før gjort av en hammer.

Ofte stilte spørsmål

Hva betyr vinkelen på spikerpistolen?

Vinkelen bestemmer i hvilken vinkel spikeren blir skutt ut og dette viser hvor lett det er å komme til steder. Jo mindre vinkel jo lettere er det å komme til i kriker og kroker.

Hva bør man tenke på med tanke på sikkerhet?

Når du skal kjøpe deg en spikerpistol er det viktig at du tenker gjennom sikkerhet, det er mye som kan gå galt. Du bør skaffe deg nødvendig beskyttelses utstyr som vernebriller, og du må alltid bruke verktøyet på korrekt måte.

Hva er forskjellen på elektrisk, lufttrykk og gass drevet?

En drevet av lufttrykk vil i de fleste tilfeller være det mest effektive, mens de som er drevet av elektrisistet er ofte mindre og enklere å bruke, her handler det mest om dine egne behov.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 25/12/2023 •  8 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test