Beste Solbriller For Barn (Best i Test 2023)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke solbriller for barn som er best i test ifølge vårt testpanel!

Det er lett å glemme å beskytte barnas øyne mot solens farlige stråler. Siden barnas øyne er mer følsomme enn voksnes, er solbriller spesielt viktige. Barneøyne har en linse som er mer biologisk aktiv, og den slipper derfor også gjennom større mengder UV-stråling enn linsen til en voksen/eldre person gjør. Med et par solbriller kan du som forelder sørge for at ditt barns øyne er skikkelig beskyttet.

Hvis barnas øyne blir utsatt for solens farlige stråler i ung alder uten beskyttelse, kan det føre til synsproblemer i voksen alder. Det er derfor viktig å sørge for at barna bruker gode solbriller til barn.

Hvis vi voksne opplever solstrålene og lyset utenfor som forstyrrende, opplever nok barn den samme følelsen. Barna har imidlertid ikke mulighet til å uttrykke seg på samme måte, det er vår plikt å hjelpe dem. Gjør barnets øyne en tjeneste og beskytt det mot solen med et par solbriller tilpasset barn.

1. Vinner og best i test ble solbrillene for barn fra Reima Surffi

Fordeler

 • CE-sertifisert
 • Glass som beskytter mot UVA og UVB
 • Kommer i friske farger

Ulemper

 • Passer kun de minste barna mellom 0-4 år
 • Oppfattes noe små i størrelsen

Spesifikasjoner:

Mer om solbrillene for barn fra Reima Surffi

Dette er et par svært funksjonelle solbriller til små barn. Solbrillene fra Reima Surffi er med på å beskytte effektivt mot skadelig solstråling. De har en enkel og god passform som gjør at de sitter godt og tett på barnets ansikt. Dette resulterer i at skadelige solstråler ikke trenger gjennom over eller under rammen på solbrillene.

Når du skal velge et par solbriller til barnet, er du nødt til å velge et par som beskytter barnets øyne. De er svært sensitive mot sol. Solbrillene har polariserte speilglass som anbefales til barn mellom 0 og 4 år. De beskytter både mot stråler av typen UVA og UVB.

I tillegg til dette er også solbrillene CE-sertifisert og fås i flere ulike fargekombinasjoner. Dette gjør at det skal godt gjøres å ikke finne en farge som ikke barnet ditt vil elske. Solbriller fra Reima kommer også med en praktisk oppbevaringspose for å beskytte glassene mot riper og smuss.

Reima Bayou solbriller er gode på pris, gir økt følelse av kvalitet og oppleves lette på ansiktet. Dette skyldes at brillene er laget av det svært lette materialet polypropen som gjør at de sitter lett og godt over neseryggen. I tillegg har de en lett buet form på brillearmene som former seg godt rundt hodet til barnet.

2. På andreplass kommer solbrillene for barn fra Julbo Kids’ Walk Spectron 3

Fordeler

 • Forskjellige farger
 • Passer perfekt
 • Moderne rund form

Ulemper

 • Passer for alderen 1-4 år

Spesifikasjoner

Mer om solbrillene for barn fra Julbo Kids’ Walk Spectron 3

Du som er ute etter det aller beste for å beskytte barnets øyne bør investere i Julbo Kids’ Walk Spectron 3 solbrille. Et utmerket valg for barn i alderen 1-4 år! Disse solbrillene er utstyrt med Spectron 3-glass som gir optimal beskyttelse og høykvalitetsoptikk for barnets øyne.

Det første som imponerer er at disse barnesolbrillene kan brukes med stropp. Dette gjør at solbrillene kan festes til barnets hode og forhindrer at de går tapt under lek og aktiviteter. Ingen bekymringer om å miste disse solbrillene!

Designet er også veldig smart med sine buede stenger. Den gir en ergonomisk profil som gir et utmerket grep rundt ansiktet og hodet. Barnet kan løpe, hoppe og utforske omgivelsene uten at solbrillene glir av. Det gir både barnet og foreldrene en følelse av trygghet og komfort.

For å beskytte barnets øyne mot uønskede lysstråler er det også små sideskjold på solbrillene. Disse beskytter mot sterkt lys og gir ekstra sikkerhet for barnets sensitive øyne. Med disse solbrillene kan barnet nyte utendørsaktiviteter uten å bli blendet eller utsette øynene for skadelig lys.

Avslutningsvis vil vi anbefale Julbo Kid’s Walk Spectron 3 solbrille, med optimal beskyttelse, høykvalitetsoptikk og smarte funksjoner som avtagbar stropp, buede stenger og små sideskjold, barnet er i stand til å beskytte øynene selv i virkelig sterkt sollys.

3. På tredjeplass kommer solbrillene for barn fra Wo Am

Fordeler

 • Stilig
 • Fine farger
 • Beskytter mot UV-stråler

Ulemper

 • Er ikke uknuselige

Spesifikasjoner

Mer om solbrillene for barn fra Wo Am

I vår test valgte vi å ta med et par solbriller fra Wo Am. Barn har det ofte best hvis de ikke føler at de bruker solbriller i det hele tatt. Dette paret er superlett, laget av polykarbonat.

De beskytter både mot solens farlige UVA- og UVB-stråler og gir et behagelig lys som gjør det lettere for barnet å se når det er veldig lyst ute. Solbrillene er laget i Frankrike og blir ofte nevnt av foreldre, brukere og i tester takket være deres moderne og tøffe design. Den runde passformen gjør dem også veldig behagelige å ha på. Vi setter pris på at de finnes i forskjellige farger og også i flere størrelser å velge mellom, 0-2 år, 2-4 år eller 4-6 år.

God passform er viktig når du skal velge solbriller

Når du skal velge deg ut solbriller til ditt barn er det viktig at du finner solbriller som passer. En brille som ikke sitter godt på nesen og som dekker øynene til barnet, har heller ingen hensikt.

Derfor kan det være lurt å finne en solbrille som har mulighet for å feste med strikk. Dette gjelder særlig de yngste barna. Da sitter solbrillen godt og du som forelder behøver ikke å sette solbrillene på plass hele tiden.

Velg briller med linser som beskytter

Et barns øyne er fremdeles i utvikling. Derfor er det viktig at barnet øyne blir beskyttet så godt de kan mot skadelige solstråler av typen UVA, UVB og UVC.

Dette er skadelige stråler fra solen som i verste fall kan gi barnet langvarige skader som vil følge dem livet ut.

Sørg derfor for at du alltid sjekker merkingen på solbrillene før du kjøper disse. En solbrille bør være merket med CE. Da vet du at de beskytter mot UVA – stråler og UVB – stråler.

Finn best i test solbriller til barn hos oss på Testjakt.no
Finn best i test solbriller til barn hos oss på Testjakt.no

Velg solbriller av materialer som holder

Det kan være fort gjort å velge solbriller som ser fine ut, uten å tenke på hva de er laget av.

Velg solbriller som er laget av et materiale som holder. Husk at de skal brukes av små barn. Disse faller og slår seg, og da kan det også være at solbrillene får seg en skramme.

Du kjøper en solbrille, ikke for at den skal vare livet ut, men for at den skal beskytte på hver eneste tur. Da er det kjedelig at de blir ødelagte etter kort tids bruk.

Velg solbriller som barnet selv vil bruke

Som voksen vet vi hvor viktig det er for banet at det bruker solbriller. Dette er derimot ikke like lett for barnet å forstå. Du bør derfor finne solbriller som taler til barnet.

Om du gir barnet noen alternativer å velge mellom, vil sannsynligheten for at barnet ønsker å bruke solbrillene øke.

En solbrille som sitter godt, ser fine ut og barnet liker dem, er det mer sannsynlig at barnet også blir beskyttet og forblir beskyttet mot skadelige stråler.

Når bør et barn få sine første solbriller?

Det er lett å tenke at et barn ikke nødvendigvis trenger solbriller – at det bare er snakk om et uttrykk for mote eller best i test. Barn har mer behov for solbriller enn voksne. Når barnet blir født og frem til det blir ganske mange år, utvikler øynene seg.

Jo yngre barnet er, desto mer ømfintlig er øynene til barnet mot skadelig stråling. Dette er stråling som i verste fall kan skade øynene til barnet permanent om det ikke beskyttes.

Når du skal velge solbriller må du sørge for at de sitter godt, passer over nesen uten å klemme og er merket med CE-sertifisering.

Vanlige spørsmål

Hvor gammel bør barnet være når det skal bruke solbriller?

Det er ingen nedre grense for et barn som skal bruke solbriller. Du må huske på at det er viktig at du tenker over hvor du ferdes med barnet ditt og i hvor stor grad barnet er utsatt for sol. Der det er sol er det også et potensiale for at øynene til barnet blir skadet uten rett beskyttelse.

Hvorfor er det viktig at solbrillene jeg velger har CE-sertifisering?

Dessverre er ikke alle solbriller for barn testet for å beskytte mot skadelige solstråler som UVA og UVB. Om solbrillen du kjøper har en CE-sertifisering kan du være sikker på at solbrillen har blitt testet og beskytter mot skadelig stråling.

Kan jeg kjøpe solbriller til mitt barn på nett eller må jeg innom en optiker?

Det finnes solbriller som både har styrke og ikke styrke. Når du går innom en optiker kan du være sikker på at solbrillene du finner her er CE-sertifiserte. Du vil også kunne prøve solbrillene. En ulempe med å kjøpe solbriller i fysisk butikk er at det er begrensing i utvalget. På nett finnes det et langt større utvalg som kan tiltale barnet ditt mer. Alle produsenter av solbriller plikter å opplyse om CE-sertifisering, også på salg på nett.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 28/08/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test