Beste Smartklokker For Aktive Barn (Best i Test 2023)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke smartklokker til barnet ditt som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Klokke til barn er praktisk av flere årsaker. For det første kan barnet lære seg klokken og bli mer selvstendige ved å selv følge tiden. Velger du en smartklokke kommer den også med flere smarte funksjoner. Blant annet med en barneklokke GPS slik at foreldre kan se hvor barnet befinner seg. Klokken har også flere funksjoner som sidestilles med en mobil.

Denne type mobilklokke barn viser mer enn tiden og følge med på barnets bevegelser. Det er også mulig å ringe med klokken. På den måten kan foreldre og barn ringe hverandre. Klokken kommer også med en SOS-funksjon slik at barnet kan få kontakt med nødetatene ved behov. En barneklokke som byr på mange smarte og nyttige funksjoner. I denne oversikten har vi samlet de beste smartklokker til barn. Dette er klokker som leverer de nødvendige funksjonene som er viktig for en barneklokke.

1. Vinner og best i test ble smartklokken for barn fra Xplora X5

Fordeler

 • Ikke tilgang til sosiale medier
 • Mulighet for å sende melding og ringe
 • SIM-kort er installert

Ulemper

 • Må ha abonnement hos XPLORA
 • Liten skjerm

Mer om Xplora X5

Dette er en smartklokke som virkelig leverer på kvalitet, tjenester og nødvendige funksjoner. Klokken er robust og vannavstøtende, så den kan fint bli med barn på trening og lek utendørs. Foreldre kan ha kontakt med barnet gjennom både telefonsamtaler, meldinger og en X-talk-funksjon som leverer talemeldinger og emojis. En praktisk barneklokke som gjør det enkelt å holde kontakt med barnet.

I tillegg til tekst og tale kommer denne smartklokken med ekstra funksjoner for trygghet. Gjennom tilhørende app kan foreldre sette opp trygge soner hvor barnet kan være. Og beveger barnet seg ut av denne sonen får foreldrene et varsel. I tillegg kan ikke barnet bli ringt av andre enn kontakter som foreldre selv har lagt inn. En løsning som gir en trygg og sikker barneklokke.

2. På andreplass kommer smartklokken for barn fra North 13.5 Active

Fordeler

 • Vanntett
 • Innebygd kamera
 • SMS og tale funksjon

Ulemper

 • Kun garantert funksjon med Telia
 • Tykk

Mer om North 13.5 Active

Dette er en robust og vanntett barneklokke som kommer med flere nyttige smartfunksjoner. Klokken kommer med både søvnmonitor og alarm, kan brukes til å både ringe og sende SMS med, og har et innebygd kamera. Siden klokken er vanntett tåler den å bli med på aktiviteter både ute i regn og i bassenget.

Klokken kobles opp til en egen app, og det er ikke behov for ekstra SIM-kort eller abonnement for å bruke klokken til å ringe eller sende meldinger. I appen kan foreldre også følge med på barnets bevegelser gjennom en GPS i klokken. Dette er en praktisk barneklokke som tåler å bli med barnet gjennom hele dagen uansett aktivitetsnivå.

3. På tredjeplass kommer smartklokken for barn fra Cmee Play Time

Fordeler

 • Fungerer med 4G mobilnett
 • Vekkerklokke og egen skolemodus
 • Fungerer med SIM-kort uavhengig av leverandør

Ulemper

 • Liten lagringsplass for kontakter
 • Intet annet å utsette

Mer om Cmee Play Time

Cmee Play Time er en smart barneklokke som kommer med et stort utvalg av nyttige funksjoner. Klokken kommer med GPS-sporing, muligheter til å ringe og sende meldinger, kamera, vekkerklokke og egen modus for skoletiden. En god klokke som passer perfekt til aktive barn. Klokken er robust, tåler mye lek og høyt aktivitetsnivå, og for en ekstra sikkerhet kan foreldre enkelt følge med på barnets bevegelser.

For økt sikkerhet kan foreldre opprette en egen sikker sone i appen. Hvis barnet beveger seg utenfor denne sonen vil foreldre kunne få varsel om dette. Cmee Play tilbyr også en foreldreapp som gjør innstillinger og kontroll enkelt. Dette er en barneklokke som leverer på høyt nivå og kommer godt ut i vår test. Dette er barnets første mobiltelefon i kompakt format.

Klokken kobles opp til en egen app, og det er ikke behov for ekstra SIM-kort eller abonnement for å bruke klokken til å ringe eller sende meldinger. I appen kan foreldre også følge med på barnets bevegelser gjennom en GPS i klokken. Dette er en praktisk barneklokke som tåler å bli med barnet gjennom hele dagen uansett aktivitetsnivå.

Kjøpsguide – hvordan velge riktig smartklokke for barn

En barneklokke med smartfunksjoner er en praktisk klokke som gjør det mulig for foreldre å følge med på hvor barnet beveger seg gjennom innebygget GPS. Med en smartklokke på armen er det også enklere å få kontakt med hverandre uten en mobiltelefon.

Når du skal gå til innkjøp av smartklokke til barn er det viktig å tenke på sikkerheten. Hvem kan få kontakt med barnet, og hvem kan barnet kontakte selv. Det er også en fordel med en brukervennlig klokke som er enkel å bruke.

God brukervennlighet

Både klokke og app må ha en god brukervennlighet slik at den kan brukes av både barn og voksne. Det viktigste for klokken er et stort display med lettforståelige symboler, synlige bokstaver og enkel tilgang til ulike funksjoner barnet har bruk for.

Appen må i hovedsak være brukervennlig for foreldre. Denne brukes til å legge inn telefonnumre, sette opp et digitalt sikkerhetsnett på kartet og følge med på barnets GPS. Språk spiller en rolle, appen må være forståelig for foreldre uansett morsmål.

Finn best i test smartklokkene hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test smartklokkene hos oss på Testjakt.no!

Nøyaktig GPS i smartklokken

En unøyaktig GPS vil ikke vise hvor barnet er og vil ikke kunne fange opp om barnet beveger seg utenfor sikkerhetssonen. En nøyaktig GPS er det mulig å følge med på barn posisjon ned til noen få meter.

I tilfelle barnet skulle bli borte på vei til eller fra noe er det også viktig med en nøyaktig GPS slik at det er enkelt å finne igjen barnet. En nøyaktighet på 5 meter er å anbefale.

Holdbarhet

Siden klokken brukes av barn vil den bli utsatt for mer bruk enn klokker som brukes av voksne. En hardfør klokke som er vanntett eller beskyttet mot vann har bedre holdbarhet og tåler mer enn vanlige klokker.

Barn har med seg klokken på aktiviteter som svømming, fotball, håndball og andre aktiviteter som kan utsette klokken for støt. For å unngå at klokken får sprekker er det anbefalt å legge på et beskyttelsesglass.

Når trenger du å bruke en smartklokke for barn?

Når barnet begynner å få forståelse for klokken og bevege seg rundt i nabolaget på egenhånd er det praktisk med en GPS eller smartklokke til barn. I denne best i test har vi funnet frem til de beste klokkene på markedet som passer til barn.

Disse klokkene kommer med praktiske funksjoner som gjør hverdagen enklere for både barn og foreldre. De best klokkene har god nøyaktighet på GPS, kan brukes til tale og SMS, og har smarte funksjoner som gjør det sikkert å bruke klokken.

Ofte stilte spørsmål og svar på barneklokke

Hva er en smartklokke til barn?

En smartklokke til barn minner om en vanlig smartklokke, men har færre funksjoner. Det er mulig å både ringe og sende meldinger til telefonen, men kun til et utvalg av kontakter som foreldrene har lagt til i appen. Klokken kommer også med GPS for å kunne se hvor barnet er.

Er det behov for eget SIM-kort?

Om du trenger et ekstra SIM-kort eller ikke avhenger av hvilken klokke du har kjøpt. Noen klokker kommer med innebygd SIM-kort som krever et eget abonnement. Andre har behov for et nano eller micro SIM for å fungere.

Hvilken alder er smartklokken beregnet for?

En smartklokke til barn er i hovedsak beregnet for barn i barneskolealderen 6 til 12 år. De fleste klokker har en lavere anbefalt aldersgrense, fra enten 3 eller 4 år.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 01/03/2023 •  8 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test