Beste Smartklokker For Aktive Barn (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke smartklokker til barnet ditt som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Klokke til barn er praktisk av flere årsaker. For det første kan barnet lære seg klokken og bli mer selvstendige ved å selv følge tiden. Velger du en smartklokke kommer den også med flere smarte funksjoner. Blant annet med en barneklokke GPS slik at foreldre kan se hvor barnet befinner seg. Klokken har også flere funksjoner som sidestilles med en mobil.

Denne type mobilklokke barn viser mer enn tiden og følge med på barnets bevegelser. Det er også mulig å ringe med klokken. På den måten kan foreldre og barn ringe hverandre. Klokken kommer også med en SOS-funksjon slik at barnet kan få kontakt med nødetatene ved behov. En barneklokke som byr på mange smarte og nyttige funksjoner. I denne oversikten har vi samlet de beste smartklokker til barn. Dette er klokker som leverer de nødvendige funksjonene som er viktig for en barneklokke.

1. Vinner og best i test ble smartklokken for barn fra Xplora X6 Play

Fordeler

 • Kan bytte stropper og rammer
 • Se hvor barnet ditt befinner seg via GPS-posisjonering
 • Sett varsler på telefonen din for å se når barnet ankommer vennen eller skolen
 • Opptil 50 kontakter kan legges til som barnet kan ringe
 • Send tekstmeldinger til klokken

Ulemper

 • Mangler voiceover-funktion, hvilket betyder, at børn med synshandicap kan have meget svært ved at bruge uret

Spesifikasjoner

Mer om Xplora X6 Play

Xplora X6 Play er en perfekt klokke for mange barn, fordi den ikke har internett og dermed ikke har tilgang til sosiale medier eller lignende. Klokken fungerer som en mobiltelefon, og barnet ditt kan både ringe og motta samtaler med den. Lettelsen som forelder å vite hvor barnet ditt befinner seg og få en varsling når barnet ankommer skolen er verdt alle pengene i verden for mange av oss.

Du kan se barnets posisjon via Google Maps, og den er veldig nøyaktig. Denne klokken er brukervennlig og enkel for barnet å forstå. Den har flere funksjoner som påminnelser, mulighet for å ta bilder og spille inn film. I denne nye oppdaterte versjonen har både batteritid, prosessor og skjermoppløsning fått en betydelig oppgradering. Både armbåndet og klokkeskallet kan byttes ut etter egen smak og behag, velg mellom mange kombinasjoner!

Når barnet befinner seg på skolen, kan klokken settes i skolemodus og fungerer da akkurat som en vanlig klokke. På den måten forstyrrer den ikke barnets skolegang, og de trenger heller ikke ta den av seg under leksjonstid. Den eneste ulempen vi på Testjakt finner med Xplora X6 er at det er et forhåndsinstallert SIM-kort i klokken, og dette må aktiveres og brukes for å kunne bruke klokken. Du kan derfor ikke velge noen annen operatør. Kostnaden per måned er omtrent 100-120 kroner, og det er ingen bindingstid, noe som er en fordel.

2. På andreplass kommer smartklokken for barn fra North 13.5 Active

Fordeler

 • Vanntett
 • Innebygd kamera
 • SMS og tale funksjon

Ulemper

 • Kun garantert funksjon med Telia

Spesifikasjoner

Mer om North 13.5 Active

Dette er en robust og vanntett barneklokke som kommer med flere nyttige smartfunksjoner. Klokken kommer med både søvnmonitor og alarm, kan brukes til å både ringe og sende SMS med, og har et innebygd kamera. Siden klokken er vanntett tåler den å bli med på aktiviteter både ute i regn og i bassenget.

Klokken kobles opp til en egen app, og det er ikke behov for ekstra SIM-kort eller abonnement for å bruke klokken til å ringe eller sende meldinger. I appen kan foreldre også følge med på barnets bevegelser gjennom en GPS i klokken. Dette er en praktisk barneklokke som tåler å bli med barnet gjennom hele dagen uansett aktivitetsnivå.

3. På tredjeplass kommer smartklokken for barn fra Cmee Play Time

Fordeler

 • Fungerer med 4G mobilnett
 • Vekkerklokke og egen skolemodus
 • Fungerer med SIM-kort uavhengig av leverandør

Ulemper

 • Liten lagringsplass for kontakter
 • Intet annet å utsette

Spesifikasjoner

Mer om Cmee Play Time

Cmee Play Time er en smart barneklokke som kommer med et stort utvalg av nyttige funksjoner. Klokken kommer med GPS-sporing, muligheter til å ringe og sende meldinger, kamera, vekkerklokke og egen modus for skoletiden. En god klokke som passer perfekt til aktive barn. Klokken er robust, tåler mye lek og høyt aktivitetsnivå, og for en ekstra sikkerhet kan foreldre enkelt følge med på barnets bevegelser.

For økt sikkerhet kan foreldre opprette en egen sikker sone i appen. Hvis barnet beveger seg utenfor denne sonen vil foreldre kunne få varsel om dette. Cmee Play tilbyr også en foreldreapp som gjør innstillinger og kontroll enkelt. Dette er en barneklokke som leverer på høyt nivå og kommer godt ut i vår test. Dette er barnets første mobiltelefon i kompakt format.

Klokken kobles opp til en egen app, og det er ikke behov for ekstra SIM-kort eller abonnement for å bruke klokken til å ringe eller sende meldinger. I appen kan foreldre også følge med på barnets bevegelser gjennom en GPS i klokken. Dette er en praktisk barneklokke som tåler å bli med barnet gjennom hele dagen uansett aktivitetsnivå.

4. På fjerdeplass kommer smartklokken for barn fra Xplora XGO3

Fordeler

 • Enorm trygghet for deg som forelder med “sikkerhetssoner”
 • Perfekt for barnet ditt som begynner å bli mer selvstendig
 • Skritteller, stoppeklokke og kalkulator
 • Kan ringe og motta meldinger på klokken

Ulemper

 • Aktivering av SIM-kort kreves, noe som gir en månedlig kostnad på ca. 100 kroner

Spesifikasjoner

Mer om Xplora XGO3

Xplora XGO3 kommer med oppdaterte funksjoner som lengre batteritid, utvidet lagringskapasitet og forbedret vanntetthet (IP68) sammenlignet med tidligere modeller. En av de mest imponerende funksjonene til Xplora XGO3 er dens innebygde GPS, som lar deg spore barnets posisjon i sanntid. I tillegg kan du tegne opp “trygge soner” på kartet og automatisk få en varsel når barnet ditt ankommer eller forlater et spesifikt sted, noe som er utrolig verdifullt for dagens foreldre!

I tillegg til GPS-funksjonen har Xplora XGO3 også et innebygd kamera som gjør det mulig for barnet ditt å ta bilder og sende dem til deg. Du kan også kommunisere enkelt med barnet ditt via samtaler eller chat-meldinger, noe som gjør det til et praktisk og nyttig verktøy for å holde kontakten med familien din.

En annen imponerende funksjon er det smarte skolemodus, som kan hjelpe barnet ditt å fokusere på studiene sine uten distraksjoner fra varsler og meldinger. Nødsamtaler kan fortsatt mottas i dette moduset, slik at du kan være sikker på at barnet ditt alltid er tilgjengelig ved en eventuell nødsituasjon.

Kort oppsummert er Xplora XGO3 en pålitelig og trygg smartklokke for barn, spesielt utformet for å møte behovene til foreldre som ønsker en smart løsning for å holde kontakten med sine barn. Med dens imponerende funksjoner som GPS-sporing, kamera, trygge soner og smart skolemodus, er Xplora XGO3 en investering som vil gi både trygghet og komfort for hele familien.

Kjøpsguide – hvordan velge riktig smartklokke for barn

En barneklokke med smartfunksjoner er en praktisk klokke som gjør det mulig for foreldre å følge med på hvor barnet beveger seg gjennom innebygget GPS. Med en smartklokke på armen er det også enklere å få kontakt med hverandre uten en mobiltelefon.

Når du skal gå til innkjøp av smartklokke til barn er det viktig å tenke på sikkerheten. Hvem kan få kontakt med barnet, og hvem kan barnet kontakte selv. Det er også en fordel med en brukervennlig klokke som er enkel å bruke.

God brukervennlighet

Både klokke og app må ha en god brukervennlighet slik at den kan brukes av både barn og voksne. Det viktigste for klokken er et stort display med lettforståelige symboler, synlige bokstaver og enkel tilgang til ulike funksjoner barnet har bruk for.

Appen må i hovedsak være brukervennlig for foreldre. Denne brukes til å legge inn telefonnumre, sette opp et digitalt sikkerhetsnett på kartet og følge med på barnets GPS. Språk spiller en rolle, appen må være forståelig for foreldre uansett morsmål.

Finn best i test smartklokkene hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test smartklokkene hos oss på Testjakt.no!

Nøyaktig GPS i smartklokken

En unøyaktig GPS vil ikke vise hvor barnet er og vil ikke kunne fange opp om barnet beveger seg utenfor sikkerhetssonen. En nøyaktig GPS er det mulig å følge med på barn posisjon ned til noen få meter.

I tilfelle barnet skulle bli borte på vei til eller fra noe er det også viktig med en nøyaktig GPS slik at det er enkelt å finne igjen barnet. En nøyaktighet på 5 meter er å anbefale.

Holdbarhet

Siden klokken brukes av barn vil den bli utsatt for mer bruk enn klokker som brukes av voksne. En hardfør klokke som er vanntett eller beskyttet mot vann har bedre holdbarhet og tåler mer enn vanlige klokker.

Barn har med seg klokken på aktiviteter som svømming, fotball, håndball og andre aktiviteter som kan utsette klokken for støt. For å unngå at klokken får sprekker er det anbefalt å legge på et beskyttelsesglass.

Når trenger du å bruke en smartklokke for barn?

Når barnet begynner å få forståelse for klokken og bevege seg rundt i nabolaget på egenhånd er det praktisk med en GPS eller smartklokke til barn. I denne best i test har vi funnet frem til de beste klokkene på markedet som passer til barn.

Disse klokkene kommer med praktiske funksjoner som gjør hverdagen enklere for både barn og foreldre. De best klokkene har god nøyaktighet på GPS, kan brukes til tale og SMS, og har smarte funksjoner som gjør det sikkert å bruke klokken.

Ofte stilte spørsmål og svar på barneklokke

Hva er en smartklokke til barn?

En smartklokke til barn minner om en vanlig smartklokke, men har færre funksjoner. Det er mulig å både ringe og sende meldinger til telefonen, men kun til et utvalg av kontakter som foreldrene har lagt til i appen. Klokken kommer også med GPS for å kunne se hvor barnet er.

Er det behov for eget SIM-kort?

Om du trenger et ekstra SIM-kort eller ikke avhenger av hvilken klokke du har kjøpt. Noen klokker kommer med innebygd SIM-kort som krever et eget abonnement. Andre har behov for et nano eller micro SIM for å fungere.

Hvilken alder er smartklokken beregnet for?

En smartklokke til barn er i hovedsak beregnet for barn i barneskolealderen 6 til 12 år. De fleste klokker har en lavere anbefalt aldersgrense, fra enten 3 eller 4 år.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/03/2024 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test