Beste Slagskrutrekkere For Pro Og Hobby (Best i Test 2023)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke slagskrutrekkere som er best i test ifølge vårt testpanel!

Slagskrutrekker er en tømrers beste venn. Dette er et verktøy som ligner på en slagtrekker, kan utføre de samme jobbene, men som er hakket kraftigere samtidig som den er mindre av størrelse. Med et slikt verktøy kan du uten problemer feste eller demontere festemateriell, skru inn og ut skruer, og andre oppgaver som krever en slagtrekker eller skrutrekker.

Med en slagskrutrekker i verktøykassen er du klar for de vanskelige jobbene. Og det uten at du trenger å bruke så mye krefter selv. Dette verktøyet slår i rotasjonsretningen, som betyr at skruen slås innover uten ekstra tyngde fra deg. Ved lite motstand vil den rotere som en drill, mens når motstanden blir større vil skruen slås videre til den er helt inne.

5 beste slagskrutrekker på markedet
Her finner du en oversikt over de fem beste slagskrutrekkerne på markedet akkurat nå. Dette er alle modeller som leverer på kvalitet og effektivitet. Den som scorer høyest av dem alle er M18 CBLID-0 fra Milwaukee. Dette er en kraftig trekker som gir deg flere ulike bruksmuligheter. En godt alternativ til denne modellen til en noe rimeligere pris er Makita DTD153. Dette er en god og vedlikeholdsfri modell som kan brukes til det aller meste. For noe med mer kraft er HiKOKI WH18DBDL2 verdt å vurdere.

1. Vinner og best i test ble slagskrutrekkere fra MILWAUKEE M18 CBLID-0

Fordeler

 • Børsteløs motor
 • Fleksible bruksområder
 • Mange ekstra funksjoner for sikkerhet

Ulemper

 • Ikke inkludert oppbevaringsveske

Spesifikasjoner

Mer om MILWAUKEE M18 CBLID-0

Her har du en slagskrutrekker som er hverken stor eller tung, men som likevel leverer på bruk og kraft. Maskinen kommer med DRIVE CONTROL som gir deg som bruker mulighet til å justere både hastighet og dreiemoment, som gir flere bruksområder og et fleksibelt verktøy som er kjekt å ha i verktøykassen.

Maskinen kommer med flere smarte funksjoner, som celleovervåkning. Dette optimaliserer batteriets leve- og driftstid. I tillegg har den en indikator som viser deg hvor mye strøm som er igjen på batteriet. For rask og enkel bytte av bits kommer slagskrutrekkeren med ¼” hex-feste, og du kan bruke alle Milwaukee M18-batterier på denne. Dette er rett og slett en kraftig og vedlikeholdsfri slagskrutrekker.

2. På andreplass kommer slagskrutrekkere fra MAKITA DTD153Z

Fordeler

 • Vedlikeholdsfri motor
 • God LED-belysning
 • Komfortabelt håndtak

Ulemper

 • Kort skaft
 • Ikke justerbart dreiemoment

Spesifikasjoner

Mer om MAKITA DTD153Z

Når det kommer til hva du får av verdi er dette en av de beste slagskrutrekker du kan velge. Den kan fint brukes både ute og inne, og til å borre i både mur, stål og tre. Den har også flere bruksområder, og kan brukes både som borr og skrutrekker. En god og kraftig modell som leverer.

Siden den kommer med børsteløs motor er dette et verktøy som er så og si vedlikeholdsfritt. Den kommer med ekstra funksjoner som sørger for optimalisering av batteri, noe som igjen gir lang bruks- og levetid. Når det kommer til pris og hva du får for dem er dette desidert best i test slagskrutrekker.

3. På tredjeplass kommer slagskrutrekkere fra HiKOKI WH18DBDL2

Fordeler

 • Beltekrok og håndleddsrem
 • Ergonomisk håndtak
 • Lang levetid på batteri

Ulemper

 • Ikke justerbart dreiemoment
 • Intet annet å påpeke

Spesifikasjoner

Mer om HiKOKI WH18DBDL2

Dette er en slagskrutrekker som leverer på kraft, design og funksjoner. Motoren er børsteløs og dermed vedlikeholdsfri, og kommer med hele fire ulike hastigheter. Som en ekstra bonus kommer denne modellen med “Triple hammer” som gir maskinen rask, samtidig som den holder vibrasjonene nede, og kan brukes på flere ulike materialer.

En annen grunn til at denne slagskrutrekkeren kommer godt ut i vår test er maskinkroppen. Den er velbalansert og kompakt, og har et ergonomisk designet håndtak som gjør dette til en slagskrutrekker som er komfortabel å bruke. Og med ferdigmontert beltekrok og håndleddsrem er dette et verktøy som er enkelt å ta med seg rundt.

4. På fjerdeplass kommer slagskrutrekkere fra Bosch GDR 18V-160

Fordeler

 • Ergonomisk designet
 • Lang garanti
 • Ekstra tilbehør medfølger

Ulemper

 • Høy vekt
 • Noe lav slagfrekvens

Spesifikasjoner

Mer om Bosch GDR 18V-160

Bosch er et ledende merke innenfor verktøy, og med god grunn. Dette er en slagskrutrekker som kommer med både høy hastighet og dreiemoment, det gjør den ypperlig å bruke til alle slags oppgaver. Denne kan du fint bruke på alle slags underlag, både tre, mur og betong. Denne modellen er i tillegg også komfortabel i hånden og har det beste designet.

Dette er en slagskrutrekker som leverer på de nødvendige stedene. Den er enkel å bruke, og kan brukes til flere ulike arbeidsoppgaver. Selv om vekten er høyere sammenlignet med andre modeller er den designet for å unngå slitasje og andre skader på både bruker og omgivelser. Som en ekstra bonus kommer den med noe ekstra tilbehør og mulighet for 3 års garanti.

5. På femteplass kommer slagskrutrekkere fra DEWALT DCF887NT

Fordeler

 • Funksjoner for full kontroll
 • Magnetisk bitsholder medfølger
 • Enkelt å bytte bits

Ulemper

 • Ikke justerbart dreiemoment
 • Noe høy vekt

Spesifikasjoner

Mer om DEWALT DCF887NT

Dette er en slagskrutrekker som fungerer best til skrutrekking, men kan også håndtere flere oppgaver. Med tre ulike hastigheter sørger maskinen for at du som bruker har full kontroll over alle arbeidsoppgaver. Og PrecisionDrive-modus gir økt kontroll, noe som igjen motvirker skader på materialet som skruen trekkes ut av.

Slagskrutrekkeren kommer også med flere andre nyttige funksjoner. Den kommer med ikke mindre enn tre LED-lamper som gir godt arbeidslys. Med 1⁄4″ Hex-feste kan du raskt og enkel bytte bits, og gummibelagt håndtak reduserer vibrasjoner og motvirker utmattelse. Dette er en slagskrutrekker som kommer med flere smarte funksjoner, og ekstra tilbehør.

Kjøpsguide – hvordan velge den beste slagskrutrekker

En slagskrutrekker er et praktisk verktøy som kan brukes til flere forskjellige oppgaver rundt om i huset. Dette er et verktøy som kan ende opp med å bli mye brukt, så det er viktig å vite hva du skal se etter.

Når du skal investere i nytt verktøy som en slagskrutrekket er det viktig å tenke over hva den skal brukes til, og også hvor. Enkelte modeller kan brukes både ute og inne på alle overflater, andre egner seg kun innendørs og på lette materialer.

Lang brukstid og levetid

Med lang brukstid kan du bruke slagskrutrekkeren lenge uten å måtte lade eller bytte batteri. Dette er en stor fordel når du er på en stor byggeplass eller driver med oppgraderinger i hjemmet. Jo bedre brukstid, jo mer får du gjort.

Brukstid er en ting, men levetid er også viktig. Med rett bruk og vedlikehold kan slagskrutrekkeren vare i år etter år. Og med ekstra lang garanti er du sikker på at skulle det skje noe uventet med maskinen kan du få en ny.

Finn best i test slagskrutrekkere hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test slagskrutrekkere hos oss på Testjakt.no!

Bruksvennlig slagskrutrekker

En slagskrutrekker er i seg selv ikke så vanskelig å bruke. Du trykker inn knappen, og den gjør jobben den er innstilt på å gjøre. Men å få de rette innstillingene for jobben må være enkelt.

Er slagskrutrekkeren brukervennlig er den lett å justere og still inn på rett funksjon. Den er også behagelig å bruke, og ligger godt i hånden uten å overfør høye vibrasjoner til hånden slik at du ikke blir utmattet.

Kraft og hastighet

Kraft er viktig når det kommer til et slikt verktøy. Med mye kraft, som høye dreiemomenter og høyt antall slag i minuttet kan slagskrutrekkeren brukes på de fleste materialer, og jobben utføres lettere og raskere.

Hastigheten har også noe å si for kraft og hurtigheten på jobben. Flere modeller kommer med justerbar hastighet, noe som gir deg bedre kontroll over jobben du gjør. Høy hastighet – raskt ferdig, lavere hastighet – mer kontroll.

Når trenger du å bruke en slagskrutrekker?

En slagskrutrekker kan brukes til å borre, skru inn og ut skruer, og feste andre festematerialer til underlag av forskjellig materiale og tykkelse. I denne best i test har vi funnet frem de fem beste som kan brukes av både tømrere og hjemmefiksere.

De beste slagskrutrekkerne er av høy kvalitet, har lang leve- og brukstid, og flere gode funksjoner som gjør dem til et fleksibelt verktøy. De kan benyttes til flere ulike oppgaver på en arbeidsplass, men skal du liste hjemme anbefales en spikerpistol.

Ofte stilte spørsmål og svar om slagskrutrekker

Hva er forskjellen mellom en slagskrutrekker og en drill?

En slagskrutrekker kan brukes til noen av de samme oppgavene som en drill. Du kan borre og skru inn festemateriale med begge, men de bruker ulike metoder. Mens en drill borrer seg innover uansett motstand, vil en slagskrutrekker begynner å slå når den møter mostand.

Hvorfor er børsteløs modell det bedre valget?

En slagskrutrekker med børsteløs motor er tilnærmet vedlikeholdsfri. Børsteløse modeller har ikke den samme friksjonen og potensialet for oppsamling av støv og partikler som kullbørstemotorene, noe som gir bedre ytelse og levetid.

Hva slags jobber kan en slagskrutrekker brukes til?

En slagskrutrekker kan brukes til flere forskjellige oppgaver, men egner seg aller best til de tøffe skrujobbene som involverer tykke materialer som mur og betong, eller når man skal skru inn mange skruer på kort tid. Den kan også fint brukes for å borre større og dypere hull.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test