Beste Sklier, Gøy For barn Med Fart (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke sklier/rutsjebane som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Å ha en sklie i hagen vil holde barna i aktivitet lenge. Det vil få barna til å ønske å leke ute igjen. De finnes utrolig mange forskjellige, og du kan definitivt finne for som passer dine barn.

En sklie er gøy for barn i alle aldere og det er noe de ikke vil gå lei av med det første. Du kan få alt fra helt enkel, til sklier som er en del av et større lekestativ.

1. Vinner og best i test ble Jungle Gym Lekestativ Castle inkl. Sklie

Fordeler

 • Inkludert klatrestativ
 • Robust og holdbar
 • Kjøp ekstra moduler for utvidelse

Ulemper

 • Koster en del

Spesifikasjoner

Mer om Jungle Gym Lekestativ Castle inkl. Sklie

Dersom du ser etter et lekestativ som inkluderer en sklie er dette drømmen. Den består av en sandkasse i bunnen, en klatrevegg og en stige opp til en plattform hvor sklien er. Med så mange forskjellige deler kan du være sikke på at den vil holde barna aktivisert i timevis.

Stativet passer for små som store barn. Du kan også utvide det om du skulle ønske, med blant annet husker eller klatremoduler. Dette stativet med sklie er alle barn sin drøm å ha i hagen og de kan leke på den i mange år.

2. På andreplass kommer Little Tikes Sklie Large Sunshine

Fordeler

 • Utformet for småbarn
 • Spenstige farger

Ulemper

 • Liten

Spesifikasjoner

Mer om Little Tikes Sklie Large Sunshine

Dersom du er på utkikk etter den beste sklie til en rimelig pris som passer for de minste eventyrerne, trenger du ikke lete lenger. Denne sklien fra Little Tikes er helt enkel, og designet spesielt med tanke på sikkerhet og underholdning for de aller minste.

Sklien er av de mindre modellene og med sterke, vakre farger som inviterer til lek. Dette er en stødig sklie med sklisikre trapper og ergonomiske håndtak, som lover trygg lek for de små. Derfor kåres Little Tikes sklie ofte til best i test.

3. På tredjeplass kommer Smoby XS Slide Sklie

Fordeler

 • Trygg og sikker
 • Fra 2-3 år
 • Perfekt sklie å starte med

Ulemper

 • Er kun for de minste barna

Spesifikasjoner

Mer om Smoby XS Slide Sklie

Smoby XS Slide Sklie er et utmerket alternativ for de aller minste. Dette lekestativet består av sklie i plast og i flotte farger. De lyse fargene er perfekt for de minste.

Lekestanden vil også være ekstra morsom for nabobarna da den vi nevnte over har to sklier. Bak på tutsche-sledene er det et lite klatrestativ som underholder både store og små. En stor oppmuntring til bevegelsesglede i form av å klatre og ri sklien i dette rimelige lekestativet fra Smoby XS Slide Sklie.

4. På fjerdeplass KidKraft Lekestativ Newport

Fordeler

 • Varierte aktiviteter
 • Sikkerhet og kvalitet
 • Kreativitet og læring

Ulemper

 • Sand ikke inkludert

Spesifikasjoner

Mer om KidKraft Lekestativ Newport

KidKraft Lekestativ Newport er et herlig lekestativ som garantert vil glede de små eventyrerne. Med en imponerende lang sklie, to husker, en gymnastikkstang med ringer, et eget område for sandkasse, en utfordrende klatrevegg og en koselig liten hytte komplett med krittavle og solskjerm, tilbyr dette lekestativet en hel verden av moro og aktiviteter.

Det anbefales for barn fra 3 år, og det er tydelig designet med tanke på sikkerhet og lekeglede. Det er viktig å merke seg at selv om lekestativet inneholder et område for sandkasse, følger ikke sand med i pakken, så det må kjøpes separat.

KidKraft Lekestativ Newport er ikke bare et lekeapparat; det er et eget lite lekeparadis hvor barna kan utforske, leke og skape fantastiske minner. Med sin solid konstruksjon og varierte aktiviteter er dette lekestativet en flott investering for enhver familie som ønsker å gi barna en morsom og trygg lekeopplevelse i hagen.

5. På femteplass kommer Bestway H2OGO! Hurricane Tunnel Blast Mega Vannpark

Fordeler

 • Mange funksjoner
 • Rask oppblåsning
 • Sommerens beste underholdning!

Ulemper

 • Kun for sommerbruk

Spesifikasjoner

Mer om Bestway H2OGO! Hurricane Tunnel Blast Mega Vannpark

Dette er det beste alternativet for alle som ønsker å dra den helt ut, og vil garantert være et toppvalg for barna. Med et oppblåsbart vannslott med sklie, klatrevegg og plaskebasseng har du en klar vinner som gir endeløs underholdning hele sommeren.

Slottet inkluderer en elektrisk pumpe som fyller hele slottet på omtrent to minutter. Den er enkel å bruke, og har god plass til at flere barn kan leke sammen samtidig. Et praktisk nett på siden av vannparken med sklie lar barna oppbevare skoene under lek.

Kjøpguide – Beste sklie

Det finnes en rekke ulike sklier på markedet, og det er ikke alltid like lett å vite hva som er best. Du kan for eksmpel velge mellom små sklier til de minste, eller større lekestativ for eldre barn.

Blant annet størrelse, vanskelighetsgrad og hvor sklien skal plasseres er viktige vurderingsfaktorer ved valg av sklie til ditt barn. Ønsker du en sklie for innendørs bruk, for de aller minste, eller en som kan vare i flere år?

Størrelse

Det aller første du må tenke på når du skal kjøpe en sklie er hvor stor du ønsker at den skal være. Her må du se på både hva du ønsker, og hva du faktisk har plass til.

Størrelsen er også relevant i forhold til hvor gamle barn du har. En syvåring vil kanskje ikke synes at en sklie laget for treåringer er så kjekk, og omvendt vil ikke en for stor sklie passe til de minste barna.

Finn best i test sklier hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test sklier hos oss på Testjakt.no!

Vanskelighetsgrad

Med vanskelighetsgrad mener vi hvor store barn den passer til. Noe du kan legge merke til er stigen. Om denne er kort eller lang, og hvor sklisikker den er for de yngste.

Ta også en titt på andre inkluderte deler i skliepakken. Ønsker du kun en sklie for enkel underholdning? Det finnes en rekke ulike sklier og lekestativ med ulike moduler som egner seg for ulike aldre.

Innendørs eller utendørs bruk

Når du velger din sklie, lønner det seg også å se på bruksområdet dere vil gi den. For steder med hardt vær som i Norge, er en sklie for innendørs et godt valg.

Om sklien derimot skal brukes hele året, må denne være godt egnet for utendørsbruk. UV-beskyttelse og slitesterke materialer som hard plast og stål er dermed lønnsomt, eller komplette lekestativ i tre og plast.

Når kan man bruke en sklie?

En sklie er en kjempeflott og underholdende aktivitet for barn i alle aldre. Ved å plassere en sklie best i test i hagen vil gi barna ny motivasjon til å leke utendørs i flere timer av gangen.

De beste skliene inneholder flere moduler eller morsomme tilbehør. Dersom du er på jakt etter en utesklie, kan du også ta en titt på UV-telt der barna også kan ta seg en behagelig pause fra leken.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 08/01/2024 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test