Beste Skallklær For Barn i Vind Eller Regn(Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke skallklær til barnet ditt som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Skalljakke, skallbukse og skalldress er alle former for skallklær designet for å holde barnet tørr, varm og komfortabel på kjølige og våte dager. Både jakke, bukse og dress er designet med et hardt skall på utsiden, som gjør plaggene vanntette. Kombinert med et tynt og behagelig fôr på innsiden, materialer som puster og er vindtette er dette det perfekte valget av yttertøy til barn.

Skallklær er designet med fokus på komfort og smarte løsninger. De er laget for å holde vær og vind ute, og kroppen under varm og komfortabel. Kombinert med et par behagelige støvler har du et komplett antrekk som passer like godt på kjølige sommerdager som våte høstdager.

Skalljakker og bukser kommer gjerne i matchende sett som komplimenterer hverandre i farge og mønster. Men det finnes et stort utvalg av skallklær som gjør det mulig å leke med farger og mønster, uten at dette går ut over komforten, varmen og plaggets mange egenskaper.

Fem beste skallklær til barn

I denne artikkelen har vi tatt for oss skalljakker, bukser og sett. Eldre barn ønsker gjerne å kombinere jakke og bukse, og er ikke like stor fan av skalldressen som yngre barn er. Fordelen med å velge en jakke og bukse kombinasjon er at de kan brukes hver for seg, barnet kan fint bruke bare jakken på vei til skole og barnehage. Det er også mulig å leke med farger og velge bukse og jakke fra ulike produsenter for å få nøyaktig de egenskapene du var på jakt etter.

Vi har funnet frem til de fem beste skallklærne på markedet, to jakker og to bukser, og et sett. Dette er plagg som leverer på kvalitet, egenskaper og komfort. Den beste jakken er Polarn O. Pyret skalljakke “Stormy”. Dette er en skalljakke som kommer med mange gode egenskaper, har en god passform, høy vannsøyle og gode pusteegenskaper.

1. Vinner og best i test er Polarn o. Pyret skalljakke STORMY

Fordeler

 • Utrolig god kvalitet, mange gode anmeldelser og tilfredse brukere
 • Slitesterkt
 • Trykknappfeste som kan festes med Polarn o. Pyrets vindfleece
 • Resirkulert materiale
 • Vind- og vanntett

Ulemper

 • Ønsket flere mønstre og mer “moderne” farger lignende det Kuling tilbyr

Spesifikasjoner

Mer om Polarn o. Pyret STORMY skalljakke

Skalljakken beskrevet her er virkelig enestående og hyllet når det gjelder funksjon og design! Det slitesterke materialet, laget av resirkulert polyester, sikrer holdbarhet samtidig som det bidrar til å minimere miljøpåvirkningen. Polarn o. Pyrets filosofi om “3 barn i hvert plagg” vitner om deres høye standarder og gode kvalitet. Å arve skalljakken fra Polarn o. Pyret eller andre ytterplagg til søsken eller venner er ikke noe problem, da de er ekstremt slitesterke, og den litt høyere prisen kan også sees i lys av dette faktumet.

Med en imponerende vannsøyle på over 12000 mm og BIONIC-FINISH® ECO-impregnering, som ikke bruker PFAS, gir den optimal vanntetthet og beskyttelse mot regnfulle dager. Pusteevnen, målt til minst 7000 g/m2/24t, holder ditt lille barn komfortabelt og svettfritt selv under aktive dager i barnehagen eller på skolen. Teipede sømmer og vindslå med fleecefôr på glidelåsen gir ekstra beskyttelse mot kald luft og fuktighet, noe som gjør jakken perfekt for blåsende og regnfulle forhold.

Det er tydelig at skalljakken er designet med tanke på komfort og bevegelsesfrihet. De forbøyde ermene gir en perfekt passform, mens de elastiske ermekantene kledd med myk fleece gir en behagelig følelse og hindrer kald trekk.

Med YKK-glidelås og to lommer foran, praktiske for oppbevaring av små gjenstander, har jakken alle nødvendige detaljer for å være både funksjonell og stilig. Den unike trykknapp-løsningen gjør det enkelt å feste den sammen med Polarn o. Pyrets vindfleece, noe som gir mulighet for flere lag på de kaldere dagene. Dette er en kombinasjon vi varmt kan anbefale til alle foreldre som leter etter det beste for sine små!

Oppsummert er dette en skalljakke som har alt man kan ønske seg: Tekniske egenskaper som gjør den vind- og vanntett, resirkulert materiale for miljøbevissthet, og smarte designfunksjoner som gir brukeren både komfort og sikkerhet. En pålitelig følgesvenn for alle utendørseventyr, uavhengig av værforhold.

2. På andreplass kommer Polarn o. Pyret Skallbukse vanntett svart – best i test bukse

Fordeler

 • Konturformede knær for bedre komfort
 • Vindtett og vanntett
 • Tapede sømmer
 • Vanvittig god kvalitet!

Ulemper

 • Litt dyrere enn våre andre alternativer

Spesifikasjoner

Mer om Polarn o. Pyret Skallbukse vanntett svart

Blant de beste skallklær finner vi PO.P WEATHER PRO® skallbukse. Denne buksen er perfekt for alle aktive barn, og kan fint brukes utover mellomsesongen den er designet for. Buksen er laget av 100% resirkulerte materialer, har en god passform, med formede knær og justerbare seler.

Skallbuksen fra Polarn o. Pyret er av høy kvalitet, er vanntett og har gode pusteevner. Buksen har et tynt fôr i polyester, og en god passform som gjør det mulig å bruke en ullbukse under. Dette er noe av grunnen til at den vurderes som best i test skallklær når det kommer til bukse.

Buksen kommer i ulike diskret farger, som gjør den passende for alle barn, uansett kjønn og alder. Den har strikk rund anklene, og avtagbare fotstropper som kan brukes for å holde sko og støvler godt på plass uansett hva slags aktivitet barnet bedriver.

Det tynne fôret gjør buksen perfekt for mellomsesongene. Men med et klassisk og kjønnsnøytralt snitt og god passform kan den fint brukes utover de kjøligere sesongene. Buksen beskytter godt mot været, er vanntett og beskytter fullstendig mot vind med sine teipede sømmer.. Et godt valg for aktive barn som liker å leke ute uansett vær. Kvalitetsmessig er det ingenting som kan slå disse skallbuksene, et skikkelig godt kjøp!

3. På en tredjeplass kommer Lindberg Lingbo Skalljakke

Fordeler

 • Behagelig passform med plass til en ekstra genser
 • Høy vannsøyle og pusteevne

Ulemper

 • Ikke justerbare ermer
 • Kun to fargealternativer

Spesifikasjoner

Mer om Lindberg Lingbo Skalljakke

Skallklær er ikke bare behagelige å gå med, de beskytter også godt mot dårlig vær og sur vind. Denne skalljakken er best i test på grunn av disse egenskapene. Jakken er behagelig å ha på, er laget av myke og lett bevegelige materialer som gir full bevegelsesfrihet, samtidig som de beskytter godt mot både vind og regn.

Skallklær fra Lingo levrer også på detaljer, og kan fint brukes gjennom hele året med de rette klærne under. Jakken kommer med et behagelig fôr av fleece i kragen, som er med å stenge kulden ute og holde varmen inne, samtidig som jakken byr på god ventilasjon og har gode pusteevner.

Passformen på Lingo sine skallklær er ekstra god, slik at du fint kan benytte deg av denne jakken gjennom hele året. Ermene er ribbede og med elastisk strikk. Det gjør at de sitter godt inntil håndleddene, samtidig som du enkelt kan trekke jakken over et par med votter på ekstra kalde dager.

Jakken kommer med en avtagbar hette med justering. Den har også to ganske store og romslige lommer med plass til både vannflaske, votter og andre skatter. For sikkerhet og synlighet i mørket har jakken også flere refleksdetaljer på arm, bryst og rygg.

4. På fjerdeplass kommer Didriksons Idur Skallbukse

Fordeler

 • Fantastiske farger i regnbuens alle farger
 • Formede knær og refleksdetaljer
 • Mulighet til å stramme inn benvidden under knærne ved hjelp av borrelås
 • Utvidede størrelsesglidelåser for å forlenge plaggets lengde og kunne bruke det lenger

Ulemper

 • Ingen bukseseler

Spesifikasjoner

Mer om Didriksons Idur Skallbukse

Didriksons Idur skallbukser er en vind- og vanntett skallbukse med teipede sømmer som kommer i mengder av spreke og herlige farger! Fargeutvalget er faktisk en av grunnene til at Idur er populære, siden det er vanligere at skallbukser kommer i nøytrale toner som svart og mørkeblått.

Didriksons skallbukser har en elastisk midje, refleksdetaljer, vannsøyle på 6000 mm og en pusteevne på 4000 g/m²/24t. En stor fordel med akkurat skallbuksene fra Didrikson er at det er mulig å stramme inn benvidden ved hjelp av en borrelåsløsning på baksiden av buksen. Dette gjør at buksen blir smalere rundt bena, noe som kan være nyttig når barnet ditt skal løpe eller gå. Didrikson har også “Utvidet størrelse” løsninger på flere av plaggene sine, dette betyr i praksis at du enkelt kan sprette opp sømmen i benkantene for å forlenge buksens benlengde og dermed levetid.

Didriksons Idur er skallbuksen for deg som ønsker å synes, ha god kvalitet og samtidig flere smarte løsninger som å kunne justere benvidden og forlenge benlengden.

5. På femteplass kommer Nordbjørn Rörö Skallsett – beste skallsett

Fordeler

 • Vanntett og vindtett jakke og bukse
 • Høy vannsøyle

Ulemper

 • Jakke og bukse har samme størrelse
 • Kun to fargevalg

Spesifikasjoner

Mer om Nordbjørn Rörö Skallsett

Skallklær i sett er praktisk, og Rörö fra Nordbjørn er intet unntak. Dettet settet kommer med en bukse og jakke som begge er vindtett og vanntett, har god pusteevne og høy vannsøyle. Siden settet er todelt kan jakke og bukse brukes hver for seg, eller sammen som et varmende og isolerende sett i mellomsesongen.

Jakken kommer med refleksdetaljer som gjør barnet godt synlig i høstmørket. Hetten er avtagbar, og kragen ekstra høy for å isolere mot vind og regn. Som skallklær flest har jakken et behagelig fôr som varmer, samtidig som den er laget av et materiale med god pusteevne som sørger for sirkulasjon slik at barnet ikke blir klam og kald i jakken.

Buksen er laget av behagelige materialer som gir god frihet til å bevege seg. Den har teipede sømmer som sørger for at vann ikke trenger gjennom disse. Fotendene er av elastisk ribb, og sitter tett inntil skoene. Og med fotstropper som holder skoene på plass sørger buksen for å holde barnet tørt og komfortabelt ute.

Både bukse og jakke i dettet settet leverer på egenskaper, kvalitet og komfort. Passformen er god på begge plaggene, og det er god plass til et ekstra isolerende lag under. Settet kan fint brukes i mellomsesongene, og om vinteren om været er mild og vått.

Kjøpsguide – hvordan velge riktig skallklær

Uansett type er skallklær en viktig del av ditt barns garderobe. Jakke, bukse og dress med et skjermende ytre gir god beskyttelse mot vær og vind, og sørger for at barnet kan leke ute i all slags vær uten å bli våt og kald.

Når du skal velge nytt skalltøy til barnet ditt er det viktig å velge plagg av høy kvalitet, som har en god vannssøyle og som både isolerer og puster samtidig. Dette er viktig for at barnet skal holde seg tørr og varm gjennom all aktivitet.

Komfortabel passform

Passformen er viktig på klær. Det handler om at klærne skal sitte godt på kroppen, samtidig som de ikke hemmer noen former for bevegelse.

Skallklær må ha en god passform slik at de beskytter mot vær og vind, samtidig må det være plass til et ekstra lag med klær under på kjølige dager.

Justeringer i livet eller på armene bidrar til å gi en god passform. Ved å justere i livet blir ikke buksen for stram. Og justering på ermene sørger for at jakken ikke blir for lang.

Finn best i test skallklær for barn hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test skallklær for barn hos oss på Testjakt.no!

Skallklær med god beskyttelse

Poenget bak skallklær er å beskytte mot vær og vind, og gode skallklær må beskytte godt. Vanntette og vindtette materialer er å foretrekke, slik at barnet hverken blir våt eller kald.

For å vurdere hva som er god eller dårlig beskyttelse som spesielt vær kan en se på vannsøylen. Skallklær som beskytter godt mot vann og regn har en høy vannsøyle. Des høyere vannsøyle, jo mer vann kan klærne utsetter for før det trenger gjennom.

Når du har skallklær med god beskyttelse mot både vann og vind skal det mye til før barnet blir vått og kaldt.

Materialer som puster

Det er mange grunner til hvorfor pustende materiale er viktig. Hovedgrunnen er å holde seg tørr og varm. En annen grunn er for komfort, at klærne ikke klistrer seg til kroppen og skaper ubehag.

For å forbli tørr og varm i skallklærne er det viktig at plaggene er laget av materiale som puster. Materialer som puster er ventilerende, og transporterer fukt og svette ut, mens varmen forblir innvendig.

For å vurdere et plaggs evne til å puste og ventilere kan du se på pusteevnen. Høyere pusteevne betyr bedre egenskaper, og bedre komfort for barnet som bruker plagget.

Når trenger du å bruke skallklær?

Skallklær er designet for å holde varmen inne og været ute. Dette er plagg som hører hjemme i alle barns garderobe, enten det er jakke, bukse eller en dress. Med denne best i test skallklær får du hjelp til å finne det eller de plaggene som er best for ditt barn.

De beste skallklærne er klær som beskytter godt mot all slags vær og temperatur. Plaggene isolerer godt mot vinden, og holder regn og sølevann ute.

Skallklær er spesielt godt egnet for aktive barn på skole og i barnehage. De holder barn varme på kjølige dager, og tørre på dager med lett regn. Dette er plaggene som egner seg godt på tur, og med et ekstra lag under kan de fint brukes på noe kjøligere dager.

Ofte stilte spørsmål og svar

Kan skallklær til barn benyttes gjennom hele året, uansett vær og temperatur?

Skallklær er ment å brukes i mellomsesongen, og har et tynt fôr og lite polstring slik at de også kan brukes på varmere dager. Du kan også bruke skallklær om vinteren med et ekstra lag under, men ved minusgrader er det best med vintertøy.

Hva er forskjellen på vanntett og vannavstøtende skallklær til barn?

Skallklær som er vannavstøtende støter bort vann, og har gjerne ikke teipede sømmer. Vanntette plagg er laget av materialer som er vanntette, har teipede sømmer, og har en høyere vannsøyle enn vannavstøtende plagg.

Hvordan kan jeg vaske barnas skallklær når de blir møkkete?

Skallklær kan vaskes i vaskemaskinen på maksimalt 40 grader. Les vaskeanvisningen nøye for å være sikker på at plagget vaskes på riktig program. Det er ikke anbefalt å bruke skyllemiddel på skallklær, da dette kan ødelegge membranen som støter vekk vannet.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 29/08/2023 •  14 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test