Beste Skallklær For Barn i Vind Eller Regn(Best i Test 2023)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke skallklær til barnet ditt som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Skalljakke, skallbukse og skalldress er alle former for skallklær designet for å holde barnet tørr, varm og komfortabel på kjølige og våte dager. Både jakke, bukse og dress er designet med et hardt skall på utsiden, som gjør plaggene vanntette. Kombinert med et tynt og behagelig fôr på innsiden, materialer som puster og er vindtette er dette det perfekte valget av yttertøy til barn.

Skallklær er designet med fokus på komfort og smarte løsninger. De er laget for å holde vær og vind ute, og kroppen under varm og komfortabel. Kombinert med et par behagelige støvler har du et komplett antrekk som passer like godt på kjølige sommerdager som våte høstdager.

Skalljakker og bukser kommer gjerne i matchende sett som komplimenterer hverandre i farge og mønster. Men det finnes et stort utvalg av skallklær som gjør det mulig å leke med farger og mønster, uten at dette går ut over komforten, varmen og plaggets mange egenskaper.

Fem beste skallklær til barn

I denne artikkelen har vi tatt for oss skalljakker, bukser og sett. Eldre barn ønsker gjerne å kombinere jakke og bukse, og er ikke like stor fan av skalldressen som yngre barn er. Fordelen med å velge en jakke og bukse kombinasjon er at de kan brukes hver for seg, barnet kan fint bruke bare jakken på vei til skole og barnehage. Det er også mulig å leke med farger og velge bukse og jakke fra ulike produsenter for å få nøyaktig de egenskapene du var på jakt etter.

Vi har funnet frem til de fem beste skallklærne på markedet, to jakker og to bukser, og et sett. Dette er plagg som leverer på kvalitet, egenskaper og komfort. Den beste jakken er Lindberg Lingbo Skalljakke. Dette er en skalljakke som kommer med mange gode egenskaper, har en god passform, høy vannsøyle og gode pusteegenskaper. Når det kommer til bukse er det Reimatec Kaura Skallbukse som vurderes som den beste. Dette er en bukse som er laget av lette materialer som gir full bevegelsesfrihet, har en høy vannsøyle og beskytter godt mot vind.

1. Vinner og best i test ble Lindberg Lingbo Skalljakke – best i test jakke

Fordeler

 • Behagelig passform med plass til en ekstra genser
 • Høy vannsøyle og pusteevne

Ulemper

 • Ikke justerbare ermer
 • Kun to fargealternativer

Spesifikasjoner

Mer om Lindberg Lingbo Skalljakke

Skallklær er ikke bare behagelige å gå med, de beskytter også godt mot dårlig vær og sur vind. Denne skalljakken er best i test på grunn av disse egenskapene. Jakken er behagelig å ha på, er laget av myke og lett bevegelige materialer som gir full bevegelsesfrihet, samtidig som de beskytter godt mot både vind og regn.

Skallklær fra Lingo levrer også på detaljer, og kan fint brukes gjennom hele året med de rette klærne under. Jakken kommer med et behagelig fôr av fleece i kragen, som er med å stenge kulden ute og holde varmen inne, samtidig som jakken byr på god ventilasjon og har gode pusteevner.

Passformen på Lingo sine skallklær er ekstra god, slik at du fint kan benytte deg av denne jakken gjennom hele året. Ermene er ribbede og med elastisk strikk. Det gjør at de sitter godt inntil håndleddene, samtidig som du enkelt kan trekke jakken over et par med votter på ekstra kalde dager.

Jakken kommer med en avtagbar hette med justering. Den har også to ganske store og romslige lommer med plass til både vannflaske, votter og andre skatter. For sikkerhet og synlighet i mørket har jakken også flere refleksdetaljer på arm, bryst og rygg.

2. På andreplass kommer Polarn o. Pyret Skallbukse vanntett svart – best i test bukse

Fordeler

 • Konturformede knær for bedre komfort
 • Vindtett og vanntett
 • Tapede sømmer
 • Vanvittig god kvalitet!

Ulemper

 • Litt dyrere enn våre andre alternativer

Spesifikasjoner

Mer om Polarn o. Pyret Skallbukse vanntett svart

Blant de beste skallklær finner vi PO.P WEATHER PRO® skallbukse. Denne buksen er perfekt for alle aktive barn, og kan fint brukes utover mellomsesongen den er designet for. Buksen er laget av 100% resirkulerte materialer, har en god passform, med formede knær og justerbare seler.

Skallbuksen fra Polarn o. Pyret er av høy kvalitet, er vanntett og har gode pusteevner. Buksen har et tynt fôr i polyester, og en god passform som gjør det mulig å bruke en ullbukse under. Dette er noe av grunnen til at den vurderes som best i test skallklær når det kommer til bukse.

Buksen kommer i ulike diskret farger, som gjør den passende for alle barn, uansett kjønn og alder. Den har strikk rund anklene, og avtagbare fotstropper som kan brukes for å holde sko og støvler godt på plass uansett hva slags aktivitet barnet bedriver.

Det tynne fôret gjør buksen perfekt for mellomsesongene. Men med et klassisk og kjønnsnøytralt snitt og god passform kan den fint brukes utover de kjøligere sesongene. Buksen beskytter godt mot været, er vanntett og beskytter fullstendig mot vind med sine teipede sømmer.. Et godt valg for aktive barn som liker å leke ute uansett vær. Kvalitetsmessig er det ingenting som kan slå disse skallbuksene, et skikkelig godt kjøp!

3. På tredjeplass kommer ZigZag Echo Skalljakke – best pris jakke

Fordeler

 • Fine detaljer
 • Godt fôret

Ulemper

 • Lav pusteevne
 • Noe lav vannsøyle

Spesifikasjoner

Mer om ZigZag Echo Skalljakke

Skalljakken fra ZigZag er en behagelig og vanntett skalljakke som har gode pusteevner og god passform. Jakken er en del av en serie med skallklær som leverer på kvalitet, egenskaper og komfort. Den er laget av myke materialer, som føles behagelig å ha på, og samtidig beskytter mot været.

Materialene jakken er laget av sørger for full bevegelsesfrihet, samtidig som jakken holder barnet god og varm. Kragen er ekstra høy og fôret med fleece for å holde kulden ute. Hetten er også fôret med mesh, for en lunere følelse når du har hetten på. Skalljakken leverer på de punktene som er viktige, og scorer derfor høyt i vår skallklær test.

For god passform har jakken fot elastiske ermer på armene. Dette gjør jakken enkel å ta av og på, samtidig som votter holdes godt på plass. Glidelåsen bidrar også til å gjøre på- og avkledningen enda eklere. Det kommer i en kontrastfarge som gjør den godt synlig.

Lommer på jakken er viktig, og spesielt for barn som elsker å dra på skattejakt uansett vær. ZigZag Echo kommer med to store og romslige lommer i front, begge med glidelås. Så her er det plass til alt som skal med, og de ligger trygt plassert bak glidelåsen.

4. På fjerdeplass kommer Didriksons Vin Skallbukse

Fordeler

 • Extended Size funksjon
 • God passform

Ulemper

 • Tåler ikke tørketrommel

Spesifikasjoner

Mer om Didriksons Vin Skallbukse

Skallklær fra Didrikson er kjent for å være slitesterke og komfortable, og det er intet unntak med Vin Skallbukse. Disse buksene er helt vanntette, har teipede sømmer og er laget av et materiale som puster godt og sørger for god sirkulasjon av fuktighet.

Skallklær er ment for å brukes på våte og kjølige dager, noe denne buksen er skapt for. Buksene er fôret med et behagelig fleecefôr som sørger for at barnet holder seg god og varm selv på kalde og våte dager. Passformer gir også rom for et ekstra lag under, hvis det skulle være nødvendig.

Buksen leverer ikke bare på egenskaper, men også på detaljer. Det er refleksdetaljer på begge buksebenene, slik at barnet er godt synlig selv på mørke kvelder. Kanten på buksebeina er elastisk ribb, som sørger for at buksen sitter tett rundt skoene. Buksen har også ekstra fotstropper, som holder skoen på plass.

Denne buksen er kanskje designet for bruk om våren og høsten, men kan fint brukes gjennom hele året. Fôret er varmende, noe som er behagelig på kjølige sommerdager med lett regn. Det er også god plass til ekstra lag under, slik at buksen kan brukes frem til den må byttes ut med en vinterdress.

5. På femteplass kommer Nordbjørn Rörö Skallsett – beste skallsett

Fordeler

 • Vanntett og vindtett jakke og bukse
 • Høy vannsøyle

Ulemper

 • Jakke og bukse har samme størrelse
 • Kun to fargevalg

Spesifikasjoner

Mer om Nordbjørn Rörö Skallsett

Skallklær i sett er praktisk, og Rörö fra Nordbjørn er intet unntak. Dettet settet kommer med en bukse og jakke som begge er vindtett og vanntett, har god pusteevne og høy vannsøyle. Siden settet er todelt kan jakke og bukse brukes hver for seg, eller sammen som et varmende og isolerende sett i mellomsesongen.

Jakken kommer med refleksdetaljer som gjør barnet godt synlig i høstmørket. Hetten er avtagbar, og kragen ekstra høy for å isolere mot vind og regn. Som skallklær flest har jakken et behagelig fôr som varmer, samtidig som den er laget av et materiale med god pusteevne som sørger for sirkulasjon slik at barnet ikke blir klam og kald i jakken.

Buksen er laget av behagelige materialer som gir god frihet til å bevege seg. Den har teipede sømmer som sørger for at vann ikke trenger gjennom disse. Fotendene er av elastisk ribb, og sitter tett inntil skoene. Og med fotstropper som holder skoene på plass sørger buksen for å holde barnet tørt og komfortabelt ute.

Både bukse og jakke i dettet settet leverer på egenskaper, kvalitet og komfort. Passformen er god på begge plaggene, og det er god plass til et ekstra isolerende lag under. Settet kan fint brukes i mellomsesongene, og om vinteren om været er mild og vått.

Kjøpsguide – hvordan velge riktig skallklær

Uansett type er skallklær en viktig del av ditt barns garderobe. Jakke, bukse og dress med et skjermende ytre gir god beskyttelse mot vær og vind, og sørger for at barnet kan leke ute i all slags vær uten å bli våt og kald.

Når du skal velge nytt skalltøy til barnet ditt er det viktig å velge plagg av høy kvalitet, som har en god vannssøyle og som både isolerer og puster samtidig. Dette er viktig for at barnet skal holde seg tørr og varm gjennom all aktivitet.

Komfortabel passform

Passformen er viktig på klær. Det handler om at klærne skal sitte godt på kroppen, samtidig som de ikke hemmer noen former for bevegelse.

Skallklær må ha en god passform slik at de beskytter mot vær og vind, samtidig må det være plass til et ekstra lag med klær under på kjølige dager.

Justeringer i livet eller på armene bidrar til å gi en god passform. Ved å justere i livet blir ikke buksen for stram. Og justering på ermene sørger for at jakken ikke blir for lang.

Finn best i test skallklær for barn hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test skallklær for barn hos oss på Testjakt.no!

Skallklær med god beskyttelse

Poenget bak skallklær er å beskytte mot vær og vind, og gode skallklær må beskytte godt. Vanntette og vindtette materialer er å foretrekke, slik at barnet hverken blir våt eller kald.

For å vurdere hva som er god eller dårlig beskyttelse som spesielt vær kan en se på vannsøylen. Skallklær som beskytter godt mot vann og regn har en høy vannsøyle. Des høyere vannsøyle, jo mer vann kan klærne utsetter for før det trenger gjennom.

Når du har skallklær med god beskyttelse mot både vann og vind skal det mye til før barnet blir vått og kaldt.

Materialer som puster

Det er mange grunner til hvorfor pustende materiale er viktig. Hovedgrunnen er å holde seg tørr og varm. En annen grunn er for komfort, at klærne ikke klistrer seg til kroppen og skaper ubehag.

For å forbli tørr og varm i skallklærne er det viktig at plaggene er laget av materiale som puster. Materialer som puster er ventilerende, og transporterer fukt og svette ut, mens varmen forblir innvendig.

For å vurdere et plaggs evne til å puste og ventilere kan du se på pusteevnen. Høyere pusteevne betyr bedre egenskaper, og bedre komfort for barnet som bruker plagget.

Når trenger du å bruke skallklær?

Skallklær er designet for å holde varmen inne og været ute. Dette er plagg som hører hjemme i alle barns garderobe, enten det er jakke, bukse eller en dress. Med denne best i test skallklær får du hjelp til å finne det eller de plaggene som er best for ditt barn.

De beste skallklærne er klær som beskytter godt mot all slags vær og temperatur. Plaggene isolerer godt mot vinden, og holder regn og sølevann ute.

Skallklær er spesielt godt egnet for aktive barn på skole og i barnehage. De holder barn varme på kjølige dager, og tørre på dager med lett regn. Dette er plaggene som egner seg godt på tur, og med et ekstra lag under kan de fint brukes på noe kjøligere dager.

Ofte stilte spørsmål og svar

Kan skallklær til barn benyttes gjennom hele året, uansett vær og temperatur?

Skallklær er ment å brukes i mellomsesongen, og har et tynt fôr og lite polstring slik at de også kan brukes på varmere dager. Du kan også bruke skallklær om vinteren med et ekstra lag under, men ved minusgrader er det best med vintertøy.

Hva er forskjellen på vanntett og vannavstøtende skallklær til barn?

Skallklær som er vannavstøtende støter bort vann, og har gjerne ikke teipede sømmer. Vanntette plagg er laget av materialer som er vanntette, har teipede sømmer, og har en høyere vannsøyle enn vannavstøtende plagg.

Hvordan kan jeg vaske barnas skallklær når de blir møkkete?

Skallklær kan vaskes i vaskemaskinen på maksimalt 40 grader. Les vaskeanvisningen nøye for å være sikker på at plagget vaskes på riktig program. Det er ikke anbefalt å bruke skyllemiddel på skallklær, da dette kan ødelegge membranen som støter vekk vannet.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  14 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test