Beste Skalldresser For Barnet Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken skalldress som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En skalldress er det perfekte ytterplagget for aktive barn uansett om de går i barnehagen eller på skolen. Plagget har et hardskall på yttersiden som beskytter mot regn, et tynt fôr på innsiden, er vindtett og puster. Med denne dressen får du en kombinasjon av regntøy og softshell dress i et og samme plagg. Plagget er også mykt og komfortabelt, slik at barnet enkelt kan bevege seg i dressen.

En skalldress har flere gode funksjoner som sørger for at barnet holdes tørr og varm uansett vær. En god dress er slitesterk, beskytter mot regn og vind, samtidig som det puster og sørger for at barnet ikke blir klam og ukomfortabel. Dette er et must have-plagg, spesielt for barn i barnehagealderen. Plagget kan brukes gjennom hele året, men passer best til vår og høst.

5 beste skalldress til barn på markedet

Her har vi samlet de fem beste skalldressene som finnes på markedet akkurat nå. Den beste er en skalldress fra Lindberg, Lingbo Parkdress. Dette er en behagelig dress som er laget av vind- og vanntette materialer, har gode pusteegenskaper og teipede sømmer som gjør dressen ekstra vanntett. Den kommer også med ekstra detaljer, som avtakbar hette, elastiske fotstropper for å hindre at benet sklir opp over støvlene og refleksdetaljer som gjør barnet synlig også i mørket. Gode alternativer til denne dressen er Nordbjørn Skaftö Parkdress og Petite Chérie Lily Parkdress.

1. Vinner og best i test ble Lindberg Lingbo Parkdress

Fordeler

 • Kommer med flere fargevalg
 • God passform
 • Mange gode funksjoner

Ulemper

 • Kun små størrelser
 • Tynt fôr

Spesifikasjoner

Mer om Lindberg Lingbo Parkdress

Lingo er en lett og behagelig skalldress som kommer i et bredt utvalg av farger, og kan enkelt tilpasses barnets personlighet. Dressen kommer med flere praktiske funksjoner som gir økt sikkerhet, som avtakbar hette og refleksdetaljer, noe som gjør den til et trygt alternativ. Dressen er vind- og vanntett, og kommer med teipede sømmer som gir økt beskyttelse mot vann. Og for varme, netting- og nylonfôr på innsiden

Grunnen til at Lingo fra Lindberg er den beste er ikke bare fargevalg og funksjoner, men også passform og komfort. Dette er en skalldress som sitter godt med strikker rundt både håndledd og ankler, og det er plass til fleece under på kalde dager. Og med gode pusteegenskaper, slik at barnet ikke blir klam selv på regnværsdager.

2. På andreplass kommer Nordbjørn Skaftö Parkdress

Fordeler

 • Stort utvalg med fine mønstre
 • Gode pusteevner
 • Passer begge kjønn

Ulemper

 • Lite fôring
 • Halvert vannsøyle etter tre maskinvasker

Spesifikasjoner

Mer om Nordbjørn Skaftö Parkdress

Skaftö fra Nordbjørn er en praktisk og fargerik skalldress barn. Denne dressen kommer i flere fargerike mønstre, og er passer både for barnehage- og skolebarn. Dressen er vind- og vanntett, har teipede sømmer og en avtakbar hette, og er laget i et behagelig materiale som puster og gir god beskyttelse mot vær og vind.

Som skalldress baby er ikke denne dressen et godt alternativ, da den starter på størrelse 80. Den er derimot et godt alternativ for eldre barn, da den går helt opp til størrelse 116. Den kan med andre ord brukes av barn i barnehagealder, og er med sine mange praktiske funksjoner et godt valg som barnehagedress.

3. På tredjeplass kommer Reima Kapelli

Fordeler

 • Justerbar, elastisk midje og justerbare ermeender
 • Refleksdetaljer
 • Overflatebehandlet med fluorkarbon-fri BIONIC-FINISH®ECO.
 • Inneholder sertifiserte, resirkulerte fibre
 • Stoffet er godkjent av bluesign® og er produsert med minimal påvirkning på mennesker og miljø.

Ulemper

 • Kun få fargevalg og ingen mønstre

Spesifikasjoner

Mer om Reima Kapelli

Vind- og vanntett Reima Kapelli skalldress imponerer med sin avtagbare hette og ekstraordinære egenskaper. Den vann- og smussavstøtende overflaten og teipede sømmene sørger for pålitelig beskyttelse. Med justerbar, elastisk midje og ermeender, samt praktiske glidelåslommer, gir denne dressen en skreddersydd passform og brukervennlighet.

De avtakbare, justerbare fothemmene i silikon bidrar til å holde elementene ute. Refleksdetaljene øker synligheten, mens bruk av BIONIC-FINISH®ECO uten fluorkarbon gir en miljøvennlig overflatebehandling. Med sertifiserte, resirkulerte fibre og godkjenning fra bluesign®, er stoffet produsert med minimal påvirkning på mennesker og miljø. Pusteevnen på 7000g/m²/24t og vannsøylen på 10000 mm bekrefter denne dressens kvalitet. Laget av 100 % polyester, er Reima Kapelli skalldress det ideelle valget for våte vårdager.

4. På fjerdeplass kommer Polarn o. Pyret skalldress

Fordeler

 • Avtakbart fleecefôr
 • Laget delvis av resirkulerte materialer
 • Tapede sømmer
 • Pusteevne

Ulemper

 • Litt saftigere pris
 • Gjerne med flere farger

Spesifikasjoner

Mer om Polarn o. Pyret skalldress

Er du på jakt etter en virkelig god vektoverall, kan vi på det varmeste anbefale vår testvinner, Polarn o. pyrets foret vekt overall. Her har du alt du måtte trenge av funksjonalitet, og litt til! Den har et supermykt, varmende fleecefôr som enkelt tas av eller på ved hjelp av trykknapper. Dette gjør også at du unngår tykke, ubehagelige gensere og lag. Å ha et “alt i ett”-plagg igjen skaper bedre bevegelsesfrihet for barnet ditt. Den har også en avtagbar hette som også kan tas av og på enkelt med trykknapper.

Du kan være helt trygg med at barnet ditt vil holde seg varm i denne skalaen totalt sett, uavhengig av vind og vannmengde. Vannsøylen på minst 12 000 betyr at barnet ditt kan sitte i en sølepytt uten at vektovertrekket slipper vann igjennom. Noe som ikke er helt uvanlig når det kommer til våre små! Den har også fullt tapede sømmer!

For at barnet ditt skal ha mest mulig bevegelsesfrihet, har kjeledressen forhåndsbøyde ermer og knær. Den har også elastisitet rundt midjen, ermene og benene. Skala kjeledressen er tilgjengelig i størrelser fra 74-128. Størrelse 74-92 har to glidelåser i stedet for én, og kalles “baby”. Fra størrelse 98-128 har kjeledressen kun én glidelås og også andre ekstrafunksjoner for å øke slitestyrken, som ekstra slitesterkt stoff ved knær og rumpe. Den er laget av delvis resirkulerte materialer, noe som gjør at den også er vindtett. Pusteevne minst 5000 g/m2/24t.

Dette er valget for de som leter etter en vektoverall som skal brukes daglig under tøffe forhold. Har du et barn som elsker å være ute eller trenger du noe til førskole eller fritid? Denne jumpsuiten skuffer ikke! Eventuelt kunne man ønsket seg litt morsommere farger eller spennende mønstre. Men vi i Testjakt mener at funksjonen vinner over fargevalgene. Polarn og Pyret er i det litt høyere prissegmentet. Imidlertid bør det tas i betraktning at deres filosofi er “tre barn i hvert plagg”. Klærne er av så høy kvalitet! Å selge brukt betyr ofte at du får tilbake en god del av det du har betalt, da Polarn o pyret har en god annenhåndsverdi. I tillegg er plaggene ofte i veldig god stand da ytterplaggene deres er kjent for sin kvalitet og slitestyrke.

5. På femteplass kommer Petite Chérie Lily Parkdress

Fordeler

 • Stort utvalg av størrelser
 • God og behagelig passform
 • Gode funksjoner

Ulemper

 • Ikke kjønnsnøytral
 • Ikke vindtett

Spesifikasjoner

Mer om Petite Chérie Lily Parkdress

Lily er en skalldress som kommer i et bredt utvalg av mer feminine farger og mønstre. Dressen er laget av et behagelig vannavstøtende materiale som har gode pusteegenskaper. Av mer praktiske løsninger har dressen en avtakbar hette, to praktiske lommer, ermer med borrelås og refleksdetaljer som gjør barnet synlig i mørket.

Dette er en skalldress som fint kan brukes både vår, sommer og høst. Dressen er lett å bevege seg i og har et behagelig innerfôr som varmer noe. På kalde dager er det anbefalt med fleece under, noe som ikke er et problem da dressen har en god passform med plass til et mellomlag under.

Kjøpsguide – slik velger du beste skalldress

En skalldress er et nøkkelplagg som hører hjemme i alle barns garderober, enten de går på skole eller i barnehagen. Dette er et plagg som kommer til å bli mye brukt, og det er derfor viktig å vite hvordan du skal finne den riktige dressen.

Når du skal kjøpe en dress til barn er det viktig å tenke på barnets fysikk, størrelse og aktivitetsnivå. Små barn sitter mer stille enn eldre barn, og har derfor bruk for en dress som varmer og beskytter mer. Mens eldre barn trenger en slitesterk dress.

Gir god beskyttelse

En skalldress er ment for å beskytte mot vær og vind, og holde barnet tørt og varm selv når det regner og blåser om hverandre. Det er derfor viktig å ha en dress som er både vind- og vannavstøtende, hvor sistnevnte er en prioritet.

Når du skal vurdere hvor vannavstøtende en skalldress er må du se på vannsøylen. Denne viser hvor mye vann dressen kan støte bort. Jo høyere vannsøyle, jo mer vann tåler dressen å bli utsatt for. En vannsøyle på minst 10 000 mm er anbefalt.

Finn best i test skalldresser hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test skalldress hos oss på Testjakt.no!

God passform på skalldressen

En dress med god passform er behagelig å bruke. Blir skalldressen for stor er det vanskelig, spesielt for de minste, å bevege seg rundt. Er den for liten blir det ubehagelig, og den gir ikke like god beskyttelse.

Siden skalldressen har tynnere fôr enn blant annet vinterdressen er det viktig at det også er plass til et mellomlag. Er det plass til ull eller fleece under kan dressen brukes selv på kjølige dager med vind og regn.

God ventilasjon

En dress som puster ventilerer ut overflødig varme og vanndamp fra innsiden av plagget, slik at barnet ikke blir våt og kald. Dette er en egenskap som er viktig å ha, for uten dette vil barnet bli våt og kald.

For å sørge for at dressen er behagelig å bruke er det viktig med gode egenskaper knyttet til ventilasjon. Hvor gode pusteevner et plagg har ser du på hvor mange gram vanndamp som kan passere gjennom plagget.

Når trenger du å bruke en skalldress?

En skalldress beskytter mot vær og vind, og er et plagg som hører hjemme i alle barns garderobe. Med en skalldress test kan du få hjelp til å finne den skalldressen som møter det behovet barnet ditt har, både i barnehagen og hjemme.

De beste skalldressene holder barnet tørt og varmt slik at de kan leke både ute og inne i lekestuen uansett værforhold. I skalldress best i test finner du de dressene som gjør det best akkurat nå, slik at valget blir enklere for deg.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 07/08/2023 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test