Beste Silver Shampoo For Kule Nyanser (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilket silver shampoo som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En sølvshampo gir det blonde håret ditt en kjøligere nyanse ved å fjerne gule toner fra de blekede eller krøllete hårlokkene dine. Den fungerer også på naturlig blondt hår med gule highlights, men det er vanligvis lettere å fjerne gule toner fra farget og bleket hår.

Hvilken sølvsjampo er best?

Det er flere ting du bør vurdere før du kjøper en sølvsjampo. Det kan handle om virketid, om det inneholder pleiende ingredienser og hvor ofte det skal brukes. Spesielt sølvsjampo har en tendens til å tørke ut, så det er viktig å finne det rette produktet for håret ditt. Vi har valgt å fokusere på følgende:

1. Vinner og best i test ble silver shampoo fra Milk Shake, Silver Shine Light Shampoo

Fordeler

 • Gir en veldig fin kul tone
 • Fukter håret

Ulemper

 • Vanskelig i begynnelsen å bestemme effektens varighet

Spesifikasjoner

Mer om Milk Shake, Silver Shine Light Shampoo

En sølvsjampo som passer for både blondt og grått hår. Den kommer i en flaske som inneholder 300 ml. Masser en tilstrekkelig mengde inn i vått hår. Lag et skum og skyll deretter håret grundig slik at vannet er helt klart og fritt for farge. Kjenner du at håret begynner å bli tørt, kan du bruke en innpakning etterpå. Det misfarger ikke håret ditt.

Silver Shine Light Shampoo fra Milk shake er en pleiende sølvsjampo som gir glans og volum til håret ditt. Den renser både hår og hodebunn på en effektiv, men skånsom måte. Håret ditt får en kjøligere nyanse og blir kvitt gule toner eller misfarging.

Mange sølvsjampoer kan få håret til å føles tørt etter bruk ettersom de tørker. Denne sølvsjampoen etterlater håret ditt virkelig fuktet og mykt og gir også virkelig gode resultater, derfor blir den ofte kåret som en testvinner. Vi er helt henrykte og elsker at Silver Shine lukter fantastisk!

2. På andreplass kommer silver shampoo fra Fudge Care Clean Blonde Damage Rewind Shampoo

Fordeler

 • Tilgjengelig i forskjellige størrelser
 • Tørker ikke ut håret

Ulemper

 • Kan misfarge hendene dine

Spesifikasjoner

Mer om Fudge Care Clean Blonde Damage Rewind Shampoo

En sølvsjampo som kommer i tre forskjellige størrelser og to pakker, som tube og som pumpeflaske i største størrelse på 1000 ml. Skal ikke sitte for lenge da blir den lilla. Påfør en passende mengde i vått hår og skyll deretter håret grundig slik at vannet er helt klart og fritt for farge. Bruk balsam eller pakk inn etterpå for best resultat. Misfarger ikke håret og etterlater det mykt og fint.

Fudge Care Clean Blonde Damage Rewind Shampoo blir også vanligvis kåret til en av de beste sølvsjampoene på markedet i ulike tester. Dette er en sølvsjampo som har vært på markedet lenge og er en skikkelig favoritt for mange. Den fjerner varme og gule toner og etterlater håret ditt både sterkere og blankere etter bruk. Den har også Opti-Plex™-teknologi som beskytter, styrker og tørker mindre.

Håret får en fin, kjølig nyanse og det fungerer godt på både naturlig og farget hår. Denne er mer pleiende og mindre tørkende enn “Blonde Violet Shampoo” fra samme merke. Anbefalingen er å teste deg selv angående virkningsperioden. Det avhenger mye av startposisjon og hårkvalitet. Hvis håret ditt blir lilla vil dette forsvinne etter noen vask.

3. På tredjeplass kommer silver shampoo fra Olaplex No 4P Toning

Fordeler

 • Vegansk
 • Fri for sulfater

Ulemper

 • Høy pris

Spesifikasjoner

Mer om Olaplex No 4P Toning

En sølvsjampo som kommer i en 250 ml flaske. Masser en passende mengde inn i vått hår. La virke i 1-5 minutter avhengig av hvor lys tone du ønsker å oppnå. Skyll deretter grundig til vannet renner klart slik at ingen farge blir igjen. Bruk balsam eller pakk inn etterpå for best resultat. Den etterlater håret mykt og fint uten å misfarge det.

No 4P Toning Shampoo fra Olaplex er en sølvsjampo som fukter, styrker og mykgjør håret ditt. Den fjerner effektivt uønskede gultoner i blondt hår uten å tørke det ut.

En sølvshampo i den litt høyere prisklassen. Du får imidlertid mye resultater for pengene fra Olaplex, noe som ikke er noe nytt. Kombiner gjerne denne sølvsjampoen med resten av hårpleieserien fra Olaplex. No 4P Toning er sulfatfri, og fordi formelen er svært konsentrert, kan du tilpasse den for å få akkurat den tonen du ønsker.

4. På fjerdeplass kommer silver shampoo fra Ida Warg Beauty

Fordeler

 • Lukter godt av melon
 • Fjerner raskt og effektivt gultoner

Ulemper

 • Kan oppleve at håret blir litt tørt hvis du ikke bruker balsam etterpå

Spesifikasjoner

Mer om Ida Warg Beauty

En mild og parfymefri sølvsjampo som kommer i en 250 ml flaske. Påfør en passende mengde i vått hår og la stå i noen minutter. Skyll deretter grundig slik at ingen sjampo blir igjen i håret, vannet skal være helt klart. For best resultat kan du bruke en balsam eller en wrap etterpå. Det misfarger ikke håret eller hendene og gir et godt resultat.

Sølvsjampo fra Ida Warg Beauty er en sjampo for blondt hår som motvirker gultoner og forskyvninger i håret uten å rive det. Den er helt fri for parabener og sulfater og passer for både naturlig blondt og farget hår.

Dette er et godt budsjettvalg fordi det prismessig er blant de billigste du kan finne uten å gå på kompromiss med kvaliteten. Det er en mild sølvsjampo som har en nydelig vannmelonduft. Enkel å bruke, og vi vil si at det er best for de av dere som allerede er ganske lett i deg selv, da det ikke er en veldig sterk formel.

5. På femteplass kommer silver shampoo fra Maria Nila Sheer Silver

Fordeler

 • Vegansk
 • Color Guard Complex
 • Sulfat- og parabenfri

Ulemper

 • Ikke så sterk

Spesifikasjoner

Mer om Maria Nila Sheer Silver

En sølvsjampo med bjørnebærekstrakt og fiolette toner som kommer i en 350 ml flaske. Påfør sjampoen i vått hår og la det sitte i noen minutter. Skyll deretter sjampoen grundig slik at ingenting blir igjen i håret, vannet skal være helt klart og fritt for farge. For å oppnå best resultat kan du bruke en hårinnpakning etterpå.

Maria Nilas Sheer Silver Shampoo er en pleiende sølvsjampo som passer til alt blondt hår, både naturlig og farget. Den inneholder Maria Nilas unike “Colour Guard Complex” som pleier og beskytter håret. Den minimerer at fargen blir matt og matt ved hårvask, varmestyling, UV-stråler og frie radikaler. I tillegg er den både vegansk, sulfat- og parabenfri.

Dette er en sølvsjampo som både er anti-fade og fargebevarende. Den tørker ikke ut håret og fjerner effektivt gule toner og forskyvninger. Emballasjen er klimakompensert og har også en nydelig duft av sjasmin, appelsin og grapefrukt. Dette er en litt mildere tørrshampoo, så for deg med mye gul misfarging anbefales sølvsjampoen fra Fudge “Care Clean Blonde Damage Rewind Shampoo”, som er betydelig sterkere. For de av dere som ønsker å vedlikeholde krøllene eller det blonde håret er denne sjampoen perfekt å bruke omtrent en gang i uken for å opprettholde den kjøligere tonen og unngå at den begynner å stramme gule eller varmere toner.

Kjøpeguide – Velge riktig silver shampoo

Når det er sagt, er det et par ting du bør vurdere før du kjøper en sølvsjampo. De kommer i forskjellige styrker og anbefalingen er vanligvis at de brukes omtrent en gang i uken.

Det er viktig at du velger en sølvsjampo etter hvilken type hår du har og hvilken nyanse du ønsker å oppnå. Den må ikke tørke ut håret eller misfarge det. En for sterk sølvsjampo som står på for lenge kan bli lilla, grønn eller blå. Noen ganger kan det også ta over i flekker, dette skyldes som regel at håret der har vært mer forberedt og tørrere. Vær alltid forsiktig når du tester en ny sølv scampo, ikke la den sitte for lenge i starten men test med litt kortere tid for å “bli kjent med” den.

Det må ikke tørke ut håret

Dessverre har mange sølvsjampoer en tørkeeffekt på håret. Det kan selvsagt løses med en god innpakning etterpå, men det er fortsatt unødvendig slitasje på håret. Velg en sølvsjampo som fukter håret og etterlater det mykt og skinnende. Du bør velge et produkt som pleier håret ditt og ikke tørker det ut. Innimellom er det også viktig å bruke gode produkter da blondt, bleket hår er mer forberedt og ofte tørrere enn mørkere hår. Et annet viktig poeng er heller ikke å bruke det for ofte, mange tror at det hjelper å bruke det ved hver hårvask. Det eneste som skjer da er at du vil ende opp med misfarget hår som en frisør må sette klørne i. Før du begynner å bruke sølvsjampo, eller mellom bruk, kan det være lurt å rense håret dypt med en dyprens. sjampo.

Finn best i test silver shampoo hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test silver shampoo hos oss på Testjakt.no!

Det skal ikke misfarge håret

Noen sølvsjampoer kan etterlate lilla eller blå støper i håret hvis de blir stående på for lenge eller brukes for ofte.

Velg et produkt som passer håret ditt og den tonen du ønsker, så du ikke risikerer at det blir lilla eller blått. Les instruksjonene og utløpsdatoen nøye og hold deg til dem.

Når trenger du å bruke en sølvsjampo?

En sølvshampo kommer godt med når du med naturlig blondt, grått eller bleket hår ønsker å bli kvitt gule skift og toner og få en kjøligere tone. Du trenger ikke velge den beste i test men en som passer din hårtype.

Sølvsjampo inneholder fiolette toner for å motvirke misfarging. Den frisker raskt opp blondt hår uten å måtte gå til frisøren eller farge det. Hvis den brukes riktig, er den en ekte “life-saver” som raskt og enkelt gir flotte resultater. Har du blondt hår som allerede er veldig porøst og tørt, anbefales det at du bruker en sølvinnpakning eller en fargebombe for å nøytralisere gultonene dine, dette er mye mer skånsomt.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test