Beste Setting Spray For Makeup (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke setting spray som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En setting spray er et must for de som ønsker å lage slitesterk sminke som holder seg på plass hele dagen! Bli kvitt linjer, kake, skinnende t-sone og la i stedet sminken sitte som en stein hele dagen. I tillegg blander en setting spray sammen sminkeproduktene dine og gir et sømløst og naturlig resultat. Høres det ut som hokus pokus? Kan det virkelig fungere? JA, er det enkle svaret. En setting spray er magi for sminken din og et must i hvert sminkesett!

En setting spray kan brukes både før du legger sminken, som et mellomtrinn og også som en finish for å fikse. Festespray, primerspray og settespray er forskjellige navn som ofte brukes men som i de fleste tilfeller refererer til samme type produkt.

Når du skal velge en setting spray, bør du først og fremst se etter om produktet er ment å gi glow og et hint av glitter, eller om det matt ned og gjør at sminken og huden ikke føles skinnende. Her bør du ta utgangspunkt i din hudtype, men også hva du føler at sminken din trenger og hvilke “problemer” du vanligvis har.

I vår sammenligning har vi valgt ut de beste produktene fra segmentet setting sprays. Vi har valgt å sammenligne fem ulike bestselgende produkter og sammenlignet anmeldelser, som presterer best i tester og som er anbefalt av profesjonelle makeupartister. Vi har også erfaring med flere av produktene i testen.

1. Vinner og best i test ble MAC Cosmetics Prep + Prime Fix +

Fordeler

 • Fungerer som primerspray og setting spray
 • Gir sminken din en betydelig bedre holdbarhet
 • Du trenger ikke kjøpe primer da dette er et 2 i 1 produkt
 • Har ikke avtagbar kork men fleksibel skruefunksjon

Ulemper

 • Du må kjøpe et nytt produkt etter en måned eller så hvis du bruker det daglig

Spesifikasjoner

Mer om MAC Cosmetics Prep + Prime Fix +

Prep + Prime Fix+ Original fra MAC Cosmetics er en ansiktsspray og primer som både fukter huden og fikserer sminken din. Det er et populært produkt blant profesjonelle make-up artister og det har vunnet mange priser, det blir ofte sett på som en testvinner i sammenligninger mellom ulike setting sprays. Mac setting spray er full av vitaminer og mineraler og inneholder naturlige ingredienser som agurk, grønn te og kamille som holder huden frisk og hydrert.

Prep + Prime Fix+ Original har flere bruksområder og kan brukes før du legger sminke for å fukte huden. Den kan også brukes til å friske opp sminken og fukte huden eller rett og slett som en finish når du er ferdig med sminken. Sistnevnte er den “klassiske” bruken for en settingspray. Det vil da hjelpe rouge, foundation, pudder og andre typer formel til å blande seg bedre og mer naturlig. Dette gjør at du unngår kanter og sminken din får et sømløst resultat.. Produktet er dermatologisk og oftalmologisk testet, dvs. også testet av øyeleger. Den passer for ulike hudtyper og fikserer sminken din i opptil 12 timer. Kombiner den gjerne med Macs løse pudder for en fantastisk holdbarhet!

Oppsummert er Prep + Prime Fix+ Original en allsidig ansiktsspray og primer som hjelper til med å forfriske og hydrere huden din samtidig som den fikserer sminken for langvarige resultater. Vi vil på det sterkeste anbefale dette produktet da både vi i Testjakt og brukere via anmeldelser hevder at det gir fantastiske resultater og gir en betydelig bedre holdbarhet og finish til sminken din.

2. På andreplass kommer Urban Decay All Nighter

Fordeler

 • Sminken blander seg og du unngår kanter, skarpe linjer og flekkete makeup
 • Sminken din sitter på som en stein
 • Perfekt mist som gir en jevn dusj over ansiktet
 • Minimerer touch-ups i løpet av dagen
 • Sminken sitter på plass HELE dagen!

Ulemper

 • Litt høy pris
 • Det var brukere som oppdaget at deres allerede akne-utsatte hud ble verre

Spesifikasjoner

Mer om Urban Decay All Nighter

Urban Decay All Nighter Makeup Setting Spray er et produkt som hjelper til med å fikse sminken din og holde den på plass i opptil 16 timer, uten at den flyter eller legger seg i fine linjer.

En av de viktigste ingrediensene i All Nighter er temperaturkontrollteknologi, som hjelper til med å holde sminken på plass selv under varme og fuktige forhold. En annen fordel med All Nighter Makeup Setting Spray er at formelen er 100 % vegansk og uten ingredienser eller biprodukter av animalsk opprinnelse, et grusomhetsfritt produkt.

Avslutningsvis er Urban Decay All Nighter Makeup Setting Spray et ikonisk produkt i segmentet og et produkt som alle makeup-entusiaster bør prøve på et tidspunkt! Den har en ikonstatus som er velfortjent, dette er virkelig en setting spray som holder det den lover, og et skikkelig bra resultat og en helt sprø holdbarhet! Brukere vitner om at de sov med sminken på og fortsatt våknet med fantastisk sminke.

Du kan rolig møte dagen uansett utfordringer i form av svette, regn, vind og tørr luft, sminken sitter perfekt! Det er vanskelig å finne misfornøyde brukere, de fleste hevder at dette er den ENESTE innstillingssprayen som gir resultater som er 100 % pålitelige. Den eneste ulempen er den høye prisen, som utgjør ganske mye penger hvis du bruker den kontinuerlig. Samtidig er både vi og folk som har testet produktet enige om at det er verdt å bruke ekstra penger på noe som fikser sminken din.

3. På tredjeplass kommer NYX PROFESSIONAL MAKEUP Make Up Setting Spray Matt

Fordeler

 • Perfekt for de som ønsker en matt look eller blir fort fet
 • God pris
 • Mindre flaske som gjør den enkel å ta med i vesken
 • NYX har forskjellige setting sprayer, denne er for et matt resultat, men det er også en dewy setting spray

Ulemper

 • Ikke for de som vil ha en glow

Spesifikasjoner

Mer om NYX PROFESSIONAL MAKEUP Make Up Setting Spray Matt

Budsjettvinneren av settesprayer på markedet er fra NYX PROFESSIONAL. Denne settingsprayen gir et matt resultat og holder sminken din oljefri og glansfri hele dagen eller natten. Produktet finnes også i en annen versjon kalt «dewy», denne varianten fungerer bedre for de som ønsker å ha en glød og ønsker å fukte huden i løpet av dagen.

En setting spray bør påføres med jevne sprayer ca 15 centimeter fra ansiktet. Påfør over hele ansiktet når du lukker øynene. NYX PROFESSIONAL MAKEUP Make Up Setting Spray Matte holder virkelig sminken din på plass mye bedre enn når du ikke bruker en setting spray. Mange brukere føler at den lave prisen sammenlignet med de gode resultatene gjør denne innstillingen til en vinner og en stor favoritt hos mange.

4. På fjerdeplass HICKAP Preppy Prime Setting Spray Matte Finish

Fordeler

 • Inneholder 100 % vegansk grønn kaviar utvunnet fra alger
 • Primer og setting spray i ett
 • God pris
 • Reduserer forekomsten av porer

Ulemper

 • Inneholder alkohol og parfyme
 • Er du tørr bør du supplere med ekstra primer

Spesifikasjoner

Mer om HICKAP Preppy Prime Setting Spray Matte Finish

Setting spray fra HICKAP er en vegansk setting spray og primer, et 2 i 1 produkt som passer for alle hudtyper og dermatologisk testet. Den gir en matt finish og reduserer synligheten av porer, samtidig som den fukter huden og hjelper til med å sette makeup. Flertallet av brukerne oppgir at de opplever det som noe uttørrende. Du får de aller beste resultatene med normal til fet hud!

Sprayen er designet for å holde sminken på plass under alle værforhold og forhindre at huden blir blank eller at sminken flyter. En av de unike ingrediensene i sprayen er 100 % vegansk grønn kaviar utvunnet fra alger. Denne kaviaren er rik på vitamin A og C, som gir den både beskyttende, beroligende og antioksidantegenskaper. Den inneholder også glykofilm, et stoff som fungerer som et forurensningsskjold. Dette bidrar til å beskytte huden mot skadelige forurensninger og UV-lys ved å fungere som en barriere mellom huden og eksterne miljøfaktorer.

Avslutningsvis vil vi anbefale dette produktet siden prisen er rimelig og flertallet av brukerne kun har positive anmeldelser. Ulempene er at den er mindre egnet for deg med tørr hud da den ikke føles fuktighetsgivende og da den også inneholder alkohol som tørker ut huden noe. Dessuten blir den raskt utsolgt når den kommer på lager!

5. På femteplass kommer Anastasia Beverly Hills Dewy Set Setting Spray

Fordeler

 • God duft av kokos og vanilje
 • Gir deg et dewy-look med en nydelig glød
 • Du unngår tørr og pudderaktig sminke
 • Passer deg med tørr hud perfekt!
 • Kan brukes både før sminke og som siste steg for å “sette” sminken din
 • Inneholder ikke alkohol

Ulemper

 • Ikke for de som ønsker et kjedelig resultat
 • Noen brukere opplever at de ser svette ut etter noen timer, dette kan også avhenge av hva du bruker til annen sminke

Spesifikasjoner

Mer om Anastasia Beverly Hills Dewy Set Setting Spray

Det anerkjente sminkemerket Anastasia Beverly Hills har en setting spray som er plassert i vår test. Deres “Dewy Set Setting Spray” er et produkt som brukes til å fikse og gi en glødende finish til sminken din. Denne sprayen har en nydelig duft av kokos og vanilje som passer de fleste. Du kan bruke produktet både før du legger sminken din, som primer (alternativt etter din vanlige primer men før foundation), men også for å fikse sminken. Den blander sømløst de forskjellige produktene du bruker i sminkerutinen din. Kakeutseendet som lett oppstår ved bruk av foundation og løst pudder er som blåst bort når du bruker Anastasia dewy setting spray. I stedet får sminken og ansiktet en sunn og naturlig glød.

Dette er et ideelt produkt for personer med tørr hud eller for de som ønsker å oppnå en «dewy glød» eller som lett blir tørr ved bruk av matt setting spray. Du kan bruke denne myke sprayen med eller uten sminke for å gi huden din et sunt og friskt utseende.

Kjøpeguide – Hvorfor bør jeg bruke en innstillingsspray?

For de av dere som ikke tidligere har brukt setting spray i sminkerutinen kan det være vanskelig å tro på det magiske resultatet og påvirkningen en setting spray kan ha på sminken. Så fungerer setting spray virkelig? Svaret er et rungende JA! Det føles svært usannsynlig at noen make-up artist i verden ville gjøre en make-up som ikke er ferdig med en fikseringsspray.

Det er ikke bare holdbarheten på sminken din som øker, resultatet ser også mer naturlig ut da en setting spray blander dine brukte produkter sammen og gir deg et mer “sammensveiset” og mer naturlig resultat. Det høres kanskje ut som fiksjon, men du vil aldri være foruten dette produktet når du innser hvilken enorm forskjell det faktisk utgjør. Hvis du ikke ønsker å bruke store summer, prøv vår budsjettvinner fra NYX Professionals, denne fikseringssprayen er tilgjengelig i både dewy finish og matt finish. Et tips er å spraye et lag når du har lagt foundation, for så også å avslutte med et lag til når du er helt ferdig med sminken.

Når bruker du en setting spray?

Du som sminker deg daglig vil gjerne bruke settingsprayen din hver gang du sminker deg. En setting spray brukes som sluttprodukt når du er helt ferdig med sminken. Du sprayer deretter en jevn dusj over hele ansiktet. Lukk øynene og spray på en avstand mellom 15-20 cm unna. La det deretter tørke før du berører ansiktet ditt.

Det finnes ulike typer setting spray, hvorav de fleste også kan brukes før du legger sminken. Produktet blir da som en primer, en base som jevner ut og fukter huden og gjør det lettere å legge annen sminke på. Vår testvinner fra MAC Cosmetics Prep + Prime Fix +, er laget spesielt for å bruke som en “prep” før sminke men også som en fikseringsspray og som en finish på sminken din. Dette er virkelig et utrolig produkt med svært fornøyde brukere. Ettersom den fungerer med doble egenskaper sparer du plass i toalettvesken da du kan hoppe over primeren.

Finn best i test setting spray hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test setting spray hos oss på Testjakt.no!

Settespray kan gi glød eller et matt resultat

Hvis du har tørr hud og ofte opplever at sminken din strammer eller ikke blir absorbert av huden, kan det være fordi du trenger mer fuktighet og hudpleieingredienser. Bruker du en duggfrisk finish på settingsprayen din får du en deilig og frisk følelse med fin glød samtidig som du fukter huden! Ta en nærmere titt på Anastasia Beverly Hills Dewy Set Setting Spray, som er alkoholfri, vegansk, grusomhetsfri og fri for parabener. Alkohol er noe som dukker opp på en eller annen måte i de fleste sminkeprodukter og selv i små mengder kan de tørke ut på sensitiv hud.

Priser

Det finnes ulike prisklasser for settesprayer og noen av produktene vi inkluderte i vår sammenligning har både budsjettvennlige og litt dyrere versjoner. Selv den billigste settingsprayen i vår test har gode anmeldelser og fornøyde brukere. Vi i Testjakt har selv testet 3 av de ovennevnte sprayene, Urban Decays All Nighter, MAC Cosmetics Prep + Prime Fix + og NYX PROFESSIONAL MAKEUP Make Up Setting Spray Matte, altså både testvinner, budsjettvinner og beste premiumprodukt. Alle tre variantene er UTROLIG gode og vel verdt prisen! Til slutt kommer valget ditt ned på budsjettet ditt og hva du er villig til å betale for et sminkeprodukt.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  13 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test