Beste Selvbruningskrem for kropp og ansikt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke selvbruningskrem som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Selvbruningskrem, eller “BUS” som det ofte forkortes til, har blitt stadig mer populært de siste årene. I stedet for å utsette huden for skadelige UV-stråler fra solen eller solarium, velger mange å bruke selvbruningskrem for å få en solbrun hudfarge. Selvbruningskrem er en kosmetisk produkt som påføres huden for å gi en brunaktig farge uten å måtte utsette seg for solen.

Det finnes forskjellige typer selvbruningskrem for kroppen og ansiktet, som lotioner, spray og mousse. De vanligste aktive ingrediensene i selvbruningskrem er DHA (dihydroxyacetone) og erythrulose. DHA er en sukkerart som reagerer med aminosyrer i hudens øverste lag og danner en brun syre som gir huden en brun farge. Erythrulose er en annen sukkerart som fungerer på samme måte som DHA, men gir en jevnere og mer naturlig farge.

Å bruke selvbruningskrem i stedet for å sole seg har flere fordeler. For det første reduserer man risikoen for skader på huden som skyldes UV-stråling, som kan føre til hudkreft og for tidlig aldring av huden. For det andre kan selvbruningskrem brukes året rundt, uavhengig av vær eller årstid. Det er også et godt alternativ for personer som har hud som ikke tåler solen eller for de som vil unngå å få en ujevn solbrun farge.

1. Vinner og best i test ble Tanrevel

Fordeler

 • Gir en naturlig solkysset farge
 • Enkel påføring, sprøytes på
 • Tetter ikke porene i ansiktet
 • Maskinen kan lades med USB

Ulemper

 • Det kan ta litt tid å lære riktig teknikk

Spesifikasjoner

Mer om Tanrevel One

Bli solkysset når som helst med Tanrevel – en fantastisk spraytan i lommeformat! Denne lille, men kraftfulle maskinen leverer en vakker, jevn solbrun som ser helt naturlig ut på alle hudtoner, uten flekker!

Tanrevel har revolusjonert BUS-markedet og forenklet den klassiske spraytan-bruningen og gjort den mer naturlig og enkel å påføre hjemme. Tanrevel er enkel å bruke og har en elegant, slank design som gjør den praktisk og diskret. Ved kjøp av maskinen Tanrevel følger fargen Luxury Original med, som er 100% vegansk og skånsom mot huden din. Når produktet begynner å ta slutt, kan du kjøpe refill i valgfri tone.

Det beste med Tanrevel er at du kan bygge opp fargeintensiteten akkurat som du vil ha den, og fargen er ifølge oss og flere brukere mye mer naturlig enn de dårligere “skrekkeksemplene” av BUS på markedet. Men den største fordelen med Tanrevel er at du slipper å bekymre deg for flekkete hender og flekkete resultat. Med en BUS-lotion kan det lett skje at hendene får flekker til tross for vask. Med Tanrevel slipper du å påføre med hendene, du sprayer raskt og smidig direkte på kroppen eller ansiktet.

Holdbarheten på Tanrevel varierer fra person til person. Du kan legge på opptil seks lag for å få akkurat den nyansen og intensiteten du ønsker, og resultatet varer i opptil fem dager. Husk å eksfoliere huden før og fukte den! Ikke bruk olje da dette kan gi et flekkete resultat. Så uansett om du vil ha en subtil, skimrende brunfarge eller en mørkere farge, vil Tanrevel forandre måten du påfører brun-uten-sol for alltid!

2. På andreplass kommer Ida Warg Self-Tanning Mousse

Fordeler

 • Blir ikke oransje og farger ikke av seg på laken
 • Billig
 • Parfymefri
 • Mousseform gjør den enkel og rask å påføre

Ulemper

 • Svak lukt av selvbruningsspray

Spesifikasjoner

Mer om Ida Warg Self-Tanning Mousse

La huden din transformeres fra blek og trøtt til en vakker, solkyssede hud på bare tre timer. Dette takket være Ida Warg Self-Tanning Mousse, en fantastisk selvbruningsmousse som bruker naturlig sukker (DHA) for å gi deg den ønskede brune tonen. Moussen har en lett konsistens som glir over huden og gir et naturlig og feilfritt resultat. Så hvis du vil ha enkel påføring og et glødende resultat i form av solbrun hud, så er dette produktet et must i din skjønnhetsrutine.

Brukere elsker hvordan denne moussen ikke bare passer perfekt for alle hudtoner, men også gir fuktighet til huden i opptil 48 timer. I tillegg er den helt parfymefri, noe som betyr at den ikke gir fra seg den typiske “selvbruningslukt” som mange ikke liker. Enkelte brukere rapporterer om en svak lukt av selvbruningsspray, men ingenting som er veldig merkbart.

Nyt en smidig påføring ved å pumpe ut ønsket mengde mousse i hanskene dine eller direkte i håndflaten. Fordel deretter jevnt over huden i et tynt lag og se hvordan huden gradvis får den vakre solkyssede tonen. Når du er ferdig, sørg for å vaske hendene grundig for å unngå misfarging og flekker.

3. På tredjeplass kommer EVY Self Tan Mousse Light

Fordeler

 • Fargen din kan bygges opp gradvis
 • Naturlig farge som tilpasser seg din hudtone
 • Enkel påføring av mousse
 • Duftfri

Ulemper

 • Tilgjengelig i to forskjellige nyanser, velg riktig nyanse for din hudtone

Spesifikasjoner

Mer om EVY Self Tan Mousse Light

EVY Self Tan Mousse gir en naturlig solkysset glød med den næringsrike moussen som gir resultat for både lys og mørk hud, med opptil 48 timers fuktighet. Moussen er så intens fuktighetsgivende at du ikke trenger å fukte huden før påføring.

Moussen er beriket med antioksidanter og pleiende ingredienser som bevarer hudens elastisitet og reduserer fine linjer. Den beskytter også hudens DNA mot UV-indusert stress og tidlig aldring. En blanding av to selvbrunings-sukkermolekyler, DHA og erythrulose, hjelper deg å oppnå en naturlig og langvarig brunfarge med de første synlige resultatene etter 2-4 timer og fortsetter å utvikle seg i 24 timer. Det vil gi deg en subtil brunfarge for hver påføring, som hjelper deg å oppnå en naturlig farge dag for dag – uten å utsette deg for skadelig UV-stråling.

Fargen kan også gradvis forsterkes ved gjentatt påføring. Den myke og smittefrie moussen er enkel å påføre. Fri for konserveringsmidler og parfyme. Allergitestet. Vegansk.

Vi vil si at EVY Self Tan Mousse er en flott selvbruningsmousse som gir en naturlig solkysset glød. Moussen er enkel å påføre, intens fuktighetsgivende og beskytter også huden mot UV-indusert stress og tidlig aldring. Det er flott at den er fri for konserveringsmidler og parfyme og allergitestet. Jeg vil anbefale å følge trinnene for bruk for å oppnå best mulig resultat.

4. På fjerdeplass kommer St.Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse

Fordeler

 • Vegansk
 • Mousse er enkel å påføre
 • Naturlig farge
 • Prisvinnende og utrolig populær produkt

Ulemper

 • Litt høy pris, men varer lenge

Spesifikasjoner

Mer om St.Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse

Farvel til timer med solbrenthet for å få en brunfarge! Løsningen er enkel og mye tryggere enn å utsette huden for farlig sollys. Med St.Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse trenger du verken å sole deg i solstudio eller ligge i solstolen i timevis.

St. Tropez regnes som den beste selvbruningsproduktet på markedet, med resultater som er like imponerende som en profesjonell spraytan. Fargen har en unik blanding av grønne toner som skaper en naturlig solbrun farge og unngår den uønskede oransje fargen som andre selvbruningsprodukter kan gi. Selv om det er litt dyrt, varer produktet lenge og gir en jevn og naturlig solkysst look som varer lenge. Ifølge anmeldelser er hansken som kan kjøpes til også den beste blant alle merker å velge mellom, noe som gir et enda bedre resultat og gjør påføringen enklere. Dessuten kan du glemme risikoen for å få brune flekker på hendene, noe som ikke er så hyggelig på en ellers perfekt brunfarge.

5. På femteplass kommer CLARINS Self Tanning Milky-Lotion

Fordeler

 • Naturlig glød og farge på både ansikt og kropp
 • Fuktighetsgivende
 • Dufter herlig av fiken!
 • Ikke-komedogen = tetter ikke porene

Ulemper

 • Ikke for deg som ønsker en helt duftfri selvbruning

Spesifikasjoner

Mer om CLARINS Self Tanning Milky-Lotion

Denne selvbruningslotionen er perfekt for deg som ønsker en naturlig glød på både kropp og ansikt. Etter påføringen får huden umiddelbart en gylden tone med en deilig silkeaktig følelse. Etter noen timer utvikler den en jevn og naturlig brun farge som varer lenge.

Selvbruningsproduktet fra Clarins har en flytende krem-konsistens som er enkel å påføre og gir opptil 24 timers fuktighet. Den dufter deilig (ifølge flertallet av brukerne) av fiken og prises også for å ikke farge av på klærne.

Formuleringen er rik på planteekstrakter og inneholder et selvbruningskompleks som består av 100% naturlig utvunnede ingredienser, inkludert DHA og Erythrulose, som gir en naturlig, jevn og langvarig farge med en herlig glød. Clarins selvbruning inneholder også aloe vera, en ingrediens som gir mye fuktighet til huden. I kombinasjon med økologisk fikenekstrakt får huden en naturlig fuktighet som varer i opptil 24 timer. Produktet er ikke-komedogent, noe som betyr at det ikke tetter porene. Risikoen for å få kviser av selvbruning minimeres, noe mange synes er positivt. Clarins selvbruning er ofte med i ulike tester og er en bestselger blant det store utvalget av selvbruningsprodukter som finnes på markedet i dag.

Kjøpeguide – Beskytt huden din mot solskader

Tidligere kunne mange av oss tilbringe timer på stranden og bli røde og solbrente. Solstudioer var også populære, både på studioet og hjemme. I dag vet vi heldigvis bedre!

Vi vet hvor farlige solstrålene er, og at hyppig eksponering for solen kan forårsake hudkreft, malignt melanom, aldring av huden, rynker og mer. Å bruke selvbruningsprodukter har flere fordeler! En av fordelene er at du kan bruke selvbruningskrem året rundt, uavhengig av vær eller årstid. Med andre ord kan du se frisk og brun ut uten å risikere skade fra solen, og uten å måtte tilbringe time etter time i solen.

Hvordan bruker jeg selvbruningsprodukter uten å få et flekkete resultat?

For å få et jevnt resultat og unngå ujevnheter og flekker, er det viktig at huden ikke er tørr eller smurt med produkter som inneholder mye olje.

Når du velger produkt å kjøpe, kan applikasjonen være avgjørende. Vil du ha en selvbruningsmousse eller en klassisk krem? Manges favoritt fra Tanrevel vinner mye på sin smidige applikatormaskin. I vår oversikt har vi samlet noen tips om viktige punkter du bør tenke på før du begynner å bruke din selvbruningskrem for ansikt og kropp.

Finn best i test selvbruningskrem hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test selvbruningskrem hos oss på Testjakt.no!

Peeling

Det første trinnet for perfekt resultat er å peele huden før påføring av selvbruningsproduktet. En peeling hjelper til med å fjerne døde hudceller og jevne ut hudoverflaten, slik at selvbruningsproduktet kan fordeles jevnt over huden. Hvis du hopper over peelingtrinnet, risikerer du at selvbruningsproduktet som viser seg å prestere bra i tester, fester seg på tørre områder av huden, noe som kan føre til flekker og ujevnheter i fargen.

Fukt huden før påføring

Etter å ha peellet huden, er det også viktig å fukte den godt. Hvis huden er tørr, absorberer den mer selvbruningsprodukt, noe som kan føre til flekker og ujevnheter i fargen. En fuktig hud gir også et jevnere resultat og holder selvbruningsproduktet på plass lenger.

Forskjellige typer selvbruningsprodukter påføres på forskjellige måter

Når det gjelder påføring av BUS-produkt, er det viktig å følge instruksjonene på pakken. Forskjellige selvbruningsprodukter har forskjellige måter å påføres på, men det er viktig å prøve å fordele produktet jevnt over huden. En vanlig misforståelse er at man må gni inn BUS-produktet i huden for å få et jevnt resultat, men det kan faktisk føre til flekker og ujevnheter. I stedet bør man påføre BUS-produktet i sirkulære bevegelser og prøve å fordele det jevnt over huden.

Hvis man for eksempel har valgt å teste vår testvinner Tanrevel, trenger man ikke bekymre seg for dette, da maskinen bare trenger å føres over ansiktet i jevne bevegelser.

Unngå å dusje eller svette de første timene

Etter påføringen av selvbruningsproduktet, er det også viktig å unngå vann og svette i de første timene. Selvbruningsprodukter tar tid å virke og kan lett skylles av hvis man utsetter huden for vann eller svette for tidlig. Det anbefales derfor å påføre selvbruningsproduktet om kvelden og la det virke over natten. Siden produktet da har fått “sette seg” i mange timer, kan man dusje igjen om morgenen.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 12/05/2023 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test