Hjem & Husholdning

Beste Robotstøvsugere [Topp 5 2021] » Unngå å støvsuge gulvene selv

Robotstøvsugere har kommet for å bli. Nå kan du dra på jobb eller gjøre ting du virkelig ha lyst til, og likevel komme hjem til et rent hjem. La dagens moderne teknologi ta seg av hjemmets arbeidsoppgaver!

En robotstøvsuger passer perfekt inn i en travel hverdag, og tilpasser seg ethvert hjem. Det finnes ulike modeller på markedet, så det lønner seg å lese gjennom robotstøvsugere test før du bestemmer deg.

De 5 beste robotstøvsugere på markedet akkurat nå

1. Roborock S7

Roborock S7 er en høyteknologisk robotstøvsuger som styres gjennom en mobilapplikasjon. Du kan selv velge hvor, når og hvordan den skal operere, som gjør modellen til én av markedets robotstøvsugere best i test. La denne gjøre jobben mens du er ute av huset, eller slapp av med god samvittighet mens du sysler med andre ting.

Roborock S7 fjerner selv vanskelige flekker, selv de som allerede har tørket inn i gulvet. Den innebygde soniske moppingen gjør gulvet skinnende rent. Støvsugeren er også utstyrt med automatisk heving, som gjør overgangen fra gulv til teppe helt uproblematisk. Det er tydelig hvorfor den omtales som én av de beste robotstøvsugere på markedet.

Fordeler

 • Sonisk moppefunksjon
 • Enkel i bruk

Ulemper

 • Ingen trappesensor

2. Roborock S6 MaxV

Roborock S6 MaxV kan styres med både fjernkontroll og mobilapplikasjon. Planleggeren lar deg stille inn når du ønsker den skal operere, og hvor lenge. Denne modellen scorer høyt i mange test av robotstøvsugere. Støvsugerens batteri holder i tre timer, som gir den tid til å gjøre jobben sin grundig før den må lades.

Roborock S6 MaxV er en strålende støvsuger for de fleste hjem. Den har et HEPA-sertifisert filter, og et maksimalt støvsugingsområde på 300m2. Med både børste- og moppefunksjon vil denne få gulvet ditt helt rent. Markedet for robotstøvsugere øker, men Roborock S6 er et solid alternativ med god sugeevne, i topp kvalitet, som arbeider relativt stille.

Fordeler

 • God batterikapasitet
 • Brukervennlig

Ulemper

 • Lang ladingstid

3. Xiaomi Mi 1C Robot Vacuum Mop

Xiaomi Mi er en ypperlig robotstøvsugere til en rimeligere pris, men med samme gode ytelse som lignende produkter. Med en enorm sugeevne og innebygd mopp, vil denne effektivt fjerne alt smuss fra dine gulv. Støvsugeren er elegant samtidig som den er svært brukervennlig, og den innebygde sensoren sørger for å få med seg alt av urenheter.

Xiaomi Mi gir deg god valuta for pengene, og er én av markedets beste robotstøvsugere på budsjett. Denne modellen har inkludert selvdokking, som vil si at den lader seg selv i løpet av kun fire timer. Støvsugeren har også en elektronisk styrt vanntank som er som gir presis frigjøring av vann.

Fordeler

 • Rimelig
 • Solid

Ulemper

 • Lite støvsugingsområde

4. iRobot Roomba i7 7150

iRobot Roomba i7 7150 er en spesielt brukervennlig robotstøvsuger, som enkelt kan styres ved hjelp av en praktisk mobilapplikasjon. Også denne har mange smarte funksjoner som timer, planlegger og romnavigasjon. I forhold til andre robotstøvsugere har modellen derimot lavere batterilevetid ved bruk, på kun 75 minutter, men lades også opp på utrolige 90 minutter!

iRobot Roomba i7 7150 har et robust og lekkert design, og gjør jobben på utmerket vis. Her er du garantert en stillegående robotstøvsugere som effektivt og automatisk navigerer seg gjennom hjemmet. Den blir raskt kjent med rommene og miljøet, og passer utmerket til hjem med kjæledyr, da den er spesielt tilrettelagt for dette.

Fordeler

 • Brukervennlig
 • Elegant

Ulemper

 • Begrenset batteritid

5. iRobot Roomba i7 7156

iRobot Roomba i7 7156 er én av de kraftigste robotstøvsugere på markedet. Med mange års erfaring i bransjen, har de kommet fram til en suveren robotstøvsuger. Denne er installert med doble gummibørster og ekstra kraftig sug. iRobot Roomba i7 kan arbeide i 75 minutter sammenhengende, men bruker hele seks timer på å lades opp.

iRobot Roomba i7 7156 er én av de desidert kraftigste robotstøvsugere på markedet. Støvsugeren kan arbeide over et større område, og det eneste du trenger er og tømme støvbeholderen i ny og ne. Dette er et flott produktvalg for mindre hjem, eller for deg som ønsker å bruke tiden på annet enn gulvrengjøring.

Fordeler

 • Praktiske funksjoner
 • Sterk sugeevne

Ulemper

 • Høyere pris
Beklager, vi fant ingen gjeldende pris for dette produktet.

Kjøpsguide – Hva du bør se etter ved kjøp av robotstøvsuger

I dag finnes det mange forskjellige robotstøvsugere på markedet. Derfor er det heller ikke alltid så enkelt å vite hvilket produkt som er best, eller hva man bør velge. Det viktigste du bør se etter, er at din robotstøvsuger skal være brukervennlig og har god batterikapasitet. God sugeevne er også viktig for grundig rengjøring.

Brukervennlig

Det er viktig at produktet er brukervennlig, slik at alle skal kunne bruke det problemfritt. Dagens marked er fullt av robotstøvsugere med ulike funksjoner, men et enkelt system vil øke brukeropplevelsen. Du kan blant annet velge mellom støvsugere som styres med en fjernkontroll eller mobilapplikasjon.

God batterikapasitet

God batterikapasitet er også viktig, slik at støvsugeren kan arbeide mest mulig selvstendig. Om støvsugeren har lang batteritid, vil den gjøre en grundigere jobb før den må lades. Kort ladetid er også en fordel, spesielt da mange støvsugere lader seg selv med selvdokking-funksjoner.

God sugeevne

God sugeevne gir mer effektiv rengjøring. Dette forsikrer deg om at alt smuss og støv blir med på den første runden, slik at støvsugeren ikke trenger å kjøre to ganger over samme område. Mange robotstøvsugere har også inkludert moppefunksjon for renere gulv.

Oppsummering

I denne testen har vi sett på ulike robotstøvsugere på markedet og deres funksjoner og egenskaper. Vi har sett på forskjellene mellom produktene, spesielt når det gjelder brukervennlighet, pris, funksjoner og kapasitet. Kommenter gjerne nedenfor om du har spørsmål eller andre bemerkninger.

Merket Roborock tilbyr svært robuste robotstøvsugere, og Roborock S7 har blant annet en inkludert moppefunksjon og batteritid på hele tre timer per lading. S6 Max-versjonen har flere praktiske funksjoner, som trappesensor og fjernkontroll. Xiamoi Mi er en litt rimeligere versjon som passer for alle budsjett, men med samme gode ytelse som resten av testens produkter.

Hvordan vi utarbeidet denne testen

Vi har sammenlignet ulike tester og prissammenligninger av robotstøvsugere for og gi nyttig og praktisk informasjon til alle forbrukere. Vi har også tatt utgangspunkt i produsentenes egne nettsider, for å få et bedre overblikk over markedets beste produkter (https://www.tek.no/samletest/i/y3GLPJ/beste-robotstoevsuger-2020).