Beste Reisesenger For God Søvn For Barnet Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke reisesenger som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En reiseseng er en sammenleggbar seng som passer til babyer og små barn. Sengen holder en lav vekt, og er mer praktisk enn en tradisjonell sprinkelseng. Dette gjør det enkelt å ta den med ut på reise.

Det som kjennetegner en god reiseseng er kvalitet, komfort og brukervennlighet. Senga må tåle å bli fraktet rundt, være myk og behagelige for den lille å ligge i, og enkel for foreldre å ta opp og ned.

1. Vinner og best i test ble BabyBjörn Light Reiseseng

Fordeler

 • Høy kvalitet
 • Behagelige materialer

Ulemper

 • Vegger av netting

Spesifikasjoner

Mer om BabyBjörn Light Reiseseng

I premium klassen er dette den beste reiseseng. Sengen har en høy kvalitet, er utrolig enkel å brette sammen og lett å frakte med seg. Madrassen som medfølger er solid, som gjør at sengen står støtt på gulvet, men er fremdeles behagelig å sove på.

En annen stor fordel med vår testvinner av de beste reisesengene er at Babybjörn Light kan pakkes ut og pakkes ut utrolig raskt og enkelt! I tillegg medfølger både madrass og bag for oppbevaring og transport!

Sengen er designet med innoverbøyde vegger, noe som skaper en lunere atmosfære for barnet. Materialene som er brukt i både madrass, vegger og polstringen på kanter, er myke og føles behagelig mot huden. Sengen scorer derfor høyt i denne reiseseng test.

2. På andreplass kommer Kinderkraft MOVI 2-in-1 

Fordeler

 • Flere bruksområder
 • Praktisk oppbevaring

Ulemper

 • Lav maksvekt

Spesifikasjoner

Mer om Kinderkraft MOVI 2-in-1 Reiseseng

Dette er en meget fleksibel reiseseng som kan brukes som mer enn bare en seng. Avhengig av hvordan du plasserer den medfølgende madrassen kan sengen gjøres om til lekegrind og vugge. Ved høyeste plassering får du også rom til oppbevaring under senga.

Plasseres madrassen på gulvet kan sengen brukes som reiseseng eller lekegrind. Dette passer bra for litt eldre barn på 2 til 3 år. Når madrassen plasseres høyere kan du også vippe inn beina slik at sengen blir en vugge, perfekt for barn under 12 måneder.

3. På tredjeplass kommer Beemoo Reiseseng

Fordeler

 • God plass
 • Robust og stabil

Ulemper

 • Høy vekt

Spesifikasjoner

Mer om Beemoo Reiseseng

Dette er en smart og praktisk reiseseng i budsjettklassen. Sengen tar noe lengre tid å montere, men er robust og kan fint brukes som både reise- og ekstraseng. Madrassen som medfølger er noe tynn, så det anbefales å kjøpe en ekstra for økt komfort.

Sidene på sengen er laget i en nylon/bomull mix, og det er netting på sidene. Dette gjør sengen noe mer lukket og lunere reiseseng enn de med bare nettingsider. Sengen har noe høy vekt, men den har en praktisk reiseveske som gjør den enkel å frakte.

4. På fjerdeplass kommer AeroMoov Pop-up Reiseseng

Fordeler

 • Lett å slå opp
 • To høydeinnstillinger for madrassen
 • Lav vekt

Ulemper

 • Litt tynn madrass

Spesifikasjoner

Mer om AeroMoov Pop-up Reiseseng

Når vi har sett på tester av reisesenger, har AeroMoov Pop-up dukket opp flere ganger. Det er en reiseseng i mellomprisklassen. En stor fordel med akkurat denne modellen er at den har to høydeinnstillinger på madrassen. Det sparer ryggen din og gjør den veldig egnet også for nyfødte babyer. Dessuten kan den brukes som lekegrind takket være sine transparente sider og gulvnivå.

En reiseseng for barn bør være enkel å slå opp, noe AeroMoov Pop-up er. Den slås opp på noen få sekunder, og det tar nesten like kort tid å pakke den sammen igjen. Selve sengen veier bare 3,5 kg, med vesken den oppbevares i veier den 5 kg. Reisesengen kan brukes fra barnet er nyfødt til det er tre år gammelt, maksimalvekten er 15 kg.

Kjøpguide – Velg den rette reiseseng

En tradisjonell sprinkelseng er ikke enkel å frakte meg seg på tur. Det er derfor praktisk med en reiseseng. En god reiseseng har høy kvalitet, er enkel å slå opp og ned, og er behagelig for barnet å sove i.

Hvilken reiseseng du skal velge kan derimot være en liten utfordring. Det finnes et bredt utvalg av reisesenger på markedet, alle med forskjellige funksjoner, brukervennlighet og vekt. Det er derfor viktig å tenke på hvor og når sengen skal brukes.

Enkel å bruke

Det siste du vil gjøre etter en lang reise er å bruke lang tid på og sette opp en reiseseng. Derfor er det praktisk med en seng som er lett å slå opp og ned igjen etter bruk.

En seng som er lett å slå opp og ned bruker man ikke lang tid på. Anvisningene må være forståelige både for oppsett og nedpakking. Det er også praktisk om madrassen kan plasseres uten å måtte blåses opp først.

Finn best i test reisesenger hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test reisesenger hos oss på Testjakt.no!

God komfort

Det finnes ikke noe verre enn å sove på en hard og ukomfortabel madrass. Søvnen blir dårlig, noe som igjen kan påvirke barnas humør og lage dårlig stemning. En god madrass er derfor viktig.

De fleste reisesenger har medfølgende madrasser, noen er tykkere og mykere enn andre. Siden små barn har en tendens til å legge seg inntil veggene er det viktig med myke stoffer også her.

Lett å frakte

Reisesenger er laget for å bli med på reise, og må kunne fraktes både i bil, i fly og på offentlig transport. For å kunne gjøre det må sengen ha en praktisk bag til oppbevaring.

Hvor mye sengen veier har også noe å si for frakten. En reiseseng med lav vekt er lett å bære, og gir ikke overvekt på flyreiser. Noe som gjør den enklere å ta med seg.

Når trenger du å bruke en reiseseng?

I denne reiseseng test har vi laget en oversikt over de fem beste reisengene på markedet. Dette er ment som en hjelp for å finne frem til den sengen som passer ditt behov. Sengene har flere ulike løsninger.

Av alle reisesengene på markedet er dette de som gjør det best i test. Dette er senger som har en høy kvalitet, og dermed god holdbarhet. De er også behagelige og byr på god komfort døgnet rundt.

Referans

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 23/04/2024 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test