Beste Reisesenger For God Søvn For Barnet Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke reisesenger som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En reiseseng er en sammenleggbar seng som passer til babyer og små barn. Sengen holder en lav vekt, og er mer praktisk enn en tradisjonell sprinkelseng. Dette gjør det enkelt å ta den med ut på reise.

Det som kjennetegner en god reiseseng er kvalitet, komfort og brukervennlighet. Senga må tåle å bli fraktet rundt, være myk og behagelige for den lille å ligge i, og enkel for foreldre å ta opp og ned.

1. Vinner og best i test ble BabyBjörn Light Reiseseng

Fordeler

 • Høy kvalitet
 • Behagelige materialer

Ulemper

 • Vegger av netting

Spesifikasjoner

Mer om BabyBjörn Light Reiseseng

I premium klassen er dette den beste reiseseng. Sengen har en høy kvalitet, er utrolig enkel å brette sammen og lett å frakte med seg. Madrassen som medfølger er solid, som gjør at sengen står støtt på gulvet, men er fremdeles behagelig å sove på.

En annen stor fordel med vår testvinner av de beste reisesengene er at Babybjörn Light kan pakkes ut og pakkes ut utrolig raskt og enkelt! I tillegg medfølger både madrass og bag for oppbevaring og transport!

Sengen er designet med innoverbøyde vegger, noe som skaper en lunere atmosfære for barnet. Materialene som er brukt i både madrass, vegger og polstringen på kanter, er myke og føles behagelig mot huden. Sengen scorer derfor høyt i denne reiseseng test.

2. På andreplass kommer Kinderkraft Sofi Reiseseng

Fordeler

 • Flere bruksområder
 • Praktisk oppbevaring

Ulemper

 • Lav maksvekt

Spesifikasjoner

Mer om Kinderkraft Sofi Reiseseng

Dette er en meget fleksibel reiseseng som kan brukes som mer enn bare en seng. Avhengig av hvordan du plasserer den medfølgende madrassen kan sengen gjøres om til lekegrind og vugge. Ved høyeste plassering får du også rom til oppbevaring under senga.

Plasseres madrassen på gulvet kan sengen brukes som reiseseng eller lekegrind. Dette passer bra for litt eldre barn på 2 til 3 år. Når madrassen plasseres høyere kan du også vippe inn beina slik at sengen blir en vugge, perfekt for barn under 12 måneder.

3. På tredjeplass kommer Beemoo Reiseseng

Fordeler

 • God plass
 • Robust og stabil

Ulemper

 • Høy vekt

Spesifikasjoner

Mer om Beemoo Reiseseng

Dette er en smart og praktisk reiseseng i budsjettklassen. Sengen tar noe lengre tid å montere, men er robust og kan fint brukes som både reise- og ekstraseng. Madrassen som medfølger er noe tynn, så det anbefales å kjøpe en ekstra for økt komfort.

Sidene på sengen er laget i en nylon/bomull mix, og det er netting på sidene. Dette gjør sengen noe mer lukket og lunere reiseseng enn de med bare nettingsider. Sengen har noe høy vekt, men den har en praktisk reiseveske som gjør den enkel å frakte.

4. På fjerdeplass kommer Deryan Baby Luxe Reiseseng

Fordeler

 • Ekstremt brukervennlig
 • Mye tilbehør

Ulemper

 • Tynn madrass

Spesifikasjoner

Mer om Deryan Baby Luxe Reiseseng

Dette er en reiseseng som gir følelsen av å være på telttur. Sengen har en heldekkende netting med UV filter 50+ som gjør den ideell å ta med ut i naturen. Den har i tillegg en veldig lav vekt, noe som gjør den enkel å bære med seg.

Dette er en reiseseng som er utrolig enkel å sette opp. Den settes opp i løpet av noen få sekunder ved å dra den ut av medfølgende pose og åpne opp sengen. Det tar ikke mye lengre tid å pakke den ned. Et godt alternativ til UV-telt.

5. På femteplass kommer Nuna SENA AIRE Reiseseng

Fordeler

 • 3 forskjellige farger å velge mellom
 • Enkel å pakke og pakke ut
 • Fleksibel og praktisk reiseseng

Ulemper

 • Dyrest i vår sammenligning

Spesifikasjoner

Mer om Nuna SENA AIRE Reiseseng

Den dyreste sengen i vår test er Nuna SENA AIRE, men den rettferdiggjør prisen! En reiseseng av høy kvalitet for de som leter etter den beste reisesengen av høy kvalitet på markedet. Reisesengen foldes enkelt og jevnt sammen med en enkelt håndbevegelse og trekk fra bunnen av sengen. Du fjerner kun madrassen før og deretter kan seng og madrass pakkes inn i den medfølgende transportposen.

Reisesengen foldes enkelt og jevnt sammen med en enkelt håndbevegelse og trekk fra bunnen av sengen. Du fjerner kun madrassen før og deretter kan seng og madrass pakkes inn i den medfølgende transportposen.

Nuna SENA AIRE reiseseng har meshpaneler langs alle sider slik at du aldri trenger å bekymre deg for at barnet ditt ikke får luft når det ligger mot sengekanten. I tillegg er tekstilene til madrassen GOTS-sertifisert. For de som leter etter høy kvalitet og også vinnere av Red Dot Design Award 2021 er Nuna SENA AIRE helt riktig valg.

Kjøpguide – Velg den rette reiseseng

En tradisjonell sprinkelseng er ikke enkel å frakte meg seg på tur. Det er derfor praktisk med en reiseseng. En god reiseseng har høy kvalitet, er enkel å slå opp og ned, og er behagelig for barnet å sove i.

Hvilken reiseseng du skal velge kan derimot være en liten utfordring. Det finnes et bredt utvalg av reisesenger på markedet, alle med forskjellige funksjoner, brukervennlighet og vekt. Det er derfor viktig å tenke på hvor og når sengen skal brukes.

Enkel å bruke

Det siste du vil gjøre etter en lang reise er å bruke lang tid på og sette opp en reiseseng. Derfor er det praktisk med en seng som er lett å slå opp og ned igjen etter bruk.

En seng som er lett å slå opp og ned bruker man ikke lang tid på. Anvisningene må være forståelige både for oppsett og nedpakking. Det er også praktisk om madrassen kan plasseres uten å måtte blåses opp først.

Finn best i test reisesenger hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test reisesenger hos oss på Testjakt.no!

God komfort

Det finnes ikke noe verre enn å sove på en hard og ukomfortabel madrass. Søvnen blir dårlig, noe som igjen kan påvirke barnas humør og lage dårlig stemning. En god madrass er derfor viktig.

De fleste reisesenger har medfølgende madrasser, noen er tykkere og mykere enn andre. Siden små barn har en tendens til å legge seg inntil veggene er det viktig med myke stoffer også her.

Lett å frakte

Reisesenger er laget for å bli med på reise, og må kunne fraktes både i bil, i fly og på offentlig transport. For å kunne gjøre det må sengen ha en praktisk bag til oppbevaring.

Hvor mye sengen veier har også noe å si for frakten. En reiseseng med lav vekt er lett å bære, og gir ikke overvekt på flyreiser. Noe som gjør den enklere å ta med seg.

Når trenger du å bruke en reiseseng?

I denne reiseseng test har vi laget en oversikt over de fem beste reisengene på markedet. Dette er ment som en hjelp for å finne frem til den sengen som passer ditt behov. Sengene har flere ulike løsninger.

Av alle reisesengene på markedet er dette de som gjør det best i test. Dette er senger som har en høy kvalitet, og dermed god holdbarhet. De er også behagelige og byr på god komfort døgnet rundt.

Referans

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/05/2023 •  8 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test