Beste Regntøy For Barn i Vått Vær (Best i Test 2023)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke regntøy til barnet ditt som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Regntøy er et must for barn i alle aldre. En kombinasjon av jakke og bukse, eller en dress, det spiller ikke så stor rolle så lenge tøyet passer og lever opp til forventningene. Regntøyet har et hardere ytre, som støter vekk vannet slik at barnet forblir tørt og komfortabelt selv i øs pøs regn.

Regntøy kommer med og uten fôr, og sesongen påvirker hva som er det beste alternativet. For noe som kan brukes hele året er uforet et godt valg, da blir ikke barnet klam og kald under jakken og buksen på sommerstid. Mens for kjøligere sesonger er et regnsett med fôr et godt alternativ.

På grunn av sine egenskaper som holder barn både tørre og varme i tøyet er regntøy det perfekte valget når det er vått ute. Enten det regner aktivt eller det legges ut på en tur etter regnværet er det lurt å ha både jakke, bukse og gummistøvler slik at barnet ikke blir våt på turen.

Fem beste regntøy til barn på markedet

I denne best i test regntøy har vi funnet frem de fem beste regnsettene som finnes på markedet. Dette er plagg som holder en høy vannsøyle, har gode egenskaper for ventilasjon, og gode muligheter for justering. Samtidig har plaggene en god passform slik at aktive barn kan forbli aktive selv når det regner og er vått ute.

Best i test av regntøy er Didriksons Waterman Regnsett. Dette er et sett med selebukse og jakke som holder en høy vannsøyle, har sveisede sømmer som sørger for at vannet ikke trenger gjennom, og er både vind- og vanntett.

1. Vinner og best i test ble regntøy fra Didriksons Waterman

Fordeler

 • Vindtett og vanntett
 • God passform og stretch

Ulemper

 • Lite fargeutvalg
 • Noe upraktisk feste til selene

Spesifikasjoner

Mer om Didriksons Waterman

Waterman regnsett er et praktisk regntøy med flere gode funksjoner som sørger for at barnet holder seg tørr og varm på våte dager. Settet er både vann- og vindtett, har sveisede sømmer som holder vannet ute, og seler på regnbukser som sørger for at overgangen mellom jakke og bukse er tett.

For en god passform har regntøy fra Didriksons fireveis stretch. Både bukse og jakke kommer med denne teknologien som gjør regntøyet passende for alle barn. Jakken kommer med refleksdetaljer som gjør barnet synlig i høstmørket, og justerbare håndledd for å holde regn ute og regnvotter godt på plass.

For å holde støvler på plass har buksene en justerbar kant nederst, og fotstropper som holder gummistøvlene på plass slik at vann ikke sniker seg inn. Selene er justerbare, slik at regntøy og bukser kan justeres og forlenges, og dermed også vare en ekstra sesong.

Dette settet med regntøy kan brukes gjennom alle årets sesonger. Regntøyet er uten fôr, og vil derfor ikke varme for mye gjennom vår og sommer. Og med romslig passform og god stretch kan det brukes utover høsten, da det er plass til et varmende lag under.

2. På andreplass kommer regntøy fra Helly Hansen Bergen Fôret Regnsett

Fordeler

 • Flere smarte funksjoner
 • Behagelig fleece fôr

Ulemper

 • Ukjent vannsøyle
 • Store fester på selene

Spesifikasjoner

Mer om Helly Hansen Bergen Fôret Regnsett

Fra Helly Hansen kommer det nest beste regntøy i denne testen. Bergen er et fôret regnsett som kommer med en god vannsøyle, Helox+-teknikk og et hurtigtørkende fôr på innsiden. Dette settet leverer på kvalitet, tekniske detaljer og komfort, som med sin passform gir barnet full bevegelsesfrihet.

For å holde barnet tørt i alle slags vær har dette best i test regntøy sveisede sømmer og elastiske ender på både ermer og fotender, slik at vann ikke kan trenge seg inn. Buksen har også fotløkker som holder støvlene på plass, og kommer med justerbare seler som gjør det enklere å tilpasse buksen til barnet.

Dette settet holder barnet både varm og tørr, og kan brukes gjennom store deler av året. Jakke og bukse er fôret med et varmende materiale, som sørger for at barnet holder seg varm på kjølige dager. På ekstra kjølige dager er det god plass til et ekstra lag under.

For sikkerhet har både bukse og jakke flere tydelige refleksdetaljer. Logoen på bryst og hette er fungerer begge som reflekser, i tillegg til striper på jakke og bukse. Regntøyet kan med andre ord trygt brukes av barnet tidlig på dag og sent på kveld.

3. På tredjeplass kommer regntøy fra CeLaVi

Fordeler

 • Behagelig fôr i hetten
 • Stort utvalg av farger

Ulemper

 • Noe lav vannsøyle
 • Ikke selebukse til alle aldre

Spesifikasjoner

Mer om CeLaVi

Regnsettet fra CeLaVi er et behagelig, praktisk og meget funksjonelt regntøy som holder barnet tørr og komfortabel gjennom all lek i regn og søle. Med sine sveisede sømmer og varmende fleecefôr i hetten er dette et regnsett som kan brukes i all slags vær året gjennom.

I vår test av regntøy scorer CeLaVi også høyt på grunn av sitt store utvalg, praktiske løsninger og muligheten til å bevege seg fritt på våte dager. Settet kommer med to ulike bukser, med og uten seler, avhengig av størrelsen på settet.

Endene på både ermer og buksebein har strikker som sitter tett rundt håndledd og ankler. På den måten holdes vann og annet søleri ute, og votter og sko sikres. Buksen kommer også med fotstropper, slik at støvlene holdes på plass uansett aktivitet.

Med tydelige og godt synlige refleksdetaljer kan regnsettet trygt brukes på selv mørke kvelder og tidlig morgen høsten gjennom. Både bukse og jakke har en god passform, med god plass til et ekstra lag eller to under på kalde og regntunge dager.

4. På fjerdeplass kommer regntøy fra Petite Chérie Amira Fôret

Fordeler

 • Flotte farger og mønstre
 • Behagelig og varmende fôr

Ulemper

 • Feminint regntøy
 • Lommer uten glidelås

Spesifikasjoner

Mer om Petite Chérie Amira Fôret

For barn som lett blir kalde er et fôret regnsett et ypperlig valg. Fra Petite Chérie kommer regntøy som holder barnet tørt og varmt, og som samtidig kan brukes gjennom hele året. Regntøyet har et tynnere lag med fôr slik at det ikke blir for varmt om sommeren, og både jakke og bukse er romslige med plass til et ekstra lag under.

Fôret er laget av polyesterfleece, som føles mykt og varmende mot kroppen. Sømmene er sveiset, slik at vann ikke vil trenge gjennom regntøy, hverken bukse eller jakke. Ermene har en elastisk strikk, slik at jakken ikke sklir oppover armen og vann ikke kan snike seg inn.

Regnbuksen er seler med justering, slik at buksen kan justeres og enklere tilpasses barnets lengde. Med justeringen kan buksen også vare noe lenger, da beinene kan forlenges noe. Og med strikk nederst og ekstra fotstropper holdes sko og støvler på plass, slik at føtter holder seg tørre i all slags vannlek.

Dette regnsettet kommer i flere flotte kombinasjoner av farger og mønstre, så her kan barnet virkelig fremme sin egne personlige stil. Med refleksdetaljer kan både bukse og jakke brukes ute etter mørkets frembrudd, og barnet er fult synlig for biler og andre.

5. På femteplass kommer regntøy fra Nordbjørn Kattegatt Fôret

Fordeler

 • Høy vannsøyle og behagelig fôr
 • God passform

Ulemper

 • Kun mønstrede fargevalg
 • Smal refleks på beina

Spesifikasjoner

Mer om Nordbjørn Kattegatt Fôret

Det er ikke alle barn som ønsker seg todelt regntøy, og da er regndress et ypperlig valg. Kattegatt fra Nordbjørn er en regndress av god kvalitet og med et behagelig fôr som holder barnet varmt og tørt gjennom hele dagen.

Regndressen er både vann- og vindtett, og med sitt behagelig fôr i fleece er dette et regntøy som passer barn i alle aldre. Dressen har sveisede sømmer, slik at ikke noen få dråper med vann kan snike seg gjennom. For ekstra beskyttelse har både fotender og ermer elastisk strikk som sitter tett rundt håndledd og ankler.

Kattegatt kommer i spreke farger med lekne mønstre. Dette er dressen for lekne barn som vil leke med farger og mønstre, samtidig som de hopper i vanndammer og danser i regnet. Fotstroppene holder støvler på plass uansett aktivitetsnivå, slik at føtter forblir tørre og varme gjennom hele leken.

Med avtakbar hette og refleksdetaljer er dette regntøyet et helt trygt valg. Refleksdetaljene er taktisk plassert, slik at barnet er godt synlig om de har på helt sett, kun jakke eller bare bukse. Dette gjør det mulig å bruke regntøyet gjennom hele året og barnet vil være lett synlig for alle kjøretøy selv i mørket.

Kjøpsguide – hvordan velge det beste regntøyet

Regntøy er et must for alle, uansett alder. For barn er det ekstra viktig med regntøy av god kvalitet som holder de tørre og varme på turer med barnehagen eller skolen. Det kan fort være regntøyet som utgjør forskjellen mellom en god og dårlig turdag.

Siden regntøy kommer i flere varianter er det viktig å først finne ut av hva slags regntøy som er det beste. Fryser barnet lett er kanskje regntøy med fôr å foretrekke. Mens barn som fort blir varme og klamme kanskje trives best i noe tynnere.

Beskytte mot vær og vind

Å bli kald og våt mens du er ute på tur er noe av det verste som finnes. Det ødelegger turen, og skaper ikke god stemning. Derfor er det viktig at regntøyet gir god beskyttelse. Ikke bare mot vann, men også mot vinden.

Regntøy som er vindtett beskytter bedre mot været, og kombinert med et varmende fôr eller behagelig fleece sett under vil barnet ha det godt og varm. Samtidig skal det også være tørt, så regntøyet må ha egenskaper som holder vannet ute også.

Vannsøyle brukes for å vise hvor vanntett regntøyet er. Høyere søyle betyr bedre beskyttelse, selv om alt regntøy i hovedsak er 100 % vanntett.

Finn best i test regntøy for barn hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test regntøy for barn hos oss på Testjakt.no!

Regntøyet må ha god passform

Barn liker å leke og være i aktivitet. Dette gjelder uansett om solen skinner eller regnet høljer ned. Så for at barnet skal kunne leke og bevege seg fritt må regntøyet ha en behagelig passform.

En god passform gir også mer enn bare bevegelsesfrihet. Riktig passform gir også rom for et ekstra lag under regntøyet. Med et ekstra lag kan barnet bruke regntøyet mye lenger, og holder seg både tørr og varm på regnfulle dager.

Passform handler også om hvor godt dressen, buksen eller jakken sitter på kroppen. Et regnsett eller en regndress med god passform vil bli brukt, noe som gjør det enklere å holde barnet tørt og varm på våte dager.

Enkelt å kle på

Barn liker å kunne gjøre ting selv og bli mer selvstendige. Med regntøy som er enkelt for barnet å kle på får det nettopp utviklet dette. Selvstendighet og mestringsfølelse gjør mye med barnet, og det skal ikke mer til enn en regnjakke de kan kle på seg selv.

Klær som er enkle å ta på, er også enkle å kle av. Noe som er en fordel når klærne er dryppende våte. Fort av, og få det til tørk, så er det klart til bruk igjen innen kort tid.

Klær som er lette å kle på gjør det også enklere for de voksne. Det tar kortere tid å få klærne på, noe som også byr på færre utfordringer.

Når trenger du å bruke regntøy?

Regntøy beskytter spesielt godt mot regn og dårlig vær, og hører hjemme i alle garderober. I denne best i test regntøy har vi funnet frem til de fem beste alternativene på markedet akkurat nå. Dette er regntøy som gir god beskyttelse mot nettopp vann, og samtidig gir bevegelsesfrihet og holder en høy standard.

De beste settene og dressene er de som er komfortable å ha på seg. Det er plagg som ikke hemmer bevegelser og lar barnet være like aktivt som på solskinnsdager med mindre bekledning.

Regntøy som scorer høyt og leverer på punktene som er viktige for både barn og voksne. Det er regntøy som også vil bli brukt av barnet.

Ofte stilte spørsmål og svar

Hvor høy vannsøyle burde et regntøy ha for å gi god beskyttelse?

Når det kommer til regntøy, er disse plaggene 100 % vanntette uansett vannsøyle. Men des høyere vannsøyle, jo lenger kan barnet være ute i regnvær før vann vil potensielt kunne trenge gjennom. Enn vannsøyle på minst 5 000 er å anbefale.

Kan regntøyet brukes gjennom hele året selv om det ikke er fôret?

Regntøy kan i utgangspunktet brukes gjennom hele året, men for den kaldere årstiden anbefales det enten fôr eller et ekstra lag med ull og fleece under for å holde på varmen.

Kan regntøyet vaskes i vaskemaskin og tørkes i tørketrommel eller skap?

Regntøyet kan vaskes i vaskemaskinen på et standard program på enten 30 eller 40 garder. Når det kommer til tørking, er det ikke anbefalt å tørke regntøyet i tørketrommel eller tørkeskap med høy varme. Les vaskeanvisningen på tøyet nøye før du legger det til vask og tørk.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  13 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test