Beste Primer For Den Perfekte Sminken Din (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke primers er best i tester ifølge vårt testpanel!

En primer er et produkt som legger grunnlaget for et vellykket sminkeresultat, bokstavelig talt! En primer sørger for at din foundation, concealer, bronzer og resten av sminken din fester seg bedre og holder lenger. Det gir ansiktet ditt en jevnere hudtone og fyller ut fine linjer og ujevnheter.

Hvis du ennå ikke har prøvd å bruke en primer, går du definitivt glipp av noe. Påføringen av primeren er enkel og kan gjøres med hendene. Svært lite av produktet er nok, litt over en liten ert. Start i midten av ansiktet og jobb deg utover. Du skal ikke massere den inn, men bare smøre primeren jevnt og pent over hele ansiktet, selv øyelokkene kan få en runde.

Primeren påfører du etter at du har påført ansiktskrem, men før foundation. Et tips er å la ansiktskremen trekke i noen minutter før du går inn og påfører primeren.

Du vil merke stor forskjell i holdbarheten til sminken din. Har du tidligere hatt problemer med sminke som har problemer med å holde seg på plass hele dagen, er din viktigste nøkkelspiller her primeren! Vinneren i vår test ble primeren fra Clarins, SOS primer, en ekstraordinær primer! Les mer og lær det viktigste om primer i vår best i test.

1. Vinner og best i test ble primer fra Clarins SOS

Fordeler

 • Er pleiende
 • Det finnes flere forskjellige varianter for ulike hudtyper
 • Gir en vakker skimmer

Ulemper

 • En god duft, men ganske sterk

Spesifikasjoner

Mer om Clarins SOS

Vinneren av vår beste i primer test ble Clarins fantastiske SOS primer. Denne primeren er nesten magisk. Den kommer i fem ulike varianter, alle med ulike pleiende egenskaper og spesialtilpasset for å korrigere det huden din trenger hjelp til. Nedenfor er en oppsummering av den enkleste måten å velge riktig SOS-primer for din huds tilstand.

• 00 Universal Light – Lysreflekterende, skinnende
• 01 Rose – Minimerer tegn på tretthet
• 02 Peach – Jevner ut og korrigerer hudtonen
• 03 Coral – Minimerer pigmentering
• 04 Grønn – Reduserer rødhet
• 05 Lavendel – Fyller sliten hud med ny energi, lyser opp huden

Primeren fra Clarins inneholder blant annet organisk sjølilje som virker fuktighetsgivende, Clarins anti-forurensningskompleks og The High Lumitech complex. Denne roste primeren fungerer dermed med hudpleie etter dine ønsker for å få en så jevn og fin base å jobbe med som mulig. Samtidig gir det sminken din en bedre holdbarhet. Huden får et utrolig glitrende utseende som føles nært airbrushed. Primeren kan brukes alene eller blandes inn i din flytende foundation.

2. På andreplass kommer primer fra Peter Thomas Roth Skin To Die For

Fordeler

 • Skjuler porene
 • Lett formel

Ulemper

 • Kan gi et rått resultat hvis du bruker for mye produkt

Spesifikasjoner

Mer om Peter Thomas Roth Skin To Die For

En populær og populær primer som jevner ut huden og minimerer synlige porer og fine linjer er Peter Thomas Roth Skin To Die For. Dette 30 ml-produktet er ideelt for fet hud da det inneholder et mattende plantekompleks som absorberer overflødig talgproduksjon.

Denne primeren er derfor et perfekt alternativ for deg som føler at huden din er skinnende og fet. Ved å påføre dette før du sminker deg med foundation eller tørrpudderprodukter, vil både huden og sminken din bli mye mer matt og lettere å påføre sminkerutinen din. Du kan også bruke den som primer på leppene!

3. På tredjeplass kommer primer fra Ole Henriksen Truth Banana Bright Face Primer

Fordeler

 • Gir glans
 • Allsidig
 • Inneholder vitaminer

Ulemper

 • Ikke alle setter pris på pigment i primeren

Spesifikasjoner

Mer om Ole Henriksen Truth Banana Bright Face Primer

Et produkt som makeupartister over hele verden ønsket seg og som er veldig populært er Ole Henriksen Truth Banana Bright Face Primer. Denne primeren fungerer for de fleste hudtyper da den er mattende samtidig som den gir glans og styrker huden. Den skaper de beste forutsetningene for å få huden din til å se så feilfri ut som mulig, den jevner ut fine linjer og rynker og gir en magisk sunn glød.

Noe som gjør denne primeren til et best in test-produkt er at den er allsidig og enkel å bruke. Den kan brukes som highlighter takket være pigmentene i den, men den kan også brukes som en klassisk primer. Du kan bruke den alene, blande den med foundation eller rett og slett bare bruke den før sminken. Tuben inneholder 30 ml og er ekstremt tykk, ikke overpåfør produktet, da kan foundationen din i stedet bli kornete.

4. På fjerdeplass kommer primer fra bareMinerals Prime Time BB Primer

Fordeler

 • Passer alle
 • Allsidig
 • Mange nyttige ingredienser

Ulemper

 • Det er delte meninger om funksjonaliteten til pumpeflasken

Spesifikasjoner

Mer om bareMinerals Prime Time BB Primer Cream

Et produkt som er perfekt for deg som kun ønsker å måtte kjøpe ett sminkeprodukt er bareMinerals Prime Time BB Primer Cream SPF 30. Som tittelen viser inneholder den SPF 30 og en BB-krem, som er en slags mykgjørende og veldig lett fundament.

Denne primeren er godt likt og relativt populær, og med sine 30ml er den et godt kjøp for de som ønsker å kunne veksle mellom å bruke lyskorrigerende foundation og ikke. Produktet inneholder også vitaminer og har en formel som minimerer porer, tørre områder og fine linjer. Det har mange fordeler, vi har nevnt noen under spesifikasjonene til produktet.

5. På femteplass kommer primer fra Idun face primer Iris

Fordeler

 • Solid og jevn formel
 • Antibakterielle ingredienser
 • Billig

Ulemper

 • Ikke så anerkjent som våre andre alternativer

Spesifikasjoner

Mer om Idun face primer Iris

Idun Face Primer Iris er et perfekt alternativ for de som ønsker et billig og godt produkt. Den inneholder 26 ml og er grå i fargen før den kommer i kontakt med huden, deretter gjennomsiktig etter påføring. Dette er fordi det inneholder aktivert karbon som fungerer som en bakteriehemmer. Så denne primeren fungerer ekstra godt og effektivt for deg med akne-utsatt hud. Den kan selvfølgelig også brukes på alle hudtyper, tørr, normal til fet.

Denne primeren renser dermed samtidig som den er silkemyk og enkel å bruke. Den gjør at sminken din holder seg som stein hele dagen, og den holder også lenge da en enkelt pump er nok til hele ansiktet.

Kjøpeguide – Velg riktig primer

Når du kjøper en primer er det greit å velge en som er tilpasset din hudtype. I dag er det ikke så store forskjeller på hvilke primere som passer til hvilken hudtype. Det er tilgivende og bra for primeren din om du derimot tilpasser resten av sminke- og hudpleierutinen til din hudtype.

Noe som vi allerede har påpekt og som vi presenterte i testen er at hvert produkt er forskjellig, både i innhold og pris. Du som forbruker må derfor finne den som passer deg. Kanskje du vil bruke et spesifikt beløp, eller du vil ha en primer som Clarins som jobber aktivt med å pleie en bestemt hudtype.

Primern måste vara enkel att använda

En primer må være myk og glatt, og lett å påføre etter bruk av dagkremen. Det må ikke bli kakete eller grynete.

Hvis primeren ikke fungerer som den skal, kan det i mange tilfeller skyldes at du rett og slett påfører for mye. Det er den vanligste feilen som gjør at foundationen eller resten av sminken føles smuldrende og flassende.

Finn best i test primer hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test primer hos oss på Testjakt.no!

Det skal gi gode resultater

En primer kan være enkel og intetsigende, men vi ser etter alternativer som gir spesielle resultater. Det skal ikke bare få sminken til å vare, men du skal se en markant forskjell på huden din etter påføring. For et friskt utseende uten sminke, bruk kun primeren for å jevne ut hudtonen.

Primeren skal også gi fordeler som glød, en god base, redusere porer, fine linjer og/eller tørre flekker. Noen ganger må du kanskje prøve flere forskjellige produkter før du finner noe som faller i smak. Vi håper vårt beste i test kan hjelpe deg med å velge riktige produkter for ansiktet ditt.

Når er en primer god å ha?

En primer er god å ha hvis du vil at sminken skal holde hele dagen. Det er en markant forskjell i holdbarheten til sminken din hvis du velger å påføre en primer etter dagkremen. Du lager det perfekte lerretet å male på. Vi vil anbefale alle å bruke det som et basisprodukt for sminken sin, minst like viktig som en foundation. Tross alt er basen det viktigste når du legger sminke. Å gå inn med øyenskygger og andre typer effekter er superkult, men bare hvis det er en god base å legge den på.

En primer bør også berikes med aktive ingredienser og næringsstoffer som gir huden din fordeler i tillegg til en jevn og langvarig sminke.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test